YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Nöbet ücreti alınca bütün sorunlar düzelecek sanırım.Ağzını açan nöbet ücreti kulüp ücreti diyor.Keske birazda angarya işlere birden fazla okullara görevlendirmeye yarışma proje sorumluluğuna ve bunun gibi sıkıntılı maddelere odaklansanız.

Ücretini alayım ne iş olsa yaparım mantığından çıkmak gerekiyor
onlara da siz "ağzınızı açın" hocam. yüzlerce öğretmenin emeğine katkınız olur.

Nöbet ücreti alınca bütün sorunlar düzelecek sanırım. Ağzını açan nöbet ücreti kulüp ücreti diyor. Keske birazda angarya işlere birden fazla okullara görevlendirmeye yarışma proje sorumluluğuna ve bunun gibi sıkıntılı maddelere odaklansanız.

Ücretini alayım ne iş olsa yaparım mantığından çıkmak gerekiyor
Boşa yorma kendini hocam.

onlara da siz "ağzınızı açın" hocam. yüzlerce öğretmenin emeğine katkınız olur.
Tepki olarak yıllardır aldığım görevi bu sene almıyorum.Bunu defalarca da belirttim.Burada yazdım il WhatsApp gruplarında yazdım zümre toplantısında dile getirdim.İlce koordinatörlerine ilettim.Baska öneriniz var mı?
Boşa yorma kendini hocam.
Haklısın hocam.Boşa yormaktan başka birşey değil yaptığım.1 2 sene içinde bu angaryalar maaş karşılığı olarak yapılırsa zümrelerimiz bakalım o zaman neler söyleyecek

Tepki olarak yıllardır aldığım görevi bu sene almıyorum.Bunu defalarca da belirttim.Burada yazdım il WhatsApp gruplarında yazdım zümre toplantısında dile getirdim.İlce koordinatörlerine ilettim.Baska öneriniz var mı?

Haklısın hocam.Boşa yormaktan başka birşey değil yaptığım.1 2 sene içinde bu angaryalar maaş karşılığı olarak yapılırsa zümrelerimiz bakalım o zaman neler söyleyecek
birçok insanın ekonomik saiklerle yaptığı tercihlere nispeten aktif çözümler sunmaya gayret ediyorum, birçok arkadaşla birlikte. kendinizce sizin eyleminiz de bir çözüm. ben varlığımızın yaptığımız görevle önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorum, siz yapmadığınız görevle farkındalık oluşturmaya çalışıyorsunuz. sizin tercihinizdir ve ben bu tercihe hiç yanlış demedim. başka önerilere ve çabalara engel olunmamalı minvalinde söylediğim. önerim falan yok. ortak hareket beklentim de yok. Türkçesi bu kadar net yazılmış bir resmi yazıdan zamanında btr'de olduğu gibi yine farklı farklı anlamlar çıkıyor. uğraşacağız, çözeceğiz. birlikte hareket etmek isteyen de eder.

