YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
ben nöbet, kulüp vb ıvır zıvır verilmemesinden memnunum, çok nöbet tutmak istiyorsanız yos olmayın bu kadar basit, gördüğünüz gibi fikirler uyuşmuyor bu yüzden görev almayalım, birlikte hareket edelim gibi cümlereri ortak düşüncemiz olmayan konularda kullanmayın.
Ben zaten nöbet almıyordum sınıf falan alamamak işime geliyordu ama kulüp almamak gereksiz kazanç kaybı olmuş gerek yoktu yani

Tamamen lüzumsuz işler yazı çıktı mı okula geldi mi bekle dur? Nöbet var mı? Kulüp var mı? hiç biri belli değil her kafadan ayrı ses. Ders saatleri çoğu yerde azaldı norm için seçmeli ders bekle. Çalışan sistemi niye bozarsın ki ne güzel devam et. Seneye çok kötü başladık gerisi ne olur bilmem.

Evet bu iş sadece sertifika alarak yapılabilecek bir iş kesinlikle değil, o nedenle de her sertifika alan kişi de bu göreve başvuru yapmaya cesaret edemiyor.

Ancak kişi yatkınsa, kendini geliştirmişse ve hem teorik hem fiili olarak bu iş için yeterliyse BT / BÖTE okumuş ya da branş dışı olmasının bir farkı yok.

Bu fark bu iş için değil BT dersi için söz konusudur. Çünkü BT alan mezunu öğretmenler fakültede bilişim teknolojileri dersini işleyebilmek üzere yetiştiler ama BTR-YOS görevinde bilişim dersi işlemiyoruz.

Şu ayrımı bi anlayamadınız ve bırakamadınız gitti.
anlayamamış olan sertifika ile başka branşların görev ve sorumluluk alanına serbestçe girilmesinin hak olduğunu düşünenler.(Görev almaları da beni çok enterese etmiyor isteyen istediği her alanda keyfine göre görev alabilmelidir,
farz-ı muhal bugün bunu savunuyoruz yarın karşısında da durabilirsiniz bu değişir zamana mekana şartlara size sunulan avantaj ve dezavantajlara göre yani ömürlük birşey değil)
Benimde yetkin olduğum alanlar var mesela bir çok fen-matematik-geometri -resim- hocasından daha yetenekli ve bilgi donanımlıyım ve hatta iddaa ediyorum bazılarından çok daha iyi anlatabiliyorum, bu derslerin sertifikasını alıp derslerine girmiyorum BTR denilen Bilgisayar förmatörlüğü denilen şey ilkin Bilgisayar öğretmeni olarak atananlar için var olan bir şeydi sonradan sertifika türedi neden Derse girmek istemeyen derste yeteneksiz olan yetersiz olanların Full ek dersi nasıl alabilirim araştırmaları neticesinde türedi oluştu yaygınlaştı buna ilgisi olanlarda destekledi ve çoğaldı yani bi günde ha diyince ihtiyaç var denilip dağıtılmadı bu sertifikalar cart diye bu hale gelmedi ben 20+ yıldır Bilgisayar öğretmeniyim bu alanda neler oldu bitti çok iyi biliyoruz.

Son düzenleme:
Yeni yonergeye göre uygulamaya konulan YEGİTEK Okul Sorumlusu görev ve çalışma esasları gereği, ilgili genel müdürluklerinin görüşü doğrultusunda

* Nöbet görevi
* Kulüp Görevi
* Hafta içi bekletmenlik görevi
* Hafta içi DYK görevi yapilamamakta, ücret alınmamaktadır.

Şaka gibi ...

Arkadaşlar il sorumlusunun mesajını aynen şu.
Ekli dosyayı görüntüle 79814
O yok bu yok ne var arkadaşlar. Zaten aldığımız maaş ortada bir de bunun gibi yasaklarla alacağımız üç kuruşun önüne geçildi. Bu durumun geçerli bir nedeni var mı? Hepsini geçtim öğretmene tübitak projesi yap,2204 projesine katıl, teknofest'te katıl derken bu öğretmen egzersizde açamadan nasıl bir çalışma yapacak. Sendikalarla mı süreci takip edelim, elinde mahkeme kararı olan arkadaşlar var. Bu konuda bir etkisi olur mu ne dersiniz?

Lisede 40 saat ders var. 15 maas karsiligi girdikten sonra 25 saat btr lik yapiyorsunuz ancak 18 saat ucret aliyorsunuz. Bu mu adil.

