YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Maddeye gerek yok hocam. Bu bir görevlendirme. Dilekçe ile başvuru yaparsanız görevlendirilirsiniz. Dilekçe vermezseniz görevlendirmeniz yapılmaz.
Anladım hocam şuan ki okulumda benden önce hep görevlendirme olunmuş o yüzden zorunluymuş gibi bir algı oluşmuş ben istemediğimi belirtince şaşırdılar tek öğretmen olmak zorunda diye umarım olmam

Anladım hocam şuan ki okulumda benden önce hep görevlendirme olunmuş o yüzden zorunluymuş gibi bir algı oluşmuş ben istemediğimi belirtince şaşırdılar tek öğretmen olmak zorunda diye umarım olmam
Siz olmak zorunda değilsiniz tercihler yapılmadan önce okulunuz bildirsin eğer başkaları sizin okulu seçerse size dışarıdan bir öğretmen gönderebilirler.

Siz olmak zorunda değilsiniz tercihler yapılmadan önce okulunuz bildirsin eğer başkaları sizin okulu seçerse size dışarıdan bir öğretmen gönderebilirler.
Ben istemediğimi bugün söyledim gelen öğretmen benim dersimi veya normumu etkiler mi okul da tam bilmiyor çünkü yanlış anlaşılmasın gerçekten bilmediğimden ve ilk defa başıma geldiğinden emin olmak için soruyorum.

Ben istemediğimi bugün söyledim gelen öğretmen benim dersimi veya normumu etkiler mi okul da tam bilmiyor çünkü yanlış anlaşılmasın gerçekten bilmediğimden ve ilk defa başıma geldiğinden emin olmak için soruyorum.
Dışarıdan gelen YOS derslerle ilgili bir yükümlülük ya da hakka sahip değil. YOSluğunu yapar gider.

Maalesef mevzuat desteksiz yorumlar nedeniyle çok fazla bilgi kirliliği oluşmaya başladı. Bu yeni yönergede bir isim değişikliği ve değişen iki temel unsur var. Birincisi kendi okulunuz dışında başka bir okulda daha bu görevi yapmanızı isteyebilirler ki bunu bazı iller önceki yıllarda da yapıyordu ancak yönergede olmadığı için ilden ile farklı uygulamalar vardı. İkincisi ise bilişim destekli proje, yarışma ve etkinliklerde artık okuldaki koordinasyonun öncüsü sizler olacaksınız. Bunun haricinde eski yönergedeki "Görev verilemez" ibaresi sınıf rehberliği gibi ücrete tabii ek bir görev verilemeyeceği şeklindeydi ama bir çoğu bunu hatalı yorumlayıp kendince çıkarımlarda bulunmuş. Bazen BTR görevlendirme çalışan arkadaşlara hizmetiçi kurslarda eğitmenlik görevi de çıkabiliyordu bu engeli ortadan kaldırmışlar işte. Bu yazı şu an yok ve size bu saatlerde bir görev verilebileceği anlamını taşıyor aslında.

Eksiden olduğu gibi dersinizin full olduğu bir gün YOS olmadığınız için nöbet tutabilir, okul saatleri dışında kulüp çalışması yapabilir, belletmenlik yapıp ve destekleme yetiştirme kursu verebilir ve bunların ücretini talep edebilirsiniz. Bunlarda ilgili yönergede olumlu bir ibare olmadığı gibi olumsuz bir ibare de yok. Siz YOS olmadığın gün ve saatlerde her türlü faaliyeti yapıp ücretini de alırsınız kısa ve net. Mevzuatsal açıdan buna hiç bir engel yok.

Maalesef mevzuat desteksiz yorumlar nedeniyle çok fazla bilgi kirliliği oluşmaya başladı. Bu yeni yönergede bir isim değişikliği ve değişen iki temel unsur var. Birincisi kendi okulunuz dışında başka bir okulda daha bu görevi yapmanızı isteyebilirler ki bunu bazı iller önceki yıllarda da yapıyordu ancak yönergede olmadığı için ilden ile farklı uygulamalar vardı. İkincisi ise bilişim destekli proje, yarışma ve etkinliklerde artık okuldaki koordinasyonun öncüsü sizler olacaksınız. Bunun haricinde eski yönergedeki "Görev verilemez" ibaresi sınıf rehberliği gibi ücrete tabii ek bir görev verilemeyeceği şeklindeydi ama bir çoğu bunu hatalı yorumlayıp kendince çıkarımlarda bulunmuş. Bu yazı şu an yok ve size bu saatlerde bir görev verilebileceği anlamını taşıyor aslında.

