Alan Değişikliği Geldi (BT-BÖTE)

Kodla Büyü
Mebbis şifremi bilmiyorum, şifre unuttum seçeneğini kullanamıyorum eski telefon numarası CE Mail adresi var onlarda aktif değil. E-devlet şifresi ile giriş yaptığımda alan değişikliği ile ilgili bölüme nasıl ulaşırım
Mebbise girin. Kullanıcı adınızı olduğu yerden yetkilerimi güncelle yapın. Veri toplama modülü gelir. Oradan girebilirsiniz.

Norm kadro fazlası öğretmenler Ağustostan önce il içi ve iller arası tayin de isteyebilir.
Proje okulunda çalışıyorum. Bu sene başvuru yapmıştım ve görev sürem uzatılmıştı. Ancak kılavuzda söyle bir madde vardı.
"Ataması yapılan öğretmenler aynı atama dönemi içinde il içi ve iller arası isteğe bağlıyer değiştirme başvurusunda bulunamayacaklardır."
Ama şimdi okulda norm fazlası oldum. (BT seçtiğim için) Bu durumda il içine başvuru yapamaz mıyım?

Proje okulunda çalışıyorum. Bu sene başvuru yapmıştım ve görev sürem uzatılmıştı. Ancak kılavuzda söyle bir madde vardı.
"Ataması yapılan öğretmenler aynı atama dönemi içinde il içi ve iller arası isteğe bağlıyer değiştirme başvurusunda bulunamayacaklardır."
Ama şimdi okulda norm fazlası oldum. (BT seçtiğim için) Bu durumda il içine başvuru yapamaz mıyım?

Norm fazlasıyım beyanını işaretleyince olur diye düşünüyorum. Norm fazlası öğretmenleri engellemeye çalışmazlar herhalde.

Meslek lisesi öğretmeninin avantajı her zaman fazladır. İçinde olmayan pek bilmez. Yıpranma payı, huzur hakkı, döner sermaye gibi bir çok kalemde gelirleri vardır. Yönetmelik ve yönergelerle çoğu şey bellidir. Bu haklardan vazgeçmek ne bileyim pek mantıklı gelmiyor.

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı ortaokuldayım bt seçtim bundan sonraki süreçte bizden bir sonraki norm atamalarında mı tercih yapmamızı isteyecekler?
bt seçtiyseniz teknik olarak norm fazlası olursunuz. Beklenen sonuç da tayin istemeniz olacaktır. Ancak bulunduğunuz ilçe grubunda açık normlu teknik lise kapsamında yer yoksa yerinizde kalmaya devam edersiniz.

Ekli dosyalar

• resim_2025-05-07_094518520.webp
    resim_2025-05-07_094518520.webp
    43.2 KB · Görüntüleme: 76
Ortaokul ya da anadolu/fen lisesinde görev yapan ve TEF seçen bilişim öğretmenlerini büyük bir ihtimalle norm fazlasına çıkaracaklar ve il içi yer değiştirmede yerlerine BÖTE bölümünden öğretmen atayacaklar. Ortaokul ya da lisede görev yapan TEF mezunlarından BÖTE seçenler okullarında devam edecekler; ancak bundan sonra meslek lisesine atanamazlar.

Son düzenleme:
Garip olan bir nokta da tefli norm fazlası bir çok arkadaş resen ortaokula gönderildi. Şimdi de sen burada olmazsın norm fazlasısın deniyor. Bir Allah'ın kulu da biz ne yapıyoruz, bu adamları zaten biz bu hale getirdik norm fazlasıydı ve şimdi yine norm fazlası oldu ve gidecek yeri de yok demiyor mu acaba?

Yapılan bu düzenlemede emeği geçen herkes nasıl vicdanı rahat yatacak bilmiyorum. İlçe gruplarından farklı ilçelere gönderildiğini belki de bu haksızlık sebebiyle başımıza dert aldık diyecek mi ki? Çünkü teflilerin hepsini bakanlık meslek lisesine tıkıştıracak, ortaokul bize kalacak sandılar sanırım. Ama böte'ye geçme işini akıl etmediler sanırım.

Yabancı dil ağırlıklı ortaokullar hızla artıyor diye sıkıntı ediyorlardı şimdi durduk yere teften böte'ye geçmek zorunda kalan arkadaşlar ile sayıları artmış olacak.

Norm fazlası olmayı hiç dert etmedim tek derdim BT mi böte mi şeklinde idi. Aldığım eğitim ve diplomayı göz önüne alınca BT kalmak mantıklı geldi.

Böteyi ailevi sebeplerden vs seçmek zorunda kalan teflilere de saygım sonsuz. Sonuna kadar da hak veriyorum.

