MEB-IMES (Millli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünün İşletmelerde Mesleki Eğitim ve Staj Mobil Uygulaması)

Kodla Büyü

Azizim42

Seçkin Üye
Seçkin Üye
MEB-IMES (Google Play Store Bağlantısı)

Milli Eğitim Bakanlığı koordinatörlük iş ve işlemleri ile ilgili üzerinde çalıştığı mobil uygulamayı yayınlamış. Aldığım duyuma göre Ankara'da pilot olarak kullanıma açılmış. Uygulamaya erişim imkanı olanlar uygulamanın içeriği hakkında bilgi verebilir mi? Nasıl çalışıyor? Neleri takip ediyor? Ara yüzü ve menüleri görmek isteriz.
Edit:
1775719774371.webp

1775716484424.webp
1775716494123.webp

Son düzenleme:
Koordinatörlük çok suistimal edilen bir durum çözümü bu mu tartışılır 2 saatte 3 işletme gezip 27 saat alınır mı o da tartışılır.

Koordinatörlük çok suistimal edilen bir durum çözümü bu mu tartışılır 2 saatte 3 işletme gezip 27 saat alınır mı o da tartışılır.
Hocam çok yanlış bir cümle. 2 saatte 3 işletme nasıl gezilir, yazık değil mi bu işi hakkıyla yapan öğretmenlere. Biz öğretmenler yatıyor, 6 ay tatil diyen öğretmen düşmanlarına laf anlatamazken sizin bu cümleniz çok üzücü. İşi hakkıyla yapana haksızlık olmuş. Suistimal her yerde olabilir niyet kötü olduktan sonra.
Kaldı ki 27 saat lafı çok mantıksız olmuş. Hiç bir temeli yok maalesef

Ziyaret doğrulaması böyle olacak anlaşılan.

Ekli dosyalar

• IMG_20260410_072912_229.webp
    IMG_20260410_072912_229.webp
    29.8 KB · Görüntüleme: 578
sırada ne var. tüm vatandaşlara çip takmak mı. evet koordinatörlük konusunda bir kontrol lazım ama insanları konum ile takip etmek doğru çözüm değil.

24 yazacaktım yanlış olmuş kusura bakmayın mesem de var orada çalıştığım için biliyorum koordinatörlük nasıl yapılır onu da çok iyi bildiğim için program çoğu kişinin rahatını bozacak olmasın dolayı bu kadar tepki gelmesi normaldir.

Son düzenleme:
27 saat koordinatörlük mesem de var orada çalıştığım için biliyorum koordinatörlük nasıl yapılır onu da çok iyi bildiğim için program çoğu kişinin rahatını bozacak olmasın dolayı bu kadar tepki gelmesi normaldir
Ciddiye alınacak bir adam olmadığın belli gerek yok uzatmaya. Sen kimsin ki sana tepki göstersin millet. Cahil cahil konuşuyorsun. İnsanlar ona tepki gosterdi Mesemde çalışmışmis:) hadi kardeşim hadi

Ciddiye alınacak bir adam olmadığın belli gerek yok uzatmaya. Sen kimsin ki sana tepki göstersin millet. Cahil cahil konuşuyorsun. İnsanlar ona tepki gosterdi Mesemde çalışmışmis:) hadi kardeşim hadi
İşini adam gibi yapan herkes zaten programa karşı çıkmaz 3308 sayılı kanun bellidir.işletme saatinde işyerinde olacaksın

İşini adam gibi yapan herkes zaten programa karşı çıkmaz 3308 sayılı kanun bellidir.işletme saatinde işyerinde olacaksın
İşletme saatinde iş yerindeyiz zaten hocam. Olmayana tedbir almak yerine herkese böyle şeyler yapmak çok yanlış. Niyette problem var hocam bu belli. Bunun savunulacak yeri yok bence. Sadece iş yapanı da küstürür başka da bir işe yaramaz bu uygulama.
İşimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum ama buna kesinlikle karşıyım.