Eksiden olduğu gibi dersinin full olduğu bir gün YOS olmadığınız için nöbet tutabilir, okul saatleri dışında kulüp çalışması yapabilir, belletmenlik yapıp ve destekleme yetiştirme kursu verebilir ve bunların ücretini talep edebilirsiniz. Bunlarda ilgili yönergede olumlu bir ibare olmadığı gibi olumsuz bir ibare de yok. Siz YOS olmadığın gün ve saatlerde her türlü faaliyeti yapıp ücretini de alırsınız kısa ve net. Mevzuatsal açıdan buna hiç bir engel yok.
Aynen öyle altını imzalıyorum.

Elife hanımla görüştüm. Anladığım kadarıyla esaslara bazı maddeleri bilerek yazmamışlar. Çünkü şunu söyledi: Maddelerde yazmadığına göre ve görevlendirme olduğunuz için ek dersini alamayacağınız sınıf, nöbet vs verilmeyecektir diyor. Yani anladığım görevlendirme ek dersi olan 18 saat alınacak. Belki eğitim-öğretim dışı yapılan kulüp, egzersiz, kurs vs alınabilir.
Çok yoğun olduğu için ısrarla diğer mddeleri sormama rağmen konuşmadı.

Son düzenleme:
Elife hanımla görüştüm. Esaslarda bilerek yazmamışlar gibi. Çünkü maddelerde yazmadığuna göre ve ek dersini alamayacağınıza göre sınıf, nöbet, kulüp vs verilmeyecektir diyor. Yani anladığım görevlendirme ek dersi olan 18 saat alınacak.
Hocam dersin ful olduğu günlerde nöbet, ders saatleri dışında yapılan kulüp faaliyetlerinde de ek ders alınamayacak mı?

Elife hanımla görüştüm. Anladığım kadarıyla esaslara bazı maddeleri bilerek yazmamışlar. Çünkü şunu söyledi: Maddelerde yazmadığına göre ve görevlendirme olduğunuz için ek dersini alamayacağınız sınıf, nöbet vs verilmeyecektir diyor. Yani anladığım görevlendirme ek dersi olan 18 saat alınacak. Belki eğitim-öğretim dışı yapılan kulüp, egzersiz, kurs vs alınabilir.
Bunlar hep duyum ve yorum işte. Hem bu görevin tanımı için ders saatleri içerisinde yapılır diyeceksin hem de ders dışında yapılacak faaliyetler için kısıtlama getireceksin. Mümkün değil ama ısrarla sorun yaşanırsa basit bir yönerge zaten illa ki ya güncellenir ya da hukuki arayışlarla çaresi bulunur merak etmeyin.

Anladığım eğitim-öğretim saatleri içindeki nöbet, sınıf ve yapılıyorsa kulüp ek dersi alınmayacak ve görev verilmeyecek. Ders saatleri dışında yapılan kulüp, belletmenlik, kurs, egzersiz de sorun yok
Mesela ben böyle olmasını isterim ama bazı arkadaşlar da bunun tam tersini istiyor. Bence böyle olması daha iyi. Çünkü çeşitli işlerle ilgilenirken nöbet kulüp ve sınıfla ilgilenebileceğimi hiç sanmıyorum. Sadece ders saatleri dışında bu işler olabilir.

İstanbulda görev yapıyorum. Biz BTR başvurusu için dilekçe doldurup yazdık. İlçe BTR grubuna aldı ama resmi yazı yazarak okula bildirmedi, bizede herhangibi açıklama yapmadı . Forumu bir süredir takip etmiyordum ve böyle değişiklikler olduğunun farkında değildim. Bahsedilen değişiklikler düzenlenmezse bende başvuru yapmayacağım.

Verilmemesi lazım. Asli görevi olan derse girer ve kalan zamanda YOS olur yazıyor. YOS görev tanımlarını ayrıca açıklamış zaten. Yani 18 saat ek dersi YOS görevleri gereği alacak. O nedenle sınıf, nöbet, eğitim-öğretim saatlerinde kulüp verilmez. Öğrenciler gittikten sonra yapılan egzersiz, kulüp, kurs vs verilir.

7- Görevlendirilen öğretmenler, öncelikle asli görevleri olan ders görevlerini yerine getirirler; mevzuatı gereği yürütmek zorunda oldukları ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda bu görevi yürütürler.
Galiba durum aynen yazdığım şekilde olacak. Çünkü görevlendirme esaslarındaki ilgili madde "eğitim-öğretim saatleri" yazısı kaldırılıp, "haftalık ders programı giriş-çıkış saatleri" yazısıyla değiştirilmiş.
Bu da demek oluyor ki öğrenci okuldayken, sınıf, nöbet ve kulüp verilmez. Okul bitince yapılanlarda ek ders alınır.

