YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Kılavuza göre okul proje işlerinden de sorumlu olacağız.
Tüm Projelerde sorumlu olamayız. Ancak proje ekibinin daimi bir üyesi olabiliriz. Ki tahminim projelerde mutalaka afiş, yazma, video,tanıtım , bilgi girme işleri oluyor. Bunların hızlı yapılması, ve kişinin keyfine bırakılmaması için olabilir.

Tüm Projelerde sorumlu olamayız. Ancak proje ekibinin daimi bir üyesi olabiliriz. Ki tahminim projelerde mutalaka afiş, yazma, video,tanıtım , bilgi girme işleri oluyor. Bunların hızlı yapılması, ve kişinin keyfine bırakılmaması için olabilir.

Bir ekip kurulur. Kesin bizi de en başa koyarlar. Yönlendirme yapılır.

Hocam proje konusunda aynı kişinin çok proje yapmasındansa farklı kişilerin proje yapması daha önemli. Bu konuda idarecileri bilgilendirip ikna etmek gerek. Örneğin eTwinning yapılıyor okulda hep aynın kişinin yapmasın hiçbir önemi yok. Etwinning okulu olmak istiyorsak şartlar belli son 3 yıl içinde 3 öğretmen aktif olmalı gibi yoksa zaten bunu yapmanın bir önemi yok. Önce bu şekilde bir giriş yapıyoruz ve bu şekilde alışkanlık başlayınca o okulda hep aynı öğretmenlere proje yaptırılmıyor. Bir bakıyorsunuz teknofeste başkası diğer projelere başkası bakar olmuş. Zaten bizim görevlerimizde proje yapmak değil proje yapanlara rehberlik yapmak var bu da bilişim konuları ile ilgili tabii ki yani ben böyle uyguluyorum. Proje görevini bizim üstümüze vermeleri bizim bu görevi üstlenip sürekli yapacağımız anlamına gelmiyor.
Ben kordinatör gibi yapıyorum zaten. Başlıklar, şablonlar gibi gerekli bilgileri öğretmen ekibiyle paylaşıyorum. Süreçte yapamadıkları yerlerde yönlendirme yapıyorum. Bizim okul proje konusunda belli bir know-how sahibi @cgg*seco Cemal hocam sağolsun zamanında Türkiye dereceleri olan bir okul :)

Ben kordinatör gibi yapıyorum zaten. Başlıklar, şablonlar gibi gerekli bilgileri öğretmen ekibiyle paylaşıyorum. Süreçte yapamadıkları yerlerde yönlendirme yapıyorum. Bizim okul proje konusunda belli bir know-how sahibi @cgg*seco Cemal hocam sağolsun zamanında Türkiye dereceleri olan bir okul :)
Aynen siz de olayı çözmüşsünüz tebrikler. Öbür türlü toplantı var yapıştır hocam gitsin proje lazım hocam yaparsın 3-4 proje falana maruz kalınıyor. Olmaz o kadar proje diyorsun hocam sen birkaç cümle yaz başvur da sayı görünsün mahçup olmayalımlar 😂 yazık bizim branşın haline nelerle uğraşıyoruz

Nöbet değişikliği BTR olduğu gün nöbet tutabilir şeklinde olabilir. İdareciler de boş geçen derslere görevlendirmek için balıklama atlar

mevcut değişiklikler yos değilde il ilçe deki görevlendirmeler için kulis yaptırır oralar çok rahat. sene başlarında bir görevlendirme sirkülasyonu var ondan sonrası hepsi arada sırada bir evrak işi bunu bilmeyen yoktur farklı illerdeki arkadaşların çoğu hafta içinde sıraya koymuşlar her gün biri gidiyor ayda 4-5 kere daireye gidiyorlar sorana da okullara kontrole gitti diyorlar birbirlerini çok güzel idare ediyorlar şimdilerde doktoraya da başladılar vakit bol olunca kendilerine meşgale çıkartıyorlar.

Proje proje dediğin nedirki... 🤪

• Beğen
Tepkiler: omd
Bilgisayar öğretmenlerinin norm sıkıntısına çare olsunlar kaderimiz birilerinin iki dudağının arasında olmasın

Nöbeti merak ediyorum. Ben nöbet istemeyen taraftanım.
İstenecek tarafı yok ki özellikle tam gün eğitimde inanılmaz süre geçiyor. Zaten belirli boşlukların var orada da iş yapacaksın zil çaldı nöbete koş sınıf boşaldı dersine bak hangi ara iş yapacağız biz mantıken de nöbet olmaması gerekiyor zaten çünkü o boşluklar için btr parası veriyorlar bize.

