YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Görev almayacağı tek çözüm bence bu. Zaten mevcut hali ile nöbet , klüp vermezlerse alacağımız ek ders 18 saat. Ekonomi tabii ki önemli . Bundan dolayı almak durumunda kalan arkadaşları anlıyorum lakin. 20 saat dersimiz olsa 5 +2 planlama +2 klüp veya sınıf +3 de nöbet dersek toplamda 12 yapar . Ek dersin neti 140 TL ye yakin %15 dilimdeki çoğumuz %20 dilimdeyiz. Haftalık kaybimiz 6*140 toplam 840 lira olur. Ay bazinda 3360 olur . En azından bir dönem. Alan dışından olup belgesi olan ve isteyecekler olacaktır mutlaka. Biz görev almasak bu arkadaşlara en az 3 veya 4 okul verirler . Onlarda bu yükün altından kalkamazlar. 1 dönem denemekte fayda var bence.

ya arkadaşlar siz nereden çıkarıyorsunuz bu maddeleri, ben anlamıyorum. Yönergenin neresinde bunları yapamazsın yazıyor? Bir kişi whatısup ekran görüntüsü aldı diye bunları alamayacak mıyız?yani.
Hocam bugün tüm türkiyedeki il ilçe temsilcilerinin katıldığı yeğitek toplantısından notlar bunlar, WhatsApp üzerinden iletildi. Fakat sanırım tam anlaşılmayan yada kafa karıştıran durumlar var. Burada gördüğüm yazılarla bizim kooridinatörlerin paylaştığı biraz farklı. Nasıl yorumlayacağımızı şaşırdık. Siyah olan ek bizim gurubumuzda paylaşıldı diğeri arkadaşların başka illere(örnek malatya) gönderilen whatsapp yazı içeriği. Ben bu ikisini incelediğimde Malatya'ya göre görev aksamasın diye bu görevler verilemez diye düşünürken bizde yazılan yazıda direk "nöbet ücreti yok" diye yazıldığı için idare verse bile ücetini alamayacaksınız şeklinde anlaşılmakta.

Bunu net bir şekilde ortaya koyacak koordinatör arkadaş varsa lütfen hepimizi aydınlatsın.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250903_164059.webp
    Screenshot_20250903_164059.webp
    82.7 KB · Görüntüleme: 531
  • Screenshot_20250903_165245.webp
    Screenshot_20250903_165245.webp
    67.4 KB · Görüntüleme: 524
Son düzenleme:
Yeğitek okul sorumlusu görevlendirme esaslarında açık ve net yazmış Öncelikle idare bizlere ders ve nöbet programımızı verecek ve sonrasında kalan boş saatlere YOS görevi yazılacak yazıyor. Ekli dosyayı görüntüle 79819

Ekli dosyayı görüntüle 79820

görevli olduğumuz günlerde hiçbir ekstra bir görev verilemez ve ücretini alamaz diyor. Bunları net belirtmiş.

Ekli dosyayı görüntüle 79818

örnek bir program atıyorum branşa bakmayın sadece örnek olsun diye nette ilk önüme gelen programı aldım. İlk resme göre YOS görevli olduğumuz günler Salı ve PErşembe sabah Cuma tam gün. Bunun haricinde Çarşamba 1 saat boşluk var burayada yazı gereği YOS yazılmalı diyor. Bunların haricinde Pazartesi günü YOS yazılacak yer olmadığı için o gün böyle bir görevimiz yok. Oyüzden pazartesi günü tutulan nöbet ücreti ödenir. Diğer günler de ise YOS olmasından dolayı nöbet tutulamaz ve doğal olarak ücreti ödenemez.
Acaba diyorum bunu anlayacak beyin varmı bunlarda

18 yıllık öğretmenim nerdeyse her sene buna benzer uygulama değişiklikleriyle motivasyonumuzu bitiriyorlar. Hem bizi hem branşımızı yok sayiyorlar. Okullarda teknoloji olarak her alanda biz varken, bizi böyle yok saymalari gerçekten üzücü. Ne güzel yeni bilgisayarlar geldi robotik setler geldi umutlar yeşermeye başlamışken saçma bir uygulamayla Moral motivasyon sıfır ...
İlk defa bu görevi almamayı düşünüyorum .

