kesinleşti BT
muhtemelen tefliler atanınca işletmenlik kursu vermek istemeyip web tasarım programlama gibi kurslar açmak isteyecek ama talep işletmenlik olduğu için usta öğretici çalıştıracaklar. belki de hedeflerinde bu vardır. biliyorsunuz saçma bir kararla normları 12 ye indirerek usta öğretici çalıştırma sayısını arttırma yoluna gitmişlerdi(sonucunda usta öğretici patlaması ve büyük kamu zararları oluştu). şimdi de usta öğretici çalıştırmamak için abuk sabuk karar alıyorlar. belediyelere giden usta öğreticileri maaşlarını kestiler, normal başvuruları ocağa kadar yapmadılar.Anlaşılan o ki, tüm BÖTE öğretmenlerini halk eğitimi merkezlerinden sürmeyi planlıyorlar.
İşin ilginç yanı şu: Halk eğitimi merkezlerinde Bilişim Teknolojileri öğretmenleri tarafından açılan kursların tahmini %99’u Bilgisayar İşletmenliği ve Dijital Okuryazarlık kurslarından oluşuyor.
Bu kurslar teknik uzmanlık gerektirmeyen, temel bilgi ve becerilere dayalı eğitimlerdir. Zaten BÖTE öğretmenleri bu alanlarda Eğitim Fakültesi’nde gerekli donanımı alarak mezun oluyor. Yani bu kursları verebilecek yeterlilikteler.
Hal böyleyken, bu öğretmen grubunu halk eğitimi merkezlerinden uzaklaştırmak, pedagojik ve pratik açıdan son derece mantıksız görünüyor.
kimse gelmiyor haklısın ama benim tanıdığım tefli öğretmenler işletmenliğe de girmek istemiyor.hocam web tasarım falan hikaye, kimse gelmez o kurslara, açtık zamanında
diğer konu çok karıştı burdan takip edelim
gördüğüm kadarıyla şimdilik değişen birşey yok, hala norm bt görünüyor
haftaya bizim branş böte yapılırsa norm dışı kalacağız
açılan davaları bekleyebilsek dahi
eğer il içi atamalarda bt açık kalırsa illaki isteyip gelen olur
işler bka saracak
Hbogm yi arayıp bilgi almayı mı denesek acaba?kimse gelmiyor haklısın ama benim tanıdığım tefli öğretmenler işletmenliğe de girmek istemiyor.
bana da öyle geliyor bu hafta BÖT olunca branş norm fazlası olacaz tayin istemeli miyiz istememeli mi? istesek sonra mahkeme kararı bozar düzen bozduğumuzla kalırız, istemesek norm fazlası olup belki resen ilçe dışına atanıyoruz. durum çok kaotik bizim adımıza nasıl bir yol izleyeceğimizi buradan takip edebiliriz diye foruma giriyorum ama herkes öc alma peşinde. sendikaları aradım onlarda bilmiyoruz diyorlar. Peki sizce ne yapmalıyız?
hocam tayin isteyecek okul olacakmıkikimse gelmiyor haklısın ama benim tanıdığım tefli öğretmenler işletmenliğe de girmek istemiyor.
bana da öyle geliyor bu hafta BÖT olunca branş norm fazlası olacaz tayin istemeli miyiz istememeli mi? istesek sonra mahkeme kararı bozar düzen bozduğumuzla kalırız, istemesek norm fazlası olup belki resen ilçe dışına atanıyoruz. durum çok kaotik bizim adımıza nasıl bir yol izleyeceğimizi buradan takip edebiliriz diye foruma giriyorum ama herkes öc alma peşinde. sendikaları aradım onlarda bilmiyoruz diyorlar. Peki sizce ne yapmalıyız?
bir deneyelim bence bu hafta, herkes ararsa belki bir baskı olurHbogm yi arayıp bilgi almayı mı denesek acaba?
bence bir deneyelim, bu hafta ben arayacağım hbo sizler de arayıp mağduriyetinizi bildirin, belki birşeyler olur, ilinizdeki diğer hemlerde çalışan böteli arkadaşlarla da durumu paylaşalım buraya herkes bakmıyor herhalde, sayımız bu kadar az değildirhayat boyundan hiçbir şey çıkacağını sanmıyorum onlarda kendileri karar vermemiştir bu duruma BT olacak denmiştir, onaylamışlardır. TEF liler ilk ve orta öğretimden alınırsa atanacakları yer kalmıyor hemler de onlara kalıyor.
