Alan Değişikliği Geldi (BT-BÖTE)

Kodla Büyü
Değerli arkadaşlarım, 7. maddeyi yorumlayamadım. Anadolu lisesinde çalışan bir tef mezunu olarak ,
1- BT seçersem ne olacak bakanlık beni otomatik böt mü yapacak? Kendi isteğimle seçmedim diye mesleki kurumlarda çalışma durumu devam edecek mi yada ileri yönelik yasal hakkım doğar mı?
2-Eğer bt seçerek otomatik böt olacaksa neden durduk yere alan değiştirme işlemi çıktı?

Ekli dosyalar

• 7.webp
    7.webp
    8.8 KB · Görüntüleme: 210
Değerli arkadaşlarım, 7. maddeyi yorumlayamadım. Anadolu lisesinde çalışan bir tef mezunu olarak ,
1- BT seçersem ne olacak bakanlık beni otomatik böt mü yapacak? Kendi isteğimle seçmedim diye mesleki kurumlarda çalışma durumu devam edecek mi yada ileri yönelik yasal hakkım doğar mı?
2-Eğer bt seçerek otomatik böt olacaksa neden durduk yere alan değiştirme işlemi çıktı?
BT seçersen kadron Bilişim teknolojileri olacak ve kurumunda norm fazlası olacaksın hocam yerine biri gelebilir bu durumda. Muhtemel ilçeye çekerler senide.
Eğer Bilgisayar ve Öğretim teknolojileri seçersen TEF hakkından feragat edip şuan bulunduğun okulda görev yapmaya devam edeceksin. Ama bir daha meslek liseleri statüsünde olan yerlerde çalışamayacaksın

herhangi bir seçim yapmazsan senin yerine otomatik olarka biz seçeceğiz diyorlar. Burdada muhtemelen bulunduğun kuruma bakıp BÖTE yapacaklar

Tercih yapıp kendimiz onay verdikten sonra okul idaresinin yapması gereken bir işlem veya ilçe MEM in yapması gereken bir işlem var mı? Yoksa bu tercih islemi yeterli mi?

Tercih yapıp kendimiz onay verdikten sonra okul idaresinin yapması gereken bir işlem veya ilçe MEM in yapması gereken bir işlem var mı? Yoksa bu tercih islemi yeterli mi?
8 mayısta kararnameler gelince aynı gün içinde okul müdürünün yapacağı bir işlem daha var .gelen yazı madde 9

Talim terbiye kurulu kararına istinaden yapılan bir alan değişikliğinde farklı branş açılmasını beklemek nedir?
Bu alan değişikliği tef mezunu olup böte alanında çalışanlar için tek seferlik yapıldı. Hala şu mezuniyetim var neden görülmüyor diye soranlar var.
Bu Genel Alan değişikliği değil.

BT seçersen kadron Bilişim teknolojileri olacak ve kurumunda norm fazlası olacaksın hocam yerine biri gelebilir bu durumda. Muhtemel ilçeye çekerler senide.
Eğer Bilgisayar ve Öğretim teknolojileri seçersen TEF hakkından feragat edip şuan bulunduğun okulda görev yapmaya devam edeceksin. Ama bir daha meslek liseleri statüsünde olan yerlerde çalışamayacaksın

herhangi bir seçim yapmazsan senin yerine otomatik olarka biz seçeceğiz diyorlar. Burdada muhtemelen bulunduğun kuruma bakıp BÖTE yapacaklar
Kendi elimle hakkımı kaybetmek gibi geliyor. Ama tercih yapmazsak bakanlığa ne kara güvenebiliriz beni BÖT yapacağına bilemedim inanın.

Bu değişiklikler, ilk etapta tayin dönemlerinde BÖTEnin işine yarayacaktır.

Arkadaşlar gözden kaçırdığım şey nedir yardımcı olur musunuz? https://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2025_04/11111155_9_cizelgeveesaslar.pdf
Talim terbiye kurulunun kararında bilişim teknolojileri alanı içinde okutabileceği derslerde ortaokul dersleri de var. Yeni açılan bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanının tüm dersleri.
IMG_0079.webp

Linkteki belgenin en son sayfasında bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanının derslerine ulaşabilirsiniz. Bilgisayar bilimi ile başlayıp dijital sanatlar ile biten tüm dersler bilişim teknolojileri alanında da var. Bilişim teknolojileri alanı seçildiğinde sadece lise derslerinin okutulabileceği yargısına nereden varıldı. Neyi gözden kaçırdım?

