YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Sendikalara bir şey söylemeyin de göndermeyin de. Sarı olanları kimseyi ciddiye almıyorlar ve zaten gidip de masaya yumruk falan da vurmuyorlar. Sarı olmayanları ise zaten muhatap bile alamıyorlar. Yumruk vuracak masaya yaklaşamıyorlar bile. Sendika kanalından hiçbir şeyi çözemeyiz.

Cimer yolundan da hiçbir şey çözemeyiz çünkü buraya yazılanlar doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderiliyor oradan da Yeğitek'e geliyor ve cevabı Yeğitek yazıyor. Yeğitek zaten umursamıyor bu konuyu. Cevap copy paste.

Benim naçizane tavsiyem bu konuyu direk Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara il Başkanlığına yazmaktır. Partiler oy korkusu ile bu işe el atar. Bu hafta Ankara il başkanlığına yazalım, gelecek hafta İstanbul il başkanlığına yine mail telefon ve her türlü yollarla başvuralım. Belki de saçma düşünüyorum ama bana bu yol daha mantıklı geliyor.

Son düzenleme:
Birkaç güne ek ders yönetmeliği çerçevesinde, ayrıntılı bir dilekçe hazırlayıp burada paylaşırım. İsteyenler üzerinde değişiklik yapıp okuluna vererek, ilçe ve il üzerinden bakanlığa veya sendikasına görüş sormasını isteyebilir.

Birkaç güne ek ders yönetmeliği çerçevesinde, ayrıntılı bir dilekçe hazırlayıp burada paylaşırım. İsteyenler üzerinde değişiklik yapıp okuluna vererek, ilçe ve il üzerinden bakanlığa veya sendikasına görüş sormasını isteyebilir.
Hocam ne sendikalarda ne de bakanlıkta çözüm bulamayız. Çözüm siyasilerdir.

Altta iletişim formu var. En azından buraya yazılır.

Son düzenleme:
Bütün herşey duyumlar üzerine konuşuluyor. Benim bildiğim devletin dili yazıdır.

Mesajımda ders işlemek ve btr görevi yapmak arasındaki farkı çok net anlatmış olmama rağmen “sertifika alıp fen, mat, resim derslerine girmiyorum” demen enteresan, girmemelisin de zaten. Biz de BT dersine girmiyoruz, BTR ya da YOS görevinin BT dersi işlemekle bir ilgisi yok. Kaldı ki bakanlık da yıllardır alan dışı kişilerin bu görevi yapmasını istiyor ve yaptırıyor. Yani bu görevi sadece BT alanı öğretmenleri yapar, en iyi onlar yapar, branş dışı kişiler yapamaz, ek ders için yapıyor gibi ötekileştiren yaklaşımlar yıllardır kimseye bir fayda sağlamadı. İlla ki ek ders için yapanlar vardır ama konumuz şu an bu değil, konu BT ve alan dışı ayrımının BTR-YOS görevi için kimseye bir fayda sağlamadığı. Ben, bu ayrımı bırakın, birlik olalım diyorum, ortak kazanımlar sağlayalım diyorum. Bir konu da BT Formatörlüğü görevi bahsettiğin gibi sadece BT öğretmeni olarak atananlar için var olan bir görev değildi. 1993 yılında Köksal Toptan bakan iken büyük yatırımlar ile kurulmaya başlanan BT Lab’larının doğru, etkin ve verimli kullanılabilmesi, atıl kalmaması amacı ile başlayan bu görev o dönemde BT öğretmeni sayısı çok az olduğu için ve hepsi de bu görevi yapma isteğinde olmadığı için diğer branşlardan da öğretmenlerin görev aldığı şekilde başladı ve bu günlere gelindi, bu konudaki bilgin yanlış.
hala anlamamışsın senin anlattığın şeylerin hepsi saçma sapan şeyler .... ayrıca (fen-matematik-geometri derslerine yıllarca "3 yıl" fahri girdim çokta güzel ders işledim MEB'den ve Müfettişlerden Takdir ve ödüllendirmeler aldım.) sen alanında ders kurs dyk verebilecekken neden sertifika alıp btr olmayı tercih ediyorsun bilişim teknolojileri alanında maharetliysen özel sektörde buradan alacağın ek dersin 100 mislini aylık kazabilirdin... btr veya yos olup olmamanda beni ilgilendirmiyor alaka bile duymuyorum, kendine neyi layık görüyorsan onu olabilirsin.
özel olarak seni muhatap almıyorum belirtmişimde zaten genel olarak söylüyorum neden üstüne alınıyorsun ,
ayrıca senin bulduğun bilgi komple yanlış sertfika doğru bir amaç için çıkarılmış tamam ama sonradan amacından sapıp nemalanılacak bir argümana çevrilmiş orası başka o yüzden sertifika programı sonlandırılmalıydı.
yani her doğru çıkarılmış şey çıktığı amaçta ilerlememiş bir kere verildi tamam bir daha asla verilmemeliydi ya da üniversitelere böte - Bt gibi bölümler hiç açılmayıp bütün öğretmenlere sertifika verilip böyle geçiştirilebilirdi.

