YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Nöbet ücreti alınca bütün sorunlar düzelecek sanırım.Ağzını açan nöbet ücreti kulüp ücreti diyor.Keske birazda angarya işlere birden fazla okullara görevlendirmeye yarışma proje sorumluluğuna ve bunun gibi sıkıntılı maddelere odaklansanız.

Ücretini alayım ne iş olsa yaparım mantığından çıkmak gerekiyor

Nöbet ücreti alınca bütün sorunlar düzelecek sanırım.Ağzını açan nöbet ücreti kulüp ücreti diyor.Keske birazda angarya işlere birden fazla okullara görevlendirmeye yarışma proje sorumluluğuna ve bunun gibi sıkıntılı maddelere odaklansanız.

onlara da siz "ağzınızı açın" hocam. yüzlerce öğretmenin emeğine katkınız olur.

Nöbet ücreti alınca bütün sorunlar düzelecek sanırım. Ağzını açan nöbet ücreti kulüp ücreti diyor. Keske birazda angarya işlere birden fazla okullara görevlendirmeye yarışma proje sorumluluğuna ve bunun gibi sıkıntılı maddelere odaklansanız.

Boşa yorma kendini hocam.

onlara da siz "ağzınızı açın" hocam. yüzlerce öğretmenin emeğine katkınız olur.
Tepki olarak yıllardır aldığım görevi bu sene almıyorum.Bunu defalarca da belirttim.Burada yazdım il WhatsApp gruplarında yazdım zümre toplantısında dile getirdim.İlce koordinatörlerine ilettim.Baska öneriniz var mı?
Boşa yorma kendini hocam.
Haklısın hocam.Boşa yormaktan başka birşey değil yaptığım.1 2 sene içinde bu angaryalar maaş karşılığı olarak yapılırsa zümrelerimiz bakalım o zaman neler söyleyecek

Tepki olarak yıllardır aldığım görevi bu sene almıyorum.Bunu defalarca da belirttim.Burada yazdım il WhatsApp gruplarında yazdım zümre toplantısında dile getirdim.İlce koordinatörlerine ilettim.Baska öneriniz var mı?

Haklısın hocam.Boşa yormaktan başka birşey değil yaptığım.1 2 sene içinde bu angaryalar maaş karşılığı olarak yapılırsa zümrelerimiz bakalım o zaman neler söyleyecek
birçok insanın ekonomik saiklerle yaptığı tercihlere nispeten aktif çözümler sunmaya gayret ediyorum, birçok arkadaşla birlikte. kendinizce sizin eyleminiz de bir çözüm. ben varlığımızın yaptığımız görevle önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorum, siz yapmadığınız görevle farkındalık oluşturmaya çalışıyorsunuz. sizin tercihinizdir ve ben bu tercihe hiç yanlış demedim. başka önerilere ve çabalara engel olunmamalı minvalinde söylediğim. önerim falan yok. ortak hareket beklentim de yok. Türkçesi bu kadar net yazılmış bir resmi yazıdan zamanında btr'de olduğu gibi yine farklı farklı anlamlar çıkıyor. uğraşacağız, çözeceğiz. birlikte hareket etmek isteyen de eder.

