MEB-IMES (Millli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünün İşletmelerde Mesleki Eğitim ve Staj Mobil Uygulaması)

Kodla Büyü
Şu koordinatörlük görevini kaldırsınlar da onlar da rahat etsin biz de. Sanki hayrına para veriyorlar. Ücret birim fiyatı 3 kuruş olmuş, yaktığın mazot, aracının yıpranması, yolda ceza yeme, kaza riski, öğrenci ile ilgili sorunlarla uğraşmak. Bir dolu sorumluluk. Hiç de karşılığını ücret olarak vermeyen bir görev. Alsınlar başlarına çalsınlar.
bi ara maaş karşılığına saymışlardı zaten. Bizim okulda maaş karşılığına sayılınca dersleri bölmeyen bir alan anında dersleri 4 e böldü düşünün siz idare boşluğunu 8 saat derse girenler sonrasında dersleri bölerek 17-18 saate çıkardılar ardından sendika davaları tekrar ekders karşılığına geçti dersleri tekrar birleştirdiler idare de bu işe karışmadı. ben döyle bir okulda çalıştım o yüzden karşı değilim bu uygulamaya. gerekirse bana işletme vermeyin der çıkarım kenara

bi ara maaş karşılığına saymışlardı zaten. Bizim okulda maaş karşılığına sayılınca dersleri bölmeyen bir alan anında dersleri 4 e böldü düşünün siz idare boşluğunu 8 saat derse girenler sonrasında dersleri bölerek 17-18 saate çıkardılar ardından sendika davaları tekrar ekders karşılığına geçti dersleri tekrar birleştirdiler idare de bu işe karışmadı. ben döyle bir okulda çalıştım o yüzden karşı değilim bu uygulamaya. gerekirse bana işletme vermeyin der çıkarım kenara
Hocam bir okuldaki yanlış uygulamaya göre olmaz bu iş. Oradaki yanlış düzeltilmeli. Zaten ne sorun yaşıyorsak lokal sorunları çözecek uygulamaları genele yaymakla yaşıyoruz. Yolu bu değil yani.
Zaten bu işin sonu çoğu kişinin bu görevi istememesi ile sonuçlanacak belki de.

Hocam bir okuldaki yanlış uygulamaya göre olmaz bu iş. Oradaki yanlış düzeltilmeli. Zaten ne sorun yaşıyorsak lokal sorunları çözecek uygulamaları genele yaymakla yaşıyoruz. Yolu bu değil yani.
Zaten bu işin sonu çoğu kişinin bu görevi istememesi ile sonuçlanacak belki de.
oyle basit bi iş deil sorumlulugu fazla...yokmu usulune uygun var yapmayan idare daha dikkatli bakacak bakmıyorsa gorevini idare yapmıyor demektir eeee idareye sozu gecmiyor ogretmene sopa gösteriyor gibi anlaşılır baska bir sey deil

anadolu da sakin okullarda yapmakla istanbul da yapmak arasında çok fark var . öğretmen yetmediği için mesem bölümlerini başka bölüm öğretmenlerine verdikleri çok oluyor . bir ilçede meseme geçmek için görüşmeye gittim, memnun oluruz hepimizde 30-35 işletme var dediler ... haftalık gidenler sanırım 3-5 işletmesi olanlar . yoksa haftalık olarak yürütülmesi imkansız bir görev . 70-80 lerden kalma kafalarla olmaz bu iş, olmuyor da zaten.

işletmeye ilk gidiyorsun çay-kahve, ikinci gidiyorsun hoş geldiniz hocam, üçüncü gidiyorsun siz mi geldiniz hocam . dördüncü gidiyorsun yine mi geldin hocam hep gelcen mi böyle bizimde işimiz vardı ama eheehh oluyor . hakkıyla koordinatörlük yapsam, çocuğu iyi yetiştirmiyorsun şuralar eksik desem. tamamla desem. ikinci ay bütün işletmeler fesih belgesini tutuşturur çocuğun eline .

benim şuanki hükümetle yakından yada uzaktan bir yolum yok kesismesi de mümkün değil ben idarecinin iş yüküne bakarım. idarecinin iş yükünü azaltacak bir uygulama olarak görüyorum.
Size söylemedim. Bu uygulamayı destekleyen başka mesajlar var. Genel olarak söyledim.

İdarecinin iş yükü azalsın da mantıklı mantıksız önemli değil mi yani ?

Buradaki çoğunluk belli sebeplerden dolayı karşı çıkıyor. Sendikaların çoğunluğu da karşı çıkıyor. Okullardaki meslek öğretmenlerinin çoğunluğu da karşı çıkıyor. Dikkatinizi çekerim.

Son düzenleme:
o yüzden karşı değilim bu uygulamaya. gerekirse bana işletme vermeyin der çıkarım kenara
Şu anki norm yönetmeliğine göre böyle bir şansınız yok. Norm hesabını doğrudan etkileyen bir durum bu. O istemiyor bu istemiyor eeeee aynı ekderse karşılık 2-3 kat işletmeyi mi koordine edecek diğer öğretmenler.
Yaz stajında görev almak isteğe bağlı ancak ime de görev almak norm dolayısıyla zorunludur.

Şu anki norm yönetmeliğine göre böyle bir şansınız yok. Norm hesabını doğrudan etkileyen bir durum bu. O istemiyor bu istemiyor eeeee aynı ekderse karşılık 2-3 kat işletmeyi mi koordine edecek diğer öğretmenler.
Yaz stajında görev almak isteğe bağlı ancak ime de görev almak norm dolayısıyla zorunludur.
Hocam ders alır koornatorlugu baska öğretmen bakar sorun olmaz.

Dersler dengeli dağıtılmak zorunda hocam. Yönetmelik çok net. Dersler dengeli dağıtıldıktan sonra koordinatörlük verilir
Elbette hocam küçük yardim ile toplamda eşit ders yükü oluşur.Koordinatörlük istemeyen ders alsın. Ders yükü(ders+koordinatorluk) eşit dagitilir diye biliyorum. Koordinatörlük değil.? Yanlış mıyım sayın hocam?

Elbette hocam küçük yardim ile toplamda eşit ders yükü oluşur.Koordinatörlük istemeyen ders alsın. Ders yükü(ders+koordinatorluk) eşit dagitilir diye biliyorum. Koordinatörlük değil.? Yanlış mıyım sayın hocam?
Yanlış hocam. Önce fiili dersler dengeli dağıtılır. Koordinatörlük ondan sonra verilir. Yönetmelik böyle

Mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında teorik ve uygulamalı meslek dersleri öğretmenler arasında dengeli ve eşit bir şekilde dağıtıldıktan sonra kalan ders yükü için işletmelerde meslek eğitimi (koordinatörlük) görevi verilir. Bu dağılımda temel amaç, öncelikle yüz yüze eğitim derslerinin adil paylaşılmasıdır.

ilksms
Geri