Yardım etmeye talibim...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ismailt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
İsmail hocam,
Fiat Albea 1.4 active fair için en verimli ve fiyatıda uygun LPG sistemi için öneriniz varmı? şimdiden teşekkür ederim.

ikarus05' Alıntı:
ismail hocam merhaba,

bana 15.000 tl ye kada önerebileceğiniz benzinli bir araba varmı?
önceliklerim
1.güvenlik
2.yakıt
3.piyasa
(2003-2004 pegueot 307 düşünüyodum, ama sorunlu bir araç olduğu söyleniyo. yorumunuz nedir?)

Hocam peugeot 307 evet ülkemizdeki yollara göre kibar bir araba.Siz güvenlik yakıt ve piyasa demişsiniz size sırasıyla 2001 megane 1, 2000 opel astra cd,Hyundai getz.Bu araçları bi ineleyin.

tenten' Alıntı:
İsmail hocam,
Fiat Albea 1.4 active fair için en verimli ve fiyatıda uygun LPG sistemi için öneriniz varmı? şimdiden teşekkür ederim.

Hocam albea 1.4 fair için en uygun lpg markasını bilemeyeceğim ama profesyonel, kendini kanıtlamış bir lpg montajı yapan dürüst bir servise gidip en uygun en uyumlu kit markasının hangisi olduğunu sormanız daha faydalı olacaktır.

ismail hocam şu anda 2000 model focus kullanıyorum aracımdan memnunum ama hatchback olmasından dolayı bağaj sıkıntımız var. 20.000 tl ye kadar başka bir araç düşünüyorum. megane 2 dizel, focus sedan.. vs
sizin tavsiyeniz ne olur? megane ile problem yaşar mıyım?

excalibur27' Alıntı:
ismail hocam şu anda 2000 model focus kullanıyorum aracımdan memnunum ama hatchback olmasından dolayı bağaj sıkıntımız var. 20.000 tl ye kadar başka bir araç düşünüyorum. megane 2 dizel, focus sedan.. vs
sizin tavsiyeniz ne olur? megane ile problem yaşar mıyım?

Hocam megane 2'nin arıza potansiyeli focustan yüksektir.Focus sedanlara bakabilirisiniz.Temiz 2004 model megane 1lere de bakabilirsiniz ama megane 2 maalesef arıza potansiyeli açısından focus ve megane 1 den kötüdür.

drejog' Alıntı:
Selam İsmail hocam. Şu araba çok hoşuma gitti ve almayı düşünüyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 1479/detay
Fiyat, kalite özellik olarak nasıl

Hocam chevrolet türkiyede ve asyada chevrolet ismiyle satılan avrupa ve amerikada daewoo ismini kullanan bir manipule seçmiştir.Düşündüğünüz araç avrupalı rakiplerinden genel anlamda geri kalan bir araçtır tabi bunun yanında da fiyat olarak bu geri kalmışlığını telafi eden bir araçtır.Linkteki araç için fiyatı biraz yüksek gibi geldi.Yani gerçekten almayı düşünüyorsanız bana göre temziliği tahammul sebebi olarak en fazla 17binlira verilmesi görüşündeyim.Yakıt olarak biraz yüksektir yani yüksektir derken 1.4 motor diğer araçlardan mesela 1.4 cliolar ve 1.4 meganelardan fazla yakabilir.Çünkü 1.6 motorlu lacetti sedan bile rakiplerinden yakıt konusunda müsrif bir de aynı kasaya 1.4 motor konulduğunda eğer aracın motor hacmini göz önüne almadan 1.6 motor varmış gibi kullanıldığında1.4 motorlu olmasına rağmen 1.6 motorlar kadar rahat yakar hatta geçebilir.

değerli hocam benim clio symbol 2005 model 1.4 lpg li 80.000 km de aracım var. motor yağını değiştireceğim. düşündüğüm 10w40 castrol magnetec. bu yağ nasıldır. başka bir yağ önerir misiniz?

hocam 2005 focus ghia (yeni kasa) tüp taktırsam mı, yoksa kalsın böyle adam adam kullanayım mı? :) ve hangisini taktırsam (BRC iyi diyorlar ama uyar mı acep). teşekkürler

yaramış' Alıntı:
değerli hocam benim clio symbol 2005 model 1.4 lpg li 80.000 km de aracım var. motor yağını değiştireceğim. düşündüğüm 10w40 castrol magnetec. bu yağ nasıldır. başka bir yağ önerir misiniz?