hala anlamamışsın senin anlattığın şeylerin hepsi saçma sapan şeyler .... ayrıca (fen-matematik-geometri derslerine yıllarca "3 yıl" fahri girdim çokta güzel ders işledim MEB'den ve Müfettişlerden Takdir ve ödüllendirmeler aldım.) sen alanında ders kurs dyk verebilecekken neden sertifika alıp btr olmayı tercih ediyorsun bilişim teknolojileri alanında maharetliysen özel sektörde buradan alacağın ek dersin 100 mislini aylık kazabilirdin... btr veya yos olup olmamanda beni ilgilendirmiyor alaka bile duymuyorum, kendine neyi layık görüyorsan onu olabilirsin.
özel olarak seni muhatap almıyorum belirtmişimde zaten genel olarak söylüyorum neden üstüne alınıyorsun ,
ayrıca senin bulduğun bilgi komple yanlış sertfika doğru bir amaç için çıkarılmış tamam ama sonradan amacından sapıp nemalanılacak bir argümana çevrilmiş orası başka o yüzden sertifika programı sonlandırılmalıydı.
yani her doğru çıkarılmış şey çıktığı amaçta ilerlememiş bir kere verildi tamam bir daha asla verilmemeliydi ya da üniversitelere böte - Bt gibi bölümler hiç açılmayıp bütün öğretmenlere sertifika verilip böyle geçiştirilebilirdi.
Öncelikle üslubuna dikkat et, yazışmamız mahkemede sonlanmasın, akıllı ol. Formatörlüğün başlangıcı ile ilgili yazdığım bilgi yanlış değil, sen doğrusu budur demeden sadece yanlış deyince yanlış olmuyor.
Diğer bir konu ise kişiselleştiren, sürekli kendinden bahseden ve kendini öven sensin. Kendini övmenin haricinde tanımadığın biri hakkında da fikir yürüterek “neden öyle yapıyorsun, böyle yapmıyorsun, şöyle olsan böyle olurdu” gibi kendince çıkarımlarda bulunman da akıl dışı bir yaklaşım, bilmeden fikir yürütme, herkesi kendin gibi sanma.
Şu kadarını söyleyim, ben sertifika ile değil bakanlığın sınavıyla eğitici oldum. Bu ana kadar kişisel hiçbir şey yazmamıştım ama şu an mecburen yazdım. Kompleksli gibi kendimi övmek, hele ki böyle bir platformda, alakasız bir konuda asla yapmayacağım bir şey. Bireysel olarak benim üstüme alındığım bir durum yok. Sen alan içi alan dışı ayrımı yaptın ben de bunu yapmayın, bunun kimseye bir faydası yok hatta zararı var dedim, birlik olunmalı dedim. Ama senin gibiler yüzünden ne birlik olunabiliyor, ne bir adım ileri gidilebiliyor hatta her geçen değişiklikte geriye gidiliyor. Tamam sen her şeyin ve her branşın en iyi öğretmenisin, harikasın, süpersin böyle devam et. Ancak önce imla kurallarıyla öğretmene yakışır biçimde yazabilmeyi öğren.

Benim anlamadığım şayet ücret yoksa görev verilebilir mi? Öyle bir yetkisi var mı idarenin. O zaman dilediğine ücretsiz DYK görevi de versin. Sadece sınıf ve kulüp aynı anda alınırsa tek ücret ödeniyor. O tarz birşey yapacaklar o zaman. Yani Yeğitek Okul Sorumlusu isen nöbet tutabilir, sınıf alabilirsin ama ücretin haftalık 18 saat ek dersine dahil mi diyecekler.

birçok insanın ekonomik saiklerle yaptığı tercihlere nispeten aktif çözümler sunmaya gayret ediyorum, birçok arkadaşla birlikte. kendinizce sizin eyleminiz de bir çözüm. ben varlığımızın yaptığımız görevle önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorum, siz yapmadığınız görevle farkındalık oluşturmaya çalışıyorsunuz. sizin tercihinizdir ve ben bu tercihe hiç yanlış demedim. başka önerilere ve çabalara engel olunmamalı minvalinde söylediğim. önerim falan yok. ortak hareket beklentim de yok. Türkçesi bu kadar net yazılmış bir resmi yazıdan zamanında btr'de olduğu gibi yine farklı farklı anlamlar çıkıyor. uğraşacağız, çözeceğiz. birlikte hareket etmek isteyen de eder.
hocam, iyi niyetinizden şüphem yok. Siz görevi alarak içeriden çözüm üretmeye çalışıyorsunuz ama yıllardır ne değişti? Aynı angaryalar devam ediyor.artık bu kısır döngüyü kırmaya yönelik bir adım atmak gerek. Görevi almayı reddetmek, “biz bu işi gönüllü yapmıyoruz” demek, aslında en somut farkındalık biçimlerinden biri.
Ayrıca sürekli olarak "çözeceğiz, uğraşacağız" demek bir noktadan sonra oyalamaya dönüşüyor. Çözüm, ancak angaryalara açık ve net bir şekilde dur dediğimizde gelir. Bu da görev almamakla, sorumluluğu kabul etmemekle başlar.
Herkesin yoluna saygı duyalım elbette ama bazı yolların daha etkili ve daha gerekli olduğu da açık. Bunu görmezden gelmek, mevcut düzenin devamına hizmet eder.

