YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Müdüre zümre tutanağı verirken aynı maddeyi iki defa yazıp verseniz fark edilir ama koskoca yönergeyi kimse okumadan onaya göndemiş, kaç kişinin onayında geçiyor kimse okumamış bile, gerçekten en dikkat çekici saçmalık bu, koca koca adamlar bakmadan imza atmış. Gerçekten benim için çok şaşırtıcı oldu, bu kadar da olamaz.
Ve yaziyi gönderen en ust makam meb
Durumun vehameti ortada ama hala bir düzeltme gelmedi

az önce arkadaşla bu durumu konuşuyorduk ve özet olarak bu kararları alanlar bizim okullardaki işleri yapmamızı istemiyor sonucuna vardık
şöyleki ;
halihazırda biliyorsunuz okulların %80 e yakınının garantisi bitmiş yeni takılanlarında geçen seneden beridir bitmeye başladılar
haliyle bizler işler yürüsün diyerek yüzmilyarlarca dolarlık bu devasa yatırımın çöp olmaması için elimize tornavida pense devre kart ram harddisk sensör ne varsa alabildiğimiz değiştirip çalışır hale getiriyoruz hatta bazı arkadaşlar daha duyarlı iş güvenliği kapsamında kendisi yapmayıp uzman özel teknisyen tutup parasını cebinden ödeyip devletimiz var olsun dersler aksamasın idare, öğretmen ve öğrenciler mutlu olsun diyebilen babayiğit arkadaşlar da var, haliyle bizim bu gider kalemlerini baya bir azaltmamız birilerinin hoşuna gitmemiş anlaşılan o ki daha çok iş yükü yükleyerek ya hiç bir şey yapılmamasını ya da görev talebinden bilişimcilerin el çekmesini istiyorlar ama bunu açıkça dile getiremiyor olabilirler gibi bir sonuca vardık.
Bundan önceki yönetmeliğin neyi vardı da böyle rezil sıçtırık bir yönetmelik çıkarıldı ondan daha iyi olmadığı ayan beyan ortada biz idarelerle anlaşamıyoruz ki (sebebi idarelerin kendi arkadaş tayfalarını özellikler sertifikalı olanları getirmek için attıkları binbir iftiralar yalan dolanları çoğunuz biliyorsunuz) bizi k.pek yerine koyuyorlar diyoruz daha da önlerine atmış oldular gidin birbirinizi yiyin der gibi. hele birde okullarda bazı müdür yardımcıları yok mu içinde tekn... kelimesi geçen her şeyi bize kasten iteliyorlar gıcık oluyorlar onlardan daha fazla alana hakimiz ve kısa sürede işlerimizi yapabiliyoruz diye ve de onlarla aynı ek dersi alıyoruz diye
Burada özellikle yeğitekin yapması gereken YOS'lara haftalık 40 saat ek ders hakkı vermesiydi bize artı haklar getireceklerine resmen öldürmüşler alanımızı ve yaptığımız işleri yani hiç bir önemi yokmuş yaptığımız hiç bir şeyin.

