berkcansan
Üye
Halkeğitimde kurs açma konusunda ne dediler acaba
O da yok hocam yazılanlara göreHalkeğitimde kurs açma konusunda ne dediler acaba
Bende mesai dışı yapılan ders dışı yapılan diye altını çizerek ekledim gönderdimT.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne
Konu: YEGİTEK Okul Sorumlusu Görevlendirmesi Hakkında
Sayın Yetkili,
2025 Ağustos ayına kadar Fatih Projesi Rehber Öğretmeni (BTR) olarak görev yapan öğretmenler, nöbet görevinden, kulüp danışmanlığından ve açtıkları ders dışı egzersiz faaliyetlerinden ek ders ücreti alabilmekteydi. Ancak yapılan düzenleme ile bu görev YEGİTEK Okul Sorumlusu olarak değiştirilmiş; bu kapsamda nöbet tutulamayacağı, kulüp danışmanlığı yapılamayacağı ve ders dışı egzersiz açılamayacağı tarafımıza bildirilmiştir.
Bu değişiklik, görev alan öğretmenlerin hem maddi açıdan mağduriyetine hem de motivasyon kaybına yol açmaktadır. Öğretmenlerin iş verimliliğini ve sürece katkılarını doğrudan olumsuz etkileyecek bu durumun, görev sorumluluklarının yerine getirilmesini de güçleştireceği kanaatindeyim.
Yönergede bu mağduriyeti giderecek düzenlemeler yapılmadığı sürece, YEGİTEK Okul Sorumlusu görevini kabul etmeyeceğimi bilgilerinize arz ederim.
Saygılarımla,
……….……….……….
Adı Soyadı
Branş / Görev Yeri
İmza
Bunu gönderdim.
Tarih: …/…/2025
Pansiyonlu okullarda pansiyonda nöbet tutma zorunluluğu var. Bunların demelerine göre pansiyon nöbeti de zordaBen Halk Eğitimde çalışıyorum bunların demelerine göre görev alırsam kurs da mı açamıyoruz. Full saçmalık.
Bende sizin gibi düşünüyordum tâki bugüne kadar. Bulunduğum il bunları en son sorun edecek il. Bu zamana kadar nöbet kulüp konusunda kesinlikle sorun yaşanmadı. Bugün bize ifade edilen hafta içi kesinlikle 18 saat görevlendirme ücretinden başka ücret ödenmeyeceği.Nöbet tutulur ücret te alınır endişe etmeyin
Ders saati fazla olanların görevlendirme alması mantıksız oldu artık , 22 saat dersim var , nöbet+kulüple haftalık 14 saat ek ders alıcam , yos olursam 18 .Nöbet, kulüp olamaması daha iyi değil mi? Neden yakınılıyor anlamıyorum. Şimdi nöbet tutar, ücreti alamaz gibi bir şey yapamazlar zannımca. Bence kesin bir madde ile nöbet, sınıf, kulüp alamaz dense daha güzel olur. İller arası farklı uygulamalar bitmiş olur.
Ben bu tip yorumları doğru bulmuyorum kusura bakmayın. Herkesin tuzu kuru değil maalesef. Kendimden örnek vereyim evim kira 30.000 tl eşim yarı zamanlı çalışıyor. 6 saat dersim var. O aradaki umursamadığınız 10-11 bin benim için önemli maalesef. O yüzden herkesin kararına saygı duymak gerekir.içinde bulundukları şartları bilmiyoruz sonuçta. Bu görevi alanların büyük oranı güle oynaya almıyorlar bu görevi bence.Hocam maas karşılığını doldururlar okulunda diger dersler ile. Ders yoksa başka okula gitmen gibi bir durumda olmaz. Zaten doğru düzgün derste yok. 1 dönem evinde otur dinlen.
Ders saati fazla olanların görev istemesi her zaman mantıksız idi bana göre. Nöbet ve kulübe takılmaları daha garip geliyor bana.Ders saati fazla olanların görevlendirme alması mantıksız oldu artık , 22 saat dersim var , nöbet+kulüple haftalık 14 saat ek ders alıcam , yos olursam 18 .
Ücreti ödenmeyecak görevi vermeleri yasal olur mu peki? Bence mümkün değil o olay. Ama aklı evvel birileri dener kesin.Ek ders yönetmeliğinde mi var arkadaşlar. Daire başkanı, genel müdür alamazsınız deyince mi alamayacağız. Nöbet ve kulüp için görev verilmeyecek dese daha doğru olurdu. Ücret ödenmeyecek ne demek. Ayrıca belirli gün ve haftalarda dünyanın programını yapıyoruz uğraşıyoruz ücret verilir veya verilmez diye bir madde yok. Ama yapıyoruz, ücrette almıyoruz. İlçenin ilin, kaymakamın bir çok kurumun tüm işlerini yapıyoruz ücretmi alıyoruz. Ücret yok yazana kadar bu görevlerde hiç verilmeyecek dese net belirtse güzel olurdu. Projedir, seminerdir, fuardır ne kadar zaman harcadığımız ücretsiz yaptığımız iş varsa yapmayacaklar sadece bizim belirlediğimiz görevi yapacaklar deselerdi ya. Ücrete gelince aslan işe gelince siz bilişimcisiniz sizden daha iyisimi var diyorlar. Ben okul idaresinin bir matematikçiyi çağırım hesap işlerini ona verdiğini görmedim. Sen Türkçe öğretmenisin benim yerime sen konuş dediğini duymadım. Sen müzik öğretmenisin müzik söyle veya bedencisin benim yerime spor yaparmısın demesine şahit olmadım.