ekonomik sıkıntıysa çoğumuz sıkıntıdayız zaten

Benim anlamadığım şayet ücret yoksa görev verilebilir mi? Öyle bir yetkisi var mı idarenin. O zaman dilediğine ücretsiz DYK görevi de versin. Sadece sınıf ve kulüp aynı anda alınırsa tek ücret ödeniyor. O tarz birşey yapacaklar o zaman. Yani Yeğitek Okul Sorumlusu isen nöbet tutabilir, sınıf alabilirsin ama ücretin haftalık 18 saat ek dersine dahil mi diyecekler.
Benim idarem ödenmiyorsa görevleri de bana vermedi nöbet sınıf kulüp hiçbir şey olmayacak. Parasını vermeden iş yaptırma olmaz hocam zaten görevlerinde de bunlar yazmıyor. Görevlendirilince btrde olduğu gibi mebbisde bile ünvan değişiyor öğretmeni silip sorumlu yazacaklar ona göre görev verecekler

Ekonomik şartlar nedeniyle el mahkum olan zümrelerim adına çok üzgünüm. Ama genel anlamda mutluyum. İnşallah bu nöbet yok, şu yok, bu yok meselesi değişmez(top yekün bir düzenleme ve düzeltme olacaksa tavrımız belli, temennimiz odur.). Özellikle şu diğer branşlardan olup burada "şöyle önemli görev, böyle önemli görev, isteyen alır istemeyen almaz" satan arkadaşların aşkının samimiyetini görelim.
En yakın tarihten örnek vermek gerekirse;
Bir FENCİ olarak 8 yıldır BTRlik yapıyorum, 16 saat ders kalan zamanda tüm gün okuldayım. şimdiye kadar kulüp ve sınıf almadım, haftada 1 gün nöbetim var, 18 saat BTR 3 saat nöbet haftalık 21 saat ekders yazıldı. 35 saat haftalık dersin 16sı ders kalan zamanda okulda iş varsa yapıyorum iş yoksa oturuyorum gün boyu üstüne haftada 1 gün de DYK var. bu yönetmelik ve BTRnin sorumlulukları yeni çıkmadı, 3 yıldır var.
bazıları anlamakta neden zorlanır?
yazılar açık ve yıllardır değişmedi, YOS sorumlulukları var, yapmak istersen başvurursun yapmak istemezsen dersine girer çıkarsın.
Örnek üzerinden, 16 saat dersin(norm fazlası ihtimali neredeyse yok!) üzerine... 21 saat (BTR + 3 saat nöbet) + 1 gün DYK 4 saat(çok yüksek yazıp ta afaki olmak istemedim ama tahminim daha fazladır) desek 4 * 2 = 8 saat, toplamda 29 saat haftalık ek ders... Yeni YOS ile haftada 11 saat ek ders ücreti kayıp ve eklenen birden fazla kurum sorumluluğu gibi ekstra görevler...

NOT: İlgili durumun(nöbet, dyk vb.) değişme ihtimalini çok yüksek görüyorum. Bizim zümrenin tepkisinden değil ha, yanlış anlaşılmasın sakın.

