Yardım etmeye talibim...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ismailt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
ismail hocam merhabalar. Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim... size bişey danışmak istiyorum.
benim 1993 model lada samaram var... 0 dan beri bizim elimizde olan bir araçtır. 2005 yılında lpg ye geçtik... arabam 2011 senesine kadar
gerçekten sorunsuzdu... hiç yolda bırakmadı beni:) fakat bu sene başından beri arabamda bir takım sorunlar oluşmaya başladı... bir çoğunu hallettik
ama bir sorun var ki beni deli ediyor... arabayı sabah çalıştırıyorum belli bir süre ısıtmama rağmen(hararet muşuru açılsa bile) araba yokuş çıkmıyor fakat bir süre geçtikten sonra canavar. araba belli bir süre bekledikten sonra hava sıcak olsa bile aynı sorunu yapıtor. rolanti ayarı, tüp ayarı yaptırdım, tüp filtrelerini temizledim. bir süre düzelir gibi oldu ama yine aynı problemi yapmaya başladı. sizce neden olabilir hocam aracın kmsi 220000.

firstprivate' Alıntı:
ismail hocam merhabalar. Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim... size bişey danışmak istiyorum.
benim 1993 model lada samaram var... 0 dan beri bizim elimizde olan bir araçtır. 2005 yılında lpg ye geçtik... arabam 2011 senesine kadar
gerçekten sorunsuzdu... hiç yolda bırakmadı beni:) fakat bu sene başından beri arabamda bir takım sorunlar oluşmaya başladı... bir çoğunu hallettik
ama bir sorun var ki beni deli ediyor... arabayı sabah çalıştırıyorum belli bir süre ısıtmama rağmen(hararet muşuru açılsa bile) araba yokuş çıkmıyor fakat bir süre geçtikten sonra canavar. araba belli bir süre bekledikten sonra hava sıcak olsa bile aynı sorunu yapıtor. rolanti ayarı, tüp ayarı yaptırdım, tüp filtrelerini temizledim. bir süre düzelir gibi oldu ama yine aynı problemi yapmaya başladı. sizce neden olabilir hocam aracın kmsi 220000.

hocam belli bir süre yokuş çıkamıyor derken nasıl bir durum oluşuyor?Aracın motor devri artmasına rağmen mi gitmiyor yok araç gaz mı yemiyor.

araç gaz yemiyor hocam. debriyaj balatası da değişti ömrü gelmişti de yani hocam gaza yükleniyorsunuz ama araba gitmiyor bir süre sonra hiçbişey olmamış gibi gitmeye başlıyor.(arabayı ısıtırken sadece cikle ile bir süre çalışınca ayrıca gaza basmazsan motor duruyor.)

firstprivate' Alıntı:
araç gaz yemiyor hocam. debriyaj balatası da değişti ömrü gelmişti de yani hocam gaza yükleniyorsunuz ama araba gitmiyor bir süre sonra hiçbişey olmamış gibi gitmeye başlıyor.

Hocam aracınız gazlıysa gaz regülatörü motorun sıcaklığını stabil tutmak için kullanılan motor suyunun sıcaklığı ile LPG'yi buharlaştırıyor.Aracınız ilk çalıştığında motor suyu soğuk olduğu için ve regülatörün LPG'yi buharlaştırmak için sıcak suya ihtiyacı olduğu için su soğuk olduğunda LPG'yi buharlaştıramadığı için ve yoğun halde gelen LPG yanma odasında gereğinden fazla olacağı için araçlarda boğulma diye tabir ettiğimiz durum oluşuyor olabilir.Aracınız boğulduğu için de verimli patlama olamıyor ve aracınız çekmiyordur.Şimdilik aklıma söylediklerinize göre sebep olarak bu geldi.

anladım hocam saolun. peki bu sorunun çözümü ne olabilir? tüp beyninde mi problem vardır? daha önceden böyle olmuyordu.

firstprivate' Alıntı:
anladım hocam saolun. peki bu sorunun çözümü ne olabilir? tüp beyninde mi problem vardır? daha önceden böyle olmuyordu.