Son düzenleme:
az önce arkadaşla bu durumu konuşuyorduk ve özet olarak bu kararları alanlar bizim okullardaki işleri yapmamızı istemiyor sonucuna vardık
şöyleki ;
halihazırda biliyorsunuz okulların %80 e yakınının garantisi bitmiş yeni takılanlarında geçen seneden beridir bitmeye başladılar
haliyle bizler işler yürüsün diyerek yüzmilyarlarca dolarlık bu devasa yatırımın çöp olmaması için elimize tornavida pense devre kart ram harddisk sensör ne varsa alabildiğimiz değiştirip çalışır hale getiriyoruz hatta bazı arkadaşlar daha duyarlı iş güvenliği kapsamında kendisi yapmayıp uzman özel teknisyen tutup parasını cebinden ödeyip devletimiz var olsun dersler aksamasın idare, öğretmen ve öğrenciler mutlu olsun diyebilen babayiğit arkadaşlar da var, haliyle bizim bu gider kalemlerini baya bir azaltmamız birilerinin hoşuna gitmemiş anlaşılan o ki daha çok iş yükü yükleyerek ya hiç bir şey yapılmamasını ya da görev talebinden bilişimcilerin el çekmesini istiyorlar ama bunu açıkça dile getiremiyor olabilirler gibi bir sonuca vardık.
Bundan önceki yönetmeliğin neyi vardı da böyle rezil sıçtırık bir yönetmelik çıkarıldı ondan daha iyi olmadığı ayan beyan ortada biz idarelerle anlaşamıyoruz ki (sebebi idarelerin kendi arkadaş tayfalarını özellikler sertifikalı olanları getirmek için attıkları binbir iftiralar yalan dolanları çoğunuz biliyorsunuzdur) bizi k.pek yerine koyuyorlar diyoruz daha da önlerine atmış oldular gidin birbirinizi yiyin der gibi
Nöbet, kulüp, sınıf nasıl olacak?

Tamamen kaldıramıyorlar da şartları da iyileştiremiyorlar. Kangren olmuş bir ilişki
doğru bir tespit acaba yukarıdakilerde kıskandıkları için mi başka amaçlardan mı yoksa birilerinden korktuklarından mı bilişimcilerin huzurunu kaçırmayı kurtuluş olarak görmüşler. bu işin içinde bir bit eniği var ama nee çözemedim resmen bizi bizden olanlar hançerlemiş

Nerdeyse buraya kadar bütün yazılanları okudum. Bende 40 yaşlarına dayanmış biriyim. Öğretmenlik hayatımın en başından bu yıla kadar her yıl formatörlük görevine başvurdum ve yaptım. Âmâ son yıllarda gitgide bizi çok farklı mecralara çekmeye çalıştılar yok patent yok tübitak yok teknofest bunların hepsini idare benden beklemeye başladı.(idareye sıkışığı yerde yardım,fotokobi makinasına bakma ,test okuma vs vs angaryalar hep vardı ama bir şekilde hallediliyordum/tabi onları da baştan yapmamak lazımmış çünkü artık normal işim olarak görüldüğünü fark ettim). İşin sonunda benden bilim adamlığı/mucitlik beklenmesi işte bu zirve oldu bende 🤣 .Neyse şunu fark ettim suda haşlanan kurbağa misali yavaş yavaş haşlanmışım. EVET HALLEDERİZ yaparız aman sıkıntı çıkmasın aman düzenim bozulmasın dedikçe.

Neyse ama sonunda benimde artık takatim kalmadı bu sene Formatörlüğe başvurmuyorum. Ders saatimde dolmuyor ama onu da meb düşünsün 😂.

BTR görevi almayınca derslerin geri geleceği veya saygınlığımızın artacağı algısına nasıl kapıldınız arkadaşlar? Her ilde yüzlerce norm fazlası var bizim okuldan bu yıl kimse ek ders alamayacak nerdeyse adamlar maaş karşılığını zor dolduruyor. Biz almasak diğer branşlar kurs alır olur bi şekilde eldeki bulgurdan da oluruz. E-sınav sorumlusu gibi önemli bi işte bile her branşa kurs sertifika verdiler. Ders saatlerinin artması ihtimali çok çok çok az. BTR ye (YOS) a kadro ihtimali daha fazla bence ama yakında değil. Ya da derslerimiz tektas gibi sınıf 2 ye bölünürse bu bir çözüm olabilir. Hem haftalık başka dersten gitmez hem de haftalık toplam ders saati değişmez. Ya da seçmeli derslerin okul tarafından değilde veli veya öğrenci tarafından online seçildiği bir sistem gelirse bize ders çıkabilir. Buradaki BTR(YOS) arkadaşlara iğne batırmakla kendinizi kandırırsınız. Birde işin ekonomisi var tabi 15k ek ders getirisi 3 milyonluk bir evin kira getirisine eşdeğer.

