MEB Şablon 2.0 - Ücretsiz, Dinamik MEB Şablonu

Kodla Büyü
hocam kullanıcı adı ve şifre için sitede mebsablon olarak gözüküyor ama yönetim paneline giriş yapılamıyor...

Hocam biz 2.0a geçerken resim dizinini silmeyip içine dosyaları atsam. yine de yazma izni istememe gerek var mı?

ufermis' Alıntı:
girdap08' Alıntı:
ufermis' Alıntı:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005'

[Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified

/ayarlar.asp, line 11

şeklinde bir hata alıyorum hocam. Nerede hata yapmış olabilirim

veriyolu.asp'de belirttiğin yol ile veritabanı yolunun aynı olduğundan emin olun.

onları kontrol ettim hocam 32 bit desteği ile ilgili galiba tekrardan mail attım internet@meb.gov.tr ye

Hocam halledebildiniz mi aynı hatayı bende alıyorum.Hallettiyseniz hangi izni talep ediyorsunuz.

Girdap hocam sonsuz teşekkür verdiğiniz uğraşlar için..

HATA: Varsayılan veritabanı ad veya yolunu değiştirmemişsiniz. Güvenlik açısından veritabanı adını değiştirmelisiniz.
hocam belirttiğiniz değişlikleri yapmama rağmen bu hatayı alıyorum..

compteach06' Alıntı:
HATA: Varsayılan veritabanı ad veya yolunu değiştirmemişsiniz. Güvenlik açısından veritabanı adını değiştirmelisiniz.
hocam belirttiğiniz değişlikleri yapmama rağmen bu hatayı alıyorum..

Kurulum adımlarından madde 2'yi uyguladıktan sonra o hatayı olmanız olası değil.

İsterseniz site bilgilerini pM'leyin ben de bi kontrol edeyim.

Bir de ilk mesajda yazan konu için, internet@meb.gov.tr'den access için 32 bit desteğini açtırmanız lazım.

Hocam resim ekleme kısmında resim url soran ekrandan sonra resim ekleme işi tam olarak nasıl yapılıyor? Bir türlü resim ekleyemedim.

Anlayamadım hocam tam olarak ne demek istediğinizi. SS gönderir misin?

Galeriye resim ekleme mi?
Haber için manşet resmi mi?
yoksa haber detaya eklemek üzere mi?

Hocam örneğin yan menüde bulunan Teşkilat oradan da açılır menü olan Teşkilat şeması menüsüne tıklandığında açılan sayfaya önceden oluşturduğum teşkilat şeması resmini eklemek istiyorum ama olmuyor. Hocam haber detaya resim ekleme.

compteach06' Alıntı:
ufermis' Alıntı:
girdap08' Alıntı:
ufermis' Alıntı:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005'

[Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified

/ayarlar.asp, line 11

şeklinde bir hata alıyorum hocam. Nerede hata yapmış olabilirim

veriyolu.asp'de belirttiğin yol ile veritabanı yolunun aynı olduğundan emin olun.

onları kontrol ettim hocam 32 bit desteği ile ilgili galiba tekrardan mail attım internet@meb.gov.tr ye

Hocam halledebildiniz mi aynı hatayı bende alıyorum.Hallettiyseniz hangi izni talep ediyorsunuz.

Girdap hocam sonsuz teşekkür verdiğiniz uğraşlar için..

hocam 32 bit desteğini açtırınca o problem kalkıyor ortadan...

Benimde 32 bit desteğini açmışlar ama resim klasorünün yazma iznini vermemişler onu bekliyorum şimdide..

Girdap hocam şimdiden çok çok teşekkürler..

Site öğelerini tamamladığımda adresi yollayacağım size... kullanan sitelere eklersiniz...

ilhangms80' Alıntı:
Hocam tamamdır sonunda çözdüm resmi önce galeriye eklemek gerekiyormuş sanırım.
Hayır hocam, galeri o amaç için değil. Habere eklerken, sunucuya resmi yüklüyorsunuz, sistem size linkini veriyor yüklemenin ardından. Daha sonra o linki editorun resim ekleme fonksiyonunu kullanarak habere ekliyorsunuz.

O şekilde de işimi hallettim ama. Galeri tam olarak ne amaçla kullanılıyor hocam. Birde personel resimlerini personel adında bir galeri oluşturup editörün resim ekleme kısmından ekledim sorun olurmu ki?

ilhangms80' Alıntı:
O şekilde de işimi hallettim ama. Galeri tam olarak ne amaçla kullanılıyor hocam. Birde personel resimlerini personel adında bir galeri oluşturup editörün resim ekleme kısmından ekledim sorun olurmu ki?
Size kalmış istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Galeri; çok fazla resim içeren haberlerde, tasarımı bozmaması ve sayfanın daha estetik bir halde sunulması için tasarlandı.