İstenecek tarafı yok ki özellikle tam gün eğitimde inanılmaz süre geçiyor. Zaten belirli boşlukların var orada da iş yapacaksın zil çaldı nöbete koş sınıf boşaldı dersine bak hangi ara iş yapacağız biz mantıken de nöbet olmaması gerekiyor zaten çünkü o boşluklar için btr parası veriyorlar bize.
Nöbet istemek veya istememek kişinin bileceği iş. İdareciler dışındaki öğretmenler kaç saat derse girip alıyorlar? 30 saat.Biz kaç saat okuldayız 40 saat. Projeler, tahta bakimlari, öğrenciler, öğretmenler bunların hepsi bize geliyor. Bence az bile aldığımız ücret. Bırakın ihtiyaci olan arkadaşlar alsınlar ne alabiliyorlarsa.

İşin niteliğine bakın, bir tahtadaki problemi cozmezseniz sınıftaki dersler kilitlenir. Biz olmasak sistem çöker. Şaka yapmıyorum:) Ya da müdür servis getirir ücret öder en az 500 ₺. 18 saat ücret falan hikaye yani.
Çökerse çöksün. MEB doğru düzgün bir çözüm bulsun o zaman.

• Beğen
İşin niteliğine bakın, bir tahtadaki problemi cozmezseniz sınıftaki dersler kilitlenir. Biz olmasak sistem çöker. Şaka yapmıyorum:) Ya da müdür servis getirir ücret öder en az 500 ₺. 18 saat ücret falan hikaye yani.
500 mü hocam fakir işi gibi bizim çağırdığımız istisnasız her servis servis ücretinden hariç araç mazot parası olarak ayrıyeten onu istiyor eğer vermezsen o bölgeye işim düşerse bir ara uğrarız diyor, şimdi gelelim servis ücretine geçen 2.000 TL sadece arıza tespiti çağırdıysan ve geldiyse hiç birşey yaptırmasan 2.000TL servis ücreti sana geldiği vakitte sonuçta zaman ayırıyor ya başka yere gitmiyor çağırdın vazgeçtim dedin yinede faturanı kesiyor istersen ödeme herşeyin faturasını veriyorlar böylelikle kimsenin kalbi kırılmamış oluyor okul gider gösteriyor servis ekmek yiyor herkes mutlu.
gelelim yaptıkları işlemlere hardisk değişimi 2 adet malzeme + işçilik + servis ücreti 4.000 TL
usb değişimi 1.000TL toplamda bu tarz 3-5 tane iş yaptılar ödenen ücret 22.000TL idarenin varya ciğerini sökseler bu kadar üzülmezlerdi.
Ben 22bintl ek dersi bir dönem boyunca toplamda alıyorum nerdeyse ve bu yapılan işlerin en az en az 100 katı kadar yazılım+teknik destek+ kurulumlar+ fiziksel tamirler + öğretmen ve öğrencilerin envaı çeşit sorunlarına çözümler+ normal öğretmenliğimizin evrak kürek işleri kafamın tasını attırdıklarında format bile atmıyorum dışarıdan adam getirip attırıyorlar ona da geçen senelerde tek et için 1200 TL vermişler çok yanmış ciğerleri.
Bizim yaptığımız faydayı fedakarlığı yararı hiç bir Allah'ın kulu yapmıyor bize el bebek gülbebek bakıp sahip çıkacaklarına fa..ak geçiyorlar resmen.