Hocam tam olarak söylediğim sorundur diyemem ama aklıma bu geldi bunun çözümü için de lpg ayarına motor soğukken bir baktırın.Ama dediğim gibi motor soğukken lpgcinin bakması lazım.Tabi sanayiye gidene kadar motor ısınır bir de o sıkıntı var.Eğer aracınızn benzinde çalışma sıkıntısı yoksa aracınız sabah motor soğukken benzinde çalıştırıp aracın çekişini benzin yakarken deneyin.Eğer benzinde de motor suğukken araç çekiş problemi yapıyorsa aracınızn karbürotöründe bir problem olabilir ama benzinde yapmazsa lpg sisteminizle ilgili bir durum var diyebilirz.

ismailt' Alıntı:
firstprivate' Alıntı:

Hocam tam olarak söylediğim sorundur diyemem ama aklıma bu geldi bunun çözümü için de lpg ayarına motor soğukken bir baktırın.Ama dediğim gibi motor soğukken lpgcinin bakması lazım.Tabi sanayiye gidene kadar motor ısınır bir de o sıkıntı var.Eğer aracınızn benzinde çalışma sıkıntısı yoksa aracınız sabah motor soğukken benzinde çalıştırıp aracın çekişini benzin yakarken deneyin.Eğer benzinde de motor suğukken araç çekiş problemi yapıyorsa aracınızn karbürotöründe bir problem olabilir ama benzinde yapmazsa lpg sisteminizle ilgili bir durum var diyebilirz.

çok teşekkür ederim hocam tavsiyelerinizi bir deneyeyim ona göre durumu yazarım:)

ismail bey;

şimdi ben durumu anlatayım size bizde 2000 model opel vectra var b kasa. aracımızı çok seviyoruz ama malum yaşlandı bayağı,çok sorun çıkarıyor. Sürekli serviste. lpgli, yakıtı falan iyi ama servisi bize maddi olarak yetiyor. eşim ise en ufak tıkırtı en ufak sorunda arabasını servise götüren bi tip.

Şimdi aracımızı değiştirmeyi düşünüyoruz. şöyle 25-30 arası servise olduğunca az uğrayacak ama aynı zamanda bizim aracımızın güven ve konforunu verecek bir tavsiyede bulunur musunuz şimdiden sağolun?

sevincaltunel' Alıntı:
ismail bey;

şimdi ben durumu anlatayım size bizde 2000 model opel vectra var b kasa. aracımızı çok seviyoruz ama malum yaşlandı bayağı,çok sorun çıkarıyor. Sürekli serviste. lpgli, yakıtı falan iyi ama servisi bize maddi olarak yetiyor. eşim ise en ufak tıkırtı en ufak sorunda arabasını servise götüren bi tip.

Şimdi aracımızı değiştirmeyi düşünüyoruz. şöyle 25-30 arası servise olduğunca az uğrayacak ama aynı zamanda bizim aracımızın güven ve konforunu verecek bir tavsiyede bulunur musunuz şimdiden sağolun?
Hocam sorunsuz ve güvenli bir araç ama ayrıca da yeni bir araç size önerebileceğim honda civic
2005 modeller sanırım 25 binlira kadar.

2005 modele pek yeni diyeceğini sanmıyorum arkadaşın :)
Neyse bende hem şehirde hemde arazide kullanabileceğim bir araç istiyorum yani altının yüksek olması iyi olur...Jepp olmayan bu tip nasıl bir araç önerirsiniz.?

ismailt hocam 2 sorum olacak:
1- 2004 model polo aracımın içerden kontrol far yükseklik ayarı bozuldu. oto elektrikçisi bu görevi yapan iki motor var, birisi yanmış değişmesi gerekir dedi ve 300 TL civarında masraf çıkardı. bana fazla gibi geldi. sen ne düşnüyorsun?
2- aracımın sürücü kapısının sensörünün bozulduğunu tahmin ediyorum (kapının açıldığını algılayan sensör). bunun için kapı iç döşemesinin sökülmesi gerekiyormuş, oto eletrikçisi öyle söyledi. ama ben adama güvenemedim. döşemeyi söküp tekrar takacak kişinin gerçekten bu işin ustası olması gerek diye düşündüm. her oto elektirikçisi bu işi rahatlıkla yapabilirmi? döşemenin ayarının bozulma ihtimali varmı?

İsmail hocam bende opel astra enjoy (2006-2007-2008) dizel düşünüyorum. Bu arabada beni çeken birşeyler var nedense. Bulduğum genelde 80.000 km deler. dizlden pek anlamam. km önemli dedikleri içinde tam yaklaşamadım. bu km bi arabaya yaklaşmak doğrumu, yada bu km de dizel alıncaya kadar benzinli almak mı daha mantıklı. Ortalama 15-20 bin civarında yol yaparım ve yarı yarıya uzun yolda. Bir sorum da aracın km sinin oynandığı her hangibir yetkili serviste belli olur mu?