hala anlamamışsın senin anlattığın şeylerin hepsi saçma sapan şeyler .... ayrıca (fen-matematik-geometri derslerine yıllarca "3 yıl" fahri girdim çokta güzel ders işledim MEB'den ve Müfettişlerden Takdir ve ödüllendirmeler aldım.) sen alanında ders kurs dyk verebilecekken neden sertifika alıp btr olmayı tercih ediyorsun bilişim teknolojileri alanında maharetliysen özel sektörde buradan alacağın ek dersin 100 mislini aylık kazabilirdin... btr veya yos olup olmamanda beni ilgilendirmiyor alaka bile duymuyorum, kendine neyi layık görüyorsan onu olabilirsin.
özel olarak seni muhatap almıyorum belirtmişimde zaten genel olarak söylüyorum neden üstüne alınıyorsun ,
ayrıca senin bulduğun bilgi komple yanlış sertfika doğru bir amaç için çıkarılmış tamam ama sonradan amacından sapıp nemalanılacak bir argümana çevrilmiş orası başka o yüzden sertifika programı sonlandırılmalıydı.
yani her doğru çıkarılmış şey çıktığı amaçta ilerlememiş bir kere verildi tamam bir daha asla verilmemeliydi ya da üniversitelere böte - Bt gibi bölümler hiç açılmayıp bütün öğretmenlere sertifika verilip böyle geçiştirilebilirdi.
Öncelikle üslubuna dikkat et, yazışmamız mahkemede sonlanmasın, akıllı ol. Formatörlüğün başlangıcı ile ilgili yazdığım bilgi yanlış değil, sen doğrusu budur demeden sadece yanlış deyince yanlış olmuyor.
Diğer bir konu ise kişiselleştiren, sürekli kendinden bahseden ve kendini öven sensin. Kendini övmenin haricinde tanımadığın biri hakkında da fikir yürüterek “neden öyle yapıyorsun, böyle yapmıyorsun, şöyle olsan böyle olurdu” gibi kendince çıkarımlarda bulunman da akıl dışı bir yaklaşım, bilmeden fikir yürütme, herkesi kendin gibi sanma.
Şu kadarını söyleyim, ben sertifika ile değil bakanlığın sınavıyla eğitici oldum. Bu ana kadar kişisel hiçbir şey yazmamıştım ama şu an mecburen yazdım. Kompleksli gibi kendimi övmek, hele ki böyle bir platformda, alakasız bir konuda asla yapmayacağım bir şey. Bireysel olarak benim üstüme alındığım bir durum yok. Sen alan içi alan dışı ayrımı yaptın ben de bunu yapmayın, bunun kimseye bir faydası yok hatta zararı var dedim, birlik olunmalı dedim. Ama senin gibiler yüzünden ne birlik olunabiliyor, ne bir adım ileri gidilebiliyor hatta her geçen değişiklikte geriye gidiliyor. Tamam sen her şeyin ve her branşın en iyi öğretmenisin, harikasın, süpersin böyle devam et. Ancak önce imla kurallarıyla öğretmene yakışır biçimde yazabilmeyi öğren.

Benim anlamadığım şayet ücret yoksa görev verilebilir mi? Öyle bir yetkisi var mı idarenin. O zaman dilediğine ücretsiz DYK görevi de versin. Sadece sınıf ve kulüp aynı anda alınırsa tek ücret ödeniyor. O tarz birşey yapacaklar o zaman. Yani Yeğitek Okul Sorumlusu isen nöbet tutabilir, sınıf alabilirsin ama ücretin haftalık 18 saat ek dersine dahil mi diyecekler.

birçok insanın ekonomik saiklerle yaptığı tercihlere nispeten aktif çözümler sunmaya gayret ediyorum, birçok arkadaşla birlikte. kendinizce sizin eyleminiz de bir çözüm. ben varlığımızın yaptığımız görevle önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorum, siz yapmadığınız görevle farkındalık oluşturmaya çalışıyorsunuz. sizin tercihinizdir ve ben bu tercihe hiç yanlış demedim. başka önerilere ve çabalara engel olunmamalı minvalinde söylediğim. önerim falan yok. ortak hareket beklentim de yok. Türkçesi bu kadar net yazılmış bir resmi yazıdan zamanında btr'de olduğu gibi yine farklı farklı anlamlar çıkıyor. uğraşacağız, çözeceğiz. birlikte hareket etmek isteyen de eder.
hocam, iyi niyetinizden şüphem yok. Siz görevi alarak içeriden çözüm üretmeye çalışıyorsunuz ama yıllardır ne değişti? Aynı angaryalar devam ediyor.artık bu kısır döngüyü kırmaya yönelik bir adım atmak gerek. Görevi almayı reddetmek, “biz bu işi gönüllü yapmıyoruz” demek, aslında en somut farkındalık biçimlerinden biri.
Ayrıca sürekli olarak "çözeceğiz, uğraşacağız" demek bir noktadan sonra oyalamaya dönüşüyor. Çözüm, ancak angaryalara açık ve net bir şekilde dur dediğimizde gelir. Bu da görev almamakla, sorumluluğu kabul etmemekle başlar.
Herkesin yoluna saygı duyalım elbette ama bazı yolların daha etkili ve daha gerekli olduğu da açık. Bunu görmezden gelmek, mevcut düzenin devamına hizmet eder.

ekonomik sıkıntıysa çoğumuz sıkıntıdayız zaten

ilksms
Geri