İşletme saatinde iş yerindeyiz zaten hocam. Olmayana tedbir almak yerine herkese böyle şeyler yapmak çok yanlış. Niyette problem var hocam bu belli. Bunun savunulacak yeri yok bence. Sadece iş yapanı da küstürür başka da bir işe yaramaz bu uygulama.
İşimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum ama buna kesinlikle karşıyım.
Haklısınız değerli hocam saygılar
İşlerinizde kolaylıklar dilerim.

kaç saat orada olacağım / olmalıyım hocam? 3308 ne diyor? İşletmede yapılan koordinatörlük fiili ders değil. Aldığımız ücret üzerinden ders saati karşılığı kadar o kurumda kalmamız mümkün mü sizce? İş yerlerindeki usta öğreticiler bunun için var zaten. Benim verdiğim gelişim tablosuna göre eğitim yaptıracak. Ben de görev saatlerim içerisinde işler nasıl ilerliyor, bir problem var mı? gibi durumları gözlemlemek için işyerini ziyaret edeceğim. Evraklarımı imzalatıp işletmeden ayrılacağım. Bunun için konum takibi yapıp qr code okutmak gerekli ve akılcı değil bence. Ben akıllı telefon kullanıyorum ama bunu işim için kullanmak zorunda değilim. O programı da telefonuma kurmak zorunda değilim. İşçiye memura senin şahsi araban var servise binme denmiyorsa bana da işletme için telefon versin o zaman zimmetlesin bana iş takibini oradan yapayım. İşini adam gibi yapanı yapmayanı ayırt etmek büyük bir meziyet değil, herkesin okulunda, çevresinde biliniyordur kimin gidip gitmediği. Yöneticiler liyakatli olsun iş takibini ve gereğini yapsın yeter.

kaç saat orada olacağım / olmalıyım hocam? 3308 ne diyor? İşletmede yapılan koordinatörlük fiili ders değil. Aldığımız ücret üzerinden ders saati karşılığı kadar o kurumda kalmamız mümkün mü sizce? İş yerlerindeki usta öğreticiler bunun için var zaten. Benim verdiğim gelişim tablosuna göre eğitim yaptıracak. Ben de görev saatlerim içerisinde işler nasıl ilerliyor, bir problem var mı? gibi durumları gözlemlemek için işyerini ziyaret edeceğim. Evraklarımı imzalatıp işletmeden ayrılacağım. Bunun için konum takibi yapıp qr code okutmak gerekli ve akılcı değil bence. Ben akıllı telefon kullanıyorum ama bunu işim için kullanmak zorunda değilim. O programı da telefonuma kurmak zorunda değilim. İşçiye memura senin şahsi araban var servise binme denmiyorsa bana da işletme için telefon versin o zaman zimmetlesin bana iş takibini oradan yapayım. İşini adam gibi yapanı yapmayanı ayırt etmek büyük bir meziyet değil, herkesin okulunda, çevresinde biliniyordur kimin gidip gitmediği. Yöneticiler liyakatli olsun iş takibini ve gereğini yapsın yeter.
Adamın derdi başka hocam neden acikliyorsunuzki

Proje baştan çöp. Kayıt tuttun tamam da, bu öğretmenin veya usta öğreticinin kişisel telefonu ile olmaz. Hiç bir usta öğretici veya öğretmene telefonuna program kurmaya zorlayamazsın. Ya herkese telefon vereceksin. Ya da başka çözüm bulacaksın.

16 saat işletme alan 16 saat gidip işletmedemi oturacak kafaya bak. yeri geliyor akşamları, tatilleri hatta bayramda bile öğrenci-işletme arasındaki sorunlarla uğraşıyoruz üstününe bir sürü yasal sorumluluk alıyoruz ve yaptığımız iş yoklama almakla bir tutuluyor. Bu işi ortaya atanda bu kafadaki bir teknik öğretmendir muhtemelen

