Eski BTR, yeni YOS ile ilgili yapılan her yeni görev değişikliklerinde hak kaybımız giderek artıyor.
Sadece formatör kavramından sonra ilk ortaya çıkan BTR görevinde 30 saat geçmeyen görev, 6 - 15 saat arasında ders sorumluluğu haliyle en güzel yapılan BTR görevini düzenlemişlerdi.
Ama sonrasında ilk güncellemede mevzuatı gereği ders saati şartı geldi, bazı arkadaşlar 2 okul ders için gitmeye başladılar, üstüne okulun eğitim öğretim saatleri boyunca durma şartı getirildi
Pandemide bir güncelleme daha geldi, tüm öğretmenler evden ders anlatırken biz EBA destek noktası destekçileri (bekçileri) olduk.
Sonrasında ortaya YOS çıktı, ekstra yarışma, proje ve sorumluluklar ve üstünede idarenin görev tanımında ki açıklıkları kullanabileceği yeni görevler ortaya çıktı.
Size soruyorum. Bir sonraki düzenlemede "8 - 5 okulda bulunma zorunluluğu ve idarenin vereceği her türlü işi yapar "görevlerinin gelmiyeceğinin garantisi var mı? Bence bu görevlerin gelmesine ramak kaldı.
Bazi arkadaşlar görevlendirme almayız olur biter diyorlar ve haklılar fakat, ders saatlerinin her geçen sene kırpıldığı ortamda biz norm için okul okul dolaşmaya başlayacağız.
Derslerin önemini fark edip ders saatlerini artırmaktan başka çözümümüz yok. BTR kadrosu hem hayal , hemde gelse bile basit görevlerden oluşan bir norm olmayacaktır.