Evet hocam. Bilişim bölümü olmayan meslek lisesine atanabilmesi söz konusu idi o dönem. Ama inanın bilişim bölümü olmayan okulda 9. Sınıfların 2 saatlik bilgisayar dersine girmek çok zor ve meşakkatli idi. Bölüm yani meslek dersi öğretmeni olmadan meslek lisesinde çalışmak çok mantıklı bir durum değildi zaten. Dersler sınıf ortamında yapılıyordu. Kısacası meslek lisesine atanmış olmuyordun zaten öğretmen olarak. Meslek lisesine atanmak bilişim bölümü olan okulda ise gerçek atanma oluyor. Ona da böte mezunu atamadılar zaten. Neyse lafı çok uzattım. Amacım asla kısır bir çekişme yapmak değil. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum. İyi geceler herkeseEvet burada Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri diye ayrıma gidildi. Ancak arkadaşın açıklamasına göre galiba BÖTE meslek liselerinin alan olmayan dersleri nedeniyle(9. Sınıf) atanabiliyordu.
böte liler şuan tef lilerin boşaltacağı yerlere gideriz hayalleri kuruyorlar, diğer olaylar umurlarında değil ancak bir kısım tef li alan değiştirip yerinde kalacak, bir kısım da benim gibi tef te kalacak. okulumda norm fazlasıyım ama okulumun da atamaya açılacağını düşünmüyorum çünkü her tef linin yanına böte ci verirlerse ciddi kamu zararı oluşacaktır. (atamaya açılabilir iki kişi olursak btr başvurusu yaparız puan ya da yüksek lisanstan kim üstte olursa o okulda kalır diğeri başka okula btr olur)
böte cilerin asıl sorunu tef liler değil, sayıları artan dil ağırlıklı ortaokullardır. dil ağırlıklı eğitime geçen her okuldan böteci norma düşecektir. belki ileride tamamı dil ağırlıklı eğitime geçecek asıl sorun o zaman başlayacak.
Tamam işte hocam. Bu eğitim ortaokullarda boşa gitmeyecek meslek liselerinde çalışacaksınız sadece. Bu kadar gürültü neden. Bu kadar eğitim almış birini ortaokula atamak yazık değil mi. Bakanlık sonunda gördü hatasını.Kocaeli üniversitesi 2004 mezunu
Elktronik uygulamalar 1
elektronik uygulamalar 2
Mikrodenetleyiciler
Lojik devre analizi
Robotik ve yapay zeka(seçmeli)
C programlama
Nesneye yönelik programlama
Diferansiyel denklemler
İstatistik
V.s. v.s.
Aldığım derslerden sadece bazıları hocam
Hep meslek lisesinde çalıştım. Üstüne koyarak devam ettim.
Şu an meslek lisesi müfredatından girdigim bazı dersler;
Yapay zeka
Blok zincir
Mobil programlama(Android studio)
Mikrodenetleyiciler
Elektronik uygulamalar
Oyun programlama (3d oyun motoru ile)
Btu(solidworks)
Robotik
Böte ye bakalım;
Eğitim Fakültesi | Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü | Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğrt.Prog. | Dersler - AKTS Kredileri
Anadolu Bilgi Paketiabp.anadolu.edu.tr
Ben okurken meslek lisesine atanacağını bilerek gittim.
Kardeşim 2010 samsun böte mezunu orta okula atanacağını bilerek gitti
böte de beden eğitimi müzik falan bile gördü açıkçası.
Şimdi şu sonuca varabilirmiyiz sizce sayın hocam.
Çok iyi bilgisayardan anlayan 2 yıllık programcilik mezunu arkadaşlar var kadrolu olarak ( ücretli ile karıştırmayın lütfen) deselerki biz bunları 2 aylık formasyon verip atayacagiz.
Ne dusunurdunuz?
Haklısınız hocamTamam işte hocam. Bu eğitim ortaokullarda boşa gitmeyecek meslek liselerinde çalışacaksınız sadece. Bu kadar gürültü neden. Bu kadar eğitim almış birini ortaokula atamak yazık değil mi. Bakanlık sonunda gördü hatasını.
