YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
bilgisayarcılara sözüm yok herkes dersinde istediğini istediği şeklinde işlesin ama BTR dediğimiz iş ve görev tanımı belli ve yıllardır köy okulları sorununu ilk defa dile getirdiler 2. görevlendirmeyle, merkez okullardakilerin zaten dersi fazla ve 2. bir okula ihtiyaçları yok. 6 saat dersi olan çok tanıdık var, ya 15e tamamlıyor ya da 6 saat ders alıp btr oluyordu. eğer 20 bilgisayarlı büyük bir okulda olsaydım YOS olup yorulmazdım.
UNUTMAYIN bu bir görevlendirme, altına imza atarak SİZ istiyorsunuz, yazılı sorumlulukları almak istemiyorsanız başvurmayın
merak etme bende bu sene senin gibi oturacağım

bilgisayarcılara sözüm yok herkes dersinde istediğini istediği şeklinde işlesin ama BTR dediğimiz iş ve görev tanımı belli ve yıllardır köy okulları sorununu ilk defa dile getirdiler 2. görevlendirmeyle, merkez okullardakilerin zaten dersi fazla ve 2. bir okula ihtiyaçları yok. 6 saat dersi olan çok tanıdık var, ya 15e tamamlıyor ya da 6 saat ders alıp btr oluyordu. eğer 20 bilgisayarlı büyük bir okulda olsaydım YOS olup yorulmazdım.
UNUTMAYIN bu bir görevlendirme, altına imza atarak SİZ istiyorsunuz, yazılı sorumlulukları almak istemiyorsanız başvurmayın
Hocam, sana zahmet şu belli dediğin iş ve görev tanımını kendi çalışmaların ve okulda yaptığım işlerden örnekler sunarak anlatabilir misin? Biz yıllardır arkadaşlara görev tanımının sınırlarını anlatamadık. Aslında ben dahil ilgili göreve o nedenle tepkiliyiz. Kendi işimiz olmayan çok fazla iş yapıyoruz. Tecrübelerinden faydalanmak isteriz.

Bolu MEM şöyle yazmış sitesinde :

"Görevlendirilen öğretmenlere YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevi olduğu günler eğitim öğretim saatleri içinde YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevlerinin dışında nöbet görevi dahil başka bir görev verilmeyecektir. Görevlendirilen öğretmenler eğitim öğretim saatleri dışında mevzuatı doğrultusunda belletmenlik vb. görevleri yapabileceklerdir."

"Görevlendirilen öğretmenlere YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevi olduğu günler eğitim öğretim saatleri içinde YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevlerinin dışında nöbet görevi dahil başka bir görev verilmeyecektir. Görevlendirilen öğretmenler eğitim öğretim saatleri dışında mevzuatı doğrultusunda belletmenlik vb. görevleri yapabileceklerdir."

Bolu da benim anladığım gibi düşünüyor. Ya da ilgili birimden sorup öğrenmişler. Nöbet, sınıf vs verilmez.

belletmenlik görevi 24 saatdir. onu da veremezler o zaman.

Ben öyle anlamadım.
Örneğin nöbet için siz hiç verilmez diyorsunuz. Bolu ise YOS görevi olan zaman dışında verilebilir diyor.
Hocam eğitim öğretim saatleri içinde nöbet dahil verilmez diyor işte.

Bence müdürler bizden çok ek ders alıyorlar diye söylendiler. Bundan dolayı nöbet ve kulüp gibi ekdersleri kıstılar. Bence olay bundan ibaret.

Bence müdürler bizden çok ek ders alıyorlar diye söylendiler. Bundan dolayı nöbet ve kulüp gibi ekdersleri kıstılar. Bence olay bundan ibaret.

Herşeyi nasılda anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz ya. Bu kadar karamsar olmaya gerek yok. Önceki görevde de aynı ibare vardı. BTR görevi olduğu günler nöbet verilmez deniyordu. Burada da YOS olduğu günler verilmez deniyor. İkisi de aynı şey niye zorla başka şeyler anlamaya çalışıp başka şeyler çıkartmaya çalışıyorsunuz sürekli.

Aklı başında insanlarız. Bir iki gündür yazılanları okuyorum. Birisi kuyuya bir taş attı 40 akıllı çıkartamıyor. Aynı maddeyi 2 defa sevhen koydukları açıkken ortalığı velveleye veriyorsunuz. Bir bekleyin görevlendirme yazıları bir gelsin. Değişen bir şey olmadığını göreceksiniz. Sadece değişen proje sorumluluğu onun dışında herşey aynen devam edecektir. Herşeyden farklı anlam çıkartmaya çalışıp bunu farklı yerlere taşıyıp dillendirirseniz olmayacaksa da birilerinin kulağına gidip zorla olduracaksınız.

"Görevlendirilen öğretmenlere YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevi olduğu günler eğitim öğretim saatleri içinde YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevlerinin dışında nöbet görevi dahil başka bir görev verilmeyecektir."

