Hangi il hocamBizim ildeki de alırsınız diyor. Hangisi doğru![]()
![]()
![]()
Dünkü benim yazdıklarımla birebir uyuşan cevap.CEVAP : Görevlendirme esasları PGM'den ve Hukuk'tan incelendi ilk unvan olduğu için, kesinlikle ödeme yapılamaz görüşü verildi. o nedenle yönergede yer almıyor.
Toplantı sonunda bize gelen mesaj bu şekilde.
Hocam, il koordinatörleri toplantısı kararı mı bu şekilde olmuş? Yoksa sizin ilin uygulaması mı? Çünkü farklı iller farklı cevaplar yazmışlar.CEVAP : Görevlendirme esasları PGM'den ve Hukuk'tan incelendi ilk unvan olduğu için, kesinlikle ödeme yapılamaz görüşü verildi. o nedenle yönergede yer almıyor.
Toplantı sonunda bize gelen mesaj bu şekilde.
Bakanlık ile olan İl koordinatör toplantısı kararı mı hocam? Yoksa sizin ilin kendi kararı mı?Biz Ankara'dayız. Bize YOS görevinin olmadığı günlerde (Full dersin olduğu gün) nöbet tutulup ders saatleri dışında kulüp alabileceğimiz söylendi.
Akıl bunu emrediyor zaten Hocam.Biz Ankara'dayız. Bize YOS görevinin olmadığı günlerde (Full dersin olduğu gün) nöbet tutulup ders saatleri dışında kulüp alabileceğimiz söylendi.
Vardı hocam o görev. Sadece kontrol edip raporlayıp sevkini sağlıyorsunuz.Arkadas yeni gozume çarptı. Ebadaki yazilanlari haftalik kontrolu gibi sacma bir gorev eklemisler.
Resmen komedi.
Okul dışında yaşayamaz da deselerdi bari yuh ya.Bolu İl Milli Eğitim aşağıdaki ibareyi kendisi mi eklemiş yoksa görevlendirme esaslarında aşağıdaki ibare de var mı.
"Görev almak için gerekli şartları taşıyarak başvuru yapan öğretmenler Uzaktan Eğitim süreci dâhil görevlendirme süresince mesai saatleri içerisinde görevlendirildikleri okulda bulunmayı kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar."
Bu konu aynen böyle nokta.Ek sorumluluk cümlesini de sordum il sorumlusuna. Ek okullar olarak yorumlayın dedi. Okul içi ek işler değil
Bu konu da aynen böyle nokta.Biz Ankara'dayız. Bize YOS görevinin olmadığı günlerde (Full dersin olduğu gün) nöbet tutulup ders saatleri dışında kulüp alabileceğimiz söylendi.
Bende hiç anlam veremiyorum. Peki okul çıkışı 1 ders mi 2 ders mi kulüp yapılıyor ? ProsedürdeDers saatleri dışında kulübe anlam veremem yıllardır. Ders saatleri dışında öğrenciyi nereden bulacaksın, ya da öğretmeni nereden bulacaksın gece mesaisine mi kalacak öğretmen?
bizim il(malatya) farklı düşünyor, bakalım normali kabul edecekler mi. Geçen sene btr olarak yaptığımız şeyi bu sene olmaz diyor. nöbet, kulüp falan olmaz diyor ders günleri bile olsa.Bu konu da aynen böyle nokta.
Benim anladığım asli görev 15 + 6 saat yani 21 saat ders alman gerekiyor ki zaten bunun altındaysa başka okula görevlendirilebilirsin.Aslı görevi olan ders saati kavramı 15 saate girecek anlamımı taşıyor.bu konu da bilgisi olan var mi?
Nerden yapiliyor hocam bu kontrol ve raporlama eba da bu sekilde bir bolum mu varVardı hocam o görev. Sadece kontrol edip raporlayıp sevkini sağlıyorsunuz.
Hocam asli görev dediği o değil o ekders maddesi rehberlikçilerin de ekders maddesi. Asli görev dediği sizin görevlendirme için yaptığınız işler oluyorBenim anladığım asli görev 15 + 6 saat yani 21 saat ders alman gerekiyor ki zaten bunun altındaysa başka okula görevlendirilebilirsin.
Btr görevlendirmesi maaş karşılığını doldurmada kullanılmıyor mu hocam. Sadece ek ders olarak mı geçiyorBeni gecen sene 2 okula Btr yaptilar baska bir okulada maas karsiligini doldurmaya yolladilar. 3 okula birden gittim. İkinci dönem görev almadim o halde telefonum susmadi. Numara değiştirdim![]()
Malatyadakilere laf anlatamazsın hocam, onlar bir yorum yapar kafasına göre takılır.bizim il(malatya) farklı düşünyor, bakalım normali kabul edecekler mi. Geçen sene btr olarak yaptığımız şeyi bu sene olmaz diyor. nöbet, kulüp falan olmaz diyor ders günleri bile olsa.
Ne diyeceğim, hocam. Bu tip haberler ile kamuya açık şekilde gerçekleştirilen ücret üzerinden dönen ders muhabbetleri ile öğretmenlik mesleğinin sürekli geriye dittiğini düşünüyorum. Adam akıllı ses edip, adam akıllı stratejiler ile maaş artışı almak yerine yıllardır başkasından bana ne ben aldığım ek ödemelere ( ek ders, egzersiz, belletmenlik, dyk, özel ders, ...) bakayım felsefesiyle bu günlere geldik... Gelecek daha da karanlık!![]()
MEB’den Ek Ders Düzenlemesi: Öğretmenlerin Maaşında 3.260 TL’lik Kayıp
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği görevinde önemli bir değişikliğe gitti. Bu önemli değişikliğin detaylarına birlikte inceleyelim, işte detaylar:ogretmenlersitesi.com
Buradaki habere ne diyorsunuz?
Ekran görüntüsünü alıp tutanak tutuyorsunuz hocam. Sonrasında gerekli disiplin işlemleri için yine tutanakla sınıf öğretmenine sevk edip normal disiplin yönetmeliğine göre işlem başlatıyorsunuz. Bu kadar. Eğer işlem yapmazsanız ve bu durum loglara düşerse (ki her işlem loglanıyor) yeğitekten okulu arayıp sorabiliyorlar. Sizi sorumlu tutabilirler neden işlem yapmadınız diye. Bir öğrenciye müstehcen görüntü bir öğrenciye de küfür ve hakaret nedeniyle geçmişte işlem yaptık biz bu şekilde.Nerden yapiliyor hocam bu kontrol ve raporlama eba da bu sekilde bir bolum mu var