ilon' Alıntı:
Neyse bende hem şehirde hemde arazide kullanabileceğim bir araç istiyorum yani altının yüksek olması iyi olur...Jepp olmayan bu tip nasıl bir araç önerirsiniz.?
hocam siz suv sınıfındaki araçlara bakın.
Mesela
hyundai tucson 4x4 özelliği olduğu gibi ayrıca 4x2 moduda var

alfa-turk' Alıntı:
ismailt hocam 2 sorum olacak:
1- 2004 model polo aracımın içerden kontrol far yükseklik ayarı bozuldu. oto elektrikçisi bu görevi yapan iki motor var, birisi yanmış değişmesi gerekir dedi ve 300 TL civarında masraf çıkardı. bana fazla gibi geldi. sen ne düşnüyorsun?
2- aracımın sürücü kapısının sensörünün bozulduğunu tahmin ediyorum (kapının açıldığını algılayan sensör). bunun için kapı iç döşemesinin sökülmesi gerekiyormuş, oto eletrikçisi öyle söyledi. ama ben adama güvenemedim. döşemeyi söküp tekrar takacak kişinin gerçekten bu işin ustası olması gerek diye düşündüm. her oto elektirikçisi bu işi rahatlıkla yapabilirmi? döşemenin ayarının bozulma ihtimali varmı?

Hocama racınız volwogen olduğu için parçaları pahalıdır heleki far ayar motoru gibi spesifik parçalar çok daha pahalıdır.Eğer bu parayı ödemek istemiyorsanız o zelliği iptal ettirin ve farlarınız sabit kalsın.Usta konusu iyise aynen insan sağlığında çok önemli olan doktorlar gibi araçların sağlığı ve sizin bütçe sağlığınız için ustalar çok önemlidir.İyi bir usta ve dürüst bir usta bulmak ise malumunuz çokj zordur.Ustanızı çok iyi seçmelisiniz tabi seçmek için de biraz bilmek gerekiyor.Dürüst bir insan bulup onu kendinize arkadaş edinin ki snayide o size hep dürüst insanlar önersin.

melobady' Alıntı:
İsmail hocam bende opel astra enjoy 1,3 (2006-2007-2008) dizel düşünüyorum. Bu arabada beni çeken birşeyler var nedense. Bulduğum genelde 80.000 km deler. dizlden pek anlamam. km önemli dedikleri içinde tam yaklaşamadım. bu km bi arabaya yaklaşmak doğrumu, yada bu km de dizel alıncaya kadar benzinli almak mı daha mantıklı. Ortalama 15-20 bin civarında yol yaparım ve yarı yarıya uzun yolda. Bir sorum da aracın km sinin oynandığı her hangibir yetkili serviste belli olur mu?
:?:

melobady' Alıntı:
İsmail hocam bende opel astra enjoy (2006-2007-2008) dizel düşünüyorum. Bu arabada beni çeken birşeyler var nedense. Bulduğum genelde 80.000 km deler. dizlden pek anlamam. km önemli dedikleri içinde tam yaklaşamadım. bu km bi arabaya yaklaşmak doğrumu, yada bu km de dizel alıncaya kadar benzinli almak mı daha mantıklı. Ortalama 15-20 bin civarında yol yaparım ve yarı yarıya uzun yolda. Bir sorum da aracın km sinin oynandığı her hangibir yetkili serviste belli olur mu?

Hocam km her araç için önemli çünkü her parçanın bir ömrü var ve yüksek km ömrünün yüksek bölümünü harcamış olmak demek.Yılda 25bin ve fazla km yapanlar için dizel öneriliyor.Siz ise sınıra yakınsınız bu yüzden net birşey demek zor yakıt türü açısından.Eğer uzun yolda çok kullanıyorsanız bence benzin+lpg daha uygun size.kmsi yüksek dizel neden iticidir çünkü dizel araçlarda günümüzde genellikle turboludur ve bu araçlar için kaliteli yakıt kullanılması motor için hayati önem taşır ayrıca aracın motor bakımları da çok öenmlidir tabi siz 2.el alacağınız bir dizel için geçmişi hakkında bilgili olamayacaksanız satan kişiye de nekadar dürüst olursa olsun bi yere kadar güveneceksiniz e bir de dizel araçların parçaları da pahalı işte bunlar sebebiyle dizel km bu yüzden çok önemli işte bu sebeple de en çok km düşürme dizel araçlarda yapılmaktadır çünkü benzinli araçlarda kmden pek korkulmaz dizelin yarısı kadar korkulur.km düşürme olup olmadığını servisten şöyle anlaşılır;
Eğer bu araç belli bir kmsine kadar yetkili serviste bakım görmüş mesela bir araç ortalama her yıl 2-3 kere servise girmiş ve servisteki bilgilere göre bu araç yılda 25.000km yapıyor gözüküyor.Siz bu aracı almak istediniz servise soktunuz ve araç son 1 yıl hiç servise uğramamış ve son uğradığında kmsi 127.000km imiş diyelim.Siz bu aracı alırken servis soktunuz bu araç 130.000kmde gözüküyor bu araç için riskli diyebilirz eğer 130bin değil de kmsi 128.000km ve altı ise risk değil kesinlikle km düşürülmüş diyebilir.Bilmiyorum anlatabildim mi