Hocam castrol magnetec iyi bir markadır ama 20w50 veya 10w40 hangisi aracınıza daha uygun bilmiyorum bu konuda servisten bilgi almanız daha iyi olur.

cagdas' Alıntı:
hocam 2005 focus ghia (yeni kasa) tüp taktırsam mı, yoksa kalsın böyle adam adam kullanayım mı? :) ve hangisini taktırsam (BRC iyi diyorlar ama uyar mı acep). teşekkürler

Hocam eğer yılda 10.000kmden az yol yapıyorsanız ve aracınız 2 yıl içinde de satma gibi bir durumunuz varsa taktırmayın derim.Eğer taktırmak isterseniz BRC tabiki iyi bir markadır ama tabiki lpg olayında en önemlisi lpg beynin aracınızın beyniyle uyumudur.

ismailt hocam öncelikle teşekkürler.
Hocam benim 2000 model 1.4 gls opel corsa benzinli aracım var. Alalı bir yıl oldu. şehir içinde 100 Tl lik benzim aldığımda 250 km anca yapabiliyorum. Kullanırken mümkün mertebe yakıt tasarrufu yapmaya çalışıyorum ama nafile. Aracı sabah ilk çalıştırdığımda nerdeyse gaza hiç basmadan çok yakında olan işime gidebiliyorum. İşin yolu düz ve hatta hafif aşağı eğimli sayılır. Rölanti yüksek sanırım. Yakıt tüketiminin yüksek olmasının nedeni rölanti olabilirmi?
Birde ilk motor ilk çalıştığında bir uğultu geliyor ama bir dakika sonra uğultu kayboluyor. Bununda nedeni ne olabilir?

sezginozturk' Alıntı:
ismailt hocam öncelikle teşekkürler.
Hocam benim 2000 model 1.4 gls opel corsa benzinli aracım var. Alalı bir yıl oldu. şehir içinde 100 Tl lik benzim aldığımda 250 km anca yapabiliyorum. Kullanırken mümkün mertebe yakıt tasarrufu yapmaya çalışıyorum ama nafile. Aracı sabah ilk çalıştırdığımda nerdeyse gaza hiç basmadan çok yakında olan işime gidebiliyorum. İşin yolu düz ve hatta hafif aşağı eğimli sayılır. Rölanti yüksek sanırım. Yakıt tüketiminin yüksek olmasının nedeni rölanti olabilirmi?
Birde ilk motor ilk çalıştığında bir uğultu geliyor ama bir dakika sonra uğultu kayboluyor. Bununda nedeni ne olabilir?

Hocam eğer aracınızı çok kısa mesafe kullanıyorsanız aracınız çok yakacaktır çünkü motorlar en verimli çalışma sıcaklığına erişene kadar çok yakarlar.Verilerinize göre aracınız 100kmde 10 ltye yakın bir tüketimi var.Eğer yine de çok yüksek diye düşünüyorsanız aracınızı serviste tüketim değerlerini bilgisayarla ölçtürün.Rolanti motor ideal sıcaklığına ulaşana kadar yüksek olur çünkü aracınızda otomatik jikle mevcuttur.

ismailt hocam bende dizel ve sedan olmak kaydı ile focusla, corolla arasında kararsızım nasıl tercih yapmalıyım birbirlerine göre artı ve eksilerini yazarmısınız? Servis, yedek parça, tekrar satışda daha az zarar etme açısından...

BaRaNaY' Alıntı:
ismailt hocam bende dizel ve sedan olmak kaydı ile focusla, corolla arasında kararsızım nasıl tercih yapmalıyım birbirlerine göre artı ve eksilerini yazarmısınız? Servis, yedek parça, tekrar satışda daha az zarar etme açısından...

Hocam focus ve corolla ülkemizde sevilen ve tutulan iki model.İkisi de 2.elde birbirine yakın oranlarda değerlerini korurlar.Ama corolla biraz önde.Focus daha tok ve kemikli malzeme kullanır kaportası daha kalındır corollaya göre.Corolla ise focusa oranla daha sorunsuzdur ve kullanım olarak daha yumuşak bir araçtır.Dizel benzinli konusunda ise yılda 25.000km den az yol yapıyorsanız dizel gereksizdir ayrıca dizel araçlar benzinlilerine oranla 2.elde daha çok değer kaybeder.

Hocam online danışmanlık açmışsınız..
Tebrik ediyorum, teşekkürlerimi iletiyorum..
Tempra'ya bindiğinize göre bu işden anlıyorsunuz demektir.. :++:
Benimde tempram var dı.. Sattım ama aklım hala onda..
Birinci önceliğiniz konfor ise Tempra, Tempra....

