Mehmet1501
Aktif Üye
- Mesajlar
- 137
Ortaöğretim genel müdürünün okulumuzu ziyareti esnasında ders ekleme çıkarma ya da norm fazlası gibi durumlar oluşacak mı diye sordum. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.
Hocam Başka bilgi verdi mi ? Mufredat seyretmesiyle ilgili bir şey söyledi mi ?Ortaöğretim genel müdürünün okulumuzu ziyareti esnasında ders ekleme çıkarma ya da norm fazlası gibi durumlar oluşacak mı diye sordum. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını sösöyledi.
hıhıhıhıHer ayın sonunda açıklanıyor zaten
Ders saatlerinde değişiklik yok denildi.İçimden bir his ders saatlerinin artacağını söylüyor nedense
Son işletmeler ile ilgili genelge ve denetim sürecinden sonra bunları duymak çok tuhaf geldi bana. Mesleki eğitim iyice berbat hale gelecek bu uygulamalar ile. Sözler güzel ama ortaya çıkacak sonuç için umudum sıfır. Umarım yanılırımBölge okullarımız, işletmelerin yoğun olduğu yerlerde ve pansiyonlu olacak. İşletme eğitimine tam erişemeyen 11. sınıflarda okuyan öğrencilerimiz için bölge okullarımızda yeni kontenjanlar açacağız. Bu öğrencilerimiz, başarılarına bağlı olarak yerleşmeleri hâlinde okulun barınma imkânından yararlanacak ve işletme eğitimleri dâhil tüm eğitimlerini bu okullarda alacaklar. Böylece 11. sınıflarda da işletmelerde meslek eğitimini hayata geçireceğiz.
Meslek liselerinde 53 alanda 114 dalda eğitim veriliyor. Birbirini destekleyen ve aynı eğitim ortamlarında olabilecek şekilde mesleki kümelenmeler oluşturarak "ihtisas" okullarını hayata geçirilecek. Eğitim ortamlarının daha etkin ve verimli kullanılmasının sağlanacak ihtisas okulları ile aynı zamanda mesleki teknik eğitime ilişkin AR-GE faaliyetlerinin yürütülecek; böylece mesleki eğitime ilişkin öğretim programlarını okulların tecrübeleriyle güçlendirecekler. İhtisas okullarında alan öğretmenlerinin hizmet içi eğitimlerinin de yapılacak.
Sektör içi okullarımız, üretim ve işletme teknikleri güncel ve sürekli gelişim içindeki büyük işletmelerin içinde açılacak. Öğrencilerimiz 9. sınıftan itibaren işletmenin içinde açılmış okulda eğitim alacaklar. Öğrencilerimiz, 9 ve 10. sınıf eğitimlerini işletmenin içindeki güvenli ortamlarda alacaklar, 11 ve 12. sınıfta ise o işletmenin üretim hattına öğretmenlerinin gözetiminde, usta öğreticilerinin nezaretinde dâhil olacaklar.
Bölge okullarında olduğu gibi sektöre entegre özellikli okullarımızda da mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızın içindeki alanların sektörle ilişkilendirilmeleri sağlanacak, öğrencilerin sektörel yoğunluğun bulunduğu yerlerdeki işletmelerde mesleki eğitime katılmaları sağlanacak, böylece mesleki yeterlilikleri artırılacak.
Bu modele, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin dâhil olacak. Bölge okulu ve sektöre entegre özellikli okul programımızda, okulun bulunduğu kayıt alanı dışındaki diğer mesleki ve teknik eğitim veren liselerde öğrenim gören ve 10. sınıfı tamamlayan belli niteliklere sahip öğrencilerin nakil ve geçişleri yapılacak. Bunun için nakil kontenjanları oluşturulacak. Sanayinin az geliştiği bölgelerdeki öğrencilerin parasız yatılılık imkânlarından yararlandırılmasıyla sanayisi gelişmiş bölgelerde fırsat eşitliği temelinde, mesleki ve teknik eğitim almalarının yolu açılmış olacak. Öğrenciler, yerleşmeleri hâlinde işletmenin içinde doğrudan üretim hattıyla bütünleşmiş, sektörün üretim kabiliyetiyle, oradaki yetişmiş iş gücünün, teknik personelin de nezaretinde mesleki derinleşmelerini sağlayacaklar.
"Sektör içi" ve "sektöre entegre" okullarla öğrencilerin, mesleğin gerektirdiği iklim içinde yetişmesini ve mezuniyetleri sonrası istihdama daha hızlı geçmesinin sağlanacak.
2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren meslek lisesi öğrencilerinin yeni programa sahip okullarıyla buluşacaklar.
Bu okullarımızın kontenjanlarını belirledikten sonra duyuruya çıkılacak. Öğrencilerimiz ve velilerimiz, E-okul üzerinden öğrencilerimiz başvuru yapacak.
Hakkaten yaa bizi hep yok sayıyorlar?https://gorusoneri.meb.gov.tr/ (bilişim göremedim şaşırmadım)