Burada teknik bir sıkıntı var norm fazlası olarak hemlerde kalırsak bir problem olmaz kurs açıp devam edebiliriz ama son durumda resen atama canımızı yakar. bizim merkezde 50 tane norm fazlası var hiçbiri yerinden kımıldamıyor ama bizim için risk bu durum teflerden açık kalan kenar mahalle okullarına yollayabilirler. belirsizlik kadar insanı yoran bir şey yok ortak bir akıl bulabiliriz umarım.
Meslek Lisesindeki çocukların iqsuna kurban olun siz.Tefi kompleks yapmışsınız ama oradaki çocukları dilinize dolamayın.Yahu sacma sapan isler . Boteli Adam fen lisesinde yuksek iq ogrenciye yazilim anlatiyor ama halk egitomdeki 47 yasindaki teyzeye bilgisayar okur yazarligi dersi veremiyor ya da meslek lisssindeki dusuk iq cocuga ders veremiyor. Tefliler bote ortaya cikmadan bakanligi isgal ettigi icin maalesef hak hukuk memleket kalkknsin derdinde degil. Ranta donusturmusler isi
Sayın hocam halk eğitim konusunda kesin bilgi yok fakat yorumlarınız hakaret dolu, saygıya davet ediyorum.Yahu sacma sapan isler . Boteli Adam fen lisesinde yuksek iq ogrenciye yazilim anlatiyor ama halk egitomdeki 47 yasindaki teyzeye bilgisayar okur yazarligi dersi veremiyor ya da meslek lisssindeki dusuk iq cocuga ders veremiyor. Tefliler bote ortaya cikmadan bakanligi isgal ettigi icin maalesef hak hukuk memleket kalkknsin derdinde degil. Ranta donusturmusler isi
arayalım hocam, çok kişi arayıp dillendirirse bir farkındalık oluşturabilirizBöte mezunları yeni açılan 1120 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanına geçecek bu kesin. HEM lerin ise hem 1119 BT hem de 1120 BÖT Alanına ortak atama olması adaletli olur ancak HBO Gen. Müd. bu talebi ulaştırmak lazım.
hocam bu üyenin dediklerini kaale almayın. kendisi işinden-mesleğinden nefret eden ama hala bu işin ekmeğini yiyen birisi. bilişim dersi kaldırılsın biz memur olalım bile diyordu bir ara. meslek liseleri çok önemli yerlerdir. bir toplumun en önemli elemanlarının yetiştirildiği meslek sahibi yapıldığı yerlerdir. sadece doktor mühendis memur olmaya odaklanmış toplumun göz ardı ettiği yerler. Oraya giden çocuklara 2. sınıf öğrenci muamelesi yapıp çocukların ıq'sunu sorgulamak yada eleştirmek o üyeye düşmez. şimdiye kadar katıldığım tüm teknik yarışmalarda meslek liseli öğrenciler kodlamada dahil bir çok alanda fen liseli öğrencileri geçti. fen lisesini de severim o ayrı ama meslek liseli öğrenci bambaşkadır benim gözümde.Sayın hocam halk eğitim konusunda kesin bilgi yok fakat yorumlarınız hakaret dolu, saygıya davet ediyorum.
ama hem'de kime kadro verileceğini hbö karar veriyor, hbö her hem e mevcut öğretmeni hangi branşsa o branşa norm verebilirHBO Belirlemiyorki bunu..personel gm yapıyor onu arayın bence..kararnamelerde personelden gelicek