Şimdi Corolla terra 1.6 aldım.. Bu da iyi ama Tempranın o koltugu yok mu..
oturunca kalkmak istemiyor..
Konfor istiyorsanız Tempra... Sorun istemiyorsanız Corolla.. :lol:

bozo0660' Alıntı:
Hocam online danışmanlık açmışsınız..
Tebrik ediyorum, teşekkürlerimi iletiyorum..
Tempra'ya bindiğinize göre bu işden anlıyorsunuz demektir.. :++:
Benimde tempram var dı.. Sattım ama aklım hala onda..
Birinci önceliğiniz konfor ise Tempra, Tempra....

Şimdi Corolla terra 1.6 aldım.. Bu da iyi ama Tempranın o koltugu yok mu..
oturunca kalkmak istemiyor..
Konfor istiyorsanız Tempra... Sorun istemiyorsanız Corolla.. :lol:

Ben de teşekkür ediyorum hocam.Bildiklerimizi aktarmaya çalışıyoruz.Tempra çocukluğumdan beri içimde uhde idi.Bütçemize göre bir tane temiz bulup aldık.Ama gözüm tempra 2.0 16v cat'lerde ama temizini bulmak zor.148 beygir 180 nm tork.Dijital klima.ABS, elektronik dashboard, elektrikli aynalar, 4 cam elektirkli, immobilizer, 500 litreye yakın bagaj hacmi, 0.28 hava sürtünme direnci.Ön arka kol dayama.Kilitlenebilir torpido ve kilitlenebilir katlanır arka koltuklar.Zaman ayarlı ve kontağa bağlı iç aydınlatma.Çok fonksiyonlu ve ışıklandırmalı silecek ve sinyal kolları.Orjinal alarm ve 4 camı kilitlendiğinde kapatan modül sistemi.Tasarlandığı yıla ve sınıfına göre üstün yol tutuş.Far yıkama sistemi.En önemlisi konfor.16 saat uyumadan sadece yarımşar saatlik molalarla tek başıma uzun yolculuk yaptım ve ne belimi ağrıttı ne kolumu kopardı.Tabiki yeni nesil araçlar çok daha iyiler artık ama bu arabaya binen nedense duygusal bir bağla karşılaşıyor.

tekrardan selam hocam. Bi sorum daha olacak.
2004 model Ford fusion 1.6 16walf 110000km de bi araç var hb. Fusionlar hakkında ne düşünüyorsun hocam. fiyat ve kalite olarak. Babama Ankara araba pazarında araba baktırıyorum. 19000TL istemiş fiyat olarak fakat pazarlık yapılmadı henüz.
Yardımların için şimdiden teşekkür ederim hocam Allah işini rast getirsin inşallah.

drejog' Alıntı:
tekrardan selam hocam. Bi sorum daha olacak.
2004 model Ford fusion 1.6 16walf 110000km de bi araç var hb. Fusionlar hakkında ne düşünüyorsun hocam. fiyat ve kalite olarak. Babama Ankara araba pazarında araba baktırıyorum. 19000TL istemiş fiyat olarak fakat pazarlık yapılmadı henüz.
Yardımların için şimdiden teşekkür ederim hocam Allah işini rast getirsin inşallah.

Allah razı olsun hocam.

Hocam fusion kullandım ama benim kullandığım fusion çok dökülmüş bir araçtı ve önemli bir kaza geçirip toplanmış bir araçtı ve şasesi yamuktu bir arkadaşım almak istemişti beraber incelemiştik ve arkadaşıma 8binliraya alırsan al daha çok isterlerse bulaşma demiştim ve satan kişi 11bin istiyordu.Kısacası böyle bir tecrübem olmuştu fusion ile ilgili.Fusion fiestanın iç hacim olarak biraz daha ferah olanı alt yapısı tamamen fiestadır..Hocam 19.000lira 2004 model bir fusion için çok yüksek bence en fazla edeceği fiyat 17bindir o da çok temizse yapacağı fiyattır.Hocam fusion kalite olarak kemikli ve sağlam bir arabadır iç mekan kalitesi vasattır hitap ettiği kesim genç ailelerdir.Fren mesafesi abs ile güzeldir tüketimi makuldür.

