Alan Değişikliği Geldi (BT-BÖTE)

Kodla Büyü
Mantıklı olan teflilerin bt yi seçmeleridir. 2007 yılında böte mezunu olarak mesleklere atanabiliyorken yazmadım çünkü eğitimini almadım. 1-2 yılda hizmetiçi eğitimle ya da kapsamlı eğitimlerle mesleklere de atanabiliriz. Var mı ben 15-20 yıl önce aldığım eğitimin tamamını ya da büyük çoğunluğunu pratikte uyguluyorum diyen? Bence yok. Her bilişimci kendisini geliştirmeli.
Şu an Norm fazlası olurum diyen ortaokuldaki tefli arkadaşlara diyeceğim o ki, biz böteli olarak ortaokulda yıllardır norm fazlasıyız. Dil yüzünden de derslerimiz daha da elden gidiyor. Bu sene başında müdürün bana söylediği şu ki: Seneye ders saatin 0 (sıfır). Sen ne yaparsan yap.
Herkesin hakkında hayırlısı olur inşallah.

Norm fazlaları için yeni bir çalışma vardı. İlçe grupları oluşturdular. İlçe grubundaki farklı ilçelere de atama olabilir. İlçe bağımsız ise/ grup içinde yer almıyorsa o zaman kendi ilçesinde kalabilir.
Evet onu uygulayacaklardı ama sendikalardan gelen baskı sebebiyle ilçe grubu içinde resen atama yapılmadı diye biliyorum. Zaten bazı branşlarda resen atama yapmaya kalksalar bile atayacak yer yok ki :)

HEM'lere hangi gruptan atama yapılacak acaba, BT/BTÖ?
Bilen birisi cevap yazabilirmi lütfen?
Valla hocam ağırlıklı olarak BT olacağı söyleniyor. Normlarda o şekilde görünüyormuş. Ama tam netlik kazanmadı yazanlar da var. Ben de BÖTEliyim HEMdeyim ne olacak diye endişeliyim açıkçası. Bötelilerden de mağdur bir kesim var ve mağduriyetimiz görülmüyor sanki.

Evet onu uygulayacaklardı ama sendikalardan gelen baskı sebebiyle ilçe grubu içinde resen atama yapılmadı diye biliyorum. Zaten bazı branşlarda resen atama yapmaya kalksalar bile atayacak yer yok ki :)

ÖMK’da ilçe grupları yönetmelikte belirlenir yazmasına rağmen gittiler sadece Tebliğler Dergisinde yayınlandılar. Uygulasalardı davalık olacaktı. Bence bu yüzden geri adım atıldı.

Tef mezunuyum.ilerde atama istersem meslek lisesinde devam etmek istiyorum. Ama atama alanım daralmış olacak. Böte yazarsam daha geniş bir atama alanım olacak. Bi türlü karar veremedim açıkçası.
Hocam gidişat ortaokullar için de pek parlak değil zaten yabancı dil ağırlıklı sınıfların sayısı artıyor her geçen gün.

hocam zannımca bilsem ve hem'ler ortak olacak. sonucta tüm branşlar oraya atanabiliyor. Hali hazırda böyle durum söz konusu iken böteliler atanamaz denmez. mühim olan bakanlığın talebe göre BT yada Böte normunu her halkeğitim merkezine tanımlaması..

hocam zannımca bilsem ve hem'ler ortak olacak. sonucta tüm branşlar oraya atanabiliyor. Hali hazırda böyle durum söz konusu iken böteliler atanamaz denmez. mühim olan bakanlığın talebe göre BT yada Böte normunu her halkeğitim merkezine tanımlaması..
hayat boyu öğrenme tanımlıyor hocam normları bildiğim kadarıyla. Bilgisayar ve Öğretim teknolojisi öğretmeni halk eğitim merkezlerine atanamaz diye bir madde veya yazı yokken mevcut durumda halk eğitimlerde BT normu olduğu için bu sonuca varıyor arkadaşlar. halk eğitim normları yazın kurumun istediği şekilde açılıyor veya değiştiriliyor. bu sebepten dolayı normlar şu anda değişmedi bence. kurumlar mevcuttaki öğretmene göre norm seçeceklerdir norm işlemleri açıldığında diye düşünüyorum.

