YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Elife Hanımla konuştum yönergenin kısa zamanda çıkacağını sorumlulukların biraz daha artacağını ve BT Rehber Öğretmen kursu alanlarında görevlendirileceğini söyledi
Tebrikler ulaşabilmişsiniz, ben kaç kez aradım sanki bilişim teknolojileri rehber öğretmenliğini ilk kez duymuş gibi konuştular. Elife Hanıma da ulaşamamıştım.

Elife Hanımla konuştum yönergenin kısa zamanda çıkacağını sorumlulukların biraz daha artacağını ve BT Rehber Öğretmen kursu alanlarında görevlendirileceğini söyledi
Kısa zaman ne zaman acaba okullarda planlamalar yapılacak. Buna göre ders, sınıf ve kulüp görevleri belirlenecek. Okullar açılmadan yetişir mi acaba?

YEĞİTEK'in faaliyet alanı epey geniş, e twinning, yarışmalar, projeler, eba, Fatih projesi,AB uygulamaları vb.. Biz bu zamana kadar Fatih Projesi BT rehberi idik. Bence YEĞİTEK'in tüm faaliyetleri ile ilgili görev tanımı olacak. Adından belli YEĞİTEK Okul Sorumlusu :)

BTR'yi galiba okulda boş boş oturuyor sanıyorlar dışardan bakınca ya da öyle söyleniyor.
Yeri geliyor bir tahta ile 2-3 gün ya da bir hafta uğraşıldığı bile oluyor. Okul web sayfası ile ilgilen, okul idaresinin istediği projeler ile ilgili çalışmalar yap, öğrenciler ile robotik çalışmalar yap, okulun bilgisayarları ile ilgilen, öğretmenlere çalışmalarında destek ol. Bu saydıklarım galiba sorumluluktan sayılmıyor. Bilişim öğretmenleri norm fazlası yapılıyor, dersler azaltılıyor ama sorumluluklar artıyor, bu işte bir tuhaflık yok mu?
Bir yönerge çıkartılacaksa öncelikle dersimizin en az 2 saat olması, norm sorunumuzun ortadan kaldırılması gerekirken, SORUMLULUKLAR ARTIYOR.
Telefon açan arkadaşlar bu yazdıklarımı kesinlikle dile getiriyorlardır ama olumlu tek bir adım atılmıyor aksine daha da kötüye gidiyoruz.

Son düzenleme:
BTR'yi galiba okulda boş boş oturuyor sanıyorlar dışardan bakınca ya da öyle söyleniyor.
Yeri geliyor bir tahta ile 2-3 gün ya da bir hafta uğraşıldığı bile oluyor. Okul web sayfası ile ilgilen, okul idaresinin istediği projeler ile ilgili çalışmalar yap, öğrenciler ile robotik çalışmalar yap, okulun bilgisayarları ile ilgilen, öğretmenlere çalışmalarında destek ol. Bu saydıklarım galiba sorumluluktan sayılmıyor. Bilişim öğretmenleri norm fazlası yapılıyor, dersler azaltılıyor ama sorumluluklar artıyor, bu işte bir tuhaflık yok mu?
Bir yönerge çıkartılacaksa öncelikle dersimizin en az 2 saat olması, norm sorunumuzun ortadan kaldırılması gerekirken, SORUMLULUKLAR ARTIYOR.
Katılıyorum. BTR yaptığım sene eve gider gitmez bayılıyordum yorgunluktan. Biri üst kattan çağırır, biri alt kattan çağırır. Merdivenden in in çık. Yazıcının fişi çıkan da çağırır, tahtayı açmayan da. Bir de üstüne ders. Ders varken çağırırlarsa gitsen olmaz, gitmesen olmaz, o telefon hiç susmaz...

Telefon açan arkadaşlar bu yazdıklarımı kesinlikle dile getiriyorlardır ama olumlu tek bir adım atılmıyor aksine daha da kötüye gidiyoruz.
Madem öyle hayat şartları mecbur bırakmadıkça görev alınmaz olur biter arkadaşlar.

YEĞİTEK'in faaliyet alanı epey geniş, e twinning, yarışmalar, projeler, eba, Fatih projesi,AB uygulamaları vb.. Biz bu zamana kadar Fatih Projesi BT rehberi idik. Bence YEĞİTEK'in tüm faaliyetleri ile ilgili görev tanımı olacak. Adından belli YEĞİTEK Okul Sorumlusu :)
Okulun ar-ge şubesi gibi olacaksak ben taraftar değilim, bir dönem dener nabza bakarım. Sayelerinde "proje" kelimesinden nefret eder oldum.

mevcut yönemetliği uygulamayı yenisini hazırlamadan hiç ellemeseler daha iyiydi içimizde bir sürü dersi yetişmeyen norm fazlası olan izne ayrılacak olan hamile hastası olan vs vs var bunlar şimdi neye göre planlama yapacak böyle saçma sapan iş yapanlar yüzünde her sene 2 hafta ek dersimiz kesiliyor hangi branşta var böyle aymazlık bulamazsınız birde bilişimciler bakanlığın bel kemiğidir oda ayrı konu bir ellerimizi çeksek sistemlerin hiç birisi işlemeyecek haberleri yok....