İlgili madde: YEĞİTEK Okul Sorumluları görevlendirildikleri okulun haftalık ders programında belirtilen öğrenci giriş-çıkış saatlerinde görev yapar.

Eski madde:
BT Rehber Öğretmeni olarak görevlendirilen öğretmenlere; Bilişim Teknolojileri
Rehber Öğretmenliği görevi olduğu günlerde, eğitim öğretim saatleri içinde Ek-2'de
belirtilen görevlerin dışında başka bir görev verilmez. Görevlendirilen öğretmenler
Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği görevini yürüttükleri saatler dışında,
mevzuat doğrultusunda destekleme ve yetiştirme kursu, sosyal etkinler kapsamında
kulüp faaliyetleri, nöbet ve belleticilik görevlerini yapabilirler.

Son düzenleme:
Bunlar hep duyum ve yorum işte. Hem bu görevin tanımı için ders saatleri içerisinde yapılır diyeceksin hem de ders dışında yapılacak faaliyetler için kısıtlama getireceksin. Mümkün değil ama ısrarla sorun yaşanırsa basit bir yönerge zaten illa ki ya güncellenir ya da hukuki arayışlarla çaresi bulunur merak etmeyin.
Ders saatleri ibaresi kaldırıldı. Okul haftalık giriş-çıkış saatleri ibaresi geldi. Bu durumda tenefüslerde de YOS görevlisi olduğumuz anlamı çıkıyor ve nöbet, sınıf verilmez.

Son düzenleme:
Ben olmadım diye norm fazlası olur muyum ya da başka okul verirler mi peki bu son resen atamalar korkuttu açıkçası ve ne olduğu tam belli olmayan yeni görevler
Norm ile BTRnin ilgisi yok. Ders saatin 21den az ise ve başka okulda bilgisayar dersleri varsa, isterlerse görevlendirme olarak oraya gidersin. Kadron okulunda kalır.

Arkadaş açıkça eklemek çok mu zor bir maddeyi. Kasten milleti delirtmek için yapıyolar, eminim. Yaz bir maddede nöbet tutabilir veya tutamaz, sınıf rehberliği verilebilir veya verilemez, kulüp verilebilir veya verilemez. Çok mu zor ya, kopyala yapıştır yapmaktan yorulmuşlar belli...

Sonra vay efendim, tereddüte düşülen durumlar, yeni yazılar. Doğru düzgün net yazın da kimse tereddüte düşmesin.

Arkadaş açıkça eklemek çok mu zor bir maddeyi. Kasten milleti delirtmek için yapıyolar, eminim. Yaz bir maddede nöbet tutabilir veya tutamaz, sınıf rehberliği verilebilir veya verilemez, kulüp verilebilir veya verilemez. Çok mu zor ya, kopyala yapıştır yapmaktan yorulmuşlar belli...

Sonra vay efendim, tereddüte düşülen durumlar, yeni yazılar. Doğru düzgün net yazın da kimse tereddüte düşmesin.
Aynen arkadaş ne zormuş olayı netleştirmek illa bir muallakta bırakıp uğraştıracaklar insanları. Açık açık yazmayalım millet uğraşsın dursun kırk tane farklı uygulama çıksın

Her şeyi acık ve net yazsalar insanlar bir şey yapmadıklarını düşünecekler.Bu haliyle bir gizem oluyor ayrı bir hava aksiyon anlaşılmamanın verdiği rütbe kendilerine biçiyorlar

Bir burası değil ki maaş işleri grubunda da sürekli konuşuluyor ödenir mi ödenmez mi yok öyle oldu böyle oldu. Açık açık yazsalar herkesin işi kolaylaşacak

18 saat dersim var görev almayıp normal öğretmen olursam 36 saat alacağım kulüp nöbet vb ile. Yoksa ucu açık olduğu işin 18 saat haftalık 72 saat alacağım. 36 saat ekders oda yaklaşık 6000 tl eder. Bunun için o sıkıntıya değmez. Tabi bunu kendi açımdan söylüyorum

Sanırım zaman içersinde Bilişim adı altında bir ders kalmayacak ve bizler okul okul Yos olarak gezeceğiz. Kadro da verilmeyeceğine göre bizleri ne yapmayı planlıyorlar acaba ? Fikri olan var mı ?

