HEM-BÖTE/BT?

Kodla Büyü
İl içinde halk eğitimi yazacağım bakalım ne olacak. Çıkarsa ne ala çıkmazsa devam. :)

Bir defaya mahsus Alan değişikliği hakkı verilmiş, hayırlı olsun.
Tef Elektronik öğretmenliği alan değişikliği ile Bilgisayar öğretmenliğine geçti ama bilgisayar Öğretmenlerine neden bu hakkı vermiyorlar anlamıyorum. İlk atamada bile bilgisayar öğretmeni olarak atanan elektronik öğretmeni mezunu arkadaşım var.

hem lerin normunu bakanlık belirliyormuş hbö değil, onu öğrendik bugün, bize alan değişikliği yok tek seçenek çıkıyor böt
il içinde belli olur, eğer bt açık olursa biz şutlanıyoruz

Halk Eğitimi Merkezindeki BOTE li arkadaşlar başvuru yaptınız mı ne düşünüyorsunuz
Sendikayla gorustum sizin yapacak birseyiniz yoka getirdiler. Yazi geldiyse onaylayacaksiniz sonraki durumda dava acarsaniz acina geldi olay. Ama sendikalarla yaptigim gorusmelerden anladigim TEF i problem etmisler onun icin davalar hazirliklar yapilmis israrla HEM lerde ki durumumuzu magduriyeti anlatmama ragmen bakariza geldi. Size bildirilen bir sey olmadan ne desek bosa getirdiler.

Sendikayla gorustum sizin yapacak birseyiniz yoka getirdiler. Yazi geldiyse onaylayacaksiniz sonraki durumda dava acarsaniz acina geldi olay. Ama sendikalarla yaptigim gorusmelerden anladigim TEF i problem etmisler onun icin davalar hazirliklar yapilmis israrla HEM lerde ki durumumuzu magduriyeti anlatmama ragmen bakariza geldi. Size bildirilen bir sey olmadan ne desek bosa getirdiler.
o zaman bote li olarak alan değişikliğinin gerçekleşmesini ve norm fazlası olup olmadığımızı bekleyip göreceğiz ondan sonra aksiyon alacağız anlaşılan

Arkadaşlar Halk Eğitim Merkezleri için hangi branştaki öğretmenlerin (böte mi tef mi) çalışabileceğine dair bir yazı yada ttkb kararı var mı?

Arkadaşlar tef mezunu halk eğitimi merkezinde çalışan bir öğretmenim. Norm modülüne baktırıyorum 1 haftadır. Bt görünüyor hala. ama norm onayı diğer okul türlerine resmi yazı olarak geldi fakat hem ve bilsem için gelmedi. O yüzden yalnış birşey de yazmak istemediğimden bugüne kadar birşey yazmadım. Gün içinde il atamadan haber bekliyorum. Bakanlıktan bilgi alacaklar paylaşacağım.

Arkadaşlar tef mezunu halk eğitimi merkezinde çalışan bir öğretmenim. Norm modülüne baktırıyorum 1 haftadır. Bt görünüyor hala. ama norm onayı diğer okul türlerine resmi yazı olarak geldi fakat hem ve bilsem için gelmedi. O yüzden yalnış birşey de yazmak istemediğimden bugüne kadar birşey yazmadım. Gün içinde il atamadan haber bekliyorum. Bakanlıktan bilgi alacaklar paylaşacağım.
Hocam ben HEM de çalışan BOTE liyim biz de bilişim teknolojileri görünüyoruz halâ norm çizelgesi gelmediği için muallak bizim konu

hocam bende halk eğitim merkezinde görev yapan tefliyim. bize tercih yapın diyorlar ama hemlerin durumunu kesinleştirmediler. muallakta kaldık

O zaman HEM ve Bilsem BT'ye verilmiştir.

Halk Eğitim Merkezleri ve BİLSEM için bilgi alacağımı ve daha sonra paylaşacağımı söylemiştim. Bizzat şeften aldığım bilgi şu şekilde:

Okul müdürleri hangisine (BT-BÖT) ihtiyacı varsa ona göre norm girecek. Bu durumdan ben iki alanın da Halk Eğitim ve BİLSEM'e atanabileceğini anlıyorum. Mevcut durum için de normal kadrolar devam edecek diye düşünüyorum. Çünkü Halk eğitim ve Bilsemlerde (BT ve BÖT) iki branşın da okutabileceği dersler var.