Hocam halkeğitim dediğin bir derya denizdir. Yüzlerce türden kursu onlarca branştan öğretmen verebilir. Sınıfçıda çalışabilir bedencide. Böyle bir yere böteliler atanamaz diyemez hiç kimse. İşletmenlik vs gibi kurslar için tabiki böteliler de atanabilir. Bence aynısı bilsemler içinde geçerli. Haa belki şöyle düşünürler teflilerin ortaokuldaki kadrosunu alarak norm sıkıntısı doğurduk hem ve bilsemleri de bt ye verelim madem olursa onu bilemem

Alan tercihlerini 8 Mayısa uzatmışlar.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250507-160319_Chrome.webp
    Screenshot_20250507-160319_Chrome.webp
    37.6 KB · Görüntüleme: 189
Gurupta BTE derneği üyelerinin talim terbiye kuruluna sunum yaptığı ve bu kararı aldırdığı, derneğin de ağırlıklı böte mezunu arkadaş olduğu konuşuluyor.

Doğru mudur bilmiyorum ama bu işin birilerinin talim terbiye ya da bakanlığa birşeyler demesi sonucu ortaya çıkmış olabileceği konusunda baştan beri aklıma gelen bir şeydi.

Bu kadar insanı zor durumda bırakan, aldıkları eğitimi zorla değiştirmeyi istemesinin vebalini nasıl ödeyecekler bakalım.

Aramızda bu iddiaya cevap verecek bir dernek üyesi varmı ?
Twitterda dernek ve başkan hesabına bakınca bir paylaşım göremedim
Açılımı Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği olan bir derneğin bu konuda paylaşımsız kalması ilginç olmuş

Yanlışım varsa dernek üyeleri uyarsın
Kaldı ki dernek bunu destekleyebilir saygı duyarım

Aramızda bu iddiaya cevap verecek bir dernek üyesi varmı ?
Twitterda dernek ve başkan hesabına bakınca bir paylaşım göremedim
Açılımı Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği olan bir derneğin bu konuda paylaşımsız kalması ilginç olmuş

Yanlışım varsa dernek üyeleri uyarsın
Kaldı ki dernek bunu destekleyebilir saygı duyarım
Valla doğru mu değil mi bilmiyorum ama öyle bir iddia var ve dernek başkanından açıklama gelir herhalde.

BİLSEM Öğretmenleri için böyle bir mesaj paylaşıldı

Talim Terbiye Kurulunun 9 nolu kararda yaptığı değişikliğe ilişkin işlemler Personel Genel Müdürlüğünün yazısı çerçevesinde yapılacaktır. Öğretmenlerimiz yazıda belirttiği şekilde modüle mezuniyet alanlarına uygun olan girişlerini yapacaktır.
Halihazırda devam eden 2025 BİLSEM öğretmen atama süreci tamamlandıktan sonra bilişim teknolojileri dersine yönelik yeni atanan ve görev yapmakta olan öğretmenlerin mezuniyet alanları dikkate alınarak kurumların norm düzenlemesi kendi içinde yeniden planlanacaktır.

Mantıklı olan teflilerin bt yi seçmeleridir. 2007 yılında böte mezunu olarak mesleklere atanabiliyorken yazmadım çünkü eğitimini almadım. 1-2 yılda hizmetiçi eğitimle ya da kapsamlı eğitimlerle mesleklere de atanabiliriz. Var mı ben 15-20 yıl önce aldığım eğitimin tamamını ya da büyük çoğunluğunu pratikte uyguluyorum diyen? Bence yok. Her bilişimci kendisini geliştirmeli.
Şu an Norm fazlası olurum diyen ortaokuldaki tefli arkadaşlara diyeceğim o ki, biz böteli olarak ortaokulda yıllardır norm fazlasıyız. Dil yüzünden de derslerimiz daha da elden gidiyor. Bu sene başında müdürün bana söylediği şu ki: Seneye ders saatin 0 (sıfır). Sen ne yaparsan yap.
Herkesin hakkında hayırlısı olur inşallah.
Kocaeli üniversitesi 2004 mezunu
Elktronik uygulamalar 1
elektronik uygulamalar 2
Mikrodenetleyiciler
Lojik devre analizi
Robotik ve yapay zeka(seçmeli)
C programlama
Nesneye yönelik programlama
Diferansiyel denklemler
İstatistik
V.s. v.s.
Aldığım derslerden sadece bazıları hocam

