YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Sırf işkence BTR'nin içine ekle madderi işleyişi bozma devam et. İşi gücü bırak uğraş dur şimdi oraya sor buraya sor görüş iste.

Antalya Mem yazısı. b maddesinde nöbet görevi konusunda açıklık getirmiş Resmi yazı olarak. "koordinatör yorumlarından" daha bağlayıcı.
Screenshot_20250904_153620.webp

hasta arkadaşım, zaten ortak hareket edelim dediğim benimle aynı düşüncede olanlar için , ortak fikir de olmadığın başlıkta ortamı germeye, parazit yapmaya gerek yok ,okuyup geçersin.. Burada bahsedilen şey haksızlık var olan hakların geri alınması ve bir sürü iş yükü bindirilmesi... Mesela YOS görevi eğitim öğretim saatlerinde yapılacak bir görev iken, belletmenlik egzersiz gibi ders dışında yapılan işlere de yapamazsın diyor..ben hiç belletmenlik yapmadım ama yapmak isteyen öğretmenler olabilir.. olaya bu açıdan bak..başkasının hakkını savunmayan kendi hakkını savunamaz...yarın öbür gün yos 10 saat deseler senin gibilerin gıkı çıkmaz ...
yazdıkların ben hastayım diye bağırıyor, ben senin hastalığınla uğraşmak zorunda değilim doktora git bi zahmet, başlık beni ilgilendiriyor yapmaya çalıştığınız nöbet görevide ilşgilendiriyor, bu yüzden istediğim zaman girer yorum yaparım. kendi algını empoze etmeye çalışmışsın ama benim açımdan olay senin yazdığın gibi değil. nöbet tutmamam benim için kazanılmış hak tır, mesela rehber öğretmenlerde nöbet tutmamak için uğraştılar ve istediklerini aldılar. mesela sana karşı hakkımı savunuyorum bak demekki gıkım çıkıyor. :p

..

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-09-04-18-18-08-680_com.whatsapp-edit.webp
    Screenshot_2025-09-04-18-18-08-680_com.whatsapp-edit.webp
    103.4 KB · Görüntüleme: 450
yazdıkların ben hastayım diye bağırıyor, ben senin hastalığınla uğraşmak zorunda değilim doktora git bi zahmet, başlık beni ilgilendiriyor yapmaya çalıştığınız nöbet görevide ilşgilendiriyor, bu yüzden istediğim zaman girer yorum yaparım. kendi algını empoze etmeye çalışmışsın ama benim açımdan olay senin yazdığın gibi değil. nöbet tutmamam benim için kazanılmış hak tır, mesela rehber öğretmenlerde nöbet tutmamak için uğraştılar ve istediklerini aldılar. mesela sana karşı hakkımı savunuyorum bak demekki gıkım çıkıyor. :p
Bugün YEĞITEK Genel Müdürlükte toplantı olmuş YOS ile ilgili. Nöbet, kulüp, sınıf rehberliği görevi verilemez denilmiş. Sanirim resmi yazisi da okullara gelir. Toplantıya katılan ögretmen arkadaşlar da buraya yazabilir.

Olay nöbet, kulüp olayı da değil. 20 küsür yıldır bu görevlendirmeyle ilgili adam gibi bir yazı çıkarılamadı. Yani bu görevi alanlar ne yapar, ne işle uğraşır, ne gibi eğitsel görevler verilir kimse buna açıklık getiremedi. Bu iş ilk çıktığında birisi bi görev taslağı hazırladı onun etrafında dönüp duruyoruz. Nöbet tutar mı tutmaz mı, kulüp alır mı almaz mı bu sorulara kimse sağlıklı bir cevap yıllardır veremedi. Kimi bi tarafından yorumlayarak bunları verdi kimi başka tarafından okuyarak vermedi. Yani abi bu kadar mı zor ya. Bu kadar mı zordu şunları netleştirmek.

