YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Bizim öğretmen olduğumuz hiç bir zaman akıllarına gelmedi. Ne öğretmenlerin, nede okulların asli görevi kurumlara, kuruluşlara bireylere proje üretmek değildir.Yıllardır Teknofest, Tubitak, Erasmus ve bir sürü projede istenen verim alınmadı, bu projelerin öğrenciye bir şey kattığinı görmedim .
Öğretmen olduğumuzu hatirlamalari icin bu adi sürekli degisen gorevlendirmeyi kimsenin almamasi gerekir o da mevcut sartlarda zor

Bu görev için kadro lazım.Ayrı bir YOS kadrosu olup atanması lazım koşulu sağlayıp isteyenlerin. Görevlendirmeyle zor bu iş...

# yos: Görev tanımı olmayan ama isteğe bağlı artırılabilen öğretmen, Yeğitek Okul Sorumlusu
yos = []
yos.append("Müdür: Teknofest hazırlıklarını organize et")
yos.append("Öğretmen: TÜBİTAK projesi dosyalarını kontrol et")
yos.append("Müdür Yardımcısı: Yazıcıda kağıt sıkıştı, düzelt")
yos.append("Kantinci: Çay ocağındaki fiş çalışmıyor")
yos.append("Hizmetli: X hoca öğretmenler odasındaki fotokopi makinası çalışmıyor dedi")
gorev = input("Sen de İş Kitle: ").strip()
yos.append(f"Herhangi Biri: {gorev}")
print("\n=== YOS'un Günlük İş Listesi ===")
for i, gorev in enumerate(yos, start=1):
print(f"{i}. {gorev}")

Görev almamak derken tam anlamıyla almamak lazım değerli hocam. Hiç bir şeye karışmamak lazım.
Çünkü; daha önce de çok kez yazdığım üzere "Baştan söyleyeyim branşım BT değil" diye söze başlayabilmenin lüksü var kimilerinde ve çok seviyorlar eski adıyla BTR yeni adıyla YOS işini... Şahsen kızamıyorum, Düşünsenize mesela sorumluluğu üzerime almadan yani zaten branşım değil diyerek Matematik, Fizik, Kimya derslerine girebilmek hoş olurdu. Elinizden geleni yapıyorsunuz, konunuzu anlatıyor, çıkıyorsunuz. Kimse size sınav başarısı filan soramıyor, ana branşım değil ancak bu kadar diyebiliyorsunuz, kestirip atıyorsunuz. Güzel şey vesselam...

Öyle zaten hocam. Görev almayıp fahri olarak yapmaya devam edersek daha kötü olur. MEB in arayıp da bulamadığı eleman oluruz. Hem her işi yap hem de bedavaya çalış.

Eleştiriyor ve düzelmesini istiyorsak ona şekil verecek yine biziz.Bu şekildeki görevi almayacağım.Herkes degil çoğu kişi almasa bile değişikliğe gidilir.

Zaten ekdersin hükmü yok gittiğine yol masrafına vergiye değer mi?

İlerleyen zamanların daha kaliteli olması için bugünden vazgeçilir.

Bakanlık tarafından YEĞİTEK il yöneticisi, YEĞİTEK bilişim koordinatörü, YEĞİTEK proje koordinatörü ve öğretmen, Ek-1 Üst Sınır Listesi:

Screenshot_20250828_110007_Adobe Acrobat.webp
Screenshot_20250828_110015_Adobe Acrobat.webp

Ekli dosyalar

Bakanlıktan Elife hanımla görüştüm. Yazı henüz illere gönderilmemiş. Okulların açılmasına yetişecekmiş. Yeni düzenlemenin norma etkisi yok, eskisi gibi derse girip görevlendirme şeklinde olacakmış. Mesai saatleri yine eğitim-öğretim saatleri olacakmış. Nöbet ve egzersiz gibi durumlarla ilgili sanırım değişiklik varmış.

İlçe Fatih Projesi Eğitmeni, Bilişim Koordinatörü olarak değişmiş. 7 kişilik proje koordinatörü illerde olacak. Ar-ge birimlerinin akıbeti merak ediyorum. Bilgim yok tahmin olarak söylüyorum bunların ek dersini de haftalık 27 saat yapabilirler.

Bakanlıktan Elife hanımla görüştüm. Yazı henüz illere gönderilmemiş. Okulların açılmasına yetişecekmiş. Yeni düzenlemenin norma etkisi yok, eskisi gibi derse girip görevlendirme şeklinde olacakmış. Mesai saatleri yine eğitim-öğretim saatleri olacakmış. Nöbet ve egzersiz gibi durumlarla ilgili sanırım değiğişikli
Nöbet ile ilgili ne değişikliği varmış ayrıntı var mı hocam? İnşallah bu kadar işin gücün arasında nöbet tutun demezler

daha çok iş kitlenecek bence. ben bugüne kadar bu branşta hayırlı bir şey çıktığını pek görmedim. siz de beklemeyin.

daha çok iş kitlenecek bence. ben bugüne kadar bu branşta hayırlı bir şey çıktığını pek görmedim. siz de beklemeyin.
görev alan sayısı baya düşer bunun yanında proje adından bile tiksinen bir sürü öğretmen var verilen projelerde itinayla kağıtta mükemmel ilerler.

Zaten yıllardır bana veriyorlardı proje işlerini :D Pek birşey değişmemiş olur. Yazı gelsin görürüz :)
Hocam proje konusunda aynı kişinin çok proje yapmasındansa farklı kişilerin proje yapması daha önemli. Bu konuda idarecileri bilgilendirip ikna etmek gerek. Örneğin eTwinning yapılıyor okulda hep aynın kişinin yapmasın hiçbir önemi yok. Etwinning okulu olmak istiyorsak şartlar belli son 3 yıl içinde 3 öğretmen aktif olmalı gibi yoksa zaten bunu yapmanın bir önemi yok. Önce bu şekilde bir giriş yapıyoruz ve bu şekilde alışkanlık başlayınca o okulda hep aynı öğretmenlere proje yaptırılmıyor. Bir bakıyorsunuz teknofeste başkası diğer projelere başkası bakar olmuş. Zaten bizim görevlerimizde proje yapmak değil proje yapanlara rehberlik yapmak var bu da bilişim konuları ile ilgili tabii ki yani ben böyle uyguluyorum. Proje görevini bizim üstümüze vermeleri bizim bu görevi üstlenip sürekli yapacağımız anlamına gelmiyor.

Bakanlıktan Elife hanımla görüştüm. Yazı henüz illere gönderilmemiş. Okulların açılmasına yetişecekmiş. Yeni düzenlemenin norma etkisi yok, eskisi gibi derse girip görevlendirme şeklinde olacakmış. Mesai saatleri yine eğitim-öğretim saatleri olacakmış. Nöbet ve egzersiz gibi durumlarla ilgili sanırım değişiklik varmış.
Telefonla araya araya hocam detayları kırpa kırpa alıyor maşallah😃nöbet, kulüp, sınıf konuları da öğrenilirse pekte birşey kalmayacak gibi.

ilksms
Geri