Hocam şurada k kişiyiz hala ses çıkaran yok ölü toprağı atılmış gibiler,ancak laf söyleyince harekete geçiyorlar
hiç bir şey yapılmayacağından emin oldukları için hocam öğrenilmiş çaresizlik ayrıca bilgisayarcıların %95 i normalden çok daha zekidir böyle şeylere başvurmak yerine bence kod yazmayı tasarlıyorlar ama nasıl bir kod bu alandaki bütün sorunları bag mag vermeden çözecek bir kodlama düşünüyorlar yani birilerine danışmadan istemeden yalvarmadan ....

Görev almayacağı tek çözüm bence bu. Zaten mevcut hali ile nöbet , klüp vermezlerse alacağımız ek ders 18 saat. Ekonomi tabii ki önemli . Bundan dolayı almak durumunda kalan arkadaşları anlıyorum lakin. 20 saat dersimiz olsa 5 +2 planlama +2 klüp veya sınıf +3 de nöbet dersek toplamda 12 yapar . Ek dersin neti 140 TL ye yakin %15 dilimdeki çoğumuz %20 dilimdeyiz. Haftalık kaybimiz 6*140 toplam 840 lira olur. Ay bazinda 3360 olur . En azından bir dönem. Alan dışından olup belgesi olan ve isteyecekler olacaktır mutlaka. Biz görev almasak bu arkadaşlara en az 3 veya 4 okul verirler . Onlarda bu yükün altından kalkamazlar. 1 dönem denemekte fayda var bence.
kalkarlar hocam işin esas sorumluluarı görev almadı benden de bu kadar der geçerler kim ne diyebilir. çok çok 2. dönemde sadece kendi okullarına verirler diğer okulları rahatsız etmesin zaten işe yaramıyor deyip işine gelir

İlk gelen yazıya göre başvurular alındı. Orada nöbet, kulüp vs ile ilgili hiç bir ibare yoktu. Bu alınmayacağı anlamına nasıl geliyor? T

Geçen sene zaten tebliğler dergisinde nöbetin BTR olmadığı günler yerine BTR olunmayan zamanlarda yapılabileceği ile ilgili düzenleme yapılmıştı. Teneffüslerde, dersler başlamadan önce ve ders bitiminde buna göre nöbet ücreti verildi. Hatta ana sınıfı öğretmenlerinde de nöbet zamanları ile ilgili benzer bu durum için resmi yazı gönderilmişti.

Çoğu ilde genelge yayınlanmasına rağmen kulüp ödenmedi önceki yıllarda. Bu yeni düzenleme ile de benzer şeyler yaşanacak. İl veya ilçeler arasında farklı uygulamalar olacaktır, yaşayıp göreceğiz

Yeğitek okul sorumlusu görevlendirme esaslarında açık ve net yazmış Öncelikle idare bizlere ders ve nöbet programımızı verecek ve sonrasında kalan boş saatlere YOS görevi yazılacak yazıyor. Ekli dosyayı görüntüle 79819

görevli olduğumuz günlerde hiçbir ekstra bir görev verilemez ve ücretini alamaz diyor. Bunları net belirtmiş.