Olay nöbet, kulüp olayı da değil. 20 küsür yıldır bu görevlendirmeyle ilgili adam gibi bir yazı çıkarılamadı. Yani bu görevi alanlar ne yapar, ne işle uğraşır, ne gibi eğitsel görevler verilir kimse buna açıklık getiremedi. Bu iş ilk çıktığında birisi bi görev taslağı hazırladı onun etrafında dönüp duruyoruz. Nöbet tutar mı tutmaz mı, kulüp alır mı almaz mı bu sorulara kimse sağlıklı bir cevap yıllardır veremedi. Kimi bi tarafından yorumlayarak bunları verdi kimi başka tarafından okuyarak vermedi. Yani abi bu kadar mı zor ya. Bu kadar mı zordu şunları netleştirmek.
Süre de sorunlu, lisedeki öğretmen 40 saat, ortaokuldaki 35 saat çalışıyor ama her ikisi de 30 saat ücreti alıyor.

İlçe sorumlumuz biraz önce söyledi. nöbet kulup vesaire ücret yok demişler. personel müdürlüğü vermiyormuş vesaire tırı vırı işte.

Nöbet veremez demiyor zaten , nöbet ücreti verilmeyecek deniyor genel değerlendirmede , idareyle problem yaşanır bu konularda.
Sevinen arkadaşlar fazla sevinmesin. ben de hocama katılıyorum. idareniz size görev verirse ve ücret te alamdığınız zaman gelip buraya ağlamayın aman. Mutlaka bir yazı gelmeli böbet tutmaz vesaire diye. Yoksa birçok kişi sıkıntı yaşar idaresiyle.

Geçmişte bilişim teknolojileri eğitimcileri derneği bizim adımıza güzel kazanımlar elde etmişti. Bu şekilde bir dernek yoluyla ya da sendikalar aracılığıyla istediklerimizi dile getirirsek daha etkili olur.

Nöbet kulüp işinde şube müdürlerinden müdürlerden önce böyle angarya olamadığını düşünerek yorumlayan hocalarımızın aramızda olmasına sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim

Nöbet verilmemesinin dayanağı teneffüslerde de bu görevleri yapmak mı? Biz niye teneffüslerde çalışıyoruz abi. Teneffüs yasal bi hak değil mi? Esas bu konuya odaklanmak lazım. Bizim niye öğretmenler gibi dinlenme zamanlarımız yok.
Anasınıfı öğretmenlerinin teneffüsü yok ama nöbet ücreti alıyorlar. Teneffüslerde de görevlisiniz diyen kitleye anasınıfı öğretmenlerini hatırlatırsanız ne diyecekler merak ediyorum😂 hadi bakalım PGM bilmem kaçıncı maddeler koordinatör yorumları vs vs. Teneffüsü olmayan branş nöbet ücreti alıyor. Ee??? Bla bla bla...

Arkadaşlar farklı bir konuya değinmek istiyorum. Geçen dönem btr görevi almadım. 10 saat dersim vardı. Maaş tamamlama için başka okula falan da vermediler. Verselerde giderdim.

Btr görevi almayışımın nedeni ise okulda 15 saat derse giren haftanın sadece 3 günü okula gelen arkadaşımla bir hesap yaptık. Benim haftalık 18 saat btr, 2 saat kulüp ücreti toplam 20 saat ek dersim vardı. 2024 yılında aldığımız maaş ve ek dersleri topladık. İkimizin de ilave sınav vs ücreti yoktu. Aramızda yıllık olarak sadece 45 bin TL fark vardı. Yaz tatilini çıkıp ortalama 10 ay çalıştığımızı hesap ederseniz aylık olarak sadece 4500 tl fazla alıyorsunuz. Benim aylık yol yemek çay kahve masrafım 10 binden fazla tutuyor. Bu hesaptan sonra btr yi bıraktım. Çok da iyi yaptığımı düşünüyorum. Dersime girip bitince evime gidiyorum. Herkesin her sorununa koş, kafanda 50 tane problem, karşılığı 4500tl ücret.Hiç gerek yok. Bu hesabı yapana kadar 20 saat ek ders cazip görünüyor ama emin olun değil. Aslında insanlar cazip sandıkları için başvuru yapıyorlar. Bu yönergeleri ve görev tanımlarını hazırlayanlar da o kadar ek ders veriliyor deyip görev tanımına birçok şey ekliyorlar. Görev dışı iyi niyetle yaptıklarımızı saymıyorum bile. Yerime de başka bir arkadaş btr oldu. Siz de hesabı yaptığınızda göreceksiniz. 4500 ilave ücret alıp kat be kat fazlasını harcayıp bir sürü işle uğraşıyoruz.