Şuan itibariyle 2.0 sürümüne geçtim;ilkindeki tecrübeyle güncellemek çokta zaman almadı:)
Öncelikle Ali Hocama çok teşekkür ederim, büyük emek verilerek böyle bir script'i hazırladığı için,
1.0 sürümünde en son girdiğimiz haber en yukarıda görünüyordu, 2.0 sürümünde bu konu hakkında iyileştirme yapılıp haberler arasında sıralama yapılabileceğine dair bir bilgi notu vardı.
Siteyi tekrar yapılandırırken buna benzer bir yapı dikkatimi çekmedi, atladığım bir noktamı oldu yoksa mevcut durum devam ediyor mu?

Evet 2.0 için öngörülen listede yapılmayan tek şey haber sırasına müdehale edebilmek.

Yapmayı düşündüm ama bir 100-200 tane haber olan bir sistemde haber sırasını tek tek belirlemek kullanıcılar tarafından pek tercih edilebilecek bir durum gibi gelmedi bana. Ama tercihe bağlı bu özelliği kapsayan bir yama çıkartabiliriz.

Ama biraz dinlenmek istiyorum :)

Bu arada Kasatamonu'da görev yapan formatör var mı burada?

girdap08' Alıntı:
Evet 2.0 için öngörülen listede yapılmayan tek şey haber sırasına müdehale edebilmek.

Yapmayı düşündüm ama bir 100-200 tane haber olan bir sistemde haber sırasını tek tek belirlemek kullanıcılar tarafından pek tercih edilebilecek bir durum gibi gelmedi bana. Ama tercihe bağlı bu özelliği kapsayan bir yama çıkartabiliriz.

Ama biraz dinlenmek istiyorum :)

Bu arada Kasatamonu'da görev yapan formatör var mı burada?
:alkis:

hardeniz' Alıntı:
hocam eline sağlık çok güzel olmuş ama localde çalışıyor mu? veritabanı yolunu değiştirmeme rağmen hala veritabanı ismini değiştirin diye hata veriyor.

MEB Sunucu kullanan arkadaşlara kendim kurdum, aşamaları doğru uyguladığınızda sorun çıkmıyor.

Komut Gayet Açık:
<%
if veritabaniyolu = "resim/mebsablon.mdb" then
Response.Redirect "error.asp"
else
end if
%>

doğru uyguladıysanız, o hatayı almamanız lazım.

yeni sistemi yükledim. ama benim bilgisayarımdamı sorun var acaba? ie de hiç açılmıyor. firefox da açılıyor, ofis.asp den giriş yapıyorum sunucu bulunamadı arızası veriyor. sonra site firefoxta da açılmaz oluyor. biraz sonra deniyorum tekrar aynı şeyler. neden olabilir fikri olan var mı? geçmişi falan temizleyip denedim.

slm
ofis.asp den yönetim paneline giremeyenler ofis.asp içindeki ( action="yonetimgiriskontrol.asp" ) yi ( action="yonetim.asp" ) diye değiştirin. Sorun ortadan kalkar.

O değilde hocam.. Bulunduğun okula ait yaptığın wordpress sisteminde kullandığın tema çok iyi.. Bir ara ingilizcesine baktım ama çevirisinde sıkıntı yaşadım .. Çok fazla ince ayar gerektiren bir tema.. Bilirsin sende Wp de her tema farklı bir ilgi alaka gerektirir.. Özellikle premium temalarda... :) Türkçe dil dosyasını paylaşman mümkün mü ?

Hocam ellerine sağlık gerçekten çok güzel bir çalışma yapmışsınız. Kullanan arkadaşların bol bol hayır duasını alırsınız.

Not: Bizim ilçede biz kendi asp sitesini kullanıyoruz. Bizim site sizin yaptığınız yanında çok çok amatör kalıyor ama olsun ilçedeki arkadaşların işini görüyor. cay.meb.gov.tr

BesSTy' Alıntı:
O değilde hocam.. Bulunduğun okula ait yaptığın wordpress sisteminde kullandığın tema çok iyi.. Bir ara ingilizcesine baktım ama çevirisinde sıkıntı yaşadım .. Çok fazla ince ayar gerektiren bir tema.. Bilirsin sende Wp de her tema farklı bir ilgi alaka gerektirir.. Özellikle premium temalarda... :) Türkçe dil dosyasını paylaşman mümkün mü ?

Akşam PM atıp hatırlatın, göndereyim dil dosyasını.

Ama, kullanıcı ara birimini çevirdim sadece, Yönetici panelinin büyük bölümü ingilizce hala.

Hocam 2.0 ı kullanmaya başladık. Çok güzel olmuş elinize sağlık. Yalnız birkaç yerde sıkıntımız var. Haberlerin altındaki "Eklenme tarihi, ekleyen, okunma" kısımlarını da isteğe bağlı yapsaydınız keşke. İlçe Milli Eğitim Müdürünün altında pek hoş durmuyor sanki :) Bir de haberleri sıralayabilsek çok iyi olur. Kategorilerin altına eklenen menüler de haberler kısmından yapıldığı için sıralama özelliğine ihtiyaç duyuluyor.Güncelleme yapacağınız zaman bunları dikkate alırsanız çok iyi olur. Teşekkürler....

BBNET
Geri