Ekonomik şartlar nedeniyle el mahkum olan zümrelerim adına çok üzgünüm. Ama genel anlamda mutluyum. İnşallah bu nöbet yok, şu yok, bu yok meselesi değişmez(top yekün bir düzenleme ve düzeltme olacaksa tavrımız belli, temennimiz odur.). Özellikle şu diğer branşlardan olup burada "şöyle önemli görev, böyle önemli görev, isteyen alır istemeyen almaz" satan arkadaşların aşkının samimiyetini görelim.
En yakın tarihten örnek vermek gerekirse;

Örnek üzerinden, 16 saat dersin(norm fazlası ihtimali neredeyse yok!) üzerine... 21 saat (BTR + 3 saat nöbet) + 1 gün DYK 4 saat(çok yüksek yazıp ta afaki olmak istemedim ama tahminim daha fazladır) desek 4 * 2 = 8 saat, toplamda 29 saat haftalık ek ders... Yeni YOS ile haftada 11 saat ek ders ücreti kayıp ve eklenen birden fazla kurum sorumluluğu gibi ekstra görevler...

NOT: İlgili durumun(nöbet, dyk vb.) değişme ihtimalini çok yüksek görüyorum. Bizim zümrenin tepkisinden değil ha, yanlış anlaşılmasın sakın.
yazdıklarınızdan dolayı bu sene YOS olmayacağım,
2.5 gün okul+DYK+Kulüp+Nöbet+cuma günü ders yok+10saate 1 saat ekders+rahatlık+arabam köye git gel yapmayacak (yakıt)+saat 15e kadar boş boş oturma yok++++

Nelerler Uğraşıyoruz arkadaş. okulumda 12 saat dersim var. İlçe Şube müdürü diyormuş ki yeğitek okul sorumlusu olmak zorundaymışım. Görevlendirme esaslarında öyle yazıyormuş. İstemiyorum bu talep edilerek olunan birşey diyoruz anlamıyor :/

Arkadaşlar yapılan değişiklikler zaten iyi niyetle yapılmıs gibi görünmüyor. Öğretmen yararına ya da eğitim kalitesini artırmaya dönük olmaktan çok, maliyet kısmaya ve sorumluluk yüklemeye yönelik bir adım gibi. Fatih projesi zaten teknik servis olayını bir türlü çözemedikleri icin topalliyordu, bu değişiklikle belkide tamamen bitirmeyi amaçlıyorlar.

Nelerler Uğraşıyoruz arkadaş. okulumda 12 saat dersim var. İlçe Şube müdürü diyormuş ki yeğitek okul sorumlusu olmak zorundaymışım. Görevlendirme esaslarında öyle yazıyormuş. İstemiyorum bu talep edilerek olunan birşey diyoruz anlamıyor :/
Zorunluysa neden başvuru yapıyoruz acaba? Ne beyinsizler var

yazdıklarınızdan dolayı bu sene YOS olmayacağım,
2.5 gün okul+DYK+Kulüp+Nöbet+cuma günü ders yok+10saate 1 saat ekders+rahatlık+arabam köye git gel yapmayacak (yakıt)+saat 15e kadar boş boş oturma yok++++
Hocam, umarım yanlış anlaşılmıyorumdur. Sizin pencerenizden eski BTR nin cazip olmas kadar doğal bir durum yok. Sonuna kadar hakkındır. Biraz kinayeli gibi yazsam da görevimiz olmayan işler yapıyoruz, konusunda da ciddiydim. Ben sadece zümremi ağır uykusundan uyandırmaya çalışıyorum. İstemeden de olsa kırdıysam, üzdüysem hakkını helal et. Zümreme sadece şunu anlatmaya çalışıyorum.

Ders varsa varız, ders yoksa yokuz. Bizler öğretmeniz.

Şu an dersimiz vs. olsa hepimiz sizin gibi resti çekip kenara çekilebilirdik mesela bunu daha hangi durumla anlaşılabilir kılarız, bilemiyorum.

Görevlendirilen öğretmenlere YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevi olduğu günler eğitim öğretim saatleri içinde YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevlerinin dışında nöbet görevi dahil başka bir görev verilmeyecektir. Görevlendirilen öğretmenler eğitim öğretim saatleri dışında mevzuatı doğrultusunda belletmenlik vb. görevleri yapabileceklerdir.