Cümlenin başında YOS görevi olduğu günler diyor, btr zamanında da aynı durum vardı. Nöbetle ilgili bir değişiklik yok, bütün gün ders varsa nöbet alır. Kulüp zaten ders saati dışında olduğu için sıkıntı yok.

Herşeyi nasılda anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz ya. Bu kadar karamsar olmaya gerek yok. Önceki görevde de aynı ibare vardı. BTR görevi olduğu günler nöbet verilmez deniyordu. Burada da YOS olduğu günler verilmez deniyor. İkisi de aynı şey niye zorla başka şeyler anlamaya çalışıp başka şeyler çıkartmaya çalışıyorsunuz sürekli.
bekleyip görelim hocam bakalım kim haklı

Ben öyle anlamadım.
Örneğin nöbet için siz hiç verilmez diyorsunuz. Bolu ise YOS görevi olan zaman dışında verilebilir diyor.
Ben de okul bitince belletmenlik yapabilir diyorum. (Belletmenlik saatlerinin okul saati dışı olduğunu düşündüğüm için)
Eğer belletmenlik okul saatleri içini de kapsıyorsa, o da 3 saat kesilerek verilebilir ya da hiç verilmez.

aslında öyle dememeliydiler demeleri gereken şuydu ama ah işte nankörlük " biz sabahtan akşama kadar yaz kış yazı gelirse cevap yazarız arada ufak tefek sorunlarla uğraşırız sürekli de konforlu koltuğumuzda odamızdayız, yazın klimamız efil efil sabahtan akşama kadar çalışır ohhh sefamız olsun, bu arkadaşlar her an her sınıfta her katta her koridorda içinde T geçen her yerdeler bunlara en az bize verilen ek dersin 2 katı verilmesi lazım hak yerini bulması için demeleri gerekirdi, Ben bütün şerefli müdürlerden böyle bir talep beklerdim.

Yeğitek, Personel Genel Müdürlüğünden görüş almış olabilir. Görevlendirmelerde 18 saat dışında ek ders almanın uygun olmadığı kanaatine varılıp, ilgili madde çıkarılmış görünüyor.

Arkadaşlar ısrarla, resmiyete değil işinize geldiği gibi yorumlayıp yazılanları kabul etmemeye çalışıyorsunuz.

Maddeler, bilinçli yazılmış ve bazıları çıkarılmış.

Eski Madde eğitim-öğretim saatleri yazıyor. Yeni madde haftalık çizelgede öğrenci giriş-çıkış saati deniliyor. Öğrenci ders giriş-çıkış saati deseydi, nöbet verilebilirdi.

Yeni yazıda ayrıca asli görevi olan derse girer diyor. Kalan zamanda YOS görevi yapar diyor.

Yani derse gir, YOS ol, sınıf, nöbet yapamazsın. Çünkü 16. maddeye göre görevlendirmeye aykırı demek istiyor.(Personel Genel Müdürlüğü Görüşleri Gereği)

Okul bitince yani öğrenci okuldan çıkınca ne yaparsan ek dersini alırsın diyor.

Bursa'dan da aynı hareketi bekliyoruz 👍 şöyle açık açık yazın ne yapacağımızı bilelim

Arkadaşlar değişen hiçbirşey yok merak etmeyin, konunun bizimle alakası bile yok; var da figuran olarak .illere yeğitek şube açmışlar bi kaç adam doldurmak için napalım napalım? şu btr leri alalım adını yos koyalım dostlar alışverişte görsün misali. 2. okula görev de veremezler hergun dersin varsa nasıl gideceksin ? servis gibi randevu verirsin ayda bir uğrarsın olur biter. Dersin olmadığı gün ha kendi okulundasın ha 2. okuldasın ne fark eder ? zaten yakındaki bi ilkokula verirler ancak.

Garibanın yüzü gülürmü hiç. Bizim ekders gözlerine battı. Bi ay 4 hafta. Haftada 3 nobetten 2 klupten 5 saat ek ders. Ayda eder 20 saat ekders. O da işte maaşa son verdikleri zam kadar zaten. 😃 Hayirli olsun. Paradan kısıp üstüne birde proje eklemişler.Birde müdürün canını sıkma demişler. Ben burada müdürlere atar yapan arkadaşlardan şüpheleniyorum. Çevresi olan bir müdüre hanginiz atar yaptı😃