örnek bir program atıyorum branşa bakmayın sadece örnek olsun diye nette ilk önüme gelen programı aldım. İlk resme göre YOS görevli olduğumuz günler Salı ve PErşembe sabah Cuma tam gün. Bunun haricinde Çarşamba 1 saat boşluk var burayada yazı gereği YOS yazılmalı diyor. Bunların haricinde Pazartesi günü YOS yazılacak yer olmadığı için o gün böyle bir görevimiz yok. Oyüzden pazartesi günü tutulan nöbet ücreti ödenir. Diğer günler de ise YOS olmasından dolayı nöbet tutulamaz ve doğal olarak ücreti ödenemez.
Değerli hocam bu üstteki görevlendirme esasları ve altındaki diğer görseli nereden buldunuz lütfen bilgilendirebilir misiniz? Kimsenin dikkatini çekmedi mi? Yada göremediysem kusuruma bakmayın.

Resmi yazıyla okullarımıza iletilen görevlendirme yazısında ve görevlendirme esasları (ek1) yazısında sizin paylaştığını görsellerdeki paragraf ve yazılar yok maalesef.

İlinize/ilçenize özel mi yazılıp paylaşıldı? Ya da hangi ek içinde?

@comp_teach Sizin bu paylaştıklarınız sanki btr görev yazısı formatı üzerinde değişiklik yapılıp paylaşılmış gibi.

Son düzenleme:

Hocam en baştaki görsel içeriği hiçbir yerde paylaşılmadı. Nereden paylaşıldı sizinle

benim okulumda yeterli tahta yok ve toplam 12 saat dersim var. ankarada ilçe sorumlusuyla görüştüm az önce söylenen şöyle:
daha önce de söylendiği gibi dyk, kulüp, nöbet, egzersiz kesinlikle yok. Yani Yos görevlendirmesi için 18 saatten fazla ödeme yapılmayacakmış. Bunun yanında Yos görevi isteyen sayısı ciddi oranda azalacağından mutlaka 2. okul görevi de verilecekmiş. Bu durumda tahta yetersizliği nedeniyle kendi okulunda görev yapamayanları 3 farklı okul bekliyor. kendi okulunda derslere gir, 2 farklı okulda da yos görevi yap etti üç okul. bunun karşılığında ise haftalık sadece 18 saat ek ders al aman ne güzel.

benim okulumda yeterli tahta yok ve toplam 12 saat dersim var. ankarada ilçe sorumlusuyla görüştüm az önce söylenen şöyle:
daha önce de söylendiği gibi dyk, kulüp, nöbet, egzersiz kesinlikle yok. Yani Yos görevlendirmesi için 18 saatten fazla ödeme yapılmayacakmış. Bunun yanında Yos görevi isteyen sayısı ciddi oranda azalacağından mutlaka 2. okul görevi de verilecekmiş. Bu durumda tahta yetersizliği nedeniyle kendi okulunda görev yapamayanları 3 farklı okul bekliyor. kendi okulunda derslere gir, 2 farklı okulda da yos görevi yap etti üç okul. bunun karşılığında ise haftalık sadece 18 saat ek ders al aman ne güzel.
Akşam evlerine gidip temizlik de yapacak mıyız?

Aynı okulda 11. yılım. Başvuru yapmayacağımı söyledim. Tabi bunca yılın alışkanlığı var okul idaresi ve arkadaşlarda. Toplantıda diğer arkadaşlar gibi sadece derse girip çıkacağımı, önceki yıllarda yaptığım tahta bakımı vs ne varsa yapmayacağımı belirttim. Bir gerginlik yaşadık ama umrumda değil. Biraz da başkaları düşünsün. Bugün bilgisayarın ve yazıcının fişini takıp çalıştıramadı arkadaşlar. Ben sadece seyrettim. Öyle bakakaldılar. Fişi takılı değil diyorum onu da yapamadılar. Böyle bir fıkra yaşadım bugün...

Bir FENCİ olarak 8 yıldır BTRlik yapıyorum, 16 saat ders kalan zamanda tüm gün okuldayım. şimdiye kadar kulüp ve sınıf almadım, haftada 1 gün nöbetim var, 18 saat BTR 3 saat nöbet haftalık 21 saat ekders yazıldı. 35 saat haftalık dersin 16sı ders kalan zamanda okulda iş varsa yapıyorum iş yoksa oturuyorum gün boyu üstüne haftada 1 gün de DYK var. bu yönetmelik ve BTRnin sorumlulukları yeni çıkmadı, 3 yıldır var.
bazıları anlamakta neden zorlanır?
yazılar açık ve yıllardır değişmedi, YOS sorumlulukları var, yapmak istersen başvurursun yapmak istemezsen dersine girer çıkarsın.

katılıyorum ama köy okullarının hiç birinde bilgisayar öğretmeni yoookkk, siz norm var diye şehirde en az 20 bilgisayara bakarken 8 sınıflı köy okulundaki bozulan bilgisayara kim format atacak. hizmetli çalışan bilgisayarın fişini çekiyor ertesi gün siyah ekran, bios pili biter klavyeyle sınıf gezerim pil takana kadar.
bilgisayarcının gelip format atması, millattan kalma programları yüklemesi bile 2bin liraları buluyor, bir de 30km mesafeye gelmesi için yalvarmak gerekiyor. hatta çoğu köy okulunun bilgisayarlarına son 5 yıldır dokunulmamıştır bile.
tekrar hatırlatmakta fayda var: zorunlu bir görev değil, dersinize girin keyfinize bakın.

Hocam, senin DYK ya karşılık köy okullarındaki bilgisayarların ve fatih projesinin geleceği demişler. Ne diyorsun bu işe? Bu arada hala tecrübelerinden faydalanmayı da bekliyoruz.

Arkadaşlar il sorumlusunun mesajını aynen şu.
Ekli dosyayı görüntüle 79814

Biliyoruz yoğunsun. Oturmakta biraz yoruyor ama tecrübelerinden mahrum bırakma meslektaşlarını...

Hocam, sana zahmet şu belli dediğin iş ve görev tanımını kendi çalışmaların ve okulda yaptığım işlerden örnekler sunarak anlatabilir misin? Biz yıllardır arkadaşlara görev tanımının sınırlarını anlatamadık. Aslında ben dahil ilgili göreve o nedenle tepkiliyiz. Kendi işimiz olmayan çok fazla iş yapıyoruz. Tecrübelerinden faydalanmak isteriz.

Şu son DYK yok, egzersiz yok, şu yok, bu yok açıklamasından sonra madem görev alınmayarak bazı şeylerin değişebileceğini düşünüyoruz.... Neden küçük düşünüyoruz, ben bunu anlamıyorum. Yani yarın deseler ki vazgeçtik bu yok dediklerimizi alabilirsiniz, kendinizi ek okullar verilecek olmasına ders tamamlamalara gönderilecek olmanıza rağmen kazanmış mı sayacaksınız? Bizi çoktan bitirmişler de gerçekten ağlayanımız yok!

Okulum özel eğitim olunca nöbet çok sıkıntı oluyor çok zorluyordu. Benim nöbet olayı işime geldi açıkcası.

Son düzenleme:
Egzersiz açıyorduk , açamayacaksak nasıl proje yapacağız, en azından egzersizde proje yapabiliyorduk kısmen, ya ne mantıksız ve rastgele bir kurum bu meb

Okulum özel eğitim olunca nöbet çok sıkıntı oluyor çok zorluyordu. Benim nöbet olayı işime geldi açıkcası.
Bursa'da ilçe belirtmeyeyim özellikle ve defaatle sordum. Nöbet mi tutulmayacak yoksa nöbet tutturulsa bile nöbet ücreti ödenmeyecek mi diye sordum. Nöbet var ücret yok vari açıklama geldi. Ama aslında benim anladığım aslında nöbet görevi yok. 23. yıl bitti kimseyle tartışmaya giremem. Hülasa bazı ilçeler bu durumu doğru veya yanlış yorumlayacak. Btrye bu tarz yerlerde ara vermek huzur verir.

ilksms
Geri