Meslek lisesindeyim zaten hocam acikcasi orta okulda bende yapamam.Tamam işte hocam. Bu eğitim ortaokullarda boşa gitmeyecek meslek liselerinde çalışacaksınız sadece. Bu kadar gürültü neden. Bu kadar eğitim almış birini ortaokula atamak yazık değil mi. Bakanlık sonunda gördü hatasını.
bilgisayarbilisim.net ortaokul bötecilerÇok değişik kafalar ve düşünceler var gerçekten. Yıllardır bu forumda görür okurum yine okuyorum yine garip geliyor. Şu alan seçimi tantanası geçtikten sonra forumları bile ayırsak olur o derece.
formasyonu 4 yıl aldık biz. 2 aylık demişsiniz. haa o arkadaşa da 4 yıl formasyon verelim tabi ki atanabilir neden olmasın. Sonuçta sizin aldığınız eğitime eş değer bir donanımı var doğru mu anladım? Yani sizin anlatacağınızdan farklı ne anlatacak? Aynısı ise tabi ki atansın. Veterinerler, ziraat mühendisleri süper eğitimli idiler değil mi öğretmen olabilmek için.Kocaeli üniversitesi 2004 mezunu
Elktronik uygulamalar 1
elektronik uygulamalar 2
Mikrodenetleyiciler
Lojik devre analizi
Robotik ve yapay zeka(seçmeli)
C programlama
Nesneye yönelik programlama
Diferansiyel denklemler
İstatistik
V.s. v.s.
Aldığım derslerden sadece bazıları hocam
Hep meslek lisesinde çalıştım. Üstüne koyarak devam ettim.
Şu an meslek lisesi müfredatından girdigim bazı dersler;
Yapay zeka
Blok zincir
Mobil programlama(Android studio)
Mikrodenetleyiciler
Elektronik uygulamalar
Oyun programlama (3d oyun motoru ile)
Btu(solidworks)
Robotik
Böte ye bakalım;
Eğitim Fakültesi | Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü | Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğrt.Prog. | Dersler - AKTS Kredileri
Anadolu Bilgi Paketiabp.anadolu.edu.tr
Ben okurken meslek lisesine atanacağını bilerek gittim.
Kardeşim 2010 samsun böte mezunu orta okula atanacağını bilerek gitti
böte de beden eğitimi müzik falan bile gördü açıkçası.
Şimdi şu sonuca varabilirmiyiz sizce sayın hocam.
Çok iyi bilgisayardan anlayan 2 yıllık programcilik mezunu arkadaşlar var kadrolu olarak ( ücretli ile karıştırmayın lütfen) deselerki biz bunları 2 aylık formasyon verip atayacagiz.
Ne dusunurdunuz?
valla yaa .. yarın kararnameler gelsede bitse bu muhabbetTam bir ergen muhabbetine döndü bu konu.Sözde birlik olup hak arayacağımız yerde malesef bazı zümrelerim laf sokma,ego tatmin etme peşinde. Yazık…
Hocam sen başka memlekete gidip okudun diye, 20 mat neti ile üstüne ek puan alıp yerleştin diye bütün okullara atanmayı nasıl kendinde hak görüyorsun? Maks 500 puanın 200 ünü devletin verdiği sistemde 220 alan meslek lisesi öğrencilerine ders anlatamazsınız ne demek? 10 kişilik sınıfa 2 kişi girip ders anlatmayı da vincinin şifresi zanneden ve 45 soruda 42 matematik neti yapan Bötelileri cahil gören insanlara şaşıyorum. Yok efendim biz doktoruz Böteliler hasta bakıcı filan yazınca cevap verme gereği hissettim.o zaman 20 yıl önce biz üniversiteye girmeden bunu demelilerdi hocam. biz de tef okuyacağız diye başka memlekete gidip çile çekmezdik. kervan her zaman yolda düzülmez.
Yanlış anlamışsınız sayın hocam.formasyonu 4 yıl aldık biz. 2 aylık demişsiniz. haa o arkadaşa da 4 yıl formasyon verelim tabi ki atanabilir neden olmasın. Sonuçta sizin aldığınız eğitime eş değer bir donanımı var doğru mu anladım? Yani sizin anlatacağınızdan farklı ne anlatacak? Aynısı ise tabi ki atansın. Veterinerler, ziraat mühendisleri süper eğitimli idiler değil mi öğretmen olabilmek için.
