YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Bir toplantı yapılmış ve bu toplantıda o verilmez bu verilmez şunu yapamaz bunu tutamaz diye karar çıkmış. Ya kardeşim bunlarla uğraşmayın. Ne yapar bu yeğitek okul sorumlusu, okuldaki pozisyonu nedir? Yaptırımları nelerdir? Nasıl bir birimdir? Yeri geldiğinde bu idareyi bile denetleyebilmeli, yeri geldiğinde öğretmenlerin teknolojik araç kullanım performansını teftiş edebilmeli. Bu birimden okuldaki herkes çekinmeli şu çağda. Ama yok. Web sitesini yapar, arızalara bakar, afiş dağıtır vs.

Süre de sorunlu, lisedeki öğretmen 40 saat, ortaokuldaki 35 saat çalışıyor ama her ikisi de 30 saat ücreti al

Nelerler Uğraşıyoruz arkadaş. okulumda 12 saat dersim var. İlçe Şube müdürü diyormuş ki yeğitek okul sorumlusu olmak zorundaymışım. Görevlendirme esaslarında öyle yazıyormuş. İstemiyorum bu talep edilerek olunan birşey diyoruz anlamıyor :/
Ne günlere kaldık ey Gazi Hünkar ...........

Eski BTR, yeni YOS ile ilgili yapılan her yeni görev değişikliklerinde hak kaybımız giderek artıyor.
Sadece formatör kavramından sonra ilk ortaya çıkan BTR görevinde 30 saat geçmeyen görev, 6 - 15 saat arasında ders sorumluluğu haliyle en güzel yapılan BTR görevini düzenlemişlerdi.

Ama sonrasında ilk güncellemede mevzuatı gereği ders saati şartı geldi, bazı arkadaşlar 2 okul ders için gitmeye başladılar, üstüne okulun eğitim öğretim saatleri boyunca durma şartı getirildi

Pandemide bir güncelleme daha geldi, tüm öğretmenler evden ders anlatırken biz EBA destek noktası destekçileri (bekçileri) olduk.

Sonrasında ortaya YOS çıktı, ekstra yarışma, proje ve sorumluluklar ve üstünede idarenin görev tanımında ki açıklıkları kullanabileceği yeni görevler ortaya çıktı.

Size soruyorum. Bir sonraki düzenlemede "8 - 5 okulda bulunma zorunluluğu ve idarenin vereceği her türlü işi yapar "görevlerinin gelmiyeceğinin garantisi var mı? Bence bu görevlerin gelmesine ramak kaldı.

Bazi arkadaşlar görevlendirme almayız olur biter diyorlar ve haklılar fakat, ders saatlerinin her geçen sene kırpıldığı ortamda biz norm için okul okul dolaşmaya başlayacağız.

Derslerin önemini fark edip ders saatlerini artırmaktan başka çözümümüz yok. BTR kadrosu hem hayal , hemde gelse bile basit görevlerden oluşan bir norm olmayacaktır.

Son düzenleme:
Geçen dönem istememiştim, bu yıl da istemeyeceğim. Bundan sonra da istemem. 10 saat dersi olan bir öğretmen nöbet ve kulüple 6 saat ek ders alır. Büyük ihtimalle en az 2 günü de boş olur. YOS olmak isteyen 5 gün okula gider, onca angarya işi yapar, 18 saat eder alır. Haftalık 12 saat ek ders için değmez.
Hocam yanlış anlamayın 10 saat ders ile maaş karşılığını dolduramayan öğretmen oluyor insan. 2 gün yatırmazlar insanı öyle.
Müdürünüz sizi havuza girerse il/ilçe milli eğitim 21 saate kadar ders veriyor, acımıyor size. Bunu ancak başına gelen arkadaşlar bilir. Pgm nin bastırması da bu nedenle önce ders diyor adamlar. Eskiden 8-10 saat ile btr yaptığın zaman karışmıyorlardı.(Şartlar yeğitekin istediği verimlilik için o şekildeydi o dönem) Şuan maalesef tasarruf tedbiri adı altında acımıyor kimse. Bu noktada müdürünüzün aşırı risk alıp dersiniz düşük olsa da sizi yüksek ders saatine giriyor şeklinde göstermesi ve sizi kollaması gerekiyor ve idari ilişkiler herkeste bu kadar iyi değil maalesef.

Görev almasak ne olacak ki. Zaten bazı işler bize yapıştı. Adam gelecek törenlerde ses sistemi için görevlendirecek. Ne yapacağız törene mi gitmeyeceğiz? Hadi iki gün okula gittin o iki günde şu tahtaya bak, şu bilgisayara bak diyecekler. Yapmasan bu sefer o iki günü 4 güne yayacak. Yapamaz mı yapar inatlaşma başlarsa herkes kılıçlarını çeker.

Görev almasak ne olacak ki. Zaten bazı işler bize yapıştı. Adam gelecek törenlerde ses sistemi için görevlendirecek. Ne yapacağız törene mi gitmeyeceğiz? Hadi iki gün okula gittin o iki günde şu tahtaya bak, şu bilgisayara bak diyecekler. Yapmasan bu sefer o iki günü 4 güne yayacak. Yapamaz mı yapar inatlaşma başlarsa herkes kılıçlarını çeker.
sende açıklarını not tutar sürekli ihbar yaparsın koltuk alttan yavaş yavaş kayar hocam her şey karşılıklı işini bileceksin.sana bir zarar verene 2 zarar vereceksin ama burada tek şart sana zarar verenin bilerek isteyerek ve kesin zararı veren kişi olduğunu net bir şekilde öğrendikten sonra öyle yanlışlıkla birinin canını yakmak olmaz adamlığa yakışmaz kendini koy yerine derim daha net anlarsın.
ama sana zarar verdiğinden net emin olduğun bile isteye verdiğini bildiğin kişiye asla acıma hem nalına hem mıhına saldır öyle olunca sana saygı duyarlar bu tip insanlar çünkü bunlar normalde öğretmen görünümlü insanlardır fakat görünümleri öyledir zahirde hayvandan farksızdırlar sadece biz göremiyoruz perde kapalı.

ilksms
Geri