e adamlar baktı ne koyarsak koyalım yine görev alıyorlar ses çıkaran yok, bari suyundan turşusundan acısından dıdısından ne var ne yok katalım bakalım yine alırlarsa daha da koyarız, yok eğer almazlarsa gevşetiriz veya kurs vererek görev alacak kişi sayısını arttırırız yine bu işleri yükleyecek şey birilerini buluruz mu demek istemişler acep, bu kriterlerle normal şartlarda aklı başında aile bilinci sorumluluk ve görev anlayışı oturmuş birisi görev talep etmez kendisine hakaret sayar bu maddeleri. Nokta!21 aramazlar ama 15 altına ikinci okul verirler bence. bakalım ilçeler nasıl yorumlayacak ve uygulayacak bunu. ilden ile ilçeden ilçeye farklılıklar olacak tahminimce
Hangi ilçe hocam?Telegram kanali kurup organize olmaya calissak dicemde kendi ilcemdeki arkadaslar ne denirse he diyorlar.
Bu madde çok önemliBu maddeyi göremedim arkadaşlar Bizim için en önemli maddeydi ;
Rehber Öğretmenliği görevi olduğu günlerde, eğitim öğretim saatleri içinde Ek-2'de belirtilen görevlerin dışında başka bir görev verilemez.
"ÖRNEKTİR" görev aldığınız okulun şartlarına uygun doldurun.
Hocam bu forma dokunmadan aynen yollamami istenmisti gecen sene. Hatta bu tabloda su yazdigi icin bu sizin göreviniz dendi. Herhangi bir calisma yaparsak diye konmus o madde oraya dedim koordinatör tehdit etti resmen. Bazi işgüzar koordinatörler degistirmeyin der gibime geliyor."ÖRNEKTİR" görev aldığınız okulun şartlarına uygun doldurun.
Madde çıkarın, madde ekleyin...
Bizde de yaptıklarınızı yazın yapmadıklarınızı boş bırakın denilmişti.Hocam bu forma dokunmadan aynen yollamami istenmisti gecen sene. Hatta bu tabloda su yazdigi icin bu sizin göreviniz dendi. Herhangi bir calisma yaparsak diye konmus o madde oraya dedim koordinatör tehdit etti resmen. Bazi işgüzar koordinatörler degistirmeyin der gibime geliyor.
Aynen Hocam katılıyotum ,Bir çok sorumluluk ekledikten sonra bizi koruyan tek maddeyi deHala BTR ile aynı gibi çok fazla değişiklik yok diyebilen arkadaşların olması şaşırtıcı gerçekten. Bize düşman olarak kendimiz yeteriz başkasına gerek yok.
-- "Yegitek Okul Sorumlusu" ufak bir ad değişikliği gibi ancak yıllardır ortada olan şey daha açık açık vurgulanmaya başlanmış. Allah aşkına bizim dışımızda hangi branş bir eğitim-öğretim döneminde birden fazla genel müdürlüğe bağlı çalışır?
-- Açık açık demişler ki sorumlusu yoksa ihtiyaç varsa istediğim kadar okulun sorumluluğunu veririm. Bunun tek istisnası okulunda 21 saat ve üzeri dersi olanlar görünüyor. Biz hala burada taştan su çıkarmaya çalışıp şöyledir böyledir yorumu yapmaya çalışıyoruz.
-- Normalde idarecilerin yapması gereken birçok işi (Etkinlik, proje v.b. yürütücü sorumluluğu) yaptırım gücü olmadan resmi olarak bize yıkmışlar. Bazı arkadaşlar zaten yapıyorduk, diyor... Siz yapıyordunuz, hocam. Vaktinin, zamanının kıymetini bilenler, resmi olarak kendi işi olmayan hiç bir görevi üzerlerine almıyorlardı. Şimdi mecburlar...
-- Eskiden sorunlar yaşayınca neden belirterek basit bir dilekçe ile istifa edebiliyordunuz. (Gerçi artık sorun yaşayacak bir şey de kalmamış neredeyse her şeyi resmiyete dökmüşler.) İstifa eden arkadaşlar oldu diye hatırlıyorum. Şimdi ciddi ciddi görev bırakılamaz diye madde koymuşlar. Evet yine belirli şartlarda istifa edilebiliyor ama madde koyduklarına göre kanıtlamanız gerekecek...
....
....
....