* Dyk görevi-ücreti yok
* Nöbet görevi-ücreti yok
* Kulüp görevi-ücreti yok
* Egzersiz görevi-ücreti yok
* Sınıf rehber öğretmenliği görevi-ücreti yok
* BİLSEM'de ek derse giremez, ücret alamaz
* Yüksek Lisans-Doktora yapanlar artırımlı ücret alamaz
* Belletmenlik akşam-haftasonu olabilir
* 21 saat üzeri dersi varsa 2. Okul isteyemez
* Aday öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve idareci olanlar YEGİTEK Okul Sorumlusu olamaz.

Resmen yapay zeka çağında bilişim nasıl yok edilir böyle yok edilir.
Yüksek lisansı olup neden ücretini ödemezsin ki.

Sendikalar oturuyor, umurumda değiliz onların,zamanında ses çıkarmadığımız için bunlar başımıza geliyor, hala %90 uyuyup bilişimcilerin ,bize dokunmayın diye ama artık herkese dokunmaya başladı,böl parçala yönet,bt ve bütün birbirine düştü

Lisede 40 saat ders var. 15 maas karsiligi girdikten sonra 25 saat btr lik yapiyorsunuz ancak 18 saat ucret aliyorsunuz. Bu mu adil.

* Dyk görevi-ücreti yok
* Nöbet görevi-ücreti yok
* Kulüp görevi-ücreti yok
* Egzersiz görevi-ücreti yok
* Sınıf rehber öğretmenliği görevi-ücreti yok
* BİLSEM'de ek derse giremez, ücret alamaz
* Yüksek Lisans-Doktora yapanlar artırımlı ücret alamaz
* Belletmenlik akşam-haftasonu olabilir
* 21 saat üzeri dersi varsa 2. Okul isteyemez
* Aday öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve idareci olanlar YEGİTEK Okul Sorumlusu olamaz.

Resmen yapay zeka çağında bilişim nasıl yok edilir böyle yok edilir.
Yüksek lisansı olup neden ücretini ödemezsin ki.
ya arkadaşlar siz nereden çıkarıyorsunuz bu maddeleri, ben anlamıyorum. Yönergenin neresinde bunları yapamazsın yazıyor? Bir kişi whatısup ekran görüntüsü aldı diye bunları alamayacak mıyız?yani.

Bu kadar hengamenin üstüne birde kayseride Pardusa geçiş var. Seminer döneminde bile İllallah ettik. Sorunlardan. Okul açılınca tam bir curcuna.

Yenilikçi sınıflar açılıyor MEBKit'ler dağıtılıyor tamam ama dersi anlatacak öğretmene egzersiz açamazsın şunu yapamazsın bunu yapamazsın. Nasıl yapayım hangi koşullarda eğitim vereyim. Bir yandan yap bir yandan yasak koy. Yahu teknik eğitimde bernoulli Riccati yöntemiyle integral sorusu çözdüm zorlanmadım, şu problemi çözemedim iyi mi?

Öğretmeni küstürmekten başka bir işe yaramıyor yapılanlar eminim hic bir arkadaşımın kafası rahat değil iki arada bir derede kaldik çalışmak icin heves kalmadı kimsede kısacası yaşadığımızın özeti bu

Hocam şurada k kişiyiz hala ses çıkaran yok ölü toprağı atılmış gibiler,ancak laf söyleyince harekete geçiyorlar
Hay ağzına sağlık bizim memlekette acil doktoruna hasta yakını y*mruk attı hastane ayağa kalktı ertesi gün doktorlar acil önünde pankart açtı. Arkadaşlar bu sonuç bizim ekmeğimizi etkiliyor, ekonomik durum orta bir poşet market alışverişi bin liranın üstünde... 3 kuruş kazancımızı da böyle yasaklarla kesmeleri vallahi diyecek söz bulamıyorum...

Herşeyi geçtim de Dyk ve Egzersiz ne alaka? İkisi de net şekilde derslerden sonra yapılan işler. Hatta Egzersizin adı Ders Dışı Eğitim...

Pek iyi niyetli bir durum değil. Görevlendirmeler olmasın diye yapılmış sanki.

ya arkadaşlar siz nereden çıkarıyorsunuz bu maddeleri, ben anlamıyorum. Yönergenin neresinde bunları yapamazsın yazıyor? Bir kişi whatısup ekran görüntüsü aldı diye bunları alamayacak mıyız?yani.
Aynı fikirdeyim hocam. bakanlık genelge yönetmelik yayınlar. hiç bir alamaz ibaresi yokken toplantı yaptık bu kararlar çıktı. Ne kadar kolay açıklama

Yeğitek okul sorumlusu görevlendirme esaslarında açık ve net yazmış Öncelikle idare bizlere ders ve nöbet programımızı verecek ve sonrasında kalan boş saatlere YOS görevi yazılacak yazıyor.
1756901768169.webp

1756901833961.webp

görevli olduğumuz günlerde hiçbir ekstra bir görev verilemez ve ücretini alamaz diyor. Bunları net belirtmiş.

