E.T. Win10 yapı1511 Faz1 ve Faz2 için | yeni

Kodla Büyü
Arkadaşlar imajı 3 makineye kurdum ama ilk kurduğum makinede aynen ilk sayfadaki image resmindeki gibi aynen kuruldu.ama diğer kurduğum 2 makinede sayfadaki ikonlar büyük ve duzenli bir şekilde değilde sıralanmış şekilde geliyor. Makinelerdeki Çözünürlükler aynı ama diğer makinelerde ki sıkıntı neden acaba. Acil yardım arkadaslar.

cyberyahya' Alıntı:
Arkadaşlar imajı 3 makineye kurdum ama ilk kurduğum makinede aynen ilk sayfadaki image resmindeki gibi aynen kuruldu.ama diğer kurduğum 2 makinede sayfadaki ikonlar büyük ve duzenli bir şekilde değilde sıralanmış şekilde geliyor. Makinelerdeki Çözünürlükler aynı ama diğer makinelerde ki sıkıntı neden acaba. Acil yardım arkadaslar.
görüntü ayarlarında %150 yakınlaştırma var onu kapatabilirsiniz. driver güncelleme yapıyor olabilir. geçici birşey :)

Faz 1 bilgisayar için hazırlanmış olan sistemi WIN 10 ile güncelledim. Lab dan veya idaredeki bir bilgisayardan diğer sınıflardaki bilgisayarları kontrol etme şansım var mı.
bilgisayarlarda tooltime freeze aktif durumda ama öğrenciler ultrasörf programları ile istenmeyen içeriklere rahatlıkla ulaşabiliyor. bunu nasıl engelliyoruz.
(Not: Engellemelere karşıyım ama sınıf 35 kişi herkes bir öğrencinin sevdiği müziği sevmek zorunda değil)

GÖZDEMSİN' Alıntı:
FAZ 2 İÇİN İMAJ ATTIM FAKAT MASAÜSTÜ ARKA PLANI DEĞİŞTİREMİYORUM.NEDEN DEĞİŞMEZ

başlata gpedit.msc yazın sağtık yönetici olarak çalıştırın aşağıdaki ayarı yapın.

file.php

djsabay' Alıntı:
Faz 1 bilgisayar için hazırlanmış olan sistemi WIN 10 ile güncelledim. Lab dan veya idaredeki bir bilgisayardan diğer sınıflardaki bilgisayarları kontrol etme şansım var mı.
bilgisayarlarda tooltime freeze aktif durumda ama öğrenciler ultrasörf programları ile istenmeyen içeriklere rahatlıkla ulaşabiliyor. bunu nasıl engelliyoruz.
(Not: Engellemelere karşıyım ama sınıf 35 kişi herkes bir öğrencinin sevdiği müziği sevmek zorunda değil)
bts-kontrol-programlari-netsupport-netop-vs-f105/netsupport-school-professional-11-41-07-turkce-full-t133773.html
bununla kontrol ediyorum ben w10 da.
nss de uygulama engelleme de mevcut. white list blacklist var.

ademola' Alıntı:
djsabay' Alıntı:
bts-kontrol-programlari-netsupport-netop-vs-f105/netsupport-school-professional-11-41-07-turkce-full-t133773.html
bununla kontrol ediyorum ben w10 da.
nss de uygulama engelleme de mevcut. white list blacklist var.

hocam birşey soracağım. 1.faz tahtaya kendim win10 kurdum. sadece ekran kartı ve dokunmatiği tanımadı. dokunmatiği internetten buldum. ama ekran kartını bulamıyorum. sizin verdiğiniz imajdaki ekran kartı nedir.? benimkiler intel hd graphics 3000 eğer buysa sizinki de link ekleyebilir misiniz. ? çünkü internetten de bulamıyorum. bir de sınırlı oturum nasıl açılır win10 da. standart hesap ve admin var. standart hesabın yetkisi hemen hemen admin gibi. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

ademola hocam imajı indirdim. usb olaylarını falan hallettim. flash bellekten bilgisayarı başlattım. yalnız ne acronisi ne mini win8.1 hiç bir programı çalıştıramadım. İsmini tam hatırlayamadım ama bazı dosyalar eksik diye. acil hocam !!! :!:

smile52' Alıntı:
ademola hocam imajı indirdim. usb olaylarını falan hallettim. flash bellekten bilgisayarı başlattım. yalnız ne acronisi ne mini win8.1 hiç bir programı çalıştıramadım. İsmini tam hatırlayamadım ama bazı dosyalar eksik diye. acil hocam !!! :!:
images klasörü altına ati16.iso yu attınız mı ???