Benim de sizlere dediğim bir şey yok hocam. Hatta yazın, neler yaşadığınızı, görevinizde neleri yaptığınızı da yazın. Çok memnun olurum, şahsen... Siz yazdıkça bir daha benim bir şey yazmama gerek kalmayacak gibi hissediyorum. Ve tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu kesinlikle bir iğneleme filan da değil. Saygılarımla...
Dur ben söyliyeyim onun yerine hocam,
- tahta kararmalarına servis gelecek mi x hocam belli aralıklarla sorarım görev aşkıyla yanar tututşurum
-Servise ihtiyaç duymadan tahtayı formatlama programı bulabilmeyi becerebiliyorum
-Bak wordpresten sitem var çok teknolojiKim anlayacağınız hosting domain de biliyorum
-Photoshop bile yüklü bilgisayarımda bak açabiliyorum yazıları değişebiliyorum
-Cavna yı da kullanabiliyorum ilk ben buldum herkes benden gördü de kullandı bak video bile birleştirebiliyorum
-Ops söküp pil bile değiştiriyorum bir günümü alıyor çok zor ama ben becerikliyim erken yapıyorum elimden her iş gelir
-netten excel indirip bilmeyenlere kendim yapmış gibi pazarlayarak tatmin oluyorum bilgeliğimi sorgulatmam kimseye (genel de de Talha hocanın sözlü notu çizelgesi oluyor hiç şaşmaz)
—öğrenciler mi görev mi oda ne,ne iş olsa yaparım ben ama sıkışırsam benim branşım değil demeyi ihmal etmem
-sürekli kendimi yarıştırırm ispat etmeye çalışırım kanıtlarım kendimi bak toranvida setim bile var
-Ve en önemlisi de getir götür işleri hep bende amele gibi sağa sola koşturmaktan gocunmam

eğer en az 3 ü yoksa dişimi kırarım

@ Muharremerd şu aylık bildirim raporundan bir örnek paylaşta görelim feyz alalım ya eksiklerimizi bilelim öğrenelim senden

Son düzenleme:
Yazı mazı çok da önemli değil. Müdürün cins ve sen de korkak-haklarını bilmeyen birisi isen sırtına semeri vururlar :)
Müdür iş bilen-iş yürüsün diyen birisi ise sen de biraz kurt olduysan su yolunu bulur.

Btr olmak zorunda mıyım soruları, btr normu etkileri mi sorularını gördüm ve şaşırdım bunları bile bilmeyen zümrelerimiz varmış. Bu arkadaşları üzerler.

Sonuçta okul aynı okul, müdür aynı müdür, geçen sene ne yaptıysam bu sene de benden o beklenir, kurumun bir hafızası var, alışkanlıklarımız var, böyle üstünkörü yazılmış bir yazı ile büyük değişim yapamazlar ve ayrıca böyle bir beklentileri de yok, amaçları il ilçe teşkilatı idi, çok önemli olsa birisi okur ve iki madde tekkerrür ediyor diye uyarırdı, btr yerine yos yazmışlar, proje işini katmışlar ama oturup proje yaz diyecek halleri yok, öğretmen getirsin ben sisteme girerim, yapacağım güzellik bu olur.

Bakanlıkla bugün il koordinatörlerinin taplantısı vardı. Toolantı yapıldıysa, nöbet, sınıf, kulüp, kurs vs konusunda nasıl kararlar çıktı. Yazabilir misiniz?

Bakanlıkla bugün il koordinatörlerinin taplantısı vardı. Toolantı yapıldıysa, nöbet, sınıf, kulüp, kurs vs konusunda nasıl kararlar çıktı. Yazabilir misiniz?
CEVAP : Görevlendirme esasları PGM'den ve Hukuk'tan incelendi ilk unvan olduğu için, kesinlikle ödeme yapılamaz görüşü verildi. o nedenle yönergede yer almıyor.

Toplantı sonunda bize gelen mesaj bu şekilde.

Ek 1 in 3 maddesinde yer alan, Mevzuat gereği yürütmek zorunda oldukları ders görevini yerine getirdikten sonra bu görevi yerine getirir. ibaresinde

* Sadece okulumuzdaki ders saati kast ediliyor değil mi? 10 ise 10 saat 16 ise 16 saat ders görevi.
15 saati tamamlama zorunluluğu yok olarak algıladık.

Ek 1 in 3 maddesinde yer alan, Mevzuat gereği yürütmek zorunda oldukları ders görevini yerine getirdikten sonra bu görevi yerine getirir. ibaresinde

* Sadece okulumuzdaki ders saati kast ediliyor değil mi? 10 ise 10 saat 16 ise 16 saat ders görevi.
15 saati tamamlama zorunluluğu yok olarak algıladık.
Hocam sanki sapla samanı karıştırıyor gibisiniz. Öğretmen olduğunuzdan dolayı siz 15 saat maaş karşılığını doldurmak zorundasınız. Varsa da +6 ders alma zorunluluğunuz var. Bu görevlendirme ile eğer varsa dersiniz onlara girin sonrasında bu görevi yapın demek için yazılmış maddeler bunlar. Bu götevlendirme aslında sizin öğretmenlik gereği girmeniz gereken 15 saati etkilemez. Norm hesaplanırken de bu btr buna dokunmayalım denmez.

Bugün Yeğitek il sorumlusu ile konuştum. Nöbet,kulüp vb ek ders alamazsınız diyor. Geçen yıl aldık dedim, geçen yıl btr idiniz bu sene yeğitek okul sorumlususunuz diyor.

ilksms
Geri