YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
21 aramazlar ama 15 altına ikinci okul verirler bence. bakalım ilçeler nasıl yorumlayacak ve uygulayacak bunu. ilden ile ilçeden ilçeye farklılıklar olacak tahminimce
e adamlar baktı ne koyarsak koyalım yine görev alıyorlar ses çıkaran yok, bari suyundan turşusundan acısından dıdısından ne var ne yok katalım bakalım yine alırlarsa daha da koyarız, yok eğer almazlarsa gevşetiriz veya kurs vererek görev alacak kişi sayısını arttırırız yine bu işleri yükleyecek şey birilerini buluruz mu demek istemişler acep, bu kriterlerle normal şartlarda aklı başında aile bilinci sorumluluk ve görev anlayışı oturmuş birisi görev talep etmez kendisine hakaret sayar bu maddeleri. Nokta!

Form

Ekli dosyalar

• FB_IMG_1756546479886.webp
    FB_IMG_1756546479886.webp
    36.6 KB · Görüntüleme: 615
  • FB_IMG_1756546469845.webp
    FB_IMG_1756546469845.webp
    54.3 KB · Görüntüleme: 535
  • FB_IMG_1756546474839.webp
    FB_IMG_1756546474839.webp
    64.1 KB · Görüntüleme: 559
"ÖRNEKTİR" görev aldığınız okulun şartlarına uygun doldurun.

Madde çıkarın, madde ekleyin...
Hocam bu forma dokunmadan aynen yollamami istenmisti gecen sene. Hatta bu tabloda su yazdigi icin bu sizin göreviniz dendi. Herhangi bir calisma yaparsak diye konmus o madde oraya dedim koordinatör tehdit etti resmen. Bazi işgüzar koordinatörler degistirmeyin der gibime geliyor.

Hocam bu forma dokunmadan aynen yollamami istenmisti gecen sene. Hatta bu tabloda su yazdigi icin bu sizin göreviniz dendi. Herhangi bir calisma yaparsak diye konmus o madde oraya dedim koordinatör tehdit etti resmen. Bazi işgüzar koordinatörler degistirmeyin der gibime geliyor.
Bizde de yaptıklarınızı yazın yapmadıklarınızı boş bırakın denilmişti.

Hala BTR ile aynı gibi çok fazla değişiklik yok diyebilen arkadaşların olması şaşırtıcı gerçekten. Bize düşman olarak kendimiz yeteriz başkasına gerek yok.

-- "Yegitek Okul Sorumlusu" ufak bir ad değişikliği gibi ancak yıllardır ortada olan şey daha açık açık vurgulanmaya başlanmış. Allah aşkına bizim dışımızda hangi branş bir eğitim-öğretim döneminde birden fazla genel müdürlüğe bağlı çalışır?

-- Açık açık demişler ki sorumlusu yoksa ihtiyaç varsa istediğim kadar okulun sorumluluğunu veririm. Bunun tek istisnası okulunda 21 saat ve üzeri dersi olanlar görünüyor. Biz hala burada taştan su çıkarmaya çalışıp şöyledir böyledir yorumu yapmaya çalışıyoruz.

-- Normalde idarecilerin yapması gereken birçok işi (Etkinlik, proje v.b. yürütücü sorumluluğu) yaptırım gücü olmadan resmi olarak bize yıkmışlar. Bazı arkadaşlar zaten yapıyorduk, diyor... Siz yapıyordunuz, hocam. Vaktinin, zamanının kıymetini bilenler, resmi olarak kendi işi olmayan hiç bir görevi üzerlerine almıyorlardı. Şimdi mecburlar...

-- Eskiden sorunlar yaşayınca neden belirterek basit bir dilekçe ile istifa edebiliyordunuz. (Gerçi artık sorun yaşayacak bir şey de kalmamış neredeyse her şeyi resmiyete dökmüşler.) İstifa eden arkadaşlar oldu diye hatırlıyorum. Şimdi ciddi ciddi görev bırakılamaz diye madde koymuşlar. Evet yine belirli şartlarda istifa edilebiliyor ama madde koyduklarına göre kanıtlamanız gerekecek...

