YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
,Ek-2 dışında herhangi bir görev verilmez, maddesi tekrar eden maddenin yerine mi yazılacaktı yoksa zaten kaldırıldı mı belirsizliğini telefonla arayıp soran bir arkadaşımız var mı

YOS Merak Edilenler Soru ve Cevap yayınlanır 1 aya kadar.

Sınıf Öğretmenliği ve Nöbet verilir mi verilmez mi? Neden bunu yazma zahmetinde bulunmamışlar ilginç.

Bu YOS olayı Mayıs ayından beri gündemdeydi YEGİTEK şube olduktan sonra... 4 ay yattıktan sonra bu kadar kötü hazırlanamazdı. Pazartesi İl Koordinatörleri ile toplantı var YEGİTEK in muhtemelen anlaşılmayan yerler düzeltilir sorulur. Her zaman ki gibi kervanı yolda düzerler.

Olmaz da şurada birlik olunsa ve hiçbir BT Öğretmeni arkadaşımız görev talep etmese acaba ne olur?

şu maddeyi anlayamadım, bu yıl okulda 32 saat dersim olacakmış, bir öğretmen daha talep ettiğimizde ben yos görevi alarak minimum kaç derse girebilirim?
Hocam devleti zarara uğratmayacak şekilde diyor. Yani size 3-5 saat verelim, diğer hocada geri kalan dersleri alsın. İkiniz de ekders alın düşüncesi olmayacak diyor. Dersleri 16+16 olacak şekilde bölün diyor. Diğer öğretmene ekders ödemesi yapmayın diyor.

Başvuru formuna dikkat edin arkadaşlar! Sadece istekte bulunan öğretmenin imzası var...

Bazı okul müdürlerinin "uygun bulmuyorum", "başvurunu onaylamam" vb. davranışlarla arkadaşlara zorluk çıkardığını biliyoruz. Bu forumda çok örneklerini okuduk. ..

Başvuru formu bir dilekçedir. Okul ve ilçe MEM bu dilekçeyi İl MEM'e göndermek zorundadır. Göndermemek ısrar edenler suç işler.

Sizin görevlendirmenize karar verecek İl MEM`dir.

Son düzenleme:
Hocam devleti zarara uğratmayacak şekilde diyor. Yani size 3-5 saat verelim, diğer hocada geri kalan dersleri alsın. İkiniz de ekders alın düşüncesi olmayacak diyor. Dersleri 16+16 olacak şekilde bölün diyor. Diğer öğretmene ekders ödemesi yapmayın diyor.
40 saat olsa nasıl olacak o zaman. Her zaman eşit mi bölünür?

Ya da BTR 24 diğer öğretmen 16 girsin devlet diğer öğretmene ekders ödemesin, zarara uğramasın mı?

Merak ettiğimden, bilmediğimden soruyorum...

Verilmez yazmaması daha iyi değilmi. Şimdi engelleyen birşey yok
Eski bilgiler devam eder bu tür durumlarda. Sınıf öğretmenliği veya nöbet alan öğretmen arkadaşlar ekders alamaz, ekders alırlarsa geri istenir vs. gibi durumlar oluşur. İlden ile farklılıklar oluşur görürsünüz bakın.

Okul ve il/ilçe yöneticilerine insiyatif bırakılmadan herşeyin kırmızı çizgilerle belirlenmesi gerekirdi.

Acaba toplam mesai kaç ders saat üzerinden değerlendirilecek Btr gibi mi, yoksa Rehber ögretmenler gibi 30 saat mi? Bu konuda çok haksızlık oluyor. Yani örneğin ortaokulda 35 saat ders var. 10 dersi varsa 20 saat görevlendirme tarzımı yoksa okul ders saatleri süresince 35 saat mi?

Acaba toplam mesai kaç ders saat üzerinden değerlendirilecek Btr gibi mi, yoksa Rehber ögretmenler gibi 30 saat mi? Bu konuda çok haksızlık oluyor. Yani örneğin ortaokulda 35 saat ders var. 10 dersi varsa 20 saat görevlendirme tarzımı yoksa okul ders saatleri süresince 35 saat mi?

Maalesef şöyle yazıyor:

"YEĞİTEK Okul Sorumluları görevlendirildikleri okulun haftalık ders programında belirtilen öğrenci giriş-çıkış saatlerinde görev yapar. "

Çok takılmaya gerek yok, aynı düzen devam eder. Yormayın kendinizi. Olmam diyen tüm bilişimcilerin hepsi Yos olur, paşa paşa dönem biter. Uyduruk bir iki proje danışmanlığı dışında değişen bir şey yok. Sallayın gitsin.
Bizden proje mi bekleyecekler yoksa proje yapanlara destek mi bekleyecekler orasını çözemedim.

