Çocukken aklımıza gelen bir sorudur Bazen küçük kardeşimiz Bazen de öğrencilerimiz sorar.ilkokul ortaokul düzeyindeki çocuklar için https://youtu.be/XdbBKHw0mac
İnsan düşünen bir varlıktır.5.6 Sınıf öğrencisi bunu aklına getirir sorar da düşünme sorma diyemeyiz.Bu video da bu amaca yönelik.bombacı mülayim' Alıntı:Bu sorular adami atayiz eder. Soru sorulmamali cevap aranmamalidir bu tur.durumlarda
Suicide' Alıntı:ortada paradoksluk bir sey yok konu carpitiliyor bence, Allaha bu kudret nereden gelmistir bu kadar basit bir soru, soyleyse boyle mi oyleyse soyle mi gibi detaylarda kaybolmaya luzum yok.
HBV' Alıntı:Suicide' Alıntı:ortada paradoksluk bir sey yok konu carpitiliyor bence, Allaha bu kudret nereden gelmistir bu kadar basit bir soru, soyleyse boyle mi oyleyse soyle mi gibi detaylarda kaybolmaya luzum yok.
Tanrı (Allah) kelimesi zaten kendi içinde kudret içerir. Kudreti olduğu için tanrıdır, yaratandır.
Suicide' Alıntı:HBV' Alıntı:Suicide' Alıntı:ortada paradoksluk bir sey yok konu carpitiliyor bence, Allaha bu kudret nereden gelmistir bu kadar basit bir soru, soyleyse boyle mi oyleyse soyle mi gibi detaylarda kaybolmaya luzum yok.
Tanrı (Allah) kelimesi zaten kendi içinde kudret içerir. Kudreti olduğu için tanrıdır, yaratandır.
sizin zaten soruya cevap vermenizi beklemiyorum cunku verebileceginizi dusunmuyorum ve bir cevapta aramiyorum. Ama bu garip cevap uydurma cabalariniz cok hosnedir yani adina tanri ya da allah demeyince gucusz mu kalacak? bence siz totoloji pesindr kosuyorsunuz.
ysahin' Alıntı:tren misali, vagon vardır lokomotif vardır vagon muhtaçtır öncesi vardır sonrası vardır ama lokomotif tektir gücü kendisindendir
Allah vardır ve masiva(yaratılan herşey) vardır masiva vagon misalidir öncesi sonrası vardır sebeblere bağlıdır sonuçları vardır
işte bu masivadan bir tanesi de BEYİN dir. AKIL dır onun da bir sınırı vardır hayal edilemeyecek kadar büyük kavramın da ötesi vardır velhasıl sen Allah ı kıyaslamaya tabi tutma işini kısıtlı aklın ile yapıyorsun...
hiç user administrator ü hayal edebilir misenin kökün kilon ağırlığın gölgen cismin nisbin user kardeşim üstün makamdaysan çok çok editör olursun. olayı da bilmiyorsan guest olur gezersin ortada Administratör ü hayal etme onu kısıtlı kullanıcı yetkin ile bir yerlere oturtmaya çalışmak hiçde mantıklı gelmiyor
Yine mi daha önceden böyle hiç bir muhabbete girmedim.Suicide' Alıntı:Komik bir sekilde yine saygi muhabbetine gelinmiş, totolojilerinizle mutlu mesut yasamaya devam edin. fakat sunu da bilin ki, sen cevabi anlayamazsin, bulamazsin demek bir cevap degildir.
lokomotif muhabbeti ise toptan sacmalik, lokomotifin bir yapisi vardir durduk yere o guc onda var olmamistir. Madem trenin tanrisi olan lokomotifi yapan bir insan vardir ozaman insanin tanrisini yapanda bir guc olacaktir? bunu mu demeliyiz yani, buyrun burdan yakin.