Hocam asla böteciye değil hiç kimseye cahil denilemez. Ama bilginizde yanlışlıklar var. 10 öğrenciye 2 öğretmen girme lafınız kökten yanlış. Tef e girerken 20 mat neti ile girme konusu yanlış. Gerçekten tef sistemini bilmeyen çok arkadaş var maalesef. O yüzden olmamalı zaten böte nin tef e atanması.Hocam sen başka memlekete gidip okudun diye, 20 mat neti ile üstüne ek puan alıp yerleştin diye bütün okullara atanmayı nasıl kendinde hak görüyorsun? Maks 500 puanın 200 ünü devletin verdiği sistemde 220 alan meslek lisesi öğrencilerine ders anlatamazsınız ne demek? 10 kişilik sınıfa 2 kişi girip ders anlatmayı da vincinin şifresi zanneden ve 45 soruda 42 matematik neti yapan Bötelileri cahil gören insanlara şaşıyorum. Yok efendim biz doktoruz Böteliler hasta bakıcı filan yazınca cevap verme gereği hissettim.
Norm fazlası olan gidene kadar aralarında paylaşacaklar hocam. Yapacak başka birşey yok şimdilik.Şimdi ortaokulda görevli BT öğretmenleri, yine BT seçtilerse norm fazlası gözükmeye devam edecekler, Böte mezunları da buralara tercih yapacaklar il içinde, il dışında, az sayıda derse 2 öğretmen nasıl olacak bu durum?
Katılıyorum hocam. Açılımı Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği ise TEF mezunlarının hak kaybına destek olması beklenir. Yok eğer başka amaç uğruna hareket ediyorsa derneğin ismini değiştirmesini bekleriz ki ne olduğunu bilelim.Aramızda bu iddiaya cevap verecek bir dernek üyesi varmı ?
Twitterda dernek ve başkan hesabına bakınca bir paylaşım göremedim
Açılımı Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği olan bir derneğin bu konuda paylaşımsız kalması ilginç olmuş
Yanlışım varsa dernek üyeleri uyarsın
Kaldı ki dernek bunu destekleyebilir saygı duyarım
bir çoğumuz meslek lisesinden geliyoruz. ancak böteli arkadaşların şunu idrak etmesini isterim, biz tef'i bu avantajını bilerek tercih ettik. ve bu kazanımlarla mesleğe başlamak için ailemizden uzakta okuduk. meslek liseleri zaten yeterince fazla olsa bir çok kişinin çalışmak için arzuladığı kurum meslek lisesidir diye düşünüyorum.
Hocam derneği yıllardır uzaktan takip ederim. Kişisel görüşüm BÖTE'ye yakın bir dernek çünkü üyeleri ağırlıklı BÖTE'ci olsa gerek. Derneğin içinde değilim yanlış yorum yapmak da istemem ama dışarıdan gördüğüm kadarıyla derneğin amacı bilişim teknolojileriyle ilgili etkinlikler yapmak, yaygınlaşmasını sağlamak falan. Bir sendika gibi öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili mücadele ettilerini görmedim. Ufak tefek görüş bildiriyorlardır ama bakanlıkta lobi falan yaptıklarını sanmıyorum.(Yapabilseler BTR normu için uğralırlardı diye düşünüyorum) Zaten Burcu hanım da uzman öğretmenlikte o kadar eylem yapıldı hiç işe yaramadı falan dedi ki baştan yenilgiyi kabul etmiş.Katılıyorum hocam. Açılımı Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği ise TEF mezunlarının hak kaybına destek olması beklenir. Yok eğer başka amaç uğruna hareket ediyorsa derneğin ismini değiştirmesini bekleriz ki ne olduğunu bilelim.
Ben de aynısını soracaktım kararname perşembe gelecek yazıyordu idarelerimiz dünyadan bi haber . Gelişme olursa yazarsanız sevinirimİdare herhangi birşey yapacakmi hocam bu süreçte? bize bikaç gün önce mesajla gelen yazılar okullara henüz gelmiş
Dün açıkladım. Önceki ttkb kararlarında böteliler de meslek lisesine branş öğretmeni(alan değil) atanabiliyordu. Günün şartlarına göre kararlar değişebiliyor.İşte bütün mesele bu. BÖTE okuyan arkadaşlar meslek lisesinde çalışmak istiyorlarsa BÖTE değil TEF okuyacaktı. Seçimini yapmışsın olay orada bitmiştir. Kendimi geliştirdim, dersler aynı falan demeyeceksin. Bu yıllardır böyle idi. BÖTE nin TEF e atanamıyor olması üstünlük meselesi değil, kural yıllardır böyleydi birçok TEF'li bunu bilerek alanını seçti. Sen de seçecektin istediğin yerde çalışacaktın.