Yukarıdaki yazıya göre benim anladığım YOS olduğumuz günler hariç; yani normal dersinizin olduğu her hangi bir günde nöbet ücretinizi alırsınız. Btr de öyle değil miydi?

O şube müdürü şu anki mevzuata göre gücü yetiyorsa zorla yaptırsın da görelim. Hodri meydan. Tamamen hadsizlik. Arkadaşlar hakkınızı arayın taviz vermeyin.

Görevlendirilen öğretmenlere YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevi olduğu günler eğitim öğretim saatleri içinde YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevlerinin dışında nöbet görevi dahil başka bir görev verilmeyecektir. Görevlendirilen öğretmenler eğitim öğretim saatleri dışında mevzuatı doğrultusunda belletmenlik vb. görevleri yapabileceklerdir.

Yukarıdaki yazıya göre benim anladığım YOS olduğumuz günler hariç; yani normal dersinizin olduğu her hangi bir günde nöbet ücretinizi alırsınız. Btr de öyle değil miydi?
Hocam nöbet ücreti hiçbir şekilde verilmeyecek bakanlıktan görüş alınmış. Burada böyle yazıyor şöyle anlaşılıyor gibi söylemlerin anlamı yok maalesef. Son durum nöbet, dyk, kulüp ücreti hiçbir şekilde ödenmiyor.

Ortada bi zoom toplantısı yapıldığı söyleniyor ve o toplantıdan ne hikmetse sadece bunlar çıkıyor. Toplantı kararlarında nöbet, kulüp, dyk vs verilmez. Ulan toplanıp bunları mı konuştunuz gerçekten. Bir sürü sorun varken bunlara nöbet vermeyelim, kulüp vermeyelim diye mi toplandınız. Olay nöbet falan da değil onca sorun varken sizin bu küçük hesaplar için toplanmanız gerçekten içler acısı.

Ben görev kabul etmedim. Hakkımda hayırlısı. 2-3 senedir niyetindeydim. Mazeret oldu benim için. Ama işin tuhafı bizim ilçede başvuru sayısı artmış :))))))

Yeni yazıyı beğenmiş bizimkiler...
ondan değildir hocam proje sınıfına dönen okullarda baya dersler azaldı bir sürü norm fazlası daha eklendi ders ücreti alabilmek için mecruriyetten başvuranlardır onlar eskilerden görev istemeyen çok var tecrübeli norm fazlalarından özellikle.

e-sınavda da olduğu gibi kurslar açılır, diğer branşlardan gönüllüler muhakkak olur, yeni yeğitekçiler yetiştirilir. İhtiyaçlar giderilir. Sadece bizim branşa özgü bir olgu ve beklenti olmaktan çıkar. Bizim branştan isteyen de rahat eder istemeyen de. Çünkü isteyen kişinin okul ve idare şartları uygun olduğu için istiyordur. İstemeyen arkadaşların da okullarına başkaları görevlendirilince kafaları rahat olur.

Geçen dönem istememiştim, bu yıl da istemeyeceğim. Bundan sonra da istemem. 10 saat dersi olan bir öğretmen nöbet ve kulüple 6 saat ek ders alır. Büyük ihtimalle en az 2 günü de boş olur. YOS olmak isteyen 5 gün okula gider, onca angarya işi yapar, 18 saat eder alır. Haftalık 12 saat ek ders için değmez.

Geçen dönem istememiştim, bu yıl da istemeyeceğim. Bundan sonra da istemem. 10 saat dersi olan bir öğretmen nöbet ve kulüple 6 saat ek ders alır. Büyük ihtimalle en az 2 günü de boş olur. YOS olmak isteyen 5 gün okula gider, onca angarya işi yapar, 18 saat eder alır. Haftalık 12 saat ek ders için değmez.
Sorunun tek çözümü bize rehberlik gibi kadro verilmesi

ilksms
Geri