ismailt' Alıntı:
ilon' Alıntı:
Mesela
hocam onlar pahalı değilmi biraz? yerden yüksek derken yani ww yada hondalar gibi değilde broadway gibi yüksek olan yeterli yani...:) Fusionlar var bildiğim kadarıyla başka varmı acaba bu şekilde?

ismail bey şu honda ya lpg konusunda takıldım ben biraz sıkıntı yarattığı söyleniyor eğer bilgi sahibi iseniz beni bu konuda aydınlatır mısınız

Hocam Temiz araba bulma konusunda da bilgi veriseniz yararlı olacaktır sanırım.

Yani yakıt tüketimini bilemeye biliriz.
Ama araçın dışından bakıldığında temiz olup olamayacağına yönelik bilgi sahibi olabilir miyiz?

ismail hocam merhaba
toyota corolla 1.6 comfort extra almaya karar verdim gibi.
Bu araba hakkındaki yorumunuzu da alabilir miyim.
Sağlamlık, yakıt ekonomisi, parça fiyat ekonomisi önemli benim için.

ilon' Alıntı:
ismailt' Alıntı:
ilon' Alıntı:
Mesela
hocam onlar pahalı değilmi biraz? yerden yüksek derken yani ww yada hondalar gibi değilde broadway gibi yüksek olan yeterli yani...:) Fusionlar var bildiğim kadarıyla başka varmı acaba bu şekilde?

hocam diğer suv'lardan pek anlamam çünkü takip etmediğim bir sınıf.

sevincaltunel' Alıntı:
ismail bey şu honda ya lpg konusunda takıldım ben biraz sıkıntı yarattığı söyleniyor eğer bilgi sahibi iseniz beni bu konuda aydınlatır mısınız

hocam lpg sistemi çok hassas bir konu.Çok iyi ve tecrübeli bir montajcıya taktırmak gerekir.Kısacası paradan kısmamak pahalı da olsa gidip iyi montaj yapan işin ehli ve tecrübeli bir yer bulursanız sıkıntı çekmezsiniz oradaki ustalar zaten aracınıza uygun kiti size önereceklerdir.Eğer bir yazı hazırlayabilirisem paylaşırım lpg sistemi konusunda sistemi anlatan ve oluşan problemlerin sebeplerini anlatacak uzun bir yazı hazırlarsam burada paylaşırım.

craxx' Alıntı:
Hocam Temiz araba bulma konusunda da bilgi veriseniz yararlı olacaktır sanırım.

Yani yakıt tüketimini bilemeye biliriz.
Ama araçın dışından bakıldığında temiz olup olamayacağına yönelik bilgi sahibi olabilir miyiz?

Hocam bu konu tecrübe konusu tabi temel konular var şurası böyleyse burası böyleyse şundandur denebilecek ama bazı şeyler de vardır ki çok iyi eller tarafından manipule edilmiştir o durumda tecrübe devreye giriyor.

mystreous' Alıntı:
ismail hocam merhaba
toyota corolla 1.6 comfort extra almaya karar verdim gibi.
Bu araba hakkındaki yorumunuzu da alabilir miyim.
Sağlamlık, yakıt ekonomisi, parça fiyat ekonomisi önemli benim için.

hocam corolla tabiki sağlamlığı ile bilinen bir model.Yakıt konusunda da sınıfının liderlerinden ama parça konusu tabiki de ithal ve japon araçların parçası pahalıdır.

İsmailt hocam Seat İbiza'nın yeni motoru ile 1.2Lt TSI 105hp Düz/DSG seçeneği nasıl style modeli 32.900TL önerir misiniz.... Seat hakkında genel görüşleriniz nedir...

İsmailt hocam meşşgulsüzüz herhalde ama cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum sizin söylediklerinize çok fazla itibar ediyorum....

ismail hocam 2000 model opel astra hb 1.6-- 65000 kmde--tüplü değil-- 17000lira eder mi? en fazla kaç verirsin? şimdiden teşekkürler

BBNET
Geri