Alan Değişikliği Geldi (BT-BÖTE)

Kodla Büyü
Dün açıkladım. Önceki ttkb kararlarında böteliler de meslek lisesine atanabiliyordu. Günün şartlarına göre kararlar değişebiliyor.
Hocam dün de anlattım. Meslek öğretmeni olamıyor. Dolayısı ile Meslek lisesinde tarih, fizik, matematik öğretmeni gibi atanmak durumunda. Bunun da bir anlamı yok. Atölye ve labaratuvar öğretmeni olmadıktan sonra meslek lisesine atanabilmenin bir anlamı yok. Ki atanamama olayı çok uzun süredir devam ediyor. Şimdi de ayırdılar zaten bu daha iyi bir çözüm oldu

Hocam dün de anlattım. Meslek öğretmeni olamıyor. Dolayısı ile Meslek lisesinde tarih, fizik, matematik öğretmeni gibi atanmak durumunda. Bunun da bir anlamı yok. Atölye ve labaratuvar öğretmeni olmadıktan sonra meslek lisesine atanabilmenin bir anlamı yok. Ki atanamama olayı çok uzun süredir devam ediyor. Şimdi de ayırdılar zaten bu daha iyi bir çözüm oldu
Branş öğretmeni olarak atandığını biliyorum. Sonuçta şuan TEFlilerde olduğu gibi farklı okullarda çalışma hakkı BÖTElilerden alındı.

Tef liyim.mes. Lisesindeyim. Hiç bir Onay işlemi yapmadım. Hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Ben de aynısını soracaktım kararname perşembe gelecek yazıyordu idarelerimiz dünyadan bi haber . Gelişme olursa yazarsanız sevinirim
"Tercih bölümü hala açık. Son gün 8'i görünüyor. 1 gün uzatmışlar."
Düzeltme: Dün gece baktığımda açık görünüyor ve 8'i son yazıyordu. An itibariyle kapatmışlar.

Bu karar ilk etapta ne kadar BÖTEye yarar sağladığı gibi düşünülse de, ileride mesleki ortaokulların çoğalmasıyla TEFlilerin işine yarayacaktır.

Form kapanmış. Mebbis te branş bilgisi değişen var mı, işlemler başladı mı diye merak ettim. Bugün kararname gelecek deniliyordu yazıda

TEF'liyim. HEM'deyim. Dün BT olarak seçim yaptım. Kaydettim. Sonra Gece formun açık olduğunu gördüm. BÖTE'ye çevirdim. BUgün akşama kadar vaktim var nasıl olsa, biraz daha araştırma yapayım diye düşündüm. Şimdi form kapandı...
Ne demişler bazen de altını üstüne çevirmek lazımdır, belki altı daha iyidir diye...
Hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallah...

Dün açıkladım. Önceki ttkb kararlarında böteliler de meslek lisesine branş öğretmeni(alan değil) atanabiliyordu. Günün şartlarına göre kararlar değişebiliyor.
Hocam o şekilde atama şimdi de yapılıyor. Turizm meslek gibi bilişim alanı olmayan meslek lisesine böteci atanıyor.

TEF'liyim. HEM'deyim. Dün BT olarak seçim yaptım. Kaydettim. Sonra Gece formun açık olduğunu gördüm. BÖTE'ye çevirdim. BUgün akşama kadar vaktim var nasıl olsa, biraz daha araştırma yapayım diye düşündüm. Şimdi form kapandı...
Ne demişler bazen de altını üstüne çevirmek lazımdır, belki altı daha iyidir diye...
Hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallah...
Ben de Tef’liyim başta BT seçmiştim ama ilerde geride norm sıkıntısı yaşamamak için Böteye çevirdim.
Benim Rabbim bir şirk koşarak bide kul hakkı yiyerek karşıma gelme diyor, emeklerimle kazandığım hakkımı elimden alanları Allah’a havale ediyorum.

Son düzenleme:
Kararnameleri gelen var mı? En geç yarın alan değişiklikleri olmalı ki, ptesi iliçi listelerinde normlar belli olsun.

Son düzenleme:
Yoktu. Olması da mantıklı değil.

Bu karar ilk etapta ne kadar BÖTEye yarar sağladığı gibi düşünülse de, ileride mesleki ortaokulların çoğalmasıyla TEFlilerin işine yarayacaktır.
Meslek orta okullarınin açılacağı meçhul hocam kesin bir şey yok diye biliyorum. kimin atanacagi da doğal olarak meçhul . Ama şahsi fikrim böte kadrosuna verilmeli.
Teknik eğitim diye birşey kalmadı artık universitelerde.