500 mü hocam fakir işi gibi bizim çağırdığımız istisnasız her servis servis ücretinden hariç araç mazot parası olarak ayrıyeten onu istiyor eğer vermezsen o bölgeye işim düşerse bir ara uğrarız diyor, şimdi gelelim servis ücretine geçen 2.000 TL sadece arıza tespiti çağırdıysan ve geldiyse hiç birşey yaptırmasan 2.000TL servis ücreti sana geldiği vakitte sonuçta zaman ayırıyor ya başka yere gitmiyor çağırdın vazgeçtim dedin yinede faturanı kesiyor istersen ödeme herşeyin faturasını veriyorlar böylelikle kimsenin kalbi kırılmamış oluyor okul gider gösteriyor servis ekmek yiyor herkes mutlu.
gelelim yaptıkları işlemlere hardisk değişimi 2 adet malzeme + işçilik + servis ücreti 4.000 TL
usb değişimi 1.000TL toplamda bu tarz 3-5 tane iş yaptılar ödenen ücret 22.000TL idarenin varya ciğerini sökseler bu kadar üzülmezlerdi.
Ben 22bintl ek dersi bir dönem boyunca toplamda alıyorum nerdeyse ve bu yapılan işlerin en az en az 100 katı kadar yazılım+teknik destek+ kurulumlar+ fiziksel tamirler + öğretmen ve öğrencilerin envaı çeşit sorunlarına çözümler+ normal öğretmenliğimizin evrak kürek işleri kafamın tasını attırdıklarında format bile atmıyorum dışarıdan adam getirip attırıyorlar ona da geçen senelerde tek et için 1200 TL vermişler çok yanmış ciğerleri.
Bizim yaptığımız faydayı fedakarlığı yararı hiç bir Allah'ın kulu yapmıyor bize el bebek gülbebek bakıp sahip çıkacaklarına fa..ak geçiyorlar resmen.
Etkileşimli tahtalara servis ücretini okul mu ödüyor? Sanki ödemiyor diye biliyorum ben. Gelince evraklarını tutuyorlar. Bakanlıktan ödeme yapılıyor sanırım.

Etkileşimli tahtalara servis ücretini okul mu ödüyor? Sanki ödemiyor diye biliyorum ben. Gelince evraklarını tutuyorlar. Bakanlıktan ödeme yapılıyor sanırım.
Sadece tahta değil hocam bazen özelde çağırıyorlar tahta için. Gelmiyorlar aylarca. Başka işler için de cagiriliyor servisler.

• Beğen
Bu durumu bir de doğu illerinde, merkeze uzak ilçelerde düşünün. Anlaşmalı servislerin çoğu okullara uzak ve buraya BTR vermek zorundalar. Çünkü servis ayda bir geliyor ve yukarıda hocamın belirttiği gibi okul başı 20-30bin ödeme yapmaları muhtemel.

İşimizi kolaylatmaları gerekiyor. Bize pozitif ayrımcılık yapmazlarsa sadece görevlendirmede ne yazıyorsa onu yaparım ben şahsım adına.

Fazlasını yaptığımızdan bunlar oluyor.

Yok hocam o kadar da değil yani. BTR olmayan birçok okul var öyle yada böyle yürüyor işleri. Sizin dediğiniz gibi sistemin çökeceği bir durum olursa da bir yazıya bakar (bakanlığın kafa yapısı bu şekilde) yerel imkanlarla sorunu halledin der topu illlere atar, iller de ilçelere ilçeler okula. Hep böyle olmuştur olmaya da devam edecektir.

Alıntı bir yorum Facebook grubunda bir arkadasimiz paylasmis.

Geçtiğimiz mayıs ayında yeğitek tarafından düzenlenen hizmetiçi fatih projesi eğitici eğitimine katılmıştım. Orada fatih projesinden sorumlu yeğitek yürütücüsüne şu ifadeleri sordum. Ders saati eşitsizlizliğinin çözülmesi gerektiğini, her okul idaresinin kendince BTR yi istediği şekilde kullanamaması gerektiğini ve BTR koşullarının revize edilmesi, güncellenmesi gerektiğini söyledim. Aldığım cevap ise yetkili tarafından şu oldu arkadaşlar bununla ilgili yapacak birşey yok BTR isteğe bağlı bir görev başvurmak zorunda değilsiniz gibi bir yanıt aldım. (Hatta ilerleyen zamanlarda bu kurslarla tekrar diğer branşlara BTR olunmasının yolunu da açık bırakıyorlar ki haziran ayında ankarada verdiler bu kurslardan.)Bazı BTR arkadaşlar orda beni destekler bazıları da aynen şu ifadeyi kullandılar hocam sen de ne dertliymişsin biz idareyle al gülüm ver gülüm yapıyoruz, ben onların işlerini hallediyorum onlarda benim yani bazı arkadaşlarımız sistemde eksiklikler ve yanlışlıklar olsa da hallerinden memnunlar ve ses çıkarmıyorlar. Yani yeĝitek bünyesindeki kimsenin BTR şartlarını kolaylaştıracağını sanmıyorum ki kendileri de 9 - 18 çalışıyorlar bu yüzden de ne çalışma saatlerinde ne de çalışma koşullarında bir problem görmüyorlar. Bir de şunu farkettim bilişim mezunu olmayıp kursla koordinatör olanlar hep yeğitek işlerinin başındalar.

• Beğen
ilksms
Geri