ekonomi kısmı nda haftada hiç bişey alma hade 18 saat katkısı var. 10/1 alma hadi zaten 10 saat derse giren 1 öğretmen 3 nöbet 2 klup 1 de 10/1 alıyor.Yani sonuç hadi 18 saat fazla al etti mi 4 hafta 72 saaat yani alacağın en iyi fazlalık vergıye girme ama kesin gireceksin yüzde 15 vergi ek ders 138 tl 72x138=9.9 yuzde 20 vergi ek ders 130x72=9.4 diyelim yüzde 27 girermiyiz orası bilmem ozaman dahada düşer ham net para brüt verilen maaşdan kesilmeyen sonuç 10 k bile değil çıkarınca bana göre değmiyor ilk görev zamanı maaş yüzde 40 ekdersti yani şu an net olması gereken ek ders 26 bin olmalıydı.Şuan yüzde 20 düştü ekders maaşın. fazladan 5 gün okula gitme,yol masrafı,yeme vb falan düşersek daha da vahim 3 gün gider dersime girer ayda 8 gün az çalışırım.

Ve yaziyi gönderen en ust makam meb
Durumun vehameti ortada ama hala bir düzeltme gelmedi
Aynen hocam ama bugün bir netlik olur diye bekliyorum. Daha duyuruya çıkılmaldı biraz vaktimiz var. Bu kadar ek görev koyup 9.maddeyi çıkartırlarsa ben de görev almam. Beklemedeyiz bakalım

BTR görevi almayınca derslerin geri geleceği veya saygınlığımızın artacağı algısına nasıl kapıldınız arkadaşlar? Her ilde yüzlerce norm fazlası var bizim okuldan bu yıl kimse ek ders alamayacak nerdeyse adamlar maaş karşılığını zor dolduruyor. Biz almasak diğer branşlar kurs alır olur bi şekilde eldeki bulgurdan da oluruz. E-sınav sorumlusu gibi önemli bi işte bile her branşa kurs sertifika verdiler. Ders saatlerinin artması ihtimali çok çok çok az. BTR ye (YOS) a kadro ihtimali daha fazla bence ama yakında değil. Ya da derslerimiz tektas gibi sınıf 2 ye bölünürse bu bir çözüm olabilir. Hem haftalık başka dersten gitmez hem de haftalık toplam ders saati değişmez. Ya da seçmeli derslerin okul tarafından değilde veli veya öğrenci tarafından online seçildiği bir sistem gelirse bize ders çıkabilir. Buradaki BTR(YOS) arkadaşlara iğne batırmakla kendinizi kandırırsınız. Birde işin ekonomisi var tabi 15k ek ders getirisi 3 milyonluk bir evin kira getirisine eşdeğer.
Norm fazlası sadece bu branşa özgü değil.Sertifika verilenlerin çoğunun görev almadığını biliyoruz.

Bugüne kadar görev aldık düzelen birşey oldu mu hocam? Her değişiklik daha kötü oldu.Bir yerde tepki vermek gerekiyor. Verilecek en iyi tepki görev almamak.

Öğretmen olarak ekonomik sıkıntı cekmeyenimiz yoktur herkesin ek derse ihtiyacı var ama bu her şarta evet diyeceğimiz anlamına gelmiyor

Yeni göreve başvuran sayısı BTR'ye göre azalır ama keskin bir düşüş olmaz. Çoğu arkadaş da zaten mecburen görev alıyor. Keşke çalışma motivasyonunun yüksek olduğu bir görevlendirme şekli olsaydı. Hem verim artardı hem de yaptığımız işten zevk alırdık. Keşke.

Yeni yönetmelikte nöbet görevi gibi iş yükleri ile ilgili bir şey bulan var mı?

Yeni yönetmeliği göre Yeğitek Okul Sorumlusuna sınıf rehber öğretmenliği verilmiyor değil mi?

ilksms
Geri