Ya ben öğretmenim bırakında dersime gireyim işimi yapayım. Bırakında deresden bir defada kafam rahat çıkayım düşüneyim. Bırakında teknik eleman veya birinin bilgisayarının fişini takan olmayayım. Herkes kendi işini biz olmadan da yapıyor. Ne hikmetse bizi saf kendilerini akıllı görüp şu yazıyı yazsana, şu tahtayı açsana, şu fişi taksana demelerinden sıkıldım.
Hocam bende tek kursunum. Eşim ev hanımı. 2 çocuğum unide okuyor, 2 taneside ortaokul . Evimde kira. Benimde ihtiyacim var gelecek gelire. Ama tepkimizi koymamız lazım. Sendika yegitek cimer meb. Neresi varsa bilgilendiriyorum. Sendika baskanimizin haberi yokmuş mesela gerekli bilgilendirmeyi yaptim. Ama 20 senedir ilk defa görev almayacak gibiimBen bu tip yorumları doğru bulmuyorum kusura bakmayın. Herkesin tuzu kuru değil maalesef. Kendimden örnek vereyim evim kira 30.000 tl eşim yarı zamanlı çalışıyor. 6 saat dersim var. O aradaki umursamadığınız 10-11 bin benim için önemli maalesef. O yüzden herkesin kararına saygı duymak gerekir.içinde bulundukları şartları bilmiyoruz sonuçta. Bu görevi alanların büyük oranı güle oynaya almıyorlar bu görevi bence.
Mesajımda ders işlemek ve btr görevi yapmak arasındaki farkı çok net anlatmış olmama rağmen “sertifika alıp fen, mat, resim derslerine girmiyorum” demen enteresan, girmemelisin de zaten. Biz de BT dersine girmiyoruz, BTR ya da YOS görevinin BT dersi işlemekle bir ilgisi yok. Kaldı ki bakanlık da yıllardır alan dışı kişilerin bu görevi yapmasını istiyor ve yaptırıyor. Yani bu görevi sadece BT alanı öğretmenleri yapar, en iyi onlar yapar, branş dışı kişiler yapamaz, ek ders için yapıyor gibi ötekileştiren yaklaşımlar yıllardır kimseye bir fayda sağlamadı. İlla ki ek ders için yapanlar vardır ama konumuz şu an bu değil, konu BT ve alan dışı ayrımının BTR-YOS görevi için kimseye bir fayda sağlamadığı. Ben, bu ayrımı bırakın, birlik olalım diyorum, ortak kazanımlar sağlayalım diyorum. Bir konu da BT Formatörlüğü görevi bahsettiğin gibi sadece BT öğretmeni olarak atananlar için var olan bir görev değildi. 1993 yılında Köksal Toptan bakan iken büyük yatırımlar ile kurulmaya başlanan BT Lab’larının doğru, etkin ve verimli kullanılabilmesi, atıl kalmaması amacı ile başlayan bu görev o dönemde BT öğretmeni sayısı çok az olduğu için ve hepsi de bu görevi yapma isteğinde olmadığı için diğer branşlardan da öğretmenlerin görev aldığı şekilde başladı ve bu günlere gelindi, bu konudaki bilgin yanlış.anlayamamış olan sertifika ile başka branşların görev ve sorumluluk alanına serbestçe girilmesinin hak olduğunu düşünenler.(Görev almaları da beni çok enterese etmiyor isteyen istediği her alanda keyfine göre görev alabilmelidir,
farz-ı muhal bugün bunu savunuyoruz yarın karşısında da durabilirsiniz bu değişir zamana mekana şartlara size sunulan avantaj ve dezavantajlara göre yani ömürlük birşey değil)
Benimde yetkin olduğum alanlar var mesela bir çok fen-matematik-geometri -resim- hocasından daha yetenekli ve bilgi donanımlıyım ve hatta iddaa ediyorum bazılarından çok daha iyi anlatabiliyorum, bu derslerin sertifikasını alıp derslerine girmiyorum BTR denilen Bilgisayar förmatörlüğü denilen şey ilkin Bilgisayar öğretmeni olarak atananlar için var olan bir şeydi sonradan sertifika türedi neden Derse girmek istemeyen derste yeteneksiz olan yetersiz olanların Full ek dersi nasıl alabilirim araştırmaları neticesinde türedi oluştu yaygınlaştı buna ilgisi olanlarda destekledi ve çoğaldı yani bi günde ha diyince ihtiyaç var denilip dağıtılmadı bu sertifikalar cart diye bu hale gelmedi ben 20+ yıldır Bilgisayar öğretmeniyim bu alanda neler oldu bitti çok iyi biliyoruz.
ders yok ki hocam hatta bu sene sınıfların çoğundan ders kaldırıldığı için norm fazlası sayısıda ekstradan arttıOlmayalım YOS mos gidip imkan varsa ilkokullardan başka koy okullardan 21 saat dolduracak ders alalım ama YOS olmayalım bakalım ne yapacaklar. Muhtemelen yine bize işleri yıkacak okul müdürü ozamanda keyfimize kalmış ister yaparım ister yapmam. müdürle aramdaki ilişkiye bağlı olarak devam eder. yok projeydi yok yarışmalar yok tata arızaları yok lab arızaları toner bitti kablo koptu. bırakın gitsin bu ne boyle saçmalık. MEB in en bahtsız en üvey evlatlarıyız. okuldaki memurların bile bi değeri duruşu var. hele hizmetliler krallar gibi. bir tane fazladan sınıf temizlemezler. neymiş görev tanımlarında sayı belliymiş. bizde hakkımızı bile alamıyoruz. 20 yıllık görevimde şu saçmalığa bakar mısınız.