....
....
....

Kısacası başımızı eğip ne olacak ya dedikçe hepinizin affına sığınarak yazıyorum "Okulun Her şeyi"(zümreme saygısızlık etmemek adına yine yazamadım, "her şeyi" kısmını içinizden geldiği gibi değiştirerek okuyabilirsiniz.) kadrosuna doğru gidiyoruz.
Sevenlerine ve aşıklarına saygılar!
Onlara son bir not: Abi gidip idareci olsanıza ne diye sürekli şu görevi güzelleyip duruyorsunuz. Bu kadar güzelleme günde taş çatlasın 2 saat az mesai için mi? BT öğretmeniyseniz emin olun idarecilikte çok daha rahat olursunuz. Kağıt kürek şablonlarınızı bir kez hazırlar yıllarca kullanırsınız. Bazı idarecilerin günlerce uğraşıp yapamadığını siz 1-2 saatte halledersiniz. Derse girmediğiniz de cabası. Çok çok rahat edersiniz. Ha gerçi unuttum, kıramayıp işgüzarlık yapıp müdür ve diğer müdür yardımcılarının işlerine de el atmazsanız rahat edersiniz. Aksi taktirde o daha büyük işkenceye dönüşebilir. Adamlar gelip yanınızda çay kahve içer sizde o esnada onların işlerini yaparsınız.

Son düzenleme:
Hala BTR ile aynı gibi çok fazla değişiklik yok diyebilen arkadaşların olması şaşırtıcı gerçekten. Bize düşman olarak kendimiz yeteriz başkasına gerek yok.

-- "Yegitek Okul Sorumlusu" ufak bir ad değişikliği gibi ancak yıllardır ortada olan şey daha açık açık vurgulanmaya başlanmış. Allah aşkına bizim dışımızda hangi branş bir eğitim-öğretim döneminde birden fazla genel müdürlüğe bağlı çalışır?

-- Açık açık demişler ki sorumlusu yoksa ihtiyaç varsa istediğim kadar okulun sorumluluğunu veririm. Bunun tek istisnası okulunda 21 saat ve üzeri dersi olanlar görünüyor. Biz hala burada taştan su çıkarmaya çalışıp şöyledir böyledir yorumu yapmaya çalışıyoruz.

-- Normalde idarecilerin yapması gereken birçok işi (Etkinlik, proje v.b. yürütücü sorumluluğu) yaptırım gücü olmadan resmi olarak bize yıkmışlar. Bazı arkadaşlar zaten yapıyorduk, diyor... Siz yapıyordunuz, hocam. Vaktinin, zamanının kıymetini bilenler, resmi olarak kendi işi olmayan hiç bir görevi üzerlerine almıyorlardı. Şimdi mecburlar...

-- Eskiden sorunlar yaşayınca neden belirterek basit bir dilekçe ile istifa edebiliyordunuz. (Gerçi artık sorun yaşayacak bir şey de kalmamış neredeyse her şeyi resmiyete dökmüşler.) İstifa eden arkadaşlar oldu diye hatırlıyorum. Şimdi ciddi ciddi görev bırakılamaz diye madde koymuşlar. Evet yine belirli şartlarda istifa edilebiliyor ama madde koyduklarına göre kanıtlamanız gerekecek...

....
....
....