Bu halde ayrıştıranlar da elbet birgün amma vicdanen amma başına birşey geldiğinde bunun hesabını kendince verecektir.

Herşeyin hayırlısı.

Hocam , başka arkadaşlarda da olmuş sanırım, seçimi yaptım ancak onaylamamistim. Uzunca bir süre öyle kaldı ve onaylanmış.
yazıda tercih yapmayanlar otomatik onaylanacak deniliyor zaten, ancak daha süre bugün mesai bitiminde dolduğu için onaylamaması gerekirdi. Bugün mesai bitimine kadar iptal edip tercih değiştirebilirsiniz galiba.

Bazı arkadaşlar, tercih yaptım diyor, bazıları otomatik onaylandı diyor. Durum illere göre mi değişiyor. Sebebi nedir? Otomatik onaylananlar sanırım iptal edip bugün mesai bitimine kadar tercih değiştirebilirler.

hocam otomatik onaylandı diyen arkadaşların durumu şudur ki bende aynısını yaşadım sayfayı açıyorsunuz ...iki alandan birini şeçiyorsunuz ama onaylamaya basmıyorsunuz...sayfa sekme olarak açık bırakırsanız kendisi seçili olanı bir süre sonra onaylandı kabul ediyor...sayfa büyük bir kusurla tasarlanmış.. ama seçim yapım onaylamadan sayfayı anında kapatırsanız onaylamıyor... olay budur

EĞİTİM-SEN Genel Merkez'in İlettiği Not:
Şu an halihazırda eğitim fakültesi mezunu ve teknik eğitim fakültesi mezunu tüm bilişim öğretmenlerinin atama branşı BİLİSİM TEKNOLOJİLERİ olarak geçmektedir.

Talim terbiye kurulu kararı ile yapılan alan değişiklikleri doğrultusunda Teknik eğitim mezunlarının atama branşı BİLİSİM TEKNOLOJİLERİ olarak kaldığı, eğitim fakültesi mezunlarının atama branşlarınınn ise BİLGİSAYAR VE OGRETİM TEKNİLOJİLERİ olarak değişeceği görülmektedir.

Teknik eğitim mezunlari Bilisim Teknolojileri atama branşıyla hem mesleki ve teknik egitim okullarında hem de ortaokul ve düz liselerde görev alabiliyorken talim terbiye kurulu kararı ile yapılan alan değişikliklerinde bundan sonra sadece meslek liselerinde görev alabilecekleri görülmektedir.Bu durum halihazırda ortaokul ve düz liselerde görev yapan TEF mezunu bilişim teknolojileri öğretmenlerinin norm fazlası olmasına neden olacaktır.

Bunun yanısıra Eğitim fakültesi mezunu olup atama branşı bilgisayar ve öğretim teknolojileri olarak değişecek öğretmenler icin özlük hakları bakımından bir değişiklik olmayacaktır Bu öğretmenler eskisi gibi sadece ortaokul ve düz lisede çalışmaya devam edecekler.

Bilisim teknolojileri atama branşında olan TEF mezunu öğretmenlerin norm fazlası olmaları durumunda sadece meslek liselerine tercih yapmalarına neden olacak bu düzenleme TEF mezunu BT öğretmeninin norm bulmasında sorun yaratacağı için oluşabilecek mağduriyeti gidermek amacıyla bakanlık bir sefere mahsus atama alanı değişikliği hakkı vererek bu öğretmenlerin atama branşı olarak Bilgisayar ve Öğretim teknolojileri atama branşına geçmelerine olanak sağlamıştır

Böylece norm fazlası olmalarının kısmen önüne geçilmiş oldu.Ancak bu durumda da bu öğretmenlerimiz bir daha meslek dersi öğretmeni olarak meslek liselerine tayin isteyemeyecekler. Bu durumda da maddi ve mesleki(kazanılmış hak) hak kaybına uğrayacaklardır.

Bu düzenlemenin bu kısmı sendikamız tarafından dava konusu edilmiştir. Her ne kadar isteğe bağlı olsada norm fazlası olma ihtimali ve atanacak meslek lisesi normlarının çok kısıtlı olması TEF mezunu
BT öğretmenlerini bu atama alanı değişikliğini yapmaya zorlamaktadır. Bu düzenleme bu yönüyle mağduriyet yaratmaktadır.

