Ne zaman niyetlensem ve birşeyler başlasa mutlaka bir yalanını yakalıyorum... Pembe de olsa bir yalan bitiriyor işi... Ben soğudum evlilikten, evleneceklerin Allah yolunu açık etsin diyorum başka da birşey demiyorum...
Nick adlarından kimin bayan, kimin erkek olduğu bilinmiyor ki!masci' Alıntı:sanırsam muhabbete dahil olan bayan bilişimcilere kaç kişi özeldem pm attı merak ediyorum... :mrgreen: :mrgreen: yada tam tersi...
ama yadırgamıyorum biyerden başlamak lazım....
Anlamadığınızın farkındayız. Evliliği ballandıra ballandıra anlatmışsınız. Bizim halimizden anlamak için eşinizden ve çocuklarınızdan 1 yıl uzak kalın. Canınız yemek dahi yapmak istemeyecektir. Hiç birşeyin tadını alamayacaksınız. Bekara eş boşamak kolay derken aynaya bakmıyordunuz galiba...narenciye' Alıntı:evli ve çocuklu birisi olarak yalnızlığınızı anlayamıyorum, anlam da veremiyorum :shock: ...
evlilik karşılıklı fedakarlık gerektiren saygı ve sevgiye dayanan bir kurumdur...
tavsiyem bencil olmamanızdır..
zaten kimse mükemmel değildir... sizler de değilsiniz... zaten herkesde carmen electra david beckham olamaz... :mrgreen:
çocuk olayı da evliliği tamamlayan sorumluluk gerektiren ama dünyada alabileceğiniz en güzel hediyedir... siz sevdikçe sevildikçe çocuk ya da çocuklar isteyeceksiniz.. maddi olarak yıpratacaktır, o sebeple şimdiden birikim yapın derim.. çocuklarınız mutluluğunuzu pekiştirecektir.. siz zaten evlendikten sonra zamanla şu gençlik hallerinden kurtulup olgunlaşacaksınız ve aile olmak mutluluğu paylaşmak nedir anne baba olmak nasıl güzeldir öğreneceksiniz.. o sebeple 1den fazla bebek isteyeceksiniz ... bekara eş boşamak kolay misali atıp tutan arkadaşlar oluyor... yaşamadan anlam veremezsiniz..
karşınıza çıkan fırsatları iyi değelendirebilmeniz temennisiyle....
herkese hayırlı kısmetler....
SerkanF1' Alıntı:Anlamadığınızın farkındayız. Evliliği ballandıra ballandıra anlatmışsınız. Bizim halimizden anlamak için eşinizden ve çocuklarınızdan 1 yıl uzak kalın. Canınız yemek dahi yapmak istemeyecektir. Hiç birşeyin tadını alamayacaksınız. Bekara eş boşamak kolay derken aynaya bakmıyordunuz galiba...narenciye' Alıntı:evli ve çocuklu birisi olarak yalnızlığınızı anlayamıyorum, anlam da veremiyorum ...
evlilik karşılıklı fedakarlık gerektiren saygı ve sevgiye dayanan bir kurumdur...
zaten kimse mükemmel değildir... sizler de değilsiniz... zaten herkesde carmen electra david beckham olamaz...
çocuk olayı da evliliği tamamlayan sorumluluk gerektiren ama dünyada alabileceğiniz en güzel hediyedir... siz sevdikçe sevildikçe çocuk ya da çocuklar isteyeceksiniz.. maddi olarak yıpratacaktır, o sebeple şimdiden birikim yapın derim.. çocuklarınız mutluluğunuzu pekiştirecektir.. siz zaten evlendikten sonra zamanla şu gençlik hallerinden kurtulup olgunlaşacaksınız ve aile olmak mutluluğu paylaşmak nedir anne baba olmak nasıl güzeldir öğreneceksiniz.. o sebeple 1den fazla bebek isteyeceksiniz ... bekara eş boşamak kolay misali atıp tutan arkadaşlar oluyor... yaşamadan anlam veremezsiniz..
SerkanF1' Alıntı:Anlamadığınızın farkındayız. Evliliği ballandıra ballandıra anlatmışsınız. Bizim halimizden anlamak için eşinizden ve çocuklarınızdan 1 yıl uzak kalın. Canınız yemek dahi yapmak istemeyecektir. Hiç birşeyin tadını alamayacaksınız. Bekara eş boşamak kolay derken aynaya bakmıyordunuz galiba...narenciye' Alıntı:evli ve çocuklu birisi olarak yalnızlığınızı anlayamıyorum, anlam da veremiyorum ...
zaten kimse mükemmel değildir... sizler de değilsiniz... zaten herkesde carmen electra david beckham olamaz...