Kısacası başımızı eğip ne olacak ya dedikçe hepinizin affına sığınarak yazıyorum "Okulun Her şeyi"(zümreme saygısızlık etmemek adına yine yazamadım, "her şeyi" kısmını içinizden geldiği gibi değiştirerek okuyabilirsiniz.) kadrosuna doğru gidiyoruz.
Onlara son bir not: Abi gidip idareci olsanıza ne diye sürekli şu görevi güzelleyip duruyorsunuz. Bu kadar güzelleme günde taş çatlasın 2 saat fazla mesai için mi? BT öğretmeniyseniz emin olun idarecilikte çok daha rahat olursunuz. Kağıt kürek şablonlarınızı bir kez hazırlar yıllarca kullanırsınız. Bazı idarecilerin günlerce uğraşıp yapamadığını siz 1-2 saatte halledersiniz. Derse girmediğiniz de cabası. Çok çok rahat edersiniz. Ha gerçi unuttum, kıramayıp işgüzarlık yapıp müdür ve diğer müdür yardımcılarının işlerine de el atmazsanız rahat edersiniz. Yoksa o daha büyük işkenceye dönüşebilir. Adamlar gelip yanınızda çay kahve içer sizde o esnada onların işlerini yaparsınız.
Aynen Hocam katılıyotum ,Bir çok sorumluluk ekledikten sonra bizi koruyan tek maddeyi de
(Rehber Öğretmenliği görevi olduğu günlerde, eğitim öğretim saatleri içinde Ek-2'de belirtilen görevlerin dışında başka bir görev verilemez.) çıkarmışlar Yazık !

....
....
....

Onlara son bir not: Abi gidip idareci olsanıza ne diye sürekli şu görevi güzelleyip duruyorsunuz. Bu kadar güzelleme günde taş çatlasın 2 saat az mesai için mi? BT öğretmeniyseniz emin olun idarecilikte çok daha rahat olursunuz. Kağıt kürek şablonlarınızı bir kez hazırlar yıllarca kullanırsınız. Bazı idarecilerin günlerce uğraşıp yapamadığını siz 1-2 saatte halledersiniz. Derse girmediğiniz de cabası. Çok çok rahat edersiniz. Ha gerçi unuttum, kıramayıp işgüzarlık yapıp müdür ve diğer müdür yardımcılarının işlerine de el atmazsanız rahat edersiniz. Yoksa o daha büyük işkenceye dönüşebilir. Adamlar gelip yanınızda çay kahve içer sizde o esnada onların işlerini yaparsınız.
Daha ne kadar güzel anlatılabilirdi bilmiyorum.

....
....
....

Onlara son bir not: Abi gidip idareci olsanıza ne diye sürekli şu görevi güzelleyip duruyorsunuz. Bu kadar güzelleme günde taş çatlasın 2 saat az mesai için mi? BT öğretmeniyseniz emin olun idarecilikte çok daha rahat olursunuz. Kağıt kürek şablonlarınızı bir kez hazırlar yıllarca kullanırsınız. Bazı idarecilerin günlerce uğraşıp yapamadığını siz 1-2 saatte halledersiniz. Derse girmediğiniz de cabası. Çok çok rahat edersiniz. Ha gerçi unuttum, kıramayıp işgüzarlık yapıp müdür ve diğer müdür yardımcılarının işlerine de el atmazsanız rahat edersiniz. Aksi taktirde o daha büyük işkenceye dönüşebilir. Adamlar gelip yanınızda çay kahve içer sizde o esnada onların işlerini yaparsınız.
Bir maddeyi gözden kaşırmışım onu da ekleyelim. Daha önce BTR görevi esaslarında da vardı sanki son dönemde değişiklikle yapılabiliyordu diye hatırlıyorum.

2-Fatih Projesi kapsamı dışında bulunan okullara, yaygın eğitim kurumlarına, eğitim ve
uygulama merkezlerine, Bilim ve Sanat Merkezlerine, bilişim teknolojileri alanı bulunan
mesleki ve teknik Anadolu liselerine, akşam sanat okullarına
ve il/ilçe milli eğitim
müdürlüklerine “YEĞİTEK Okul Sorumlusu” adı altında görevlendirme yapılmayacaktır.

Bu ne bu! Türkçesini yazayım; nasıl olsa ilgili kurumlarda "...." lar (yine isteyen istediği gibi doldurarak okusun, fedakar, cengaver deyin ne bileyim işte...) var onlar, gerekeni yaparlar... Topyekün BT-BÖT branşlarının ayağa kalkması lazım da neyse... Daha önce dedik ya önce bölersin sonra yutarsın. Bu noktada da birleştirmek yerine böldürenler utansın!