ademola' Alıntı:
hocam w10 da tüm driverlar windows update üzerinden alınıyor. amd nvidia intel farketmiyor.

hesaplar için bilgisayarım sağ tık yönet, yerel kullanıcılar ve gruplardan kullanıcı ekleyebilirsiniz parola verebilirsiniz.

sınırlı (user) kullanıcının otomatik oturum açması için http://8.enpedi.com/2012/11/windows-8-p ... arola.html

hocam verdiğiniz bilgi için teşekkür ediyorum. bir de sınırlı hesap, standart kullanıcı ile aynı yetki de mi, sınırlı kullanıcı dosya kopyalayabiliyor bunu nasıl engelleyeceğiz.?

okoyun' Alıntı:
ademola' Alıntı:
hocam w10 da tüm driverlar windows update üzerinden alınıyor. amd nvidia intel farketmiyor.

hesaplar için bilgisayarım sağ tık yönet, yerel kullanıcılar ve gruplardan kullanıcı ekleyebilirsiniz parola verebilirsiniz.

sınırlı (user) kullanıcının otomatik oturum açması için http://8.enpedi.com/2012/11/windows-8-p ... arola.html

hocam verdiğiniz bilgi için teşekkür ediyorum. bir de sınırlı hesap, standart kullanıcı ile aynı yetki de mi, sınırlı kullanıcı dosya kopyalayabiliyor bunu nasıl engelleyeceğiz.?
dosya kopyalamayı engellemeniz biraz zor, özel yazılımlar kullanmanız lazım netsupport protect gibi.
administrators users guests en kısıtlısı guest grubu.

hocam onu indirmeyi unutmuşum pardon. acti16iso yu indirdim. usb ana dizinde Images diye yeni bir klasör açtım içine kopyaladım. bilgisayarı başlattım hocam. acronis 2016 yı tıkladım. şimdide mavi windows penceresinden ileri gitmiyor :!:

mavi windows penceresi ??? acronis açılınca ram belleğe yuklenir siyah ekranda ilerlemeyi görürsünüz. bundan sonra kısa bir süre bekletir. 1 2 dakika en fazla aşağıdaki resimdeki kısım gelir.
file.php

yani hocam şuanda kullandığım pc de açmaya çalışıyorum. win8 başlarken açılan mavi pencere var ya. ekranın ortasında görünen. o pencereyi ileri geçemedi ???

qemu üzerinden açmaya çalışmayın orası sadece menüyü test etmek için. bilgisayarı yeniden başlatıp normal boot da deneyin. klasör adlarını kontrol edin. IMAGES ATI16.ISO olacak.
mümkünse foto cekin bakalım.

ademola' Alıntı:
qemu üzerinden açmaya çalışmayın orası sadece menüyü test etmek için. bilgisayarı yeniden başlatıp normal boot da deneyin. klasör adlarını kontrol edin. IMAGES ATI16.ISO olacak.
Ademola hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Ben normal masaüstü pc'de denedim açmadı ama akıllı tahtada açtım imaj yükledim. Faz1 tahtaya imajı yükledim. genius ticket ile etkinleştirdim. Diğer verdiğiniz serial öğrenme programı uyumsuz dedi çalışmadı. Başka bir program ile serial öğrenip o yolu da deneyeceğim. Ayrıca 2 sorum olacak;
1) Tahtaların birinde windows başlatılıyor yazısından ileri geçmiyor. Dolayısıyla gatherostate.exe programını çalıştıramadım. Ne yapmalıyım?
2) Tahtanın birinde de ticket oluşturmadan imaj yükledim nasıl etkinleştirebilirim?

hocam atak programı ne işe yarıyor tam olarak. önceki mesajlarda yazılmış. yani deepfreze gibi demiş ama aynı şekilde koruyomu. usb ler çalışmıyor mu? yada herkese bir atak usb mi yapıyoruz onunla mı tahtayı açıyor?

smile52' Alıntı:
ademola' Alıntı:
Ademola hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Ben normal masaüstü pc'de denedim açmadı ama akıllı tahtada açtım imaj yükledim. Faz1 tahtaya imajı yükledim. genius ticket ile etkinleştirdim. Diğer verdiğiniz **** öğrenme programı uyumsuz dedi çalışmadı. Başka bir program ile **** öğrenip o yolu da deneyeceğim. Ayrıca 2 sorum olacak;
1) Tahtaların birinde windows başlatılıyor yazısından ileri geçmiyor. Dolayısıyla gatherostate.exe programını çalıştıramadım. Ne yapmalıyım?
2) Tahtanın birinde de ticket oluşturmadan imaj yükledim nasıl etkinleştirebilirim?