Meslek orta okullarınin açılacağı meçhul hocam kesin bir şey yok diye biliyorum. kimin atanacagi da doğal olarak meçhul . Ama şahsi fikrim böte kadrosuna verilmeli.
Teknik eğitim diye birşey kalmadı artık universitelerde.
Mesleki ortaokullar açılırsa meslek liseleri içerisine açılıyor hocam. Mesleki teknik Eğitime bağlı.

Burada Meslek lisesinin birini gezmiş bakmışlar fiziki yapısı uygun değil demişler ama mesleki ortaokullarda bilişim olur mu bilmem. Neye göre alan belirlenir açılırsa bakalım.

Pilot uygulama yapılan meslek ortaokullarından biri BT meslek listesiydi. Kapanan konuda paylaşmıştım:

Son düzenleme:
Mesleki ortaokullar açılırsa meslek liseleri içerisine açılıyor hocam. Mesleki teknik Eğitime bağlı.

Burada Meslek lisesinin birini gezmiş bakmışlar fiziki yapısı uygun değil demişler ama mesleki ortaokullarda bilişim olur mu bilmem. Neye göre alan belirlenir açılırsa bakalım.
Hocam açıkçası meslek lisesinde ki bilgisayar bölümleri kapatılmaya çalışılıyor son yıllarda. 2 kez çalıştığım okuldaki bölüm kapatılmaya çalışıldı yazıları yazıldı bir kaç siyasi araya girdi de durduruldu. Genel olarak il istihdam kurullari Türkiye genelinde bilgisayar bölümlerinin fazlalığından şikayetçi. Bu şartlarda sanmam ama konuya hakim değilim sizin kadar.
Ayrıca teknik eğitimler kapatıldı mezun vermeyecek muhendisler formasyon alıp atanacak ki bizim okula gelen genç ogretmenler hep mühendis çıkışlı.
Bu şartlarda bence bötenin şansi daha fazla.

Hocam açıkçası meslek lisesinde ki bilgisayar bölümleri kapatılmaya çalışılıyor son yıllarda. 2 kez çalıştığım okuldaki bölüm kapatılmaya çalışıldı yazıları yazıldı bir kaç siyasi araya girdi de durduruldu. Genel olarak il istihdam kurullari Türkiye genelinde bilgisayar bölümlerinin fazlalığından şikayetçi. Bu şartlarda sanmam ama konuya hakim değilim sizin kadar.
Ayrıca teknik eğitimler kapatıldı mezun vermeyecek muhendisler formasyon alıp atanacak ki bizim okula gelen genç ogretmenler hep mühendis çıkışlı.
Bu şartlarda bence bötenin şansi daha fazla.
Hakkımızda hayırlısı olur o zaman ne diyelim. Bilişim çağındayız ve bilişim yok sayan tek ülke olarak çaba sarfediyoruz.

Bilişimi sosyal medya ve telefon kullanımından ibaret görüyorlar.

BT alanında ilk atamada üç katı aday başvuru yapmamış görünüyor. Yani herkes mülakata çağrılmış, formasyonu olmayan ikinci öncelikliler dahil.
BÖT alanında ise başvuranların çoğu mülakata çağrılamıyor çünkü kontenjanın on katından fazla başvuru var.

IMG_1618.webp

"Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu"
adını
"Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki Ortaokulu"
yapmayan bir grup insan var karşımızda.

Hocam asla böteciye değil hiç kimseye cahil denilemez. Ama bilginizde yanlışlıklar var. 10 öğrenciye 2 öğretmen girme lafınız kökten yanlış. Tef e girerken 20 mat neti ile girme konusu yanlış. Gerçekten tef sistemini bilmeyen çok arkadaş var maalesef. O yüzden olmamalı zaten böte nin tef e atanması.
Aynen hocam haklısın, doğru olan: bir taraf doktor diğer taraf hasta bakıcı olduğu gerçeğidir değil mi?
Ayrıca bu dediğimiz şey gerçek olsa bile doktorlar tayin isterken doktor kadrosu yoksa memleketimdeki hemşirelik kadrosuna geçeyim diyemiyor.
Hatta sen beyin cerrahısın acilde çalışabilirsin diye bir şey de yok.
Bu son değişiklik, olması gereken bir değişiklikti.

Son düzenleme:
Atama modülüne isimler düşmüş ama idarecilerin bir şeyden haberi yok

Mebbis son durum

Ekli dosyalar

• IMG_20250509_093548.webp
    IMG_20250509_093548.webp
    13 KB · Görüntüleme: 378
BBNET
Geri