Vergi dilimi sorunu çözülüp ek ders ücretleri iyileştirilmediği sürece bu iş yapılmaz. Siz de bir düşünün derim. Ayrıca yıllardır karşılaştığımız sorunlara da bir tepki vermiş oluruz. Hepinize saygılarımla..

Kimin görev alıp almayacağına kimsenin karışmaya hakkı yok elbette. Ancak ortak bir tepki gösteremedikten sonra, 20 yıldır çözülemeyen sorunların hiçbirinin çözülmesi mümkün olmayacaktır.

Not: Tek maaşla geçiniyorum ve 3 çocuğum var. 17 yıllık öğretmenim. Geçen seneden itibaren görev talep etmiyorum ve YOS’tan sonra da asla görev talep etmeyeceğim.

Şükürler olsun hızlı bir şekilde görüş sormuş sendikam.Ekli dosyayı görüntüle 79840
hızlı aksiyon almışlar, tebrik ederiz. yalnız yazıda hatalar var. cimer yoluyla da çokça bu konuyu sorguladık defalarca, verilen yanıt resmi yazıdaki yanıt olacak: Yeğitek Okul Sorumlusu olarak görev yaptığında nöbet tutamaz, kulüp yapamaz vs.

bizim ihtiyacımız olan çok çok basit bir açıklık: YOS sayılmayacağımız günlerde (yani dersimizin tam dolu olduğu günde) nöbet tutabilir ve ek dersini alabilir miyiz? ders saatleri dışında yapılan bir faaliyet olduğu için kulüp açıp ek ders alabilir miyiz? mesai dışı olduğu için hafta içi belletmenlik yapabilir miyiz?

bu tarz konular zaten uygulamada hatalı sonuçlar aldığımız konular oluyor.

Birkaç güne ek ders yönetmeliği çerçevesinde, ayrıntılı bir dilekçe hazırlayıp burada paylaşırım. İsteyenler üzerinde değişiklik yapıp okuluna vererek, ilçe ve il üzerinden bakanlığa veya sendikasına görüş sormasını isteyebilir.

hızlı aksiyon almışlar, tebrik ederiz. yalnız yazıda hatalar var. cimer yoluyla da çokça bu konuyu sorguladık defalarca, verilen yanıt resmi yazıdaki yanıt olacak: Yeğitek Okul Sorumlusu olarak görev yaptığında nöbet tutamaz, kulüp yapamaz vs.

bizim ihtiyacımız olan çok çok basit bir açıklık: YOS sayılmayacağımız günlerde (yani dersimizin tam dolu olduğu günde) nöbet tutabilir ve ek dersini alabilir miyiz? ders saatleri dışında yapılan bir faaliyet olduğu için kulüp açıp ek ders alabilir miyiz? mesai dışı olduğu için hafta içi belletmenlik yapabilir miyiz?

bu tarz konular zaten uygulamada hatalı sonuçlar aldığımız konular oluyor.
Sendikalar, ek ders alınıp-alınmayacağını yüzelsel soruyorlar ve red gelebiliyor. Örnek dilekçede bunların neden alınması gerektiğini tek tek açıkladım ve neden verilmesi gerektiğini belirttim.

ilksms
Geri