Artik çoğu bilişimci arkadaşımız 40 li yaşlara geldik veya yakiniz.Angarya işler yormaya başladı.Ders saatimiz az ,derse girecek okul bile olmayabilir, yani demem o ki,tanıdığım birçok resim muzik teknoloji tasarım ogretmeni arkadaşım gibi 6 8 10 saat derse girerim gerekirse 2 okul giderim 2 3 gun bos alırım zaten bu ders saatleriyle norm fazlasi sekilde dolasiriz, cogu oyle (ders yoksa yapacak birsey yok ) projelerin sorumluluğunu almam,İdareci ogretmen müdürler uğraş dur yoksa.Alinan ek ders belli ...ki bu sene gorev istemeyecek arkadaşlarım var geçen senelerde hep isteyen.Kafa yorgun beden yorgun ...

Son düzenleme:
Olan sistemi baştan aşağı değiştirip çok fazla sorumluluk alanı oluşturulursa.Özellikle ders ve tahta sayisi fazla olan okullarda bu ek ders şartlarında çalışacak kimse bulamazlar .

Okulun bütün yükünü biz çekiyorken başka branşların birden fazla normu oluyor fazlalık olmuyor. Biz ise çoğu okulda tek norm bulamıyoruz. Sonra başka okullardan birileri dahi yardım istemek için bize ulaşmaya çalışıyor. İhtiyaç olduğu belli ve en ekonomik çözüm de bizleriz bence ve okulun büyüklüğüne göre norm alabilmeliyiz.

Okul okul gezdirmesinler diye BTR olmuştum ilk kez. Lakin manyak bir ilçe koordinatörü varmış haberim yokmuş. Gecen sene bu seneki projelerin kavgasini yaptik. Belki seneye görev almayacağım diyorum anlamıyordu. Bunun gibilerin ekmeğine yağ sürmeseler bari.

bir gün telefonum çalıyor arayan eski müdürüm şu nasıl oluyor hocam btr yokmuydu senin ee o anlamıyor nasıl yani beden eğitim öğretmeni de. Hiç bir şey orjinalin yerini tutmaz.
katılıyorum kurs almakla olmaz o işler. yılların birikimi var bizde, teknolojiyle kafayı kırmışlık var. bazı şeyleri okulda öğrettikleriyle yapmıyoruz özel ilgimiz var.

Bulurlar hocam. Bulamazlarsa kurs açar başka branşlardan görevlendirme yaparlar.
işte o buldukları nasılsa ana branşım değil deyip müdürle her sabah çorba içip geliyorlar.sonrada sistemler alabora olunca bize gel ne olursan ol yine gel her türlü kolaylığı gösteririz yeter ki bizi kurtar diye koşuyorlar bizde dayanamayıp gidiyoruz devletimiz var olsun deyip sistemleri ayağa kaldırıyoruz sonra yine birileri kıskanıyor sonra yine aynı dön başa bizim branşın kaderi malesef budur bu yüzden btr kadrosu derssiz bir şekilde gelse bu tür ayak oyunları yapanların hepsi ekarte olurdu herkes rahatlardı ama bakanlık bir türlü kalıcı ve çözüm odaklı davranmıyor bakanlığın en işe yarayan maddi olarak hem bakanlığı hem devleti en çok kara geçiren branş bizim branş ama gel gör ki ayaklar altında pas pas ediliyor malesef. umarım bir gün değerimiz bilinir en iyi yerde en iyi şartlarda derssiz bir şekilde haftada 40 saat ek ders alacağımız haklarımızı verirler bari geçmişte yaptığımız onlarca bedava işlerin bir gıdımda olsa karşılığını almış oluruz

Bulmasa ne olur, bi yazı gönderir, btr ya da yeğitek okul sorumlusu yazmaz, bilgisayar öğretmeni yazar, iş yine bize kalır.
Öğretmen bilmek zorunda değil ki hocam. Bilmiyorum der yapmaz. Teknik servis mi öğretmen? Tüm sistemler Pardus olacak diyip öğretmen yapsın diyemezler çağırsınlar servisi format başına 500 TL versinler.

"Yönerge Cumhurbaşkanlığından da geçmiş, Eylül sonuna kadar okullara yazılar gönderilecekmiş. İçerikte pek bir değişiklik yok, zaten son hali üzerinde çalışılmış. Sadece isim kısmında ufak bir değişiklik yapılmış." Benim aldığım bilgi bu yönde eğer böyle olursa yeni bir kaos bizi bekliyor sanırım.

ilksms
Geri