Son düzenleme:
Yeğitek Okul Sorumlusu yönetmeliğinin şartlarının çok ağır olduğunu düşünüyorum. Bence kulüp, nöbet olmaması en kötü maddeleri değil. Projeler ile ilgili maddeler çok tehlikeli. Yıl sonunda performansın değerlendirilip yeterli bulunmayanlara görev verilmeyecek maddesi ondan da tehlikeli. İkinci okul görevi pastanın çileği olmuş.😊 Bu yönetmelik bizleri idarecilerin kölesi yapar. Bunu şu anda müdür yardımcılığı yapan biri olarak yazıyorum.

Yeğitek Okul Sorumlusu yönetmeliğinin şartlarının çok ağır olduğunu düşünüyorum. Bence kulüp, nöbet olmaması en kötü maddeleri değil. Projeler ile ilgili maddeler çok tehlikeli. Yıl sonunda performansın değerlendirilip yeterli bulunmayanlara görev verilmeyecek maddesi ondan da tehlikeli. İkinci okul görevi pastanın çileği olmuş.😊 Bu yönetmelik bizleri idarecilerin kölesi yapar. Bunu şu anda müdür yardımcılığı yapan biri olarak yazıyorum.
Beğenmezlerse vermesinler. Kendileri bilir

Valilerin okullara karışması mı dersin müdürlerin valilere yalakalık yapması mı dersin.egitim bu degil derhal milli egitim sabah,öbab,kebab puan sistemini kaldırmalıdır.şeçilmiş başkanların yerine geln vali şehrin belediye işine karışması yetmezmiş gibi okullara da karışıyor.süper vali =oy gelsin oy aslında

Vali hem yargıç olsun hem belediye başkanı hem de müfettiş olsun.lahana turşusuna bak.

Değişik olmayacak diyen ümitsizlere sesleniyorum.İzlemede kalın bu kadar tepkiden sonra bazı önemsiz şeyler değişecek.Ha bu yeterli degil ama bundan çıkan sonuç ağlayana meme veriyorlar

Görünen köy kılavuz istemez sevr antlaşması gibi.görev tanımı belirgin değil her görev verilebilir anlamı var.sorumlu degil misin mecbursun diyecek pezo müdürler

Twitter da gördüm drone yapmış imam hatip ortaokulu güya öğrenciler.müfredatta konu yok.kitap verilmiyor dersi 1 saat yapmışlar.meb scratch code.org yasaklamış insan şunu düşünüyor bu çocuklar anne karnında mı öğrendi.bu kadar tutarsız bir kurum olamaz.düzenlenen yarışmalar.robot yarışmaları falan.çocuk klavyeyi göremiyor.Deli biri yönetse bu kadar kötü olmaz tutarsızlık var arkadaş.

yos isminin fonetiğini sevmedim, ben bir sonraki isim değişikliğinde şansımı denemek istiyorum. size hayırlı olsun.

not: bence en iyisi btr idi.

Bazı arkadaşların da dikkatini çekmiş.Bu yönetmelikteki maddeler yanlışlıkla ya da dikkat edilmeden hazırlanan maddeler değil.Görevli sayısını azaltmak için yapılan bunun yanında mobbing yapılmasını mümkün hale getiren bir yönetmelik hazırlamışlar.Bunda il koordinatörlerinin payı büyük

Bu yönetmelik dersimize sahip çıkmazsak ilerde başımıza geleceklerini fragmanı gibi olmuş.

Çeşitli ekonomik bahanelerle ya da derse girmek istemedigi için görev alan arkadaslar şunu bilsin ki ders tamamen kalkarsa size bunları maaş karşılığı olarak yaptırıp daha da ağır şartlar getirecekler.

Siz şu anda bu mücadeleye katılmayarak sadece meslektaşlarınızı yalnız bırakmıyor gelecek için kendinizi de tehlikeye atıyorsunuz

Şimdi benim anlamadığım il formatörleri oturup karar alıp bu arkadaşlara nöbet ve kulüp ücreti ödemeyelim mi demişler? Onların öyle karar alma yetkisi mi var? Karar alma yetkisi yoksa neden çağırıp fikir sordular. Fikir sordularsa il formatörleri neden "ödemeyelim" dedi. Fikir sormadılarsa niye çağırdılar, direk resmi yazı ile ödenmez şeklinde yazsalardı. Kardeşim apaçık yazın oraya: "Yos nöbet ücreti bilakaydüşart alamaz". Ben olayın il formatörleri kısmındayım, burayı hiç anlamadım.
İfade ediliş şeklinden kaynaklı hocam. İlgili toplantı büyük bir ihtimalle ilgili yazı hakkında il YOS larının bilgilendirildiği, merak ettiklerinin cevaplandığı bir toplantı niteliğinde.

Nöbet vs konusu dava açtırır sendikalara. Yüksek lisans farkı yüzünden dava açmayı düşünüüyordum unvan değişti xD Ona da açarız dava :D

ilksms
Geri