YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Yos'ta derse girmeme olursa her öğretmen zaten aynı işi yapacağım niye derse giriyorum der, ders mers kalmaz ortada. Seçmelilerle oluşan normlar bile elden gider. Olan yine bilişim derslerine ve normuna olur. Bakanlık YOS'u kaldıracak gibi geliyor bana.
hocam aynı işi niye yapsın? diyelim ki 2 okulda 20 saat ders var gider dersine girersin sınavını yapar notunu verirsin. Yos olan arkadaş da eba sayısı tahta işleri site işleri vs. ne kadar iş varsa derse girmemek şartı ile yapar. ben dersi bırakıp başka sınıfa tahta yapmaya gitmeye karşıyım buna kimse ititraz etmez iki tarafında artısı eksisini düşünür arkadaşlar. okulunda varsa 20 ve üstü ders zaten görev alma

Hocam, affınıza sığınarak... Yukarıdakiler açısından kağıt üzerinde beklenen verim her türlü alınır zaten... Çünkü; kağıt üzerinde yapılması beklenen görev "organizatör" gibi görünmekte... Sıkıntı zaten kağıt üzerindeki ile yapılanların uyuşmamasından kaynaklı.... Örneğin; kağıt üzerine hiç bir zaman "ET lerin bakımından sorumludur" gibi bir ifade yazılamaz ama arkadaşlarımızın yaptıkları yani reel çok farklı. O nedenle zaten bu hususta her zaman tartışmalar çıkıyor. Çünkü; kimisinin bakım gibi iş yükü çok az ve rahat... Dolayısıyla ilgili görev f/p açısından değerlendirildiğinde gayet makul... BT harici branşlarda bu kadar revaçta olmasının nedeni de budur. Kimisinde ise - ki genelde BT branşından arkadaşlardır - esasen yazılı görevi olmadığı halde ET bakımı dahil bir çok iş yükü var üzerine okul görevlendirmeleri v.s. gelince f/p olarak gayet istenmeyen bir görev haline geldi ve doğal olarak kıyamet koptu. Meslektaşlarımız ister kabul etsin ister etmesin olayın özeti budur.
hocam görevi alırsanız yaparsınız şikayet etmeye gerek yok, fakat almazsanız yapmayın, ben yapmıyorum, ET yi ben Yos değil isem neden yapayım? Okulun badanasını resim öğretmeni mi yapıyor? bizim branş her işi sırtladığı için bu hale geldik. dersime giriyorum dersim bitince gidiyorum herkes kendine göre çare buluyor sormuyorum da nasıl yaptınız diye.

hocam görevi alırsanız yaparsınız şikayet etmeye gerek yok, fakat almazsanız yapmayın, ben yapmıyorum, ET yi ben Yos değil isem neden yapayım? Okulun badanasını resim öğretmeni mi yapıyor? bizim branş her işi sırtladığı için bu hale geldik. dersime giriyorum dersim bitince gidiyorum herkes kendine göre çare buluyor sormuyorum da nasıl yaptınız diye.

Mesajımı şahsınızın mesajı alıntılandığı için cevap olarak algılayıp cevaplama ihtiyacı hissetmişsiniz. Esasen ben sizin mesajınız üzerinden önemli olduğunu düşündüğüm bir noktaya parmak basmak adına yazmıştım. Yoksa temelde aynı düşündüğümüz aşikar...

6-7 senedir görev almıyorum. Bundan sonra da almayı düşünmüyorum. Aldığım dönemlerde de hiç sevdalısı olmadım, 2016(neden bu yıl. aydınlanma yaşadım diyelim.)-2020 arasındaki yıllarda da yazılı görevler dışında hemen hemen + hiç bir işe elimi sürmedim. Bunu şunun içi yazıyorum, değerli hocam. Örneğin; O ET lerin bakımı hiç kimsenin görevi değil...YOS görevi için de dahil... Esasen görev hep şuydu, arızayı tespit et, kaydı oluştur takip et... Çalışır durumda olmasını ilgili projenin yürümesi için organize et.

Zaten geçmişten bu güne hiç bir görevlendirme metnine bakımıyla görevlidir gibi bir ifade yazılamadı, yazılamaz... O nedenle de ilgili görev BT branşından olanlar ve olmayanlar, hatta BT branşındaki bazı arkadaşlar için hep farklı oldu, farklı işledi... Velhasıl ilgili görevlendirmelerle istenilen verimden hep daha fazlası alındı. En kötü ihtimalle istenilen verim alınmış oldu. Anlatmak istediğim temelde de buydu...

Saygılar, hayırlı günler...

Mesajımı şahsınızın mesajı alıntılandığı için cevap olarak algılayıp cevaplama ihtiyacı hissetmişsiniz. Esasen ben sizin mesajınız üzerinden önemli olduğunu düşündüğüm bir noktaya parmak basmak adına yazmıştım. Yoksa temelde aynı düşündüğümüz aşikar...

6-7 senedir görev almıyorum. Bundan sonra da almayı düşünmüyorum. Aldığım dönemlerde de hiç sevdalısı olmadım, 2016(neden bu yıl. aydınlanma yaşadım diyelim.)-2020 arasındaki yıllarda da yazılı görevler dışında hemen hemen + hiç bir işe elimi sürmedim. Bunu şunun içi yazıyorum, değerli hocam. Örneğin; O ET lerin bakımı hiç kimsenin görevi değil...YOS görevi için de dahil... Esasen görev hep şuydu, arızayı tespit et, kaydı oluştur takip et... Çalışır durumda olmasını ilgili projenin yürümesi için organize et.

Zaten geçmişten bu güne hiç bir görevlendirme metnine bakımıyla görevlidir gibi bir ifade yazılamadı, yazılamaz... O nedenle de ilgili görev BT branşından olanlar ve olmayanlar, hatta BT branşındaki bazı arkadaşlar için hep farklı oldu, farklı işledi... Velhasıl ilgili görevlendirmelerle istenilen verimden hep daha fazlası alındı. En kötü ihtimalle istenilen verim alınmış oldu. Anlatmak istediğim temelde de buydu...

Saygılar, hayırlı günler...
hiç sorun değil hocam

ilksms
Geri