Egitim -is sendikasi TEF liler icin bir dilekce irnegi olusturmus teknik ogretmen unvanimi kaybediyorum diyerek hemde calisan BOTE lileri sordum haberimiz var dava ettik TTK kararini dedi. Bireysel davalarinizda yardimci oluruz dediler.
Dilekce :
Konu: Alan Seçimi
İlgi(a): T.C. Personel Genel Müdürlüğü 05.05.2028 tarih E-68898891-903.02-131861585 sayı
ve Talim ve Terbiye Kurulunun 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kararı’nda Yapılan
Değişiklik konulu yazısı
İlgi(b): Nisan 2025-2809 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanarak yürürlüğe giren
“Öğretmenlik Alanları, Atama Ve Ders Okutma Esasları”
İlgi(c): ………………………………………………………’nce07/05/2025 Tarih ve …………
Sayılı Tarafıma Tebliğ Edilen Yazı
………………………………. Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak görev yapmaktayım. İlgi(a) yazının 4 numaralı açıklamasında “Mezuniyetleri itibarıyla geçebilecekleri birden fazla alan olan öğretmenler için geçebilecekleri alanlar tercihine sunulacaktır. Öğretmenler tercihlerini yaparak sisteme kaydetmek zorundadır.”denilmektedir. Bu bağlamda tarafıma “Bilişim Teknolojileri” ve “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği” olmak üzere iki seçenek sunulmuştur.
Bu nedenle yapmış olduğum işlem yalnızca bulunduğum kurumda görevime devam edebilmem için bir idari zorunluluk niteliği taşımakta olup, mezuniyetim itibarıyla sahip olduğum “Teknik Öğretmen” unvanımdan kaynaklanan her tür ve derecedeki eğitim kurumlarına atanabilme hakkımdan feragat ettiğim anlamıtaşımamaktadır. Ayrıca seçim yapmak zorunda olduğuma dair ilgi(a) yazı olmasına rağmen, Mebbis şifrem ile giriş yaparak tercih yaptığım ekranda “konu hakkında tereddüde yer vermeyecek şekilde bilgi sahibi olarak, aydınlatılmış açık rızam ile onay veriyorum” yazılı onay kutusunu işaretlemek de zorunlu tutulmuştur. Görev yaptığım okulda görevime devam edebilmek ve norm fazlası durumuna düşmemek amacıyla ..... tercihini yapmak zorunda kaldım. Zorunluluk hali kapsamında yapmış olduğum bu tercihle ... alanına ilişkin haklarımdan vazgeçmediğimi ve bu hususta yasal haklarımın saklı olduğunu arz ederim
Açıkladığım nedenlerden dolayı Anayasa ve ilgili mevzuat uyarınca kazanılmış hakların korunması ilkesi çerçevesinde hukuki haklarım saklı kalmak üzere, 05.05.2025 tarihinden önceki kadro ve unvan haklarımın korunmasını, dilekçemin ilgili mercilere iletilmesini, bu konuda gerekli kayıt ve değerlendirmelerin yapılmasını talep ve arz ederim.
İmza
Tarih: 07.05.2025 Ad Soyad
TC Kimlik No: ………………….
Adı Soyadı: ………………….
Tel No: ………………….