YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
hocam ösym bu sınav ücretlerine nasıl adam buluyorsa emin ol gene herkes bunada koşar
Haklısın hocam ama tepki verilip düzeltilen sınav ücretleri de oldu.Bir ara haberim yoktu sinav görevine gittim okulda müdür yardımcısı müdür hiç biri yoktu.osym yetkilisinin ensesinden ter attı tek basina herşeyi yapacam diye.Protesto ettiler bilsem bende o gun almazdım.İki yıldır sinav görevi almıyorum.Mecbur kalıp ücretli öğretmen görevlendiriyorlar ve sıkıntıda çıkıyor.
Bu problemleri karşı tarafta yaşatmadan düzelme beklemek hata.
Tepki olmadan herşey kötüleşir bunu herkes biliyor.Ben gerekirse bazı şeyleri fahri olarak yaparim ama görev almayacağım

Şunu anlamak lazim bu çok değerli bir branş ve kıymeti bilinmiyor.
Btr toplantılarında yarışma senin okulda neden çıkmıyor diye millete mecbur olmadığı bir şeyi neden yapmadığını soranlari gördük.
Bunlar üst tarafa bunlar yarışmaya katılmıyor bunun adını değişelim mecbur kalsınlar denmiştir emin olun.

Son düzenleme:
Kısacası tabela değiştirilip görev yelpazesi (bilişimle alakalı tüm proje, yarışma ve etkinliklerin organize edilmesi vb. gibi) az da olsa genişletilmiş. Bununla birlikte ucu açık ifadelerle idareye takdir hakkı sunulup etinden sütünden yararlanın denilmiş.

Meb den büyük yenilik şok şok şok

Btr oldu F-Btr oldu şimdi de büyük bir değişiklikle YOS oldu. eee içeriği her şey aynı devam

şunları yapıp bakanlıktan para alanların hakkı helal midir acaba

“YEĞİTEK Okul Sorumlusu Çalışma Bildirim Formu” nedir acaba?
öğretmenin dersine gir derste rehberlik yap diyecekler mi?

4 - YEGITEK_Okul_Sorumlusu _Faaliyet_Formu
5 - YEGITEK_Okul_Sorumlusu_Aylık_Çalisma_Bildirim_Raporu
?
Öğretmene önceden haber vererek teftiş maksatlı olmayan, derste bt araçlarının öğretmen tarafından kullanımıyla alakalı sınıfta gözlem yapıp raporlaştırabileceğiniz ve buna göre eğitim ihtiyacı olan öğretmenlere eğitim düzenleyip eksiklerini giderebileceğiniz bir "sınıf içi etkinlik" bölümü yeni yönergede görünmüyor ancak işin doğası gereği size bt konusunda danışılan her konuyu bu bağlamda raporlaştırıp belirtebilirsiniz. İlla ki sınıf içi etkinlik olması gerekmiyor.

Ders sayisi az olunca akilli tahtalarin isi azaliyor mu? Hem okulu yabanci dil eğitime cevir dersi kaldir sonrada baska okula görevlendirmenin yolunu açacak madde koy. Oh valla görev mörev almam ben verin diğer branşlara eğitim seve seve yaparlar. Ek ders 120 Lira değmez görev almaya.

YEĞİTEK Okul Sorumlusu Görevlendirme Esasları PDF'sinde 8. ve 9. madde aynı, normalde 9. Maddede nöbet, kulüp vs belirtiliyordu iki defa yapıştırmışlar aynı maddeyi, bundan dolayı bu hususlardan bahsetmeyen bir belge ortaya çıkmış.
Aynen hocam. Muhtemelen düzeltme gelir ona göre daha net belirtilir ama dediğim gibi aksinin olacağını düşünmüyorum eskisi gibi olacaktır yine.

Şu derslere girme zımbırtısını yine eklemişler. Görevlerde yazmıyor ama formunu koymuşlar yine. Aylık Bildirim Raporu'na da basmışlar basmışlar.

Bakanlıkta biri demiş ki okullarda projeler verimli yürümüyor, bir sorumlu bulalım. Kim olsun kim olsun, tabi ki her işi yapan BT öğretmenleri. Peki bu işi bunlara nasıl kitleyelim, dur demişler adını değiştirelim BTR değilde YOS olsun. Aynı sorumlulukların arasına proje görevinide ekleyelim. Eklemeyi yapan memur arkadaş bir hata yapmış, aynı maddeyi 2 kez yazmışlar.
Durum bundan ibaret.
Biliyorum bazı arkadaşlar umutlanmışlardı belki bende dahil, fakat bu branşta bu MEB yönetimiyle umuda yer yok.

Maddeyi biliyorsanız söyleyebilir misiniz
D90FF310-2276-4006-995A-B364D11E4111.webp

Umarım nöbet, kurs,egzersiz,sınıf öğretmenliği maddesini unutmuşlardır. Yoksa idareler kafalarına göre kararlar verirler.

Başvuru formunda kendi okulunda 21 saat üzeri dersi olanlar başvuru yapamayacaktır yazıyor. Ancak görevlendirme esaslarında 21 saat üzeri dersi olanlara Kendi okulu dışında yegitek Okul Sorumlusu görevi verilmeyecektir yazıyor burada bir çelişki yok mu?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-08-30-00-04-45-426_cn.wps.moffice_eng.webp
    Screenshot_2025-08-30-00-04-45-426_cn.wps.moffice_eng.webp
    45.7 KB · Görüntüleme: 338
  • Screenshot_2025-08-30-00-06-25-122_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-08-30-00-06-25-122_com.android.chrome.webp
    77.3 KB · Görüntüleme: 331
ilksms
Geri