Teşekkürler hocam. Arabayı satan amca 18500 den aşağı inmemiş ben de almayın dedim. Makul araba bulmak gerçekten zor :)

Skoda Yeti 1.2 TSI DSG hakkındaki görüşleriniz nelerdir? İkinci elde üzer mi? 45-50 bin arası SUV olarak önerebileceğiniz başka araç var mıdır?

ismailt' Alıntı:
ismailt' Alıntı:
mystreous' Alıntı:
ismailt' Alıntı:
mystreous' Alıntı:
ismail hocam merhaba
önceliklerimi sıraya koydum. Bana ne önerirsiniz?
1. Sorunsuzluk
2. Yakıt Ekonomisi
3. Parça fiyat ekonomisi
4. Güvenlik
5. Parça bulunabilirliği
6. İç mekan ve bagaj hacmi
Wv, toyota, nissan, opel düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
(Bütçem 30-35 )

Hocam size önereceğim markalar öncelik sırasına göre
Toyota corolla
vw jetta
opel astra

Eğer biraz beklerseniz Yeni hyundai elentrayı da öneririm henüz ülkemize gelmedi ama.

hocam c4 güzel bir araç ama fransız arabaları ülkemiz şartlarında arıza potansiyeli yüksek araçlar maalesef.Bu sebeple ilk önceliğiniz olan sorunsuzluk kriterinizi bu araç için arka sıralara alırsanız tabiki güzel bir araç ama parça olarak da tamamen ithal olduğu için ve yan sanayisi olmadığı için pahalıdır.
Bu konuda uyardığınız için teşekkürler. Bulunduğum ilçede yollar çok kötü. Sağlam araba lazım bana. Ne alacağıma karar veremedim bi türlü.
Alfa Romeo ya baktım şimdi. Arabada yok yok. Fiyatı da uygun. İkinci el satması zor olduğu için mi fiyatı uygun acaba. Bi bakabilir misin?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 2080/detay

hocam ilana bakamadım bakım çalışması yapılıyor uyarısı veriyor.Evet alfa romeo da prestij sahibi ve kendi çizgileri olan bir markadır.İtalyan araçları gerçekten konforlu ve donanımlıdır.Ürettiği araçlar sınıfındaki rakiplerinden geri kalmaz hatta üstünlükleri vardır ama alfa romeonun kaderi citroenin ülkemizdeki kaderinden daha kötüdür çünkü onun da 2.eli kötüdür çünkü parçaları ithaldir pahalıdır ve donanımı zengin olduğu için ve avrupaya hitap eden bir araç olduğu için ülkemizdeki şartlar bu markaya da ağır gelmektedir.
Hocam ben hala arayıştayım. Ne alacağıma henüz karar veremedim.
Chevrolet arabalar da dikkatimi çekmeye başladı. Bu araç hakkındaki yorumunuz nedir?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 4973/detay

ismailt' Alıntı:
yaramış' Alıntı:

Hocam castrol magnetec iyi bir markadır ama 20w50 veya 10w40 hangisi aracınıza daha uygun bilmiyorum bu konuda servisten bilgi almanız daha iyi olur.

İsmail hocam,daha önce 2004 model Marea Liberty'im var demiştim.
Hafta sonu küçük bir kaza atlattık,araç park halinde iken traktör geri geri gelerek hafif bir şekilde römorkuyla benim ön kaputa vurdu.
çok değil ama hafif bir göçme var.benim sorum şu :
Arabamı satarken alan adam mutlaka kaportacıya götürecek ve kaportacı hangisini söylerse benim için avantajlı olur ?
1-"Hocam kaput orjinali ile değişmiş ancak sadece kaputa darbe var kaportada sıkıntı yok" mu?
2-"Hocam kaputa darbe almış,ancak kaportada sorun yok lokal işlem yapılmış" mı?
hangisi avantajlı olur hocam ? :wink:

ozkansedef' Alıntı:
Skoda Yeti 1.2 TSI DSG hakkındaki görüşleriniz nelerdir? İkinci elde üzer mi? 45-50 bin arası SUV olarak önerebileceğiniz başka araç var mıdır?

Hocam yeti hakkında bilgim veya tecrübem yok maalesef.Ama bütçenize göre seçeneğiniz çok.1.2 turbolu bir motor olsada yeti için küçük ve fazla zorlanacak bir motor olacağını düşünüyorum.