İnternette aratmayın şimdi, buraya yükleyin dinleyeyim.narenciye' Alıntı:SerkanF1' Alıntı:Anlamadığınızın farkındayız. Evliliği ballandıra ballandıra anlatmışsınız. Bizim halimizden anlamak için eşinizden ve çocuklarınızdan 1 yıl uzak kalın. Canınız yemek dahi yapmak istemeyecektir. Hiç birşeyin tadını alamayacaksınız. Bekara eş boşamak kolay derken aynaya bakmıyordunuz galiba...narenciye' Alıntı:evli ve çocuklu birisi olarak yalnızlığınızı anlayamıyorum, anlam da veremiyorum ...
ben zaten eşimi yeni doğmuş bebeğimle doğuya uğurladım ve sonrasında 2 yıl bir araya gelemedik...2 yaşına kadar babasız büyüttüm ben oğlumu,sıkıntı stresle..dediğiniz gibi ne yemek ne ev işi ne de o güzelim okulun tadına varamadım, herşey berbattı o zamanlar, zordu.. asıl aynaya bakmayan kim dersiniz...
o sebeple sizi anlayamıyorum, tüm bunları yaşamış biri olarak... o sebeple fırsatlarınızın kıymetini bilin , armut sapı üzüm çöpü demeyin kendinize bir şans verin diyorum...size 1. tavsiyem daha olgun ve anlayışlı olmanızdır... size 2. tavsiyem yazımı tekrar okumanızdır...
herkese hayırlı kısmetler..
serkanf1 hocam size simgeden mağdurum parçasını yolluyorum, özel istek :++: anlayana kadar dinlersiniz
İnternette aratmayın şimdi, buraya yükleyin dinleyeyim.
Ayrıca "evli ve çocuklu birisi olarak yalnızlığınızı anlayamıyorum, anlam da veremiyorum..." dediniz ve devam ettiniz, lafı kıvırmayın şimdi...
Mesajı bir defa yollamanız yeterliydi, o kadar da anlayışsız değilim...
diye başlayan cümlenin erkek versiyonu da kimi zaman kızların ağzında...mazaka2012' Alıntı:bu devrin zihniyetine sahip kızlarla.....
ozlem22' Alıntı:abdullahaybas' Alıntı:Saliha bir Hanım istiyorum...
Yaş 25 evlilik zamanı geldi geçti .........derken annem açtı yuva kurma konusunu.
Saliha bir kız olsun gerisi gelir diye düşünüyordum.
Yakın bir akrabamızdan haber geldi.
komşuları çok dindarmış, kızlarının ailesinden dahada dine bağlı olduğunu duyunca sevindim.
Gittik bir görelim görüşelim dedim.Ilk ailesiyle konuştum...
Hatta ben konuşmadım sürekli onlar konuştu.şaşırdım kaldım...
Bir şey diyemedim...
Kına gecesinde en iyi müzüsyenler olacakmış...
Düğünde keza aynı...
Ev dayalı döşeli olacakmış,hemde hepsi en pahalısından...
Araba olacakmış son model hemde, çünkü komşunun damadı sıfır araba almış geçende...
Anne hadi kalkalım diyecektim utandım...
Kızla görüştürmek istediler...
İslamiyete uygun olarak görüştük...
on beş bilezik...
En güzel gelinlik(10 bin tl)...
En büyük düğün salonu...
Ne diyeceğimi bilemedim...
Ben Saliha Bir Eş istiyordum sadece...
Istekleri bir türlü bitmiyordu...
O anda yan taraftaki aynaya gözucuyla baktım kendime...
Görünüşümdede bir iş adamı profilide yoktu...
Yirmi beş dakika konuştu istekleri bitince sıra bana geldi.
Senin isteklerin nelerdir dedi...
Biran önce kalkıp gitmek istiyordum sıkılmıştım, geleli bir saat olmasına rağmen dünya malına bağlananlarla birlikte olmak içimi karartmıştı...
