YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Eğer derse girdiğim okul dışında btr olursam yine de nöbet ve kulüp alamıyor muyum? Benim okulum küçük ve yos şartlarını sağlamadığı için başka bir okula görevlendirileceğim büyük ihtimalle. Şimdi kendi okulumda nöbet vs tutamam öyle mi?

CEVAP : Görevlendirme esasları PGM'den ve Hukuk'tan incelendi ilk unvan olduğu için, kesinlikle ödeme yapılamaz görüşü verildi. o nedenle yönergede yer almıyor.

Toplantı sonunda bize gelen mesaj bu şekilde.
Dünkü benim yazdıklarımla birebir uyuşan cevap.

CEVAP : Görevlendirme esasları PGM'den ve Hukuk'tan incelendi ilk unvan olduğu için, kesinlikle ödeme yapılamaz görüşü verildi. o nedenle yönergede yer almıyor.

Toplantı sonunda bize gelen mesaj bu şekilde.
Hocam, il koordinatörleri toplantısı kararı mı bu şekilde olmuş? Yoksa sizin ilin uygulaması mı? Çünkü farklı iller farklı cevaplar yazmışlar.

Arkadas yeni gozume çarptı. Ebadaki yazilanlari haftalik kontrolu gibi sacma bir gorev eklemisler.
Resmen komedi.

Koordinatörler tarafından verilen cevap böyle hocam. Zira Bolu'nun sayfasında da açıkca yazmış zaten.

"Görevlendirilen öğretmenlere YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevi olduğu günler eğitim öğretim saatleri içinde YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevlerinin dışında nöbet görevi dahil başka bir görev verilmeyecektir. Görevlendirilen öğretmenler eğitim öğretim saatleri dışında mevzuatı doğrultusunda belletmenlik vb. görevleri yapabileceklerdir."

Full dersinizin olduğu gün YOS göreviniz olmuyor. Nöbet tutmanızda sakınca yok. Değişen bir şey yok ama ilden ile farklı uygulama olursa onu bilemem artık.

Bolu İl Milli Eğitim aşağıdaki ibareyi kendisi mi eklemiş yoksa görevlendirme esaslarında aşağıdaki ibare de var mı.

"Görev almak için gerekli şartları taşıyarak başvuru yapan öğretmenler Uzaktan Eğitim süreci dâhil görevlendirme süresince mesai saatleri içerisinde görevlendirildikleri okulda bulunmayı kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar."

Perşembe günü toplantılar var , kesin belli olur.. bizi bu hallere düşürenler utansın... 20 saat ek ders için yazık çok yazık,.. sonra da halk eğitimden kurs aç egzersizle uğraş.. adamlar elimizdeki hakları almışlar bizse çırpınıp duyuyoruz.. neden geldim İstanbula? Şarkısı aklıma geldi 😒🙄😮‍💨

Ek sorumluluk cümlesini de sordum il sorumlusuna. Ek okullar olarak yorumlayın dedi. Okul içi ek işler değil

Bolu İl Milli Eğitim aşağıdaki ibareyi kendisi mi eklemiş yoksa görevlendirme esaslarında aşağıdaki ibare de var mı.

"Görev almak için gerekli şartları taşıyarak başvuru yapan öğretmenler Uzaktan Eğitim süreci dâhil görevlendirme süresince mesai saatleri içerisinde görevlendirildikleri okulda bulunmayı kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar."
Okul dışında yaşayamaz da deselerdi bari yuh ya.

Ders saatleri dışında kulübe anlam veremem yıllardır. Ders saatleri dışında öğrenciyi nereden bulacaksın, ya da öğretmeni nereden bulacaksın gece mesaisine mi kalacak öğretmen?

Ders saatleri dışında kulübe anlam veremem yıllardır. Ders saatleri dışında öğrenciyi nereden bulacaksın, ya da öğretmeni nereden bulacaksın gece mesaisine mi kalacak öğretmen?
Bende hiç anlam veremiyorum. Peki okul çıkışı 1 ders mi 2 ders mi kulüp yapılıyor ? Prosedürde

Aslı görevi olan ders saati kavramı 15 saate girecek anlamımı taşıyor.bu konu da bilgisi olan var mi?

Benim anladığım asli görev 15 + 6 saat yani 21 saat ders alman gerekiyor ki zaten bunun altındaysa başka okula görevlendirilebilirsin.
Hocam asli görev dediği o değil o ekders maddesi rehberlikçilerin de ekders maddesi. Asli görev dediği sizin görevlendirme için yaptığınız işler oluyor

Beni gecen sene 2 okula Btr yaptilar baska bir okulada maas karsiligini doldurmaya yolladilar. 3 okula birden gittim. İkinci dönem görev almadim o halde telefonum susmadi. Numara değiştirdim 😅
Btr görevlendirmesi maaş karşılığını doldurmada kullanılmıyor mu hocam. Sadece ek ders olarak mı geçiyor

Buradaki habere ne diyorsunuz?
Ne diyeceğim, hocam. Bu tip haberler ile kamuya açık şekilde gerçekleştirilen ücret üzerinden dönen ders muhabbetleri ile öğretmenlik mesleğinin sürekli geriye dittiğini düşünüyorum. Adam akıllı ses edip, adam akıllı stratejiler ile maaş artışı almak yerine yıllardır başkasından bana ne ben aldığım ek ödemelere ( ek ders, egzersiz, belletmenlik, dyk, özel ders, ...) bakayım felsefesiyle bu günlere geldik... Gelecek daha da karanlık!

Haydaaa, iki sayfa görev ekleyip ücretten mi kesmişler. Adam başı 5 saat ekders, iyi para süper fikir. Bakalım daha neler göreceğiz

Nerden yapiliyor hocam bu kontrol ve raporlama eba da bu sekilde bir bolum mu var
Ekran görüntüsünü alıp tutanak tutuyorsunuz hocam. Sonrasında gerekli disiplin işlemleri için yine tutanakla sınıf öğretmenine sevk edip normal disiplin yönetmeliğine göre işlem başlatıyorsunuz. Bu kadar. Eğer işlem yapmazsanız ve bu durum loglara düşerse (ki her işlem loglanıyor) yeğitekten okulu arayıp sorabiliyorlar. Sizi sorumlu tutabilirler neden işlem yapmadınız diye. Bir öğrenciye müstehcen görüntü bir öğrenciye de küfür ve hakaret nedeniyle geçmişte işlem yaptık biz bu şekilde.

ilksms
Geri