Son düzenleme:
Aynen Hocam katılıyotum ,Bir çok sorumluluk ekledikten sonra bizi koruyan tek maddeyi de
(Rehber Öğretmenliği görevi olduğu günlerde, eğitim öğretim saatleri içinde Ek-2'de belirtilen görevlerin dışında başka bir görev verilemez.) çıkarmışlar Yazık !
Çünkü; biz teftiş geldiğinde asıl vazifemiz olan derslerimizden sorguya çekileceğinizi bilen YEGİTEK'ten yeni görevler geldiğinde ders yükümüze ve okuldaki görevlerimize bakılmadan o görevleri de yerine getirmesi gereken bir "şey" iz. :) ("şey" kısmını yine isteyen istediği şekilde doldursun.)

Ayrıca YEGİTEK'in hangi biriminden bir görev geleceğini eklemediğime de dikkat etmenizi istiyorum dostlar. Malum artık sadece YEGİTEK merkez yok... Bağlı olduğunuz ilçe onun da bağlı olduğu il birimi var... Yani verilebilecek görevleri sadece okul idaresi olarak sınırlandırmayın geniş düşünün derim. Saygılarımla...

Son düzenleme:
Şimdiye kadar okul okul gezmemek için btr kadrosundan yanaydım ama artık dersten yanayım. Yeğiteğin bize bakış açısını geç te olsa çok iyi anladım. Koca bakanlığın öğretmeni olmak mı, bir genel müdürlüğün ekders karşılığı işçisi olmak mı?

Şimdiye kadar okul okul gezmemek için btr kadrosundan yanaydım ama artık dersten yanayım. Yeğiteğin bize bakış açısını geç te olsa çok iyi anladım. Koca bakanlığın öğretmeni olmak mı, bir genel müdürlüğün ekders karşılığı işçisi olmak mı?
Affınıza sığınarak düzelteyim hocam.

Bakanlığın öğretmeni olmak mı? Yoksa ek ders karşılığı, bakanlığın öğretmeni + bir diğer genel müdürlüğün sınırları belli olmayan işçisi olmak mı?

Affınıza sığınarak düzelteyim hocam.

Bakanlığın öğretmeni olmak mı? Yoksa ek ders karşılığı, bakanlığın öğretmeni + bir diğer genel müdürlüğün sınırları belli olmayan işçisi olmak mı?
Estağfirullah hocam. Btr kadrosu için söylemiştim. Görevlendirme geçici ama kadro ipleri tamamen teslim etmek demek.

Sadece tahtaları çalışır vaziyette tutup, öğretmenlerin faydalanmasını sağlamak bile başlı başına bir işken, derse gireceğim(yazılısı, konu hazırlığı, ödevi...), nöbet tutacağım, sınıf kulüp alacağım, yeğiteğin görevlerini yapacağım oyle mi? Sadece ek ders için mi? 22 yıllık formatorlugumun sonuna geldigimi hissediyorum. Dersime girer çıkarım 1 tane bile kablonun ucundan tutmam dostlar.

Rehber öğretmenleri kadar olamadık. Adamlar kale gibi duruyor ve hakları hep artıyor. Ama bilişim branşını, herkes eğip büküyor, herkes söz söylüyor,herkes iş yaptırıyor,kimse kaale almıyor, norm fazlası, ders kitabı yok ve daha bir sürü şey çabası. Şimdi de okulda ne var ne yok herşeyi yüklemek istiyorlar. Muhtemelen idarecilerin yüklerini de bilişimcilere yüklemek için açık kapıları bırakmışlar. Konuşmaya gelince bilişim çağı, iletişim çağı derler ama bilişimcilerin, yaramaz öğrenci kadar değeri yok. Her yaptıkları daha da kötüye götürmek için. Maalesef eğitimin günah keçisi bizim branş hep oldu. Allah sonumuzu hayır etsin. Bunca yıllık formatörlüğümün galiba sonuna geliyorum. Bize baskı aracı kullanmak için bir maşa oldu artık formatörlük. Dersine girip çıkmak daha iyi. Ek dersin getirisi zaten az.