Alan değişikliği tarihi 6-7 Mayıs olarak takvimlendirilmiştir. Sürenin kısalığının yaratacağı baskının da karar vermekte zorlamaya yol açacağından sürenin uzatılması yönünde bakanlıkla görüşme yapılmıştır.
Ancak takvimde bir değişiklik yapılmayacağı bilgisi alınmıştır.
TEF mezunu
BT öğretmenlerimizin atama alanı değişikliğine karar vermeleri halinde 7 Mayıs mesai bitimine kadar başvuruda bulunmaları alan değişikliğine başvurmayacak ortaokul ve düz lisede görev yapan TEF mezunu BT öğretmenlerinin norm kadro fazlası olacakları ve bir meslek lisesine atama başvurusunda bulunmaları gerekeceği bilmeleri önemlidir.
Sendikamız hukuki süreci yürütürken MEB ile görüşmelerini sürdürerek hak kayıplarının önüne geçmek için mücadelesini de sürdürmektedir.

Gurupta BTE derneği üyelerinin talim terbiye kuruluna sunum yaptığı ve bu kararı aldırdığı, derneğin de ağırlıklı böte mezunu arkadaş olduğu konuşuluyor.

Doğru mudur bilmiyorum ama bu işin birilerinin talim terbiye ya da bakanlığa birşeyler demesi sonucu ortaya çıkmış olabileceği konusunda baştan beri aklıma gelen bir şeydi.

Bu kadar insanı zor durumda bırakan, aldıkları eğitimi zorla değiştirmeyi istemesinin vebalini nasıl ödeyecekler bakalım.
hocam ben böteliyim. bu ayrıştırmayı bakanlığın aklına kim soktuysa yazık günah. hem tefli hem böteli hepimiz hak kaybına uğradık biz bu değişiklikle. bilgisayar öğretmeni bilgisayar öğretmenidir ya . ayırmak da nerden çıktı. bir böteli olarak ben bilsemde veya halk eğitimde öğretmen veya idareci olabiliyorken bu hakkım elimden alınıyor. keza tefli arkadaşlar ortaokullar ellerinden gitti. bu karar kimseye yaramaz. ben mahkemeden de döneceğini düşünüyorum bu işin. durup dururken neden benim alanım değiştiriliyor sorma etme de yok

bt seçtiyseniz teknik olarak norm fazlası olursunuz. Beklenen sonuç da tayin istemeniz olacaktır. Ancak bulunduğunuz ilçe grubunda açık normlu teknik lise kapsamında yer yoksa yerinizde kalmaya devam edersiniz.
Norm fazlaları için yeni bir çalışma vardı. İlçe grupları oluşturdular. İlçe grubundaki farklı ilçelere de atama olabilir. İlçe bağımsız ise/ grup içinde yer almıyorsa o zaman kendi ilçesinde kalabilir.

hocam ben böteliyim. bu ayrıştırmayı bakanlığın aklına kim soktuysa yazık günah. hem tefli hem böteli hepimiz hak kaybına uğradık biz bu değişiklikle. bilgisayar öğretmeni bilgisayar öğretmenidir ya . ayırmak da nerden çıktı. bir böteli olarak ben bilsemde veya halk eğitimde öğretmen veya idareci olabiliyorken bu hakkım elimden alınıyor. keza tefli arkadaşlar ortaokullar ellerinden gitti. bu karar kimseye yaramaz. ben mahkemeden de döneceğini düşünüyorum bu işin. durup dururken neden benim alanım değiştiriliyor sorma etme de yok
Aynen sizin gibi düşünüyorum hocam. Tef böte kavgası eden işgüzar arkadaşların bakalım ellerine ne geçecek?

Daha önceleri benzer alan değişikliği uygulamaları olduğu için, sendikaların mahkemelerinden bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum.

Tef mezunuyum.ilerde atama istersem meslek lisesinde devam etmek istiyorum. Ama atama alanım daralmış olacak. Böte yazarsam daha geniş bir atama alanım olacak. Bi türlü karar veremedim açıkçası.

BÖTE VE BT AYRIMI BAŞTAN AŞAĞI YANLIŞTI.
Kimin aklına gelmiş böyle bir şey anlamadım.
Bence bilgisayar öğretmeni bilgisayar öğretmenidir.
Bir böteci meslek lisesinde hakeza çalışabilir burada sorun ne anlayamadım. Keşke bu ayrımı kaldırsalardı.
Bir gün o da olur inşallah.
2006 yılında bu ayrım yoktu aslında herkes istediği okulda çalışabiliyordu. Teknik eğitim-eğitim farkı yoktu daha sonra dava açılarak bu iptal ettirildi.

Bir türlü karar veremiyorum. Meslek lisesinde de çalıştım, ortaokulda da çalıştım. 2 günde verilecek bir karar mı bu? Ne olacağımız konusunda bir açıklama da yok. Bilişim teknolojilerini seçersem norm fazlası olacağım. Bulunduğum ilçe küçük, sadece bir tane meslek lisesi var. Orda da 2 tane fazla bilişimci arkadaş var.

BBNET
Geri