Alan Değişikliği Geldi (BT-BÖTE)

Kodla Büyü
Tef mezunu fen lisesinde müdür yardımcısı olarak görev yapıyorum. Bu düzenleme ile ilk 4 yıllık sürem dolduktan sonra tekrar atamam yapılmaz fen lisesine. Tef mezunlarına meslek lisesi kontenjanı çok az açılıyor. Bu yüzden çok kararsız kaldım. Bilgisayar ve öğretim teknolojilerine geçip ortaokul liselerden devam edelim diyorum. En azından teflilere göre atanabilecek kurum sayısı daha fazla olur diye düşünüyorum
Hocam 2008 öncesi atanıp meslek lisesinde olan böteliler var onlar da tayin isteyecek bilginize...

Tayin i

Hali hazırda ortaokul veya düz liselerde çalışanlar arasındaki oran nedir? Meslek lisesinde olanın tuzu kuru.

Tayin i

Hali hazırda ortaokul veya düz liselerde çalışanlar arasındaki oran nedir? Meslek lisesinde olanın tuzu kuru.
hocam oylamaya katılanlar zaten meslek lisesi dışında çalışanlar. grup daha kalabalık ama oy kullanan yaklaşık 200 kişi.

Doğrudur hocam. Ancak o şekilde bir kapalı gurupta( yankı odası misali) insanlar doğal olarak tercihlerini aciklayamayabilirler diye düşünüyorum.
yanlış düşünüyorsun hocam, alan geçişi yapmak istiyorum diyene kim ne diyebilirki, bende oy kullandım, ve böte ye geçiş için tercihimi yaptım kim ne diyebilirki, herkes işine nasıl geliyorsa onu yapar.

Tefli olup BT kadrosu seçenlerin çoğu meslek lisesine geçemeyince norm fazlası olacak
Hepsinin kadrolu bir yere alınması mümkün değil
Bulundukları okul muhtemelen açık bekleyen birisi tarafından seçilecek ve dolacak
İlçe bu öğretmen arkadaşlarımızı yara bandı gibi sağda solda kullanacak
Bu arkadaşlar kadrolu bir yere gidene kadar sıkıntı yaşayacak

Bu senaryo bana çok olası geliyor

Bende bir tefliyim ve kararsız kaldım
Meslek lisesi hakkım elimde kalsın derken norm fazlası olup sürünmekte mantıklı gelmiyor

Bir Sorum olacak..
Proje okulunda çalışan TEF mezunuyum. Bir kaç hafta önce proje okulu atamaları gerçekleşti.4 yıl daha uzatıldı.
Şimdi ise bu son kararda Bilişim Teknolojilerini seçmeyi düşünüyorum..
Acaba il içinde okul açık gözükür mü ?
Veya seneye görevlendirme şeklinde çalışmaya devam edebilir miyim ?
Proje okullarda bu süreç nasıl olur ?

Bir Sorum olacak..
Proje okulunda çalışan TEF mezunuyum. Bir kaç hafta önce proje okulu atamaları gerçekleşti.4 yıl daha uzatıldı.
Şimdi ise bu son kararda Bilişim Teknolojilerini seçmeyi düşünüyorum..
Acaba il içinde okul açık gözükür mü ?
Veya seneye görevlendirme şeklinde çalışmaya devam edebilir miyim ?
Proje okullarda bu süreç nasıl olur ?
Bende meslek lisesinden son atamada proje imam hatibe gelmiştim ama direk norm fazlası olunca dün dilekçeyle atamamın iptalini istedim eğer iptal ettirebilirsem meslek lisesine geri dönecek kadrom BT seçtim

Ben de tefliyim. Tüm bu karışıklıktan önce proje okulu atamalarında fen lisesine atandım(torpilim de yok sendikam da yok). Kararname gelmeden fen liseleri böteye geçti. Ben alan değiştirip böteye geçeceğim, ancak bunu tercih ettikten sonra umarım bir şekilde proje okulu atamaları iptal edilmez. yoksa mevcut yerimizden de olacağız. Normalde elektronik okudum, daha önceki alan değişikliklerinde elektroniğe başvurabiliyordum, ancak soran arkadaşlar olmuş benim listede de elektronik görünmedi, sadece bt ve böte. Cevabı zor bir soru da ben sorayım. Şimdi ben tek seferlik geri dönüş olmadan böteye geçtim, peki sonradan bt ye değil de elektroniğe geçebilir miyim? Deli sorular herkesin derdi farklı ama şu bir gerçek ki bu işin ucu hepimize dokunuyor.