Hep meslek lisesinde çalıştım. Üstüne koyarak devam ettim.

Şu an meslek lisesi müfredatından girdigim bazı dersler;
Yapay zeka
Blok zincir
Mobil programlama(Android studio)
Mikrodenetleyiciler
Elektronik uygulamalar
Oyun programlama (3d oyun motoru ile)
Btu(solidworks)
Robotik

Böte ye bakalım;

Ben okurken meslek lisesine atanacağını bilerek gittim.
Kardeşim 2010 samsun böte mezunu orta okula atanacağını bilerek gitti
böte de beden eğitimi müzik falan bile gördü açıkçası.
Şimdi şu sonuca varabilirmiyiz sizce sayın hocam.
Çok iyi bilgisayardan anlayan 2 yıllık programcilik mezunu arkadaşlar var kadrolu olarak ( ücretli ile karıştırmayın lütfen) deselerki biz bunları 2 aylık formasyon verip atayacagiz.
Ne dusunurdunuz?

Kocaeli üniversitesi 2004 mezunu
Elktronik uygulamalar 1
elektronik uygulamalar 2
Mikrodenetleyiciler
Lojik devre analizi
Robotik ve yapay zeka(seçmeli)
C programlama
Nesneye yönelik programlama
Diferansiyel denklemler
İstatistik
V.s. v.s.
Aldığım derslerden sadece bazıları hocam

Hep meslek lisesinde çalıştım. Üstüne koyarak devam ettim.

Şu an meslek lisesi müfredatından girdigim bazı dersler;
Yapay zeka
Blok zincir
Mobil programlama(Android studio)
Mikrodenetleyiciler
Elektronik uygulamalar
Oyun programlama (3d oyun motoru ile)
Btu(solidworks)
Robotik

Böte ye bakalım;

Ben okurken meslek lisesine atanacağını bilerek gittim.
Kardeşim 2010 samsun böte mezunu orta okula atanacağını bilerek gitti
böte de beden eğitimi müzik falan bile gördü açıkçası.
Şimdi şu sonuca varabilirmiyiz sizce sayın hocam.
Çok iyi bilgisayardan anlayan 2 yıllık programcilik mezunu arkadaşlar var kadrolu olarak ( ücretli ile karıştırmayın lütfen) deselerki biz bunları 2 aylık formasyon verip atayacagiz.
Ne dusunurdunuz?
yok daha neler biz beden müzik ders filan görmedik. 2 yıllık bölümle böte yi bir mi tutuyorsun sen. bötede ağ dersi de veritabanı da web tasarımda (asp). programlama(delphi) da vs. dersler vardı. tamam tef kadar ağır değildi aman abartmayın.

• Beğen
Tepkiler: bt^
transkript koysaydın hocam :)
Sayın Hocam sürekli tef mezunu arkadaslarin okuduğu bölümü aşağılayan ifadeler duymak rahatsız ediyor açıkçası özellikle bunu meslekdaşlarimizin yapıyor olması dahada uzucu.
Yukarıda Allah var sabah 8:25 okula girdim 17:15 çıktım öğle arası 15 dk da yemek yedim ve öğrenciler ile atölyede çalışmaya devam ettim. Ayakta duramıyorum şu an ve sürekli böyle günlerimiz. Koordinatörlüğüm var yarın sabah lafdan anlamayan ukala cahil(katil ederler adamı) iş yeri sahiplerine imzaya gideceğim. Öğleden sonra okulda devam.
Meslek lisesinde çıkan kavgaları aramalarda silah yakaladığımız öğrencileri okuldan atamadigimizi. Öğretmenin üstüne yuruyen öğrencilerden velilerden bahsetmiyorum bile.
Ha arabanizida kameralı biryere Park edeceksiniz tekerler patlak bulabilirsiniz.
Ha mesleğimi ve yerimi seviyorum orası ayrı ama çıkıp birisi ya ne var ki meslek lisesinde diyince Sabri sinaniyor insanın.

