Müdür yardımcılarına bir şey olmaz her branşa kadro var zaten idarecilere ama böteli öğretmenler norm fazlası olacak.Halk eğitim Merkezinde çalışan böteli öğretmen ve müdür yardımcılarına ne olacak. norm fazlası mı olacağız?
Müdür yardımcılarına bir şey olmaz her branşa kadro var zaten idarecilere ama böteli öğretmenler norm fazlası olacak.Halk eğitim Merkezinde çalışan böteli öğretmen ve müdür yardımcılarına ne olacak. norm fazlası mı olacağız?
Teşekkür ederim hocam.8 mayısta kararnameler gelince aynı gün içinde okul müdürünün yapacağı bir işlem daha var .gelen yazı madde 9
Hocam o zaman bana 4. maddeyi açıklar mısın? Neden öyle bir madde koydular?
mebbiste başvuru ekranı görünmüyorİl içi tayinlerde başladı. Teflilerin okulları görünüyor mu acaba?
Olmaz, onun okutacağı ders yok. Geçiş tek yönlü, tef ten böteyebötelisin meslek lisesindesin BT olacaksın demek mi olur
Bende böte mezunuyum. Halk eğitimde müdür yardımcısıyım. Bizim durum ne olacak?Tef mazunuyum ve ortaokulda kadrolu müdür yardımcısıyım bu durumda ne olacak?
Bunun için ne yapabiliriz?*BÖTE Mezunlarının Halk Eğitim Merkezlerinde Görev Almasına Yönelik Belirsizlik Üzerine*
Son yapılan düzenlemeler doğrultusunda, öğretmenlik alanları çizelgesinde bazı önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler özellikle Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (BÖTE) mezunlarının görev alanları açısından belirsizlikler yaratmış durumda.
BÖTE mezunları daha önce olduğu gibi meslek liselerinde görevlendirilemiyor, bu konuda bir değişiklik yok.
Teknik Eğitim Fakültesi (TEF) mezunları daha önce hem meslek lisesi hem de ortaokullarda çalışabiliyordu. Yeni düzenlemeyle artık sadece meslek liselerinde çalışabilecekler. Ancak ortaokullarda hali hazırda görev yapan TEF mezunları, alan değişikliği yaparak BÖTE (Bilişim Teknolojileri Öğretmeni) alanına geçiş yapabiliyor ve görevlerine devam edebiliyor.
Asıl dikkat çeken konu ise Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan BÖTE mezunlarının görevlerine devam edemeyecek duruma getirilmesi.
Bugüne kadar yaygın eğitim kapsamında büyük katkılar sunan BÖTE mezunu öğretmenlerin, artık Halk Eğitim kurslarında ders verememesi gerçekten düşündürücü. Bilgisayar işletmenliği, ofis programları, kodlama gibi konularda hem pedagojik formasyona hem de alan bilgisine sahip bu öğretmenlerin dışarıda bırakılması, yaygın eğitim hizmetlerini de zayıflatabilir.
Eski uygulama devam ettirilemez miydi? Hem TEF hem de BÖTE mezunlarının, deneyim ve yeterlilikleri doğrultusunda Halk Eğitim Merkezlerinde görev almasının önünde bir engel olmamalıydı.
Yaygın eğitimin niteliği ve sürekliliği açısından bu durumun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Olmayan şeyleri oldurmaya çalışmandan dolayı ben de sana sabırlar diliyorumHocam sormakta, araştırmakta belki bir umut demekte ne gibi bir sakıntı duydun da EGO'nla insanların üstüne gidiyorsun. Sabırlar diliyorum çevrendekilere
Takvim ertelendi Hocam.mebbiste başvuru ekranı görünmüyor
Yetmez hocam şöyle 2 bin 3 bin saat eğitim vereceksin ki bişeye benzesinHer iki tarafın mağdur olmaması için bu işin oluru BÖTE mezunu arkadaşlara ya teknoloji fakültelerinde ya da meb hizmetiçi eğitimden 500-600 saatlik eğitim verip, meslek liselerinde de ders verebilir hale gelmelerini sağlamaktı. Arkadaşlar günümüzde (tıp hariç) her türlü mesleği ve bilgiyi uzaktan eğitimle alabiliyoruz. Bir de branşımız gereği en çok bizim bunu bilmemiz, bu öneriyle gelmemiz gerekirken neden ayak sürüyoruz anlamakta zorlanıyorum. TEF'li arkadaşlar bir adım gelecek, BÖTE'li arkadaşlar da bir adım gelecek, bu ikilik bir şekilde giderilecek. Aramızda sorun çıkarmak isteyen dost görünümlü kişileri de temizlersek kimsenin mağduriyeti kalmayacaktır arkadaşlar.
