MEB-IMES (Millli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünün İşletmelerde Mesleki Eğitim ve Staj Mobil Uygulaması)

Kodla Büyü
Mesem de çalışıyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260523_084525.webp
    Screenshot_20260523_084525.webp
    36.3 KB · Görüntüleme: 142
Kvkk diye bir şey var . Bu sistem uygulanmaz merak etmeyin. Sendikalar davalar açar ve yürürlükten kalkar. Ayrıca ben tuşlu telefon kullaniyorum , akıllı telefon kullanmak zorunda değilim.

27 saatmi kim alıyor hocam 27 saat 3 isletmede. Ben 4 işletmeye gidiyorum haftalık 7 saat alıyorum
27 saat normal olmadığı gibi 7 saat hiç normal değil. Meslek liserinde haftada 14-18 arasında değişir mesemlerde 18-24 arasında değişir. Bunu idare kafasına göre planlar ders saati vs şeylere göre. 7 saat ekders için kimse koordinatörluk yapmaz ki ben yapmam mesela keza benzin parasını dahi karşılamaz. Eğer 35 saat ders yükünuz varsa belki o yüzden Max ekders olayından 7 yazıyor alabilirler ki böyle bir durumda zaten koordinatörluk saati yaşamazlar programa

27 saat normal olmadığı gibi 7 saat hiç normal değil. Meslek liserinde haftada 14-18 arasında değişir mesemlerde 18-24 arasında değişir. Bunu idare kafasına göre planlar ders saati vs şeylere göre. 7 saat ekders için kimse koordinatörluk yapmaz ki ben yapmam mesela keza benzin parasını dahi karşılamaz. Eğer 35 saat ders yükünuz varsa belki o yüzden Max ekders olayından 7 yazıyor alabilirler ki böyle bir durumda zaten koordinatörluk saati yaşamazlar programa
Aslında idare kafasına göre planlamaz. Okul içinde komisyon kurulur, okula uzaklıklarına göre işletmelere kaç saat ek ders yazılacağı belirlenir.
Ancak yapan okul görmedim.

Aslında idare kafasına göre planlamaz. Okul içinde komisyon kurulur, okula uzaklıklarına göre işletmelere kaç saat ek ders yazılacağı belirlenir.
Ancak yapan okul görmedim.
meslekçi olmayan müdürler ben bilirimcilik yapabiliyor. çok yerde yaşadım öyle bir durumu. hatta bir yerde meslekçi müdür bile problem çıkardı. aslında işletmelerde beceri eğitimi ders yükü kaç saatse o ders saatinin paylaştırılması gerekir. burada kısıtlayıcı unsurlar günlük 8 saat sınırı, öğretmenin alabileceği toplam ders saati sayısı, okuldaki norm durumu olabilir. müdürün takdiri diye birşey doğru değil. ulufe dağıtmıyor sonuçta. ekders görevinin yerine getirilmiş sayılacağı bir etkinlik yapılıyor. o kadar ders saati verilmiş kabul ediliyor karşılığının da alınması gerekiyor. bakanlığın tereddüte düşülen konulara cevaplarında da bu durum belirtilmiş zaten. Öğretmen normu hesaplanırken her 40 saat zorunlu ders için 1 meslek öğretmeni görevlendiriliyor 44 saate kadar ders görevi alınabiliyor üstüne nöbet, sınıf vs görevleri varsa onları da alır. aslında bu tür problemlere yol açan yönetmeliğin açık açık bu durumları belirtmemesi. güya belirsizlik oluşturarak idarecinin elini güçlendirmiş oluyorlar. insanların ekmek paraları üzerinden kabadayılık yaptırmak ahlaki bir tutum olmasa gerek.

gerçekten yaşanan 4 durum şu;
1) benim kotam bitti. 3 gündür internetsizim. fatura kesim tarihi bekliyorum.
2) benim çocuğa lazım oldu 1 hafta telefonu ona verdik gittiği yerde lazımdı ben 1 hafta telefonsuz kaldım.
3) çocuklar oyun oynadığı için şarjı bitirdiler. dışardayken şarjım bitti eve gelene kadar tlf kapalıydı.
4) geçen telefonun ekranı bozuldu dokunmatiği çalışmadı servise gidene kadar telefonu kullanamadım.
şimdi bu durumlardan herhangi birine denk gelen görev günümde bu program doğal olarak gittiğim halde kullanılamayacağından dolayı napcaz? ibe yapılmadı mı kabul edilecek?

haa şunu da söyliyim.
öyle işletmeler var ki güvenlik vb sebebiyle seni içeri almıyorlar... ortamı görmüyorsun bile...birini görevlendiriyorlar gelip imza atıp gidiyor.

ben her hafta gidiyorum
özel aracımla gidiyorum. toplu taşımayla 55 dk alan yol özel aracımla 8-9dk... 1 saatte hepsini halledip geliyorum. işletme yetkilisiyle de usta öğreticiyle de öğrenciyle de görüşmeler yapıyorum.
ilk 1-2 hafta işletme yetkilisi usta öğretici vs hoş beş izzet ikram filan da... sonraki haftalarda gittiğinizde neredeyse ışık hızında işi bitirelim gönderelim düşüncesiyle bakıp hareket ediyorlar.

hatta bi işletmeye gittim. öğrencileri görmek istedim. ilk hafta ses etmediler. 2.hafta da gittim aynı şekil. dediler ya sözleşmeleri iptal edin ya da gelip filancadan imza alın gidin. işimiz gücümüz var böyle şeylerle uğraşamayız işte aksamalar oluyor. ben de gidip imza alıp çıkardım :)))

bu programın bi sonraki ayağı 8 saat yazılan işletmeye harcanan zaman kayıtlarına göre 4 saat yaz gitsin 8 saat çoktur düşüncesi olacak..

ilksms
Geri