2 tahtaya da orjinal faz1 imajı atmalısınız ticket oluşturup tekrar w10 imajı.

adem öğretmenim bu imajda flash bellekteki uygulama dosyalarının çalışmaması için kısıtlama var sanırım. yönetici olarak çalıştırmak gerekiyor. bu ayarı nerden yapabiliriz.

bbur_us' Alıntı:
adem öğretmenim bu imajda flash bellekteki uygulama dosyalarının çalışmaması için kısıtlama var sanırım. yönetici olarak çalıştırmak gerekiyor. bu ayarı nerden yapabiliriz.
hocam etkullanıcı nın hangi kısıtlamaları varsa bunda da o var özel bişey yok :)

ademola' Alıntı:
smile52' Alıntı:
ademola' Alıntı:
Ademola hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Ben normal masaüstü pc'de denedim açmadı ama akıllı tahtada açtım imaj yükledim. Faz1 tahtaya imajı yükledim. genius ticket ile etkinleştirdim. Diğer verdiğiniz **** öğrenme programı uyumsuz dedi çalışmadı. Başka bir program ile **** öğrenip o yolu da deneyeceğim. Ayrıca 2 sorum olacak;

2 tahtaya da orjinal faz1 imajı atmalısınız ticket oluşturup tekrar w10 imajı.

Teşekkür ederim hocam. :+1:

Öncelikle ellerinize sağlık, FAZ1'de denedim hiç bir sıkıntı yok.

Acronis true image 2016 dokunmatik destekli (https://cloud.mail.ru/public/JvZM/DFFvT3PtK) ISO dosyasını menüsüz direk olarak başlayacak şekilde flash diske nasıl yazdırabiliriz?

Windows 10'un ATAK sorunu Administrator hesabı ile çözüldüğüne göre amacım bu WIN10 imajı, FAZ1'de denedim hiç bir sıkıntı yok, dokunmatik acronis ile birlikte 16 GB'lik bir flasha atıp tüm tahtalara hızlıca imaj atmak.

Şimdiden teşekkürler..

merazi' Alıntı:
Öncelikle ellerinize sağlık, FAZ1'de denedim hiç bir sıkıntı yok.

Acronis true image 2016 dokunmatik destekli (https://cloud.mail.ru/public/JvZM/DFFvT3PtK) ISO dosyasını menüsüz direk olarak başlayacak şekilde flash diske nasıl yazdırabiliriz?

Windows 10'un ATAK sorunu Administrator hesabı ile çözüldüğüne göre amacım bu WIN10 imajı, FAZ1'de denedim hiç bir sıkıntı yok, dokunmatik acronis ile birlikte 16 GB'lik bir flasha atıp tüm tahtalara hızlıca imaj atmak.

Şimdiden teşekkürler..
ilk sayfada anlatıldığı şekilde dosyaları atın, burdaki acronis de dokunmatik.

menüsüz kullanmak istiyorsanız, acti16.iso yu rufus ile usb ye yazdırabilirsiniz. kalan kısma imajı atarsınız. ama menü ile kullanmak daha avantajlı.

ademola' Alıntı:
ilk sayfada anlatıldığı şekilde dosyaları atın, burdaki acronis de dokunmatik.

menüsüz kullanmak istiyorsanız, acti16.iso yu rufus ile usb ye yazdırabilirsiniz. kalan kısma imajı atarsınız. ama menü ile kullanmak daha avantajlı.

Hocam şok teşekkürler...
Düşüncem BIOStan bir seferlik flash diski 1.BOOT yapıp, bundan sonra, sayenizde klavyesiz imaj atmaktı. Denedim, yalnız Windowsun boot dosyaların kullandığınız için, Acronisin yüklenmesi için başlangıçta klavyeden herhangi bir tuşa basmak gerekiyor. Acronisin kendi programında Flashı oluşturduğumuzda tuşa basmaya gerek olmadığı için ben o şekilde düşünmüştüm.

Emeğinize sonsuz teşekkürler, ellerinize sağlık hocam...

multiboot menü de acronisi en üste getirin geri sayım süresi 25 saniye onu da 0 yapın oldu bitti :)

BBNET
Geri