E.T. Win10 yapı1511 Faz1 ve Faz2 için | yeni

Kodla Büyü
merazi' Alıntı:
ademola' Alıntı:
ilk sayfada anlatıldığı şekilde dosyaları atın, burdaki acronis de dokunmatik.

menüsüz kullanmak istiyorsanız, acti16.iso yu rufus ile usb ye yazdırabilirsiniz. kalan kısma imajı atarsınız. ama menü ile kullanmak daha avantajlı.

Hocam şok teşekkürler...
Düşüncem BIOStan bir seferlik flash diski 1.BOOT yapıp, bundan sonra, sayenizde klavyesiz imaj atmaktı. Denedim, yalnız Windowsun boot dosyaların kullandığınız için, Acronisin yüklenmesi için başlangıçta klavyeden herhangi bir tuşa basmak gerekiyor. Acronisin kendi programında Flashı oluşturduğumuzda tuşa basmaya gerek olmadığı için ben o şekilde düşünmüştüm.

Emeğinize sonsuz teşekkürler, ellerinize sağlık hocam...

hocam güncelleştirmeler nasıl kapatılır.? faz1 de dokunmatik biraz sert gibi. windows 7 deyken tounch screen ayarlarım vardı orada yumuşatabiliyorduk win10 da nasıl yumuşatacağız.? yardımcı olursanız sevinirim.

okoyun' Alıntı:
hocam güncelleştirmeler nasıl kapatılır.? faz1 de dokunmatik biraz sert gibi. windows 7 deyken tounch screen ayarlarım vardı orada yumuşatabiliyorduk win10 da nasıl yumuşatacağız.? yardımcı olursanız sevinirim.

hocam bu imajda güncellemeler kapalı gelir. Hizmetlerden, windows güncelleme hizmeti devre dışı yada elle diye ayar yapılıyor.

touchscreen w10 da çalışmıyor maalesef. default ayarda kullanıyoruz.

faz2 tahtada :
"Bu cihazda geçerli bir dijital destek hattı veya ürün anahtarı bulunamadığından etkinleştirme başarısız oldu.Hata kodu: 0x803F7001"

Diyor ve etkinleştirme yapmıyor. Keyi de almamıştık ilk mesajda otomatik etkinleştirir denildiği için ... Herhangi bir çözümü var mı ?

GÜNCEL: Kendi sorunuma kendim çözüm buldum başka bu sorunu yaşayan arkadaşlara da yarar :

http://rweverything.com/download/

Buradan portablex64 versiyonunu indiriyoruz.
ACPI butonu
açılan yerden
MSDM tab ına girdiğimizde en altta :

Data: xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx

Şeklinde windows key imiz gözüküyor bunu kopyala yapıştır ile windows ektinleştirmeye yazdığımızda etkinleştirme tamamlanıyor.

adem hocam,
eski imajın bulunduğu hdd nin içine, sadece 11gb lik yeni imajı atsak kullanabilir miyiz, eski imaj da dursa içinde, seçim yaparken yenisini seçip atarız imajı, diğer klasörlerin, dosyaların değişmesine filan gerek var mı bu işlem için??

acer50' Alıntı:
adem hocam,
eski imajın bulunduğu hdd nin içine, sadece 11gb lik yeni imajı atsak kullanabilir miyiz, eski imaj da dursa içinde, seçim yaparken yenisini seçip atarız imajı, diğer klasörlerin, dosyaların değişmesine filan gerek var mı bu işlem için??
değişime gerek yok hocam, istediğiniz kadar tib imajı ekleyebilirsiniz. hatta işiniz bitince acronis ile kendi imajınızı alıp onu kullanabilirsiniz.

özel bişey yapmadım hocam bana da burdan bi arkadaş söyledi hocam daha önceden çalışmıyodu artık çalışıyor dedi. bende hemen denedim bi çalıştı bi çalışmadı :) ama genelde çalışıyo . o an açık olan programlarla ilgili sanırım.

adem hocam bu imajı daha önce faz 1 tahtaya yükledim sorun olması dun başka bir tahtaya yükledim yüklemeyi bitiriyor ama tahta başlarken onarıma geçiyor sonra onarılamadı diyor....

alpi' Alıntı:
adem hocam bu imajı daha önce faz 1 tahtaya yükledim sorun olması dun başka bir tahtaya yükledim yüklemeyi bitiriyor ama tahta başlarken onarıma geçiyor sonra onarılamadı diyor....
c yi geri yüklerken active olarak işaretlemeyi unutmuş olabilir misiniz ?

Sayın hocalarım pdf dökümanına yazdır deyince yazıcı yüklemelisiniz uyarısı geliyór. Önceki imajda starboard da açiliyordu. Bu imajda yazıcı yüklemeden nasıl yapabiliriz

ademola' Alıntı:
https://cloud.mail.ru/public/KioM/Ggn8rJbHH meb fiberden 15dk da iniyo 200mbit 8) idm vs kullanabilirsiniz.

6part. 11gb %3 kurtarma kaydı var. bozukpart inerse winrar ile onarabilirsiniz.
dosyaları çıkardıktan sonra 16gb flash a ihtiyacınız olacak,
1. adımda usb yi mb_usb.exe programı ile açılışa hazır hale getiriyoruz. (acronis içinde hazır)
2. adım olarak imajı usb ye kopyalıyoruz.

orjinal faz2 imajı üzerine w10 th2 yapı1511 ile güncelleme yapıldı.
window mağaza ve birkaç gereksiz uygulama aşağıdaki yöntem ile silindi (isteyen ekleyebilir yada kaldırabilir)
http://www.howtogeek.com/224798/how-to- ... tall-them/

yapı 1511 olduğu için win7 ve win8 serino ile etkinleşebilir. faz2 tahta için biosdan otomatik okuyacaktır.
w7 yada 8 serino öğrenmek için : windows-isletim-sistemi-f84/windows-8-bios-a-gomulu-urun-anahtarinizi-ogrenin-t137521.html
benim tüm tahtalar w10 olduğu için deneyemedim. her ihtimale karşı gatherosstate ile xml oluşturup saklayın. ne olur ne olