Tereddüt edilen hususlar hızlı başladı.Yeni yönetmelik yayınlanacak, tekrar bir sürü soru olacak; ekders, nöbet, kulüp, mesai saati, maaş karşılığı, başka okulda ders görevi....
Görevlendirme ile alakalı tereddüt edilen hususlar
Tereddüt edilen hususlar hakkında tereddüt edilen hususlar...
İnşallah yeni yönetmelik, en en en ....... amirlerin bile anlayabileceği kadar net ve anlaşılır olur, yoruma açık kapı bırakmaz. Bıcımıcık ekders ekdert olmasın.
Yos iptal edilip btr ye dönerlerse çok büyük ilerleme kaydetmiş olurlar.Sanırım YOS konularının görüşeleceği, bakanlık ile il koordinatları arasındaki toplantı yarın yapılacakmış. Bakalım ne diyecekler.
Bende aynı düşünüyorum. Günlük 7 saat ders olan düz bir ortaokulda 16 saat dersi olan biri pazartesi-6 salı-5 çarşamba-5 saat derse girerse, perşembe-7 cuma-7 YOS olsa toplam 30 saat eder işte. Şimdi bu kişi YOS görevini perşembe ve cuma yaptı bitti. Nöbetide salı olsa, niye alamasın nöbet ücretini? Alamaz diyene bende şunu derim o zaman " nöbetlerin öğretmenin dersinin en az olduğu güne yazılması esas değil mi?" O zaman niye YOSta ekders alabilmek için full güne nöbet konuluyor? Al sana çelişki.Arkadaşlar boşuna tartışmaya gerek yok. 24 yıldır öğretmenim kendi branşım dışında hiç ders verilmedi. Okulda kaç saat ders varsa o kadar saat derse girdim. Kalan zamanda da formatörlük yaptım. Bize başka ders vermezler. Vermediler. Nöbet ve kulüp konusuna gelirsek nöbet ayrı bir kalemdir ödenmesinde sıkıntı olmaz. Bazı arkadaşlar ders olduğu gün yazılması ile ilgili yorumlar yapmış, o sizinle idare arasında. Ben hiç bir günde 7 saat derse girdiğimi bilmem. Ama yinede nöbet ödeme konusunda sıkıntı çıkmadı. Ödendi. Kulüp ile ilgili de zaten ders dışı bir faaliyet olduğundan ödenmesinde yine sıkıntı yok.
Hocam sizde sıkıntı olmaması ülke genelinde sıkıntı olmadığı anlamına gelmiyor. Ki muhtemelen ders saatiniz de 15 üstüdür ya da sizin idareniz bazı durumlarda toleranslıdır. Ama genelin karşılaştığı durum farklıArkadaşlar boşuna tartışmaya gerek yok. 24 yıldır öğretmenim kendi branşım dışında hiç ders verilmedi. Okulda kaç saat ders varsa o kadar saat derse girdim. Kalan zamanda da formatörlük yaptım. Bize başka ders vermezler. Vermediler. Nöbet ve kulüp konusuna gelirsek nöbet ayrı bir kalemdir ödenmesinde sıkıntı olmaz. Bazı arkadaşlar ders olduğu gün yazılması ile ilgili yorumlar yapmış, o sizinle idare arasında. Ben hiç bir günde 7 saat derse girdiğimi bilmem. Ama yinede nöbet ödeme konusunda sıkıntı çıkmadı. Ödendi. Kulüp ile ilgili de zaten ders dışı bir faaliyet olduğundan ödenmesinde yine sıkıntı yok.
Trafik, tarih, ingilizceArkadaşlar boşuna tartışmaya gerek yok. 24 yıldır öğretmenim kendi branşım dışında hiç ders verilmedi. Okulda kaç saat ders varsa o kadar saat derse girdim. Kalan zamanda da formatörlük yaptım. Bize başka ders vermezler. Vermediler. Nöbet ve kulüp konusuna gelirsek nöbet ayrı bir kalemdir ödenmesinde sıkıntı olmaz. Bazı arkadaşlar ders olduğu gün yazılması ile ilgili yorumlar yapmış, o sizinle idare arasında. Ben hiç bir günde 7 saat derse girdiğimi bilmem. Ama yinede nöbet ödeme konusunda sıkıntı çıkmadı. Ödendi. Kulüp ile ilgili de zaten ders dışı bir faaliyet olduğundan ödenmesinde yine sıkıntı yok.
Evet bu iş sadece sertifika alarak yapılabilecek bir iş kesinlikle değil, o nedenle de her sertifika alan kişi de bu göreve başvuru yapmaya cesaret edemiyor.sorunda burda hocam SERTİFİKA ALARAK biz fen derslerine girip FEN derslerinin, Metamatik derslerinin, İngilizce veya başka branşların tamamının nasıl işlenmesi kaç saat olması nasıl yapılmasıyla veya Fen dersi ya da başka branş derslerinin gerekli mi gereksiz mi olduğu ile ilgili fikir beyan edemiyoruz veya herhangi başka bir sertifka alınca İLMEM de şube müdürü olup ona ek olarak kadromuzun olduğu okuldaki YOS ek dersini de ayrıyeten alamıyoruz yani görevden sayılmıyor.
Yani Özetle Sertifika olayının kesinlikle kaldırılması gerekiyor bu branş yıllardır bu görevi yapmak için eğitim almış üniversite kazanmış ders veya teknolog her neyse o adla yetiştirilmiş içi rezil bir yönetmelikle bu alan öğretmenleriyle dalga geçilmesi kadar küçük düşürücü bir durum yok nerydese diş hekimliği ve eczacılık kimi fakültelerde tıp ile eş değer puanlarla girdi insanlar bu bölüme resmen, meb 'in beyin takımı olacak kişileri ayak takımına çevirdiler.
Ne çıkabilir ki hocam. Ne oldu bugüne kadar da bundan sonra ne olacakBakanlık ve İl koordinatörleri toplantısı yapıldı mı? Sonuç nedir?
Yos yazısı göründüğü gibi çok amatörce hazırlanmış. Büyük ihtimal millet izinde tatil yaparken tatile gidemeyen birine hazırlama işini kitlemişler. Gönülsüz aş ya karın ağrıtır ya baş.Bunların yapacağı işin…. İyiye gideceğine kötüye gidiyor.
ben nöbet, kulüp vb ıvır zıvır verilmemesinden memnunum, çok nöbet tutmak istiyorsanız yos olmayın bu kadar basit, gördüğünüz gibi fikirler uyuşmuyor bu yüzden görev almayalım, birlikte hareket edelim gibi cümlereri ortak düşüncemiz olmayan konularda kullanmayın.Niye biz öğretmen değil miyiz ? Kulüp nöbet tutamaz mıyız ? Yıllardır saçma sapan kurallar sendikalarla birlikte toplu hareket edelim bence arkadaşlar, 1 ay yos görevi yapmazsak tüm okullar patlar idareciler tutuşur