HEM-BÖTE/BT?

Kodla Büyü
Butun sendikalari takip ediyorum, sendikalarin derdi varsa yoksa TEF in alan daralmasi HEM lerde calisan BOTE lileri kale bile almiyorlar. Aciklamalarda onlar icin sorun yok diyorlar. Resmen gumburtuye gidiyoruz.

Butun sendikalari takip ediyorum, sendikalarin derdi varsa yoksa TEF in alan daralmasi HEM lerde calisan BOTE lileri kale bile almiyorlar. Aciklamalarda onlar icin sorun yok diyorlar. Resmen gumburtuye gidiyoruz.
hocam teflileri boşuna tebrik etmiyoruz. birlik olamayan böteliler her zamanki gibi sessizce izliyorlar. tefliler ilk günden organize olup seslerini çıkardılar.

Egitim -is sendikasi TEF liler icin bir dilekce irnegi olusturmus teknik ogretmen unvanimi kaybediyorum diyerek hemde calisan BOTE lileri sordum haberimiz var dava ettik TTK kararini dedi. Bireysel davalarinizda yardimci oluruz dediler.

Dilekce :

Konu: Alan Seçimi

İlgi(a): T.C. Personel Genel Müdürlüğü 05.05.2028 tarih E-68898891-903.02-131861585 sayı

ve Talim ve Terbiye Kurulunun 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kararı’nda Yapılan

Değişiklik konulu yazısı

İlgi(b): Nisan 2025-2809 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanarak yürürlüğe giren

“Öğretmenlik Alanları, Atama Ve Ders Okutma Esasları”

İlgi(c): ………………………………………………………’nce07/05/2025 Tarih ve …………

Sayılı Tarafıma Tebliğ Edilen Yazı

………………………………. Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak görev yapmaktayım. İlgi(a) yazının 4 numaralı açıklamasında “Mezuniyetleri itibarıyla geçebilecekleri birden fazla alan olan öğretmenler için geçebilecekleri alanlar tercihine sunulacaktır. Öğretmenler tercihlerini yaparak sisteme kaydetmek zorundadır.”denilmektedir. Bu bağlamda tarafıma “Bilişim Teknolojileri” ve “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği” olmak üzere iki seçenek sunulmuştur.

Bu nedenle yapmış olduğum işlem yalnızca bulunduğum kurumda görevime devam edebilmem için bir idari zorunluluk niteliği taşımakta olup, mezuniyetim itibarıyla sahip olduğum “Teknik Öğretmen” unvanımdan kaynaklanan her tür ve derecedeki eğitim kurumlarına atanabilme hakkımdan feragat ettiğim anlamıtaşımamaktadır. Ayrıca seçim yapmak zorunda olduğuma dair ilgi(a) yazı olmasına rağmen, Mebbis şifrem ile giriş yaparak tercih yaptığım ekranda “konu hakkında tereddüde yer vermeyecek şekilde bilgi sahibi olarak, aydınlatılmış açık rızam ile onay veriyorum” yazılı onay kutusunu işaretlemek de zorunlu tutulmuştur. Görev yaptığım okulda görevime devam edebilmek ve norm fazlası durumuna düşmemek amacıyla ..... tercihini yapmak zorunda kaldım. Zorunluluk hali kapsamında yapmış olduğum bu tercihle ... alanına ilişkin haklarımdan vazgeçmediğimi ve bu hususta yasal haklarımın saklı olduğunu arz ederim

Açıkladığım nedenlerden dolayı Anayasa ve ilgili mevzuat uyarınca kazanılmış hakların korunması ilkesi çerçevesinde hukuki haklarım saklı kalmak üzere, 05.05.2025 tarihinden önceki kadro ve unvan haklarımın korunmasını, dilekçemin ilgili mercilere iletilmesini, bu konuda gerekli kayıt ve değerlendirmelerin yapılmasını talep ve arz ederim.

İmza

Tarih: 07.05.2025 Ad Soyad

TC Kimlik No: ………………….

Adı Soyadı: ………………….

Tel No: ………………….

Bugün Türk Eğitim Sen Genel Merkezi TTKB kararlarının iptali ile ilgili idari dava başvurusunda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Nisan 2025 Tebliğler dergisinde yayınlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarında Değişiklik Yapılmasına Dair Esasların 2. Maddesi ile “8 numaralı bölümde” yapılan değişikliğin ve 3.maddesi ile eki çizelgede 97 sıra numaralı atama alanı oluşturulması işleminin; Bilişim Teknolojileri alanında atanma şartlarına haiz olan ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında aylık karşılığı okutulan tüm dersleri okutabilen bu öğretmenlerin istihdam alanı daraltması sebebiyle;

Danıştay nezdinde bu değişikliğin iptali istemiyle dava açılmıştır.

Hocam bir belirsizlik var ondan sesimiz çıkamadı hbö yu arıyoruz bilmiyoruz diyorlar kimsenin bir şeyden haberi yok boteliler uyuyor diyip durmayın biz de farkındayız herşeyin

Bir gelişme var mı arkadaslar. Ptesi norm fazlasimi oluyoruz? Bugun kurumda md ye sordum secim yaptirirlarsa ne yapariz diye oda meslekci seceriz biz dedi yuzume baka baka:(

1746783256817.webp

1746779472843.webp

ARKADAŞLAR GÜNCELLEME OLDU GÜNCEL HALİ YUKARIDAKİ GİBİ.

Hala arkadaş norm fazlası görünüyor ama bende bir değişiklik yok. Kurumumuzdaki diğer müdür yardımcısı ve müdürde olduğu gibi bizde de norm görünmüyor. Sanırım böt lerde yönetici olabilecek. Ama öğretmen işini bilmiyorum.

Son düzenleme:
Alıntı yapmamışım. Aak hocam sizin mesajınıza yazdım.

Siz de atama kararnamenizi onayladınız mı? Yani sizin alan bilgisayar ve öğretim teknolojileri olmamış daha. Olunca ikinizde norm fazlası görüneceksiniz. Eğer müdür yardımcılığına farklı bir durum yoksa...

Alıntı yapmamışım. Aak hocam sizin mesajınıza yazdım.

Siz de atama kararnamenizi onayladınız mı? Yani sizin alan bilgisayar ve öğretim teknolojileri olmamış daha. Olunca ikinizde norm fazlası görüneceksiniz. Eğer müdür yardımcılığına farklı bir durum yoksa...
Müdür yardımcısı norm fazlası olmaz. Her branş halk eğitime idareci olabiliyor. Müdür yardımcısı norm fazlası görünmüyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: aak
BBNET
Geri