1756901709707.webp

örnek bir program atıyorum branşa bakmayın sadece örnek olsun diye nette ilk önüme gelen programı aldım. İlk resme göre YOS görevli olduğumuz günler Salı ve PErşembe sabah Cuma tam gün. Bunun haricinde Çarşamba 1 saat boşluk var burayada yazı gereği YOS yazılmalı diyor. Bunların haricinde Pazartesi günü YOS yazılacak yer olmadığı için o gün böyle bir görevimiz yok. Oyüzden pazartesi günü tutulan nöbet ücreti ödenir. Diğer günler de ise YOS olmasından dolayı nöbet tutulamaz ve doğal olarak ücreti ödenemez.

Bir de pansiyonlu okuldaysanız nöbeti haftasonu tutun demişler resmen. Oldu gülüm okulu üstümüze yapalım.. Yos mu aman aman. 12 yıl sonra btr-yos bitti. Alanlara Allah kolaylık versin.

Şahsen ben sınıf kulüp nöbet istemiyordum ancak alan arkadaşlar için maddi açıdan büyük bir sıkıntı oldu bu durum. Ancak belletmenliğin haftasonu olması ayrı bir saçmalık olmuş.

Bu kadar fazla iş yüküne en azından görevlendirme ek dersinde iyileştirme yapılıp 18 yerine 25-30 saat olması bu sorunları çözebilir ama o da yok.

Arkadaşın belirttiği gibi alınan kararlar pek iyi niyetli görünmüyor. Görev almamak için zorluyorlar gibi.

Yeğitek okul sorumlusu görevlendirme esaslarında açık ve net yazmış Öncelikle idare bizlere ders ve nöbet programımızı verecek ve sonrasında kalan boş saatlere YOS görevi yazılacak yazıyor. Ekli dosyayı görüntüle 79819

Ekli dosyayı görüntüle 79820

görevli olduğumuz günlerde hiçbir ekstra bir görev verilemez ve ücretini alamaz diyor. Bunları net belirtmiş.

Ekli dosyayı görüntüle 79818

örnek bir program atıyorum branşa bakmayın sadece örnek olsun diye nette ilk önüme gelen programı aldım. İlk resme göre YOS görevli olduğumuz günler Salı ve PErşembe sabah Cuma tam gün. Bunun haricinde Çarşamba 1 saat boşluk var burayada yazı gereği YOS yazılmalı diyor. Bunların haricinde Pazartesi günü YOS yazılacak yer olmadığı için o gün böyle bir görevimiz yok. Oyüzden pazartesi günü tutulan nöbet ücreti ödenir. Diğer günler de ise YOS olmasından dolayı nöbet tutulamaz ve doğal olarak ücreti ödenemez.
Şimdi yos olduğumuz günler mi nöbet olmaz yoksa nöbet kulüp hiç mi olmaz bunun ayırımı için tartışırız. Net olarak hiç nöbet vs olmayacak mı ? Yoksa arkadaşımızın dediği gibi Btr de olduğu gibi dersimizin olduğu günler nöbet kulüp olur mu ?

Şimdi yos olduğumuz günler mi nöbet olmaz yoksa nöbet kulüp hiç mi olmaz bunun ayırımı için tartışırız. Net olarak hiç nöbet vs olmayacak mı ? Yoksa arkadaşımızın dediği gibi Btr de olduğu gibi dersimizin olduğu günler nöbet kulüp olur mu ?
Hocam genel bir kararmış. DYK, kulüp, nöbet, egzersiz için ekders ücreti verilmeyecekmiş. Haftalık (Hafta içi) 18 saatten fazla ek ders ücreti ödenmeyecekmiş.

Hep birlikte sesimizi duyura bilirsek bu karardan geri dönülebilir. Hep birlikte görev almasak desem. Eminim ki çoğunluk alacaktır.
hocam emin olun hep birlikte görev almasak burada yazanların çoğu olarak maaş karşılığını doldurmaya okul ararız. yukarıda bir hocamız çok güzel görselle ifade etmiş, dün benzerini yazmıştım ama ders programı ile daha anlaşılır olmuş, BTR yazamadığımız gün nasıl nöbet tuttuysak YOS yazamadığımız gün de tutmalı, nasıl ders saatleri dışında kulüp yaptıysak yine yapabilmeliyiz. bunlar işimizi aksatmayacak ki. üzerimizden, emeğimizden tasarrufa gidiliyor. ilk koordinatörlerin taleplerimizi duyması lazım. o toplantılarda hakkımızda ne söylendiğini bile bilmiyoruz. yaz whatsapp mesajını, oldu bitti.

ilksms
Geri