yok daha neler biz beden müzik ders filan görmedik. 2 yıllık bölümle böte yi bir mi tutuyorsun sen. bötede ağ dersi de veritabanı da web tasarımda (asp). programlama(delphi) da vs. dersler vardı. tamam tef kadar ağır değildi aman abartmayın.
Sayın hocam öncelikle siz demeyi tercih edelim lütfen ahbabiniz değilim.
2006-2010 19 Mayıs mezunu arkadaşlar var ise yazarlar. kardeşim de bu gurupda deng gelir ise yazacaktir. Vardı sayın hocam.
Ayrıca böte programını paylaştım inceleyebilirsiniz.
Tef mezunları yerine böte mezunlari madem yapabiliyor. Sizin yerinize de 2 yıllık mezunları yapabilir mi diye sordum ayrıca sanırım anlamadiniz?

2006-2010 19 Mayıs mezunu arkadaşlar var ise yazarlar. kardeşim de bu gurupda deng gelir ise yazacaktir. Vardı sayın hocam.
Tef mezunları yerine böte mezunlari madem yapabiliyor. Sizin yerinize de 2 yıllık mezunları yapabilir mi diye sordum ayrıca sanırım anlamadiniz?
hocam ben anladım da siz ne yazdığınız farkında degilsiniz. başka bir başlıkta arkadaşın biri doktor-hemşire, tef-böte karşılatırması yapmış. yani tefliler doktor gibi böteliler hemşire gibi yani hemşire ne kadar iyi bilirse bilsin doktor olmazmış fla filan. şimdi de 2 yıllık bölümle kıyaslama. Siz kendiniz baya yukarlarıda görüyormuşsunuz ben bu kadar bilmiyordum. neyse lastigi patlatan öğrencilerinizle başarılar diliyorum. Artık branş değiştigine göre kounşmanında bir anlamı yok. Hayırlı günler

olculemez bir konuyu tartisiyorsunuz, sonucta ogretmen olarak en iyi siz bilirsiniz ki dersin adi ve zorlugundan cok hangi okulda kimlerle okudugunuz ve dersi veren hocalardir kistas. Biliyoruz ki artik ne yazik ki ulkemizde unilerin yuzde doksani lafta egitim veriyor. Bir binada 10 bolum var hocalar kadro kapan yalandan yayin yapan akademisyenler egitimin durumu ortada.

Baska bir konu BOTE lerin zamanin YOK zoru ile kurulmasi ve o sebeple cogunun icinin bos olmasi(okuduk gorduk) ben kendi donemimde cok rahat en iyi TEF bolumunu kazanabilecekken universitenin adina aldanip BOTE yazdim. Yillar sonra anliyorum ki yeni kurulan bolum yazacagina oturmus bir unide oturmus bir bolum cok daha kiymetliymis.

hocam ben anladım da siz ne yazdığınız farkında degilsiniz. başka bir başlıkta arkadaşın biri doktor-hemşire, tef-böte karşılatırması yapmış. yani tefliler doktor gibi böteliler hemşire gibi yani hemşire ne kadar iyi bilirse bilsin doktor olmazmış fla filan. şimdi de 2 yıllık bölümle kıyaslama. Siz kendiniz baya yukarlarıda görüyormuşsunuz ben bu kadar bilmiyordum. neyse lastigi patlatan öğrencilerinizle başarılar diliyorum. Artık branş değiştigine göre kounşmanında bir anlamı yok. Hayırlı günler
Üstte görmüyoruz sayın hocam aşağılamaya çalışanlara cevap veriyoruz.
Ve haklısınız nasilki 2 yıllık programa bitiren böte olarak atanmasi saçmalik ise bir böte mezunun da tefli gibi meslek lisesine atanması saçmalık olacaktır. Bir tefli de orta okula atanmamlidir şahsi fikrim.
Bende Size kolayliklar diliyorum sayın hocam.