16 saat işletme alan 16 saat gidip işletmedemi oturacak kafaya bak. yeri geliyor akşamları, tatilleri hatta bayramda bile öğrenci-işletme arasındaki sorunlarla uğraşıyoruz üstününe bir sürü yasal sorumluluk alıyoruz ve yaptığımız iş yoklama almakla bir tutuluyor. Bu işi ortaya atanda bu kafadaki bir teknik öğretmendir muhtemelen
bu yoruma şapka çıkarıyorum, eğer hafta rehberlik saatlerinde eğer öğle arası ve mesai çıkışı (16.00-18.00) çoğu zaman işletmeye uğruyoruz, öğrencinin (kalfa/usta) sorunları çıkmasın diye. o zaman da karekod okutursak aldığımız ücrete ek mesai ücreti de alacak mıyız?

Koordinatörlük sadece oraya gidip postacılık yapmak değil ki. Bu işi yapmayanlar boş beleş iş zannediyor. Şu anda mevcut 12 lerin Koordinatörlük işleri, devamsızlığın günlük takibi, iş yerinde çıkan sorunlarla ilgili görev günü dışında görüşmeler, aldığın ücret ile kıyaslanmayacak sorumluluklar alnak, bunlara ek seneye işletmelere gldecek öğrenci yerleşmeleri var. Sürekli iş yeri arama görüşme vb. Oluyor.
Sonra bu işleri yapmayan sırumluluğundan bihaber masabaşı kişiler yok karekod, barkod, konum şu bu. Allah a havale etmekten başka bir şey gelmiyor elimden. İnanın Koordinatörlük görevini hafife alan bu işi hiç bilmeyen yada işini yapmayan kişilerdir. İster öğretmen olsun ister yönetici fark etmez

Bu çöp projenin hayata geçeceğini sanmıyorum. Gelen dönütlerle uygulamaya koyulmayacağı çok açık. İşini adam gibi yapmak vs sen kimsin ki böyle yorumlar yapıyorsun. Herkes kendine baksın önce.

öğretmeni, karekod okutarak işletmeye kontrol ettirecekler, düşünsene işletmeye gittin. usta deseki ,hocam bugün karekodu okutmuyorum derse şakasına bile, nasıl rezil bir hal, yada; hoca ek dersini burdan onaylıyorum....

• Beğen
Tepkiler: vgm
Kusura bakmayalım da öğretmenler olarak bizler de bu uygulamayı hemen kurmayalım bir zahmet. Henüz bizlere gelmedi, inşallah da pilot uygulamada kalır gelmez, ama bize gelirse de hemen atlamayalım bizler de.

Bununla uğraşacaklarına e-mesemi ayağa kaldırsalar daha iyi olur. sadece not girişi yapabildiğimiz sistemde daha yeni devamsızlıklar açıldı bize. Geçen dönem her hafta öğrenci şikayet ediyordu notlarımızı öğrenemiyoruz diye. İdareden öğrenci veya işletmeyle ilgili bir bilgi istiyorsun, bazen 5 dk sayfa cevap vermiyor.

Belki 15 sene öncesinde evrakını öğrenciyle işletmeye gönderip imzalatanlar vardı ama şimdi bunu kimse yapamaz. Kimi kurumlarda haftalığı bırak, günlük çıkarılıp ertesi gün teslimi isteniyor koordinatörlük evrakının. İdareci ile bir araya gelip planlama yapsan da bazen o gün değil, ertesi gün gitmek zorunda kalabiliyorsun işletmeye, ama sonuçta gidiyorsun. Kimse her hafta evrakında işletme kapalı, veya yetkili olmadığı için görüş alınamadı seçeneğini işaretleyip, evrakını idareye teslim etmiyor. O kadar değişik işyeri sahibi, usta öğretici var ki kaçının telefonuna bu uygulamayı yükletebiliriz onu da bilemiyorum.

usta öğretici veya usta öğretici-öğrenci iş yerinde değilse işe gittiyse ne olacak

O yüzden uygulamayı 3 kişiye kurdurmak istiyorlar ya işletmede...

İşletmedekiler ben telefonuma yabancı uygulama kurmak istemiyorum diyebilirler mesela...

ilksms
Geri