Yazının devamı için!!!
http://forum.islamiyet.gen.tr/islamda-aile-hayati/109819-saliha-bir-hanim-istiyorum.html
jemba35' Alıntı:http://forum.islamiyet.gen.tr/islamda-aile-hayati/109819-saliha-bir-hanim-istiyorum.html
vay be gözlerim dolu dolu okudum. Böyle insanlar var demek.
zilal' Alıntı:jemba35' Alıntı:http://forum.islamiyet.gen.tr/islamda-aile-hayati/109819-saliha-bir-hanim-istiyorum.html
eskiden yaşanmış gerçek bir olaymış.
varmış demek ki
jemba35' Alıntı:zilal' Alıntı:jemba35' Alıntı:http://forum.islamiyet.gen.tr/islamda-aile-hayati/109819-saliha-bir-hanim-istiyorum.html
eskiden yaşanmış gerçek bir olaymış.
varmış demek ki
Hocam fazla ezki olmaması lazım, çünkü 10.000 gelinlik diyor. En fazla 5-10 yıllık bir olay gibi. Ama müthiş hikaye.
ugy' Alıntı:Bu konuda erkekler daha şanslı bence, çünkü bizim kültürümüzde genelde erkekler bayanlara talib oluyor.
Yine de tamamen nasip kısmet bu işler, ne diyelim, hayırlısı hakkımızda
alican44' Alıntı:ozlem22' Alıntı:abdullahaybas' Alıntı:Saliha bir Hanım istiyorum...
Yaş 25 evlilik zamanı geldi geçti .........derken annem açtı yuva kurma konusunu.
Saliha bir kız olsun gerisi gelir diye düşünüyordum.
Yakın bir akrabamızdan haber geldi.
komşuları çok dindarmış, kızlarının ailesinden dahada dine bağlı olduğunu duyunca sevindim.
Gittik bir görelim görüşelim dedim.Ilk ailesiyle konuştum...
Hatta ben konuşmadım sürekli onlar konuştu.şaşırdım kaldım...
Bir şey diyemedim...
Kına gecesinde en iyi müzüsyenler olacakmış...
Düğünde keza aynı...
Ev dayalı döşeli olacakmış,hemde hepsi en pahalısından...
Araba olacakmış son model hemde, çünkü komşunun damadı sıfır araba almış geçende...
Anne hadi kalkalım diyecektim utandım...
Kızla görüştürmek istediler...
İslamiyete uygun olarak görüştük...
on beş bilezik...
En güzel gelinlik(10 bin tl)...
En büyük düğün salonu...
Ne diyeceğimi bilemedim...
Ben Saliha Bir Eş istiyordum sadece...
Istekleri bir türlü bitmiyordu...
O anda yan taraftaki aynaya gözucuyla baktım kendime...
Görünüşümdede bir iş adamı profilide yoktu...
Yirmi beş dakika konuştu istekleri bitince sıra bana geldi.
Senin isteklerin nelerdir dedi...
Biran önce kalkıp gitmek istiyordum sıkılmıştım, geleli bir saat olmasına rağmen dünya malına bağlananlarla birlikte olmak içimi karartmıştı...
Yazının devamı için!!!
http://forum.islamiyet.gen.tr/islamda-aile-hayati/109819-saliha-bir-hanim-istiyorum.html
DÜNYA VE AHİRET MUTLULUĞU BU OLSA GEREK :sleep:
jemba35' Alıntı:Zilal hocam doğru hatırlıyorsunda o zamanın parasıylı 10 bin liralık gelinlik mümkün değil varsada anca onu .....lar alır diyorum. 10 bin liraya gelinlik mi olurmuş (o zamanın parasıyla)
jemba35' Alıntı:ugy' Alıntı:Bu konuda erkekler daha şanslı bence, çünkü bizim kültürümüzde genelde erkekler bayanlara talib oluyor.
Yine de tamamen nasip kısmet bu işler, ne diyelim, hayırlısı hakkımızda
Hocam bayan öğretmen arkadaş (üniversiteden) bir arkadaşımızı çok seviyordu, mektuba yazdı hissiyatlarını ve beğendiği arkadaşımıza verip uzaklaştı oradan. meğersem bizim şaşkında onu seviyormuş ama utanıyormuş, şu anda evliler :alkis:
Necip Fazıl'ın Aynadaki Yalan kitabında da var benzer bir hikaye, dokunaklı gerçektenjemba35' Alıntı:http://forum.islamiyet.gen.tr/islamda-aile-hayati/109819-saliha-bir-hanim-istiyorum.html