Ben de tefliyim. Tüm bu karışıklıktan önce proje okulu atamalarında fen lisesine atandım(torpilim de yok sendikam da yok). Kararname gelmeden fen liseleri böteye geçti. Ben alan değiştirip böteye geçeceğim, ancak bunu tercih ettikten sonra umarım bir şekilde proje okulu atamaları iptal edilmez. yoksa mevcut yerimizden de olacağız. Normalde elektronik okudum, daha önceki alan değişikliklerinde elektroniğe başvurabiliyordum, ancak soran arkadaşlar olmuş benim listede de elektronik görünmedi, sadece bt ve böte. Cevabı zor bir soru da ben sorayım. Şimdi ben tek seferlik geri dönüş olmadan böteye geçtim, peki sonradan bt ye değil de elektroniğe geçebilir miyim? Deli sorular herkesin derdi farklı ama şu bir gerçek ki bu işin ucu hepimize dokunuyor.
Evet geçebilirsiniz. MEB alan değişikliği yaptığında mezuniyete uygun alana geçilebilir, eğer açık norm olursa.

Bende meslek lisesinden son atamada proje imam hatibe gelmiştim ama direk norm fazlası olunca dün dilekçeyle atamamın iptalini istedim eğer iptal ettirebilirsem meslek lisesine geri dönecek kadrom BT seçtim
Son atama derken nisan başı açıklanan proje okulu atamasından mı bahsediyorsun hocam? Kararnameler gelmeden nasıl gidip norm fazlası oldun anlamadım.

Hocam bu alan değişikliği tef ten böteye olacak şekilde sınırlıydı, şimdi böteye geçersen sonraki genel alan değişikliğinde ister tef e ister elektroniğe geçersin ama o alan değişikliklerinde kadro kısıtlı ve ücra yerler oluyor.

Son atama derken nisan başı açıklanan proje okulu atamasından mı bahsediyorsun hocam? Kararnameler gelmeden nasıl gidip norm fazlası oldun anlamadım.
Herhangi bir kararname gelmedi hocam oyüzden atamayı iptal ettirebileceğimi düşünüyorum. Proje okulunda şuan kontenjan mebe girdiğimde normu olmayan kuruma atananlar listesi diye bir uyarı penceresi geliyor ve direk benim adım çıkıyor bende anlamadım şuan normalde eski okulumda kadrom herhangi bir resmi işlem yapmadımgeçiş için

Ben de HEM deyim. Halk eğitime daha idareci olamayan branş görmedim. BOTE niye olamasın ki? Ha olmaya olmaz da ola ki gidin derlerse de gideriz. Hiç bir yer babamızın dükkanı değil. Telaşa gerek yok.

Proje okulları normal norma dahil edilmiyor arkadaşlar. O yüzden oradaki arkadaşlar ister Böte ister tef olsun sorun olmaz.

Proje okulları normal norma dahil edilmiyor arkadaşlar. O yüzden oradaki arkadaşlar ister Böte ister tef olsun sorun olmaz.
Yanlış bilgi,Tefliyim, anında norm fazlası yaptılar beni, kadro böte ye geçti ve ihtiyaç göründü. Daha kararnameler gelmedi ki, bu durumda norm fazlası adama kararname gelmez. Ayrıcalık görev süresi dolmasa bile proje okulunda norm fazlası olursanız, o sene gönderebilirler.

Yanlış bilgi,Tefliyim, anında norm fazlası yaptılar beni, kadro böte ye geçti ve ihtiyaç göründü. Daha kararnameler gelmedi ki, bu durumda norm fazlası adama kararname gelmez. Ayrıcalık görev süresi dolmasa bile proje okulunda norm fazlası olursanız, o sene gönderebilirler.
Hocam ortaokulda çalışıyorum Böte mezunuyum bende norm fazlası görünüyorum. Güncelleme yapılmadan bilinmez norm fazlası olup olunmadığı.
Hatta kadro Bilişim Teknolojilerinde görünüyor

proje okullarının da normu vardır sadece bölge normuna dahil edilmez. sizin dediğiniz gibi olsa ortaokul lise branşı hepsi projelere atanırdı. onlar da talim terbiyenin çizelgesine dahiller atama şekilleri özel.

BBNET
Geri