YEĞİTEK Okul Sorumlusu (YOS) görevi diye önümüze konan şey angarya paketidir. İsim değişmiş, süslü kelimeler eklenmiş ama özünde BTR’nin birebir devamı (hatta içerik olarak daha da kötüsü): “Okulda bilişim öğretmeni varsa, YOS yapalım; ne iş varsa ona yıkalım.”

Bu görevi kabul eden her öğretmen, farkında olarak ya da olmayarak mesleğini kendi eliyle değersizleştiriyor. Evet, belki ekonomik şartlar hepimizi zorluyor, belki ek ders ücreti cazip gelebilir. Ama unutmayalım: Bu işin karşılığı o üç kuruş değil.

Çünkü YOS:

Ne kariyer getiriyor,

Ne saygınlık katıyor,

Ne de emeğimizi hakkıyla karşılıyor.

Tek getirdiği şey; daha fazla sorumluluk, daha fazla yorgunluk ve sonunda “bilişim öğretmeni = okulun teknik elemanı” algısının daha da pekiştirilmesi.

Bence hiçbirimiz bu göreve başvurmayalım.
Herkes yapamasa bile, ciddi sayıda kişi “hayır” derse idarelerin de Bakanlığın da eli kolu bağlanır. En kötü ihtimalle bile güçlü bir farkındalık yaratırız.

Unutmayın, biz öğretmeniz. Ucu açık, angaryaya kapı aralayan YOS görevini ben almayacağım. Mesleki onurumuz için de almamayı herkese tavsiye ediyorum.

YEĞİTEK Okul Sorumlusu (YOS) görevi diye önümüze konan şey angarya paketidir. İsim değişmiş, süslü kelimeler eklenmiş ama özünde BTR’nin birebir devamı (hatta içerik olarak daha da kötüsü): “Okulda bilişim öğretmeni varsa, YOS yapalım; ne iş varsa ona yıkalım.”

Bu görevi kabul eden her öğretmen, farkında olarak ya da olmayarak mesleğini kendi eliyle değersizleştiriyor. Evet, belki ekonomik şartlar hepimizi zorluyor, belki ek ders ücreti cazip gelebilir. Ama unutmayalım: Bu işin karşılığı o üç kuruş değil.

Çünkü YOS:

Ne kariyer getiriyor,

Ne saygınlık katıyor,

Ne de emeğimizi hakkıyla karşılıyor.

Tek getirdiği şey; daha fazla sorumluluk, daha fazla yorgunluk ve sonunda “bilişim öğretmeni = okulun teknik elemanı” algısının daha da pekiştirilmesi.

Bence hiçbirimiz bu göreve başvurmayalım.
Herkes yapamasa bile, ciddi sayıda kişi “hayır” derse idarelerin de Bakanlığın da eli kolu bağlanır. En kötü ihtimalle bile güçlü bir farkındalık yaratırız.

Unutmayın, biz öğretmeniz. Ucu açık, angaryaya kapı aralayan YOS görevini ben almayacağım. Mesleki onurumuz için de almamayı herkese tavsiye ediyorum.
Btr gurubunda yazı ne zaman gelecek, formu gördük doldurup göndersek olmaz mı diyenler var, hatta formun çıktısını alıp doldurmuş zümrelerim olduğuna eminim ama ıspatlayamam🤣

Btr gurubunda yazı ne zaman gelecek, formu gördük doldurup göndersek olmaz mı diyenler var, hatta formun çıktısını alıp doldurmuş zümrelerim olduğuna eminim ama ıspatlayamam🤣
alt tarafı 1 dönem ya da 1 sene görev almasalar kazanacakları kaybedeceklerinden fazla olacak ama bizim en büyük düşmanımız yine kendi branşdaşlarımız. ne bedenciler ne resimciler ne rehberlikçiler gibi olabildik ki elimizde onlardan daha fazla ses getirecek imkanlar var

çöken tahtayı formatlamasan kilit yazılımı yüklemesen süresi biten ofis yazılımlarını güncellemesen çıktı alamayan idareciye yardım etmezsen bile çoğu okulda kaos çıkar ama biz ne yazık ki elimizde tuzlukla sağa sola koşuyoruz

alt tarafı 1 dönem ya da 1 sene görev almasalar kazanacakları kaybedeceklerinden fazla olacak ama bizim en büyük düşmanımız yine kendi branşdaşlarımız. ne bedenciler ne resimciler ne rehberlikçiler gibi olabildik ki elimizde onlardan daha fazla ses getirecek imkanlar var

çöken tahtayı formatlamasan kilit yazılımı yüklemesen süresi biten ofis yazılımlarını güncellemesen çıktı alamayan idareciye yardım etmezsen bile çoğu okulda kaos çıkar ama biz ne yazık ki elimizde tuzlukla sağa sola koşuyoruz
250 öğretmenden 50 si görev alıyor ilçede her okul bilişimci arıyor inan değişen bişey yok hocam

ilksms
Geri