Sanmıyorum hocam. Hem lerin norm işlemleri diğer okullardan farklı işliyor. Şu anda bilişim teknolojileri normu görünmesi normal. Norm işlemleri açılınca boteci iseniz idarenize söylersiniz 1120 olan norma çevirirler kurumdaki normu. Olacak olan budur. Bu arada halk eğitimde çalışıyorum ben de. Öyle olmayacak olsa bilgilendirme yapılırdı şimdiye kadar sizde norm fazlası olacaksınız diye. Biz de il içi tayin isterdik bu tayin döneminde.Halk eğitim Merkezinde çalışan böteli öğretmen ve müdür yardımcılarına ne olacak. norm fazlası mı olacağız?
Tefli olup meslek lisesinde çalışmayan arkadaşların %80-90 ının bote yi tercih edeceğini düşünüyorum.Tef mezunu fen lisesinde müdür yardımcısı olarak görev yapıyorum. Bu düzenleme ile ilk 4 yıllık sürem dolduktan sonra tekrar atamam yapılmaz fen lisesine. Tef mezunlarına meslek lisesi kontenjanı çok az açılıyor. Bu yüzden çok kararsız kaldım. Bilgisayar ve öğretim teknolojilerine geçip ortaokul liselerden devam edelim diyorum. En azından teflilere göre atanabilecek kurum sayısı daha fazla olur diye düşünüyorum
Tef mezunu fen lisesinde müdür yardımcısı olarak görev yapıyorum. Bu düzenleme ile ilk 4 yıllık sürem dolduktan sonra tekrar atamam yapılmaz fen lisesine. Tef mezunlarına meslek lisesi kontenjanı çok az açılıyor. Bu yüzden çok kararsız kaldım. Bilgisayar ve öğretim teknolojilerine geçip ortaokul liselerden devam edelim diyorum. En azından teflilere göre atanabilecek kurum sayısı daha fazla olur diye düşünüyorum
Bunlar seçmeli ders mi hocamTeknoloji imam hatiplerde kim çalışabilir peki arkadaşlar şuan Ekli dosyayı görüntüle 78996verilen dersler burada.
şuanki duruma göre bu okullarda kimse çalışamıyor. BÖTE nin girebilecğei derslerde bukadar ders yok. TEF ler sadece mesleki eğitimde burası ne olacak acaba???
böteye geçmezseniz süreniz dolunca sadece meslek liseleri açılacajTef mazunuyum ve ortaokulda kadrolu müdür yardımcısıyım bu durumda ne olacak?
böte halk eğitimlerdr yüzde 90 norm fazlası olacakSanmıyorum hocam. Hem lerin norm işlemleri diğer okullardan farklı işliyor. Şu anda bilişim teknolojileri normu görünmesi normal. Norm işlemleri açılınca boteci iseniz idarenize söylersiniz 1120 olan norma çevirirler kurumdaki normu. Olacak olan budur. Bu arada halk eğitimde çalışıyorum ben de. Öyle olmayacak olsa bilgilendirme yapılırdı şimdiye kadar sizde norm fazlası olacaksınız diye. Biz de il içi tayin isterdik bu tayin döneminde.
Halk eğitime tüm branşlar idareci olabiliyorİdareci olan arkadaşlarda da sıkıntı olacak, tef li olup ortaokulda idareci olanların süresi uzatılmayacak. Çünkü idareci olmak için o okulda okutabileceğin ders olması gerek. Ayrıca bt den böle ye geçenler halk eğitim opsiyonunu da kaybedecek.
whatsapp tef grubunda oylama yapıldı hocam böteye geçmek isteyenler %25Tefli olup meslek lisesinde çalışmayan arkadaşların %80-90 ının bote yi tercih edeceğini düşünüyorum.
Tayin isticezBende böte mezunuyum. Halk eğitimde müdür yardımcısıyım. Bizim durum ne olacak?
Tayin iBende böte mezunuyum. Halk eğitimde müdür yardımcısıyım. Bizim durum ne olacak?
Hali hazırda ortaokul veya düz liselerde çalışanlar arasındaki oran nedir? Meslek lisesinde olanın tuzu kuru.whatsapp tef grubunda oylama yapıldı hocam böteye geçmek isteyenler %25
200 kişide 50 kişi