Sıkıntı yok, değerli hocam. Birçok arkadaşımız o zamanda yapıyorlardı verilen görevleri. Yani onlar için çok ta değişen bir şey yok açıkçası 🤣🤣🤣🤣🤣

11.maddeye göre nöbet ve kulüp ücretleri personel genel müdürlüğünün görüş yazıları dikkate alındığında ödenmez. Yeğitek Önceki Btr görevlendirmelerinde nöbet ve kulüp görev durumu açıkça belirtmişlerdi.

11.maddeye göre nöbet ve kulüp ücretleri personel genel müdürlüğünün görüş yazıları dikkate alındığında ödenmez. Önceki Btr görevlendirmelerinde nöbet ve kulüp görev durumu açıkça belirtmişlerdi.
11- Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16’ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında ek ders ücretinden yararlandırılmak üzere YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen öğretmenlere, ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez.

Nöbet asli görev değil ki YOS için. Öğretmenlere mesai saatleri dahilinde kurs eğitim vs verirse onun için ek ücret ödenmez. Koordinatörlere de öyle yapıyorlardı.

Okulda herkes sadece kendi isini yapip gidecek.Yos ise derse girdiği yetmeyecek birde herkesin kaçtığı bütün projelerden sorumlu olacak.Millet kulüp almak istemeyecek toplantıda,sana ise sene boyunca olan projelerin hesabı sorulacak.
Bunu kabul etmek için hiç derse girmeden sadece bu işlerle uğraşmak gerekiyor.

11- Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16’ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında ek ders ücretinden yararlandırılmak üzere YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen öğretmenlere, ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez.

Nöbet asli görev değil ki YOS için. Öğretmenlere mesai saatleri dahilinde kurs eğitim vs verirse onun için ek ücret ödenmez. Koordinatörlere de öyle yapıyorlardı.
Hocam ek dersler konusunda personel genel müdürlüğünün yazıları dikkate alınması gerekir, pgm nöbet ve kulüp görevlerini bir öğretmenin asli görevlerinden sayıyor. Yeğitek bu durumda tekrardan bir görüş yazısı yazarsa problem çözülebilir.

şu maddeyi anlayamadım, bu yıl okulda 32 saat dersim olacakmış, bir öğretmen daha talep ettiğimizde ben yos görevi alarak minimum kaç derse girebilirim?

Ekli dosyalar

• IMG_2015.webp
    IMG_2015.webp
    86.8 KB · Görüntüleme: 498
Arkadaşların da belirttiği gibi elimizdeki tek iyi madde alınıp bir sürü sorumluluk yüklenmiş. Buna sebep olanlar da il koordinatörleri. Kendi branşımız yani. Biz birlik olamamaktan şikayetçiyken meslektaşlarımız kuyumuzu kazıyormuş.

Yıllardır görev alıyorken bu sene almayacağım. Benim gibi birçok arkadaş var. Görev alacak arkadaşları şimdiden uyaralım da sonra burada şikayet etmesinler.Normalde bile görevlendirilen sayısı yetmiyorken bırakanlardan sonra bakalım ne olacak. Görev isteyen sayısı az görev yeri çok. Artık 2 okul mu olur 3 mü olur Allah bilir.

Ayrıca bu kadar dert varken nöbet ücreti alır mıyız almaz mıyız en basit dert olacak

7- Görevlendirilen öğretmenler, öncelikle asli görevleri olan ders görevlerini yerine getirirler;
mevzuatı gereği yürütmek zorunda oldukları ders görevini yerine getirdikten sonra kalan
zamanda bu görevi yürütürler.

Burada asli görev olarak sadece dersi işaret etmiş. Bu durumda nöbet, sınıf, kulüp, ders dışı egzersiz, kurs ek dersi almakta sıkıntı yok.
Sınıf öğretmenliği ve Nöbet konusunda görev verilip verilmeyeceği net değil.

ilksms
Geri