@mystreous hocam

cruze güzel ve kalıplı bir araç ama motor gücünden şikayet edenleri duydum tabi beklenti meselesi sonuçta, ayrıca LPG ile de ilgili bazı sıkıntıları olduğunu duydum yani bobin yakabiliyomu ve 4 bobinli bir araç ve tanesi 250 liradan başlıyormuş.Bildiklerim bu kadar.Gerçekten ısındıysanız bu araca kullanıcı yorumlarını ve araç hakkında internetten şikayet olup olmadığı araştırın.

mrtcmhr_13' Alıntı:
ismailt' Alıntı:
yaramış' Alıntı:

İsmail hocam,daha önce 2004 model Marea Liberty'im var demiştim.
Hafta sonu küçük bir kaza atlattık,araç park halinde iken traktör geri geri gelerek hafif bir şekilde römorkuyla benim ön kaputa vurdu.
çok değil ama hafif bir göçme var.benim sorum şu :
Arabamı satarken alan adam mutlaka kaportacıya götürecek ve kaportacı hangisini söylerse benim için avantajlı olur ?
1-"Hocam kaput orjinali ile değişmiş ancak sadece kaputa darbe var kaportada sıkıntı yok" mu?
2-"Hocam kaputa darbe almış,ancak kaportada sorun yok lokal işlem yapılmış" mı?
hangisi avantajlı olur hocam ? :wink:

Hocam lokal işlem ile rahat düzelecek bir durumsa dülelttirin satarken de sıkıntı çekmemek için aracın şuanki fotoğrafını çekin satarken inanmayacaklar olursa gösterirsiniz :+1:

sayın ismailt hocam;

Opel astra HB almayı düşünüyorum 2004-2005 model civarı. fiyat limitim 20-25 bin arası.

1. 2004-2005 model den daha yüksek bi model mi tercih etmeliyim, daha genç bi araba mı olsa daha iyidir yoksa bu modeller ideal midir?

2. malum opel astra nın bir sürü çeşidi var acaba 1.6 ve HB hangisini önerirsiniz ?
Opel Astra 1.6 enjoy twinport
opel astra 1.6 Cosmo
opel astra 1.6 Elegance
veya bi başkası

3- otomatik, yarı otomatik, ya da manuel vitesden hangisini önerirsiniz. hangisi daha kullanışlıdır ya da yakıt tüketimi olarak, ileride alım satım sırasında hangisi daha idealdir.

şimdiden teşekkürler

tahtakama' Alıntı:
sayın ismailt hocam;

Opel astra HB almayı düşünüyorum 2004-2005 model civarı. fiyat limitim 20-25 bin arası.

1. 2004-2005 model den daha yüksek bi model mi tercih etmeliyim, daha genç bi araba mı olsa daha iyidir yoksa bu modeller ideal midir?

2. malum opel astra nın bir sürü çeşidi var acaba 1.6 ve HB hangisini önerirsiniz ?
Opel Astra 1.6 enjoy twinport
opel astra 1.6 Cosmo
opel astra 1.6 Elegance
veya bi başkası

3- otomatik, yarı otomatik, ya da manuel vitesden hangisini önerirsiniz. hangisi daha kullanışlıdır ya da yakıt tüketimi olarak, ileride alım satım sırasında hangisi daha idealdir.

şimdiden teşekkürler

Hocam astra güzel bir seçim.Saydığınız modellerden hangisi donanım olarak size hitab ediyorsa onu alın.Ama kullanmayacağınız bir donanım için de araca fazla para vermenin bir anlamı bence yok.Acele etmeyin temiz ve bakımlı olan aracı bulmaya çalışın mantık çerçevesinden çıkmayın çünkü araç almak heyecanlı bir durumdur bazen insan gereksiz noktalara takılıp hatalar yapabiliyor.Kesinlikle de manuel vites her zaman favoridir alırken de satarken de

ismail hocam merhaba; yardımcı olduğunuz için teşekkürler. benim bir sorum olacak,
ben arabalarla ilgili ayrıntılı teknik ve donanım bilgilerini nereden bulabilirim?
örnek ; 2005 modell herhangi bir arabanın modelleri arasındaki teknik özellikleri (abs ,aas, esp, eps .....)ve donanım özelliklerini öğrenebileceğim bir site yada bir program varmı?

ikarus05' Alıntı:
ismail hocam merhaba; yardımcı olduğunuz için teşekkürler. benim bir sorum olacak,
ben arabalarla ilgili ayrıntılı teknik ve donanım bilgilerini nereden bulabilirim?
örnek ; 2005 modell herhangi bir arabanın modelleri arasındaki teknik özellikleri (abs ,aas, esp, eps .....)ve donanım özelliklerini öğrenebileceğim bir site yada bir program varmı?

Hocam modeller arasındaki farklılıkları sahibinden comdaki ilanların üst bölümünde teknik detaylar bölümden bakabilirsiniz. ayrıca fabrika verileri için de
http://www.otokritik.com/fabrika-teknik-verileri/

BBNET
Geri