Kendi elimle hakkımı kaybetmek gibi geliyor. Ama tercih yapmazsak bakanlığa ne kara güvenebiliriz beni BÖT yapacağına bilemedim inanın.
madde açık hocam tercih yapmazsan çalıştığın kurum türüne göre ataman yapılacak. teflisin ortaokulda isen böt olacaksın

Arkadaşlar gözden kaçırdığım şey nedir yardımcı olur musunuz? https://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2025_04/11111155_9_cizelgeveesaslar.pdf
Talim terbiye kurulunun kararında bilişim teknolojileri alanı içinde okutabileceği derslerde ortaokul dersleri de var. Yeni açılan bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanının tüm dersleri.
Ekli dosyayı görüntüle 78988
Linkteki belgenin en son sayfasında bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanının derslerine ulaşabilirsiniz. Bilgisayar bilimi ile başlayıp dijital sanatlar ile biten tüm dersler bilişim teknolojileri alanında da var. Bilişim teknolojileri alanı seçildiğinde sadece lise derslerinin okutulabileceği yargısına nereden varıldı. Neyi gözden kaçırdım?
evet ben de aynen bu şekilde yorumladım. Biz mi okuduğumuzu anlamıyoruz acaba

Ekli dosyayı görüntüle 78988
Hocam ilk basta bende öyle düşündüm ama galiba sorun şu maddedeymiş :

https://www.bilgisayarbilisim.net/k...iği-sürecin-takibi.185218/page-3#post-1996859

evet ben de aynen bu şekilde yorumladım. Biz mi okuduğumuzu anlamıyoruz acaba
dersi okutursun hocam o konuda sıkıntı yok. ancak ortaokul ve düz liselerin bt normu kapatılmış .norm böt ye açılmış durumda şuanda .sizin branşınız ile açılan normun branşı aynı olmadığı için norm fazlası konuma düşersiniz. resen atama yapılmadıkça derslere girmeye devam edersiniz elbet ama bakanlık norm fazlaları konusunda ne yapar bilinmez

Talim terbiye kurulu kararına istinaden yapılan bir alan değişikliğinde farklı branş açılmasını beklemek nedir?
Bu alan değişikliği tef mezunu olup böte alanında çalışanlar için tek seferlik yapıldı. Hala şu mezuniyetim var neden görülmüyor diye soranlar var.
Bu Genel Alan değişikliği değil
Hocam sormakta, araştırmakta belki bir umut demekte ne gibi bir sakıntı duydun da EGO'nla insanların üstüne gidiyorsun. Sabırlar diliyorum çevrendekilere

benim ikitane lisans mezuniyetim var birisi böte diğer spor bilimleri ve egzersiz ama ikincisini işletmedim hala mebbise, işletsem seçilecek alanlarda gözüküyor mu yoksa sadece bt ve böt alanı mı seçiliyor
Boşuna uğraşma keza benim kamu yönetimi mezuniyeti mebbise işli olduğu halde adalet öğretmenligi açılmamış . Anladığım kadarıyla bu sadece tef bote ayrımı için yapıldı. Diğer alanlar yok

Bu Genel Alan değişikliği değil.
Hocam o zaman bana 4. maddeyi açıklar mısın? Neden öyle bir madde koydular?

Aynen TEF'lilerden rica ediyorum bu durumda olan varsa açılıp açılmadığı hakkında bilgi verirse sevinirim yıllardır Felsefe'ye geçmeyi bekliyorum..... Madde 4 kafa karıştırıyor
Hocam benim ilk atama alanım b o t e daha sonra bilgisayar mühendisliğini bitirip diplomayı da MEBBİS se işlettirdim. İlk yapılan Norm fazlası atamalarında okulundan Norm fazlası oldu şimdi Mesleki Eğitim Merkezi çalışıyorum. Bende her iki alanda bt,bote ikiside gözüküyor

• Beğen
Tepkiler: omd
Yahu böteliler niye böteli olduğunu onaylıyor. Böteli değilim diye itiraz mı edecez? Aramızda tesli olduğunu iddia eden mi var?bir iki günlüğüne telefondan bilgisayardan uzak olanlar ne yapacak? Neyse kolay gelsin arkadaşlar, hayırlı seçimler diliyorum.

Halk eğitim Merkezinde çalışan böteli öğretmen ve müdür yardımcılarına ne olacak. norm fazlası mı olacağız?

Yahu böteliler niye böteli olduğunu onaylıyor. Böteli değilim diye itiraz mı edecez? Aramızda tesli olduğunu iddia eden mi var?bir iki günlüğüne telefondan bilgisayardan uzak olanlar ne yapacak? Neyse kolay gelsin arkadaşlar, hayırlı seçimler diliyorum.
Böyle önemli bir seçimi 2 güne sıkıştırmak saçmalık. Ailesinde hasta olan, ilgilenemeyen vardır. Bir SMS yani gözden kaçabilir

Ben baktım başka seçenek seçme durumu da yok :D Boşa kürek yine.

BBNET
Geri