Sayın Hocam sürekli tef mezunu arkadaslarin okuduğu bölümü aşağılayan ifadeler duymak rahatsız ediyor açıkçası özellikle bunu meslekdaşlarimizin yapıyor olması dahada uzucu.
Yukarıda Allah var sabah 8:25 okula girdim 17:15 çıktım öğle arası 15 dk da yemek yedim ve öğrenciler ile atölyede çalışmaya devam ettim. Ayakta duramıyorum şu an ve sürekli böyle günlerimiz. Koordinatörlüğüm var yarın sabah lafdan anlamayan ukala cahil(katil ederler adamı) iş yeri sahiplerine imzaya gideceğim. Öğleden sonra okulda devam.
Meslek lisesinde çıkan kavgaları aramalarda silah yakaladığımız öğrencileri okuldan atamadigimizi. Öğretmenin üstüne yuruyen öğrencilerden velilerden bahsetmiyorum bile.
Ha arabanizida kameralı biryere Park edeceksiniz tekerler patlak bulabilirsiniz.
Ha mesleğimi ve yerimi seviyorum orası ayrı ama çıkıp birisi ya ne var ki meslek lisesinde diyince Sabri sinaniyor insanın.
Hay ağzına sağlık hocam. Anlamak isteyene çok güzel anlatmışsın.

olculemez bir konuyu tartisiyorsunuz, sonucta ogretmen olarak en iyi siz bilirsiniz ki dersin adi ve zorlugundan cok hangi okulda kimlerle okudugunuz ve dersi veren hocalardir kistas. Biliyoruz ki artik ne yazik ki ulkemizde unilerin yuzde doksani lafta egitim veriyor. Bir binada 10 bolum var hocalar kadro kapan yalandan yayin yapan akademisyenler egitimin durumu ortada.

Baska bir konu BOTE lerin zamanin YOK zoru ile kurulmasi ve o sebeple cogunun icinin bos olmasi(okuduk gorduk) ben kendi donemimde cok rahat en iyi TEF bolumunu kazanabilecekken universitenin adina aldanip BOTE yazdim. Yillar sonra anliyorum ki yeni kurulan bolum yazacagina oturmus bir unide oturmus bir bolum cok daha kiymetliymis.
Sayim hocam tabiki bir ogretmenin seviyesini biz belirleyemeyiz. Ama kıstas devlet nezlinde eğitime bakilmaksizin malesef diplomadir.
Sürekli tef mezunlarını aşağılama tercihinde bulununca (bunun terside abest ) yapan arkadaşlar olunca sabır bir yere kadar dayanıyor. Ama haklısınız gereksiz sonucda kararı ben değil bakanlık veriyor.

Halk Eğitim ve Bilsem kurumlarına Bilişim Teknolojileri kadrosu verdik derslerse aynı düşüncede olacak mısınız sayın hocam. Yanlış anlamayın sadece mağduriyet yaratacağı için soruyorum.
Mağduriyet yaratacak olsa bile, bir karar verilip ayrıma gidilmesi gerekiyordu. Bugüne kadar farklı bir çok noktada mağduriyetler oluştu. Sonuçta bu kadar kalabalık öğretmen camiasında, ders sayıları, tayinler, atamalar, alan değişikliklerinde birileri mağdur olması normal bir durum. Günün şartlarına göre düzenleme yapmak devletin görevidir. Bu sadece öğretmenler için değil farklı alanlarda da görülen aksaklıklar düzenlenmeye çalışılır. Örnek: Yeni Aile Hekimliği uygulamasının da bazı doktorlarda mağduriyet yarattığı düşünülüyor.

Not: Bilsem ve Halk Eğitim için normlarda farklı bir düzenleme yapılabileceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
BBNET
Geri