Halk Eğitim Merkezleri ve BİLSEM için bilgi alacağımı ve daha sonra paylaşacağımı söylemiştim. Bizzat şeften aldığım bilgi şu şekilde:

Okul müdürleri hangisine (BT-BÖT) ihtiyacı varsa ona göre norm girecek. Bu durumdan ben iki alanın da Halk Eğitim ve BİLSEM'e atanabileceğini anlıyorum. Mevcut durum için de normal kadrolar devam edecek diye düşünüyorum. Çünkü Halk eğitim ve Bilsemlerde (BT ve BÖT) iki branşın da okutabileceği dersler var.
Bence de.. Halk eğitimler ve Bilsem'ler ortak olmalı..

inşallah öyledir
bu bizi kurtarır
zaten tek açtığımız kurs işletmenlik
bu arada ben de formu onaylamadım, kendileri yapsın

*BÖTE Mezunlarının Halk Eğitim Merkezlerinde Görev Almasına Yönelik Belirsizlik Üzerine*

Son yapılan düzenlemeler doğrultusunda, öğretmenlik alanları çizelgesinde bazı önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler özellikle Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (BÖTE) mezunlarının görev alanları açısından belirsizlikler yaratmış durumda.

BÖTE mezunları daha önce olduğu gibi meslek liselerinde görevlendirilemiyor, bu konuda bir değişiklik yok.

Teknik Eğitim Fakültesi (TEF) mezunları daha önce hem meslek lisesi hem de ortaokullarda çalışabiliyordu. Yeni düzenlemeyle artık sadece meslek liselerinde çalışabilecekler. Ancak ortaokullarda hali hazırda görev yapan TEF mezunları, alan değişikliği yaparak BÖTE (Bilişim Teknolojileri Öğretmeni) alanına geçiş yapabiliyor ve görevlerine devam edebiliyor.

Asıl dikkat çeken konu ise Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan BÖTE mezunlarının görevlerine devam edemeyecek duruma getirilmesi.

Bugüne kadar yaygın eğitim kapsamında büyük katkılar sunan BÖTE mezunu öğretmenlerin, artık Halk Eğitim kurslarında ders verememesi gerçekten düşündürücü. Bilgisayar işletmenliği, ofis programları, kodlama gibi konularda hem pedagojik formasyona hem de alan bilgisine sahip bu öğretmenlerin dışarıda bırakılması, yaygın eğitim hizmetlerini de zayıflatabilir.

Eski uygulama devam ettirilemez miydi? Hem TEF hem de BÖTE mezunlarının, deneyim ve yeterlilikleri doğrultusunda Halk Eğitim Merkezlerinde görev almasının önünde bir engel olmamalıydı.

Yaygın eğitimin niteliği ve sürekliliği açısından bu durumun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

BT nin alanı çok daraldığı içinde bilsemleri ve hemleri bt ye vermiş olabilirler.
Verdilerde hocam ordaki ogretmenlerin hakki ne olacak TEF e alan degisikligi hakki verildi. Simdi atanacak yer yok ne yapacaz problem bu. Yoksa biz ogretmeniz bu meslege basladigimizda ilk ogrettikleri emir demiri keser. En azinda kendi istegimizle atama yapana kadar yerimizde kalsak daha hakkaniyetli olurdu.

Verdilerde hocam ordaki ogretmenlerin hakki ne olacak TEF e alan degisikligi hakki verildi. Simdi atanacak yer yok ne yapacaz problem bu. Yoksa biz ogretmeniz bu meslege basladigimizda ilk ogrettikleri emir demiri keser. En azinda kendi istegimizle atama yapana kadar yerimizde kalsak daha hakkaniyetli olurdu.
Haklısın da alacağımız yok hocam. Bende halk eğitimdeyim. Böteliyim. Bir şey planlamışlar ve yapacaklar. Bizde izleyip göreceğiz.

BBNET
Geri