Çeşitli ekonomik bahanelerle ya da derse girmek istemedigi için görev alan arkadaslar şunu bilsin ki ders tamamen kalkarsa size bunları maaş karşılığı olarak yaptırıp daha da ağır şartlar getirecekler.
Netekim bu konuda ilk adımı da atmışlar.
"Ek-1
YEĞİTEK Okul Sorumlusu Görevlendirme Esasları:
2-Fatih Projesi kapsamı dışında bulunan okullara, yaygın eğitim kurumlarına, eğitim veuygulama merkezlerine, Bilim ve Sanat Merkezlerine,
bilişim teknolojileri alanı bulunan mesleki ve teknik Anadolu liselerine, akşam sanat okullarına ve il/ilçe milli eğitim
müdürlüklerine
“YEĞİTEK Okul Sorumlusu” adı altında görevlendirme yapılmayacaktır."
100 küsur tane tahta bulunan bir Meslek Lisesinde, Bilişim Öğretmenleri hangi ara tahtalarla ilgilenip, bakım yapıp, pardus yükleyeceklerse...!
Bizim Bilişimci arkadaşlar, şimdi kara kara bu konuyu düşünüyorlar.
Yeğitek Okul Sorumlusunun, Görev ve sorumlulukları ise; say say bitmiyor. Yüklemişler de yüklemişler.
Bence ..... gibi bu kadar yükün altına girmeye ve her gün okula gelip sıkıntı çekmeye hiç gerek yok. (Mecburen alan arkadaşlara, kesinlikle sözüm yok)
"Ek-2
YEĞİTEK Okul Sorumlusunun Görev ve Sorumlulukları:
YEĞİTEK Okul Sorumlusu, görevli olduğu eğitim kurumunda eğitim teknolojilerinin etkin
kullanımını desteklemek, Bakanlık dijital eğitim platformlarının kullanımını yaygınlaştırmak
ve bilişim teknolojilerine yönelik çalışmaları yürütmekle yükümlüdür. Bu kapsamda aşağıdakigörevleri yerine getirir:a) Donanım ve altyapı desteği sağlanan okullarda okul yöneticisi, öğretmen, öğrenci ve
velilere yönelik bilgilendirme, tanıtım, uygulama ve rehberlik faaliyetlerini planlar veyürütür.b) Bakanlık eğitim platformlarına (EBA, ÖBA vb.) öğretmen ve öğrencilerin erişimini
sağlamak amacıyla uygun giriş yöntemlerini tanıtır ve rehberlik yapar.c) Görevli olduğu okulda EBA içeriklerinin ve diğer dijital içeriklerin sınıf içi ve sınıf dışı
kullanımını destekler; okul yöneticisi, öğretmen ve öğrencilere yönelik tanıtım ve
bilgilendirme toplantıları düzenler.ç) Öğretmenlerin dijital içerikleri etkin biçimde derslerinde kullanmalarına destek olur;
yeni geliştirilen dijital içeriklerin tanıtım ve yaygınlaştırma çalışmalarını yürütürd) EBA platformunda yapılan öğrenci paylaşımlarını haftalık olarak kontrol eder,
uygunsuz paylaşımları kaldırır ve gerekli durumlarda öğrencilere, öğretmenlere ve okulyönetimine yönelik gerekli uyarı ve bilgilendirme işlemlerini yapar.e) Genel Müdürlük tarafından yürütülen ulusal ve uluslararası projeler kapsamında okul
yöneticisi koordinasyonunda okuldaki okul yöneticisi, öğretmen, öğrenci ve velilere
yönelik bilgilendirme ve tanıtım toplantıları düzenler.f) Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) platformunun kullanımında okul yöneticilerine ve
öğretmenlere rehberlik sağlar.g) Okulda bulunan etkileşimli tahta ve bilgisayarlarda kullanılan Genel Müdürlük
tarafından geliştirilen/desteklenen işletim sistemlerinin kurulum, kullanımı ve
güncelliğini sağlar; okul yöneticisi ve öğretmenlere geliştirilen/ desteklenen işletim
sisteminin kullanımı hakkında rehberlik yapar.
ğ) FATİH Projesi kapsamında kurulan bilişim donanımları, bilişim teknolojileri sınıfları
ve yenilikçi sınıfların amacına uygun şekilde okul yönetimi ile birlikte planlama,
uygulama ve izleme faaliyetlerini yürütür. Kullanımını; ilgili yazılımların ve ders
içeriklerinin güncel kalmasını sağlar.h) Okulda bulunan bilişim teknolojisi araçlarının garanti süresi içinde uygun kullanımını
sağlar; garanti ve arıza takip işlemlerinde ilgili birimlerle koordinasyonu yürütür ve okulyönetimine bu konuda rehberlik eder.
ı) Okullarda BT alanında düzenlenecek yarışma ve etkinlikleri vb. planlar, organize eder
ve yürütür; ayrıca bu yarışmalarda kurulacak değerlendirme komisyonlarında görev alır.i) Okulun web sitesinin güncellenmesi ve yayında kalmasını sağlar; web sitesi yayın
ekibinde aktif olarak görev alır ve web sitesi yayın ekibinin uygun gördüğü içeriklerin
yayınlanmasını sağlar.
2804690108 - 2804690108 - 2804690108 - 2804690108 - 2804690108 - 2804690108 - 2804690108 - 2804690108 - 2804690108 - 2804690108 - 2804690108 - 2804690108 - 2804690108 - 2804690108 - 2804690108 - 2804690108j) Okulun bilişim teknolojilerine ilişkin faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımını sağlar ve
okulun web sitesinde bu bilgilerin güncel tutulmasından sorumludur.k) Genel müdürlük tarafından yürütülen ulusal ve uluslararası bilişim teknolojileri
projelerinde öğretmen ve öğrencilere yönelik rehberlik ve bilgilendirme faaliyetleriyürütür.l) Yürüttüğü rehberlik faaliyetlerini aylık olarak “
YEĞİTEK Okul Sorumlusu Çalışma
Bildirim Formu”na işler; okul müdürünün onayı ile YEĞİTEK İl Yöneticisine sunar.m) YEĞİTEK Okul Sorumlusu, görevlerini yerine getirirken YEĞİTEK İl Yöneticisi,
YEĞİTEK Bilişim Koordinatörü Koordinatörü ve YEĞİTEK Proje Koordinatörü ile
işbirliği içinde çalışır.n) Okullarda internetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımına yönelik öğretmen, öğrenci vevelilere yönelik faaliyetleri planlar. Faaliyetlerde öğrencilere bilgilendirme
çalışmalarını rehberlik ve psikolojik danışma servisi ve diğer öğretmenlerle birliktekoordine eder ve uygular. Bu konuda çeşitli okul içi konferans, panel, afiş gibi
çalışmaları planlar ve yürütür.o) Görevlendirildiği tarihten itibaren en geç on beş (15) gün içinde çalışma planı hazırlar
ve okul müdürlüğü ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Hizmetleri Şubesine sunar.
Çalışma planına uygun faaliyetin yürütülmesinden okul müdürlüğü sorumludur.ö) YEĞİTEK Okul Sorumlusu, faaliyetlerini YEĞİTEK İl Yöneticisi, YEĞİTEK Bilişim
Koordinatörü ve YEĞİTEK Proje Koordinatörünün planlamaları doğrultusunda, eğitimkurumu yöneticilerinin bilgisi dâhilinde gerçekleştirir."