Ben halen tekrar eden maddenin yerine ek-2 dışında görev verilemez maddesinin gelebileceğini düşünüyorum. O düşünceden çıkamadım. Çünkü başka görev verilebilse bile maddesi olurdu diye düşünüyorum. Tamamen ortadan kalkmazdı.
hocam maddeleri yapay zekaya tarif girilip hazırlatmışlar gibi duruyor ben yapay zekayı aktif olarak kullanan birisi olarak öyle görüyorum aşırı mekanik maddeler sadece kelimeleri noktalama işaretlerini değiştirmişler biraz çok bari mekanik teknik maddeler bu maddeleri görevlendirme şeklinde tek başına bir okulda bir müdür müdür yardımcısına bile vermiyor abartı burda başlıyor zaten

Anladığım kadarıyla kısa özet geçersek sanırım durum bu şekilde:

1- Ders saatiniz 21 saat altındaysa birden fazla okula görevlendirilebilirsiniz, (Görevlendirme Esasları Madde 1-c : Ders yükü az olan YEĞİTEK Okul Sorumlusuna ek okul sorumluluğu verilebilir. )(Madde 7 : 21 saatten fazla ders yükü olan öğretmenlere, kendi okulu dışında YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevi verilmez.)

2- Okul ders saatleri içerisinde yapılan(tenefüs dahil) sınıf rehberliği, nöbet ve kulüp işlemlerinden ek ders alamıyoruz. Belletmenlik,kurs vb. okul ders saatleri dışında yapılanlardan ek ders alabiliyoruz.(Görevlendirme Esasları Madde 10: YEĞİTEK Okul Sorumluları görevlendirildikleri okulun haftalık ders programında belirtilen öğrenci giriş-çıkış saatlerinde görev yapar. Madde 7: Görevlendirilen öğretmenler, öncelikle asli görevleri olan ders görevlerini yerine getirirler; mevzuatı gereği yürütmek zorunda oldukları ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda bu görevi yürütürler.)

Durum şu an böyle mi yorumlanmalı yoksa başka bir yorumu var mı?

Anladığım kadarıyla kısa özet geçersek sanırım durum bu şekilde:

1- Ders saatiniz 21 saat altındaysa birden fazla okula görevlendirilebilirsiniz, (Görevlendirme Esasları Madde 1-c : Ders yükü az olan YEĞİTEK Okul Sorumlusuna ek okul sorumluluğu verilebilir. )(Madde 7 : 21 saatten fazla ders yükü olan öğretmenlere, kendi okulu dışında YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevi verilmez.)

2- Okul ders saatleri içerisinde yapılan(tenefüs dahil) sınıf rehberliği, nöbet ve kulüp işlemlerinden ek ders alamıyoruz. Belletmenlik,kurs vb. okul ders saatleri dışında yapılanlardan ek ders alabiliyoruz.(Görevlendirme Esasları Madde 10: YEĞİTEK Okul Sorumluları görevlendirildikleri okulun haftalık ders programında belirtilen öğrenci giriş-çıkış saatlerinde görev yapar.)

Durum şu an böyle mi yorumlanmalı yoksa başka bir yorumu var mı?
bir okulu zor yetiştiriyorken 2. 3. okulu nasıl yetiştirecek bu yos(ma) kişisi. (herkesin okulunda 8 tahta yok mesela bizimkinde 50+ tahta var pc leri saymıyorum)
haa evrak üstünde diğer okula gidip evet bu tahta arızalıdır çalışmıyor teknik destek alınmalıdır tutanağı tutup idareye teslim edilecekse bunun içinde farklı yere görevlendirmeye gerek yok bunu oradaki hizmetli de yapar yani verimlilik düşer kişi kendi okulundaki sorunlara mı düzgün geçerli çözümler üretsin sağda soldaki okullara mı.
ben şahsen 2 . bir yere verilsem orayı benimsemem kesinlikle hiç bir format yazılım vs düzeltme işine girmem yolu budur dışarıdan teknik servis çağırtıp yaptırmaktır derim geçerim. ben hamalmıyım 2-3 farklı okulun sorunlarına merhem olayım kendimi ailemi esas görevli olduğum yeri ihmal edeyim aptal mıyım ben. bu maddeleri yazanlara buradaki öğretmenler aynını yazıp sizin görevleriniz bunlardır işinize gelirse deseydi kabul ederlermiydi sormak gerek! lafta ederdik diyen çıkabilir birde uygulamada biraz çalıştıralım kolaymıymış zormuymuş sonra ....

Kulüp zaten ders saati dışında yapılıyor +2
Nöbet alır +3
Görevlendirme +18 = 23 saat Ve GS şampiyon.
Hocam sizin dediğiniz dersin full olduğu gün nöbet tutulmasında ek ders ödenir yazmıyor ancak ödenmemesi adına destekli madde yukarıda yazmış olduğum yerde var. Burda dayanak ne olmalıdır?

Ayrıca mesela benim haftalık toplam dersim 6 saat. Okuldaki günlük ders saati ise 7. Şimdi ben bir günde 6 saat derse girsem nöbet tuttsam ek ders alacak mıyım almayacak mıyım?

ilksms
Geri