Kısacası başımızı eğip ne olacak ya dedikçe hepinizin affına sığınarak yazıyorum "Okulun Her şeyi"(zümreme saygısızlık etmemek adına yine yazamadım, "her şeyi" kısmını içinizden geldiği gibi değiştirerek okuyabilirsiniz.) kadrosuna doğru gidiyoruz.
Sevenlerine ve aşıklarına saygılar!
Onlara son bir not: Abi gidip idareci olsanıza ne diye sürekli şu görevi güzelleyip duruyorsunuz. Bu kadar güzelleme günde taş çatlasın 2 saat fazla mesai için mi? BT öğretmeniyseniz emin olun idarecilikte çok daha rahat olursunuz. Kağıt kürek şablonlarınızı bir kez hazırlar yıllarca kullanırsınız. Bazı idarecilerin günlerce uğraşıp yapamadığını siz 1-2 saatte halledersiniz. Derse girmediğiniz de cabası. Çok çok rahat edersiniz. Ha gerçi unuttum, kıramayıp işgüzarlık yapıp müdür ve diğer müdür yardımcılarının işlerine de el atmazsanız rahat edersiniz. Yoksa o daha büyük işkenceye dönüşebilir. Adamlar gelip yanınızda çay kahve içer sizde o esnada onların işlerini yaparsınız.
Daha ne kadar güzel anlatılabilirdi bilmiyorum.Hala BTR ile aynı gibi çok fazla değişiklik yok diyebilen arkadaşların olması şaşırtıcı gerçekten. Bize düşman olarak kendimiz yeteriz başkasına gerek yok.
-- "Yegitek Okul Sorumlusu" ufak bir ad değişikliği gibi ancak yıllardır ortada olan şey daha açık açık vurgulanmaya başlanmış. Allah aşkına bizim dışımızda hangi branş bir eğitim-öğretim döneminde birden fazla genel müdürlüğe bağlı çalışır?
-- Açık açık demişler ki sorumlusu yoksa ihtiyaç varsa istediğim kadar okulun sorumluluğunu veririm. Bunun tek istisnası okulunda 21 saat ve üzeri dersi olanlar görünüyor. Biz hala burada taştan su çıkarmaya çalışıp şöyledir böyledir yorumu yapmaya çalışıyoruz.
-- Normalde idarecilerin yapması gereken birçok işi (Etkinlik, proje v.b. yürütücü sorumluluğu) yaptırım gücü olmadan resmi olarak bize yıkmışlar. Bazı arkadaşlar zaten yapıyorduk, diyor... Siz yapıyordunuz, hocam. Vaktinin, zamanının kıymetini bilenler, resmi olarak kendi işi olmayan hiç bir görevi üzerlerine almıyorlardı. Şimdi mecburlar...
-- Eskiden sorunlar yaşayınca neden belirterek basit bir dilekçe ile istifa edebiliyordunuz. (Gerçi artık sorun yaşayacak bir şey de kalmamış neredeyse her şeyi resmiyete dökmüşler.) İstifa eden arkadaşlar oldu diye hatırlıyorum. Şimdi ciddi ciddi görev bırakılamaz diye madde koymuşlar. Evet yine belirli şartlarda istifa edilebiliyor ama madde koyduklarına göre kanıtlamanız gerekecek...
....
....
....
Kısacası başımızı eğip ne olacak ya dedikçe hepinizin affına sığınarak yazıyorum "Okulun Her şeyi"(zümreme saygısızlık etmemek adına yine yazamadım, "her şeyi" kısmını içinizden geldiği gibi değiştirerek okuyabilirsiniz.) kadrosuna doğru gidiyoruz.
Onlara son bir not: Abi gidip idareci olsanıza ne diye sürekli şu görevi güzelleyip duruyorsunuz. Bu kadar güzelleme günde taş çatlasın 2 saat az mesai için mi? BT öğretmeniyseniz emin olun idarecilikte çok daha rahat olursunuz. Kağıt kürek şablonlarınızı bir kez hazırlar yıllarca kullanırsınız. Bazı idarecilerin günlerce uğraşıp yapamadığını siz 1-2 saatte halledersiniz. Derse girmediğiniz de cabası. Çok çok rahat edersiniz. Ha gerçi unuttum, kıramayıp işgüzarlık yapıp müdür ve diğer müdür yardımcılarının işlerine de el atmazsanız rahat edersiniz. Yoksa o daha büyük işkenceye dönüşebilir. Adamlar gelip yanınızda çay kahve içer sizde o esnada onların işlerini yaparsınız.
Bir maddeyi gözden kaşırmışım onu da ekleyelim. Daha önce BTR görevi esaslarında da vardı sanki son dönemde değişiklikle yapılabiliyordu diye hatırlıyorum.Hala BTR ile aynı gibi çok fazla değişiklik yok diyebilen arkadaşların olması şaşırtıcı gerçekten. Bize düşman olarak kendimiz yeteriz başkasına gerek yok.
....
....
....
Onlara son bir not: Abi gidip idareci olsanıza ne diye sürekli şu görevi güzelleyip duruyorsunuz. Bu kadar güzelleme günde taş çatlasın 2 saat az mesai için mi? BT öğretmeniyseniz emin olun idarecilikte çok daha rahat olursunuz. Kağıt kürek şablonlarınızı bir kez hazırlar yıllarca kullanırsınız. Bazı idarecilerin günlerce uğraşıp yapamadığını siz 1-2 saatte halledersiniz. Derse girmediğiniz de cabası. Çok çok rahat edersiniz. Ha gerçi unuttum, kıramayıp işgüzarlık yapıp müdür ve diğer müdür yardımcılarının işlerine de el atmazsanız rahat edersiniz. Aksi taktirde o daha büyük işkenceye dönüşebilir. Adamlar gelip yanınızda çay kahve içer sizde o esnada onların işlerini yaparsınız.
Çünkü; biz teftiş geldiğinde asıl vazifemiz olan derslerimizden sorguya çekileceğinizi bilen YEGİTEK'ten yeni görevler geldiğinde ders yükümüze ve okuldaki görevlerimize bakılmadan o görevleri de yerine getirmesi gereken bir "şey" iz.Aynen Hocam katılıyotum ,Bir çok sorumluluk ekledikten sonra bizi koruyan tek maddeyi de
(Rehber Öğretmenliği görevi olduğu günlerde, eğitim öğretim saatleri içinde Ek-2'de belirtilen görevlerin dışında başka bir görev verilemez.) çıkarmışlar Yazık !
Affınıza sığınarak düzelteyim hocam.Şimdiye kadar okul okul gezmemek için btr kadrosundan yanaydım ama artık dersten yanayım. Yeğiteğin bize bakış açısını geç te olsa çok iyi anladım. Koca bakanlığın öğretmeni olmak mı, bir genel müdürlüğün ekders karşılığı işçisi olmak mı?
Estağfirullah hocam. Btr kadrosu için söylemiştim. Görevlendirme geçici ama kadro ipleri tamamen teslim etmek demek.Affınıza sığınarak düzelteyim hocam.
Bakanlığın öğretmeni olmak mı? Yoksa ek ders karşılığı, bakanlığın öğretmeni + bir diğer genel müdürlüğün sınırları belli olmayan işçisi olmak mı?
Sıkıntı yok, değerli hocam. Birçok arkadaşımız o zamanda yapıyorlardı verilen görevleri. Yani onlar için çok ta değişen bir şey yok açıkçasıAynen Hocam katılıyotum ,Bir çok sorumluluk ekledikten sonra bizi koruyan tek maddeyi de
(Rehber Öğretmenliği görevi olduğu günlerde, eğitim öğretim saatleri içinde Ek-2'de belirtilen görevlerin dışında başka bir görev verilemez.) çıkarmışlar Yazık !
11- Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16’ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında ek ders ücretinden yararlandırılmak üzere YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen öğretmenlere, ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez.11.maddeye göre nöbet ve kulüp ücretleri personel genel müdürlüğünün görüş yazıları dikkate alındığında ödenmez. Önceki Btr görevlendirmelerinde nöbet ve kulüp görev durumu açıkça belirtmişlerdi.
Hocam ek dersler konusunda personel genel müdürlüğünün yazıları dikkate alınması gerekir, pgm nöbet ve kulüp görevlerini bir öğretmenin asli görevlerinden sayıyor. Yeğitek bu durumda tekrardan bir görüş yazısı yazarsa problem çözülebilir.11- Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16’ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında ek ders ücretinden yararlandırılmak üzere YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen öğretmenlere, ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez.
Nöbet asli görev değil ki YOS için. Öğretmenlere mesai saatleri dahilinde kurs eğitim vs verirse onun için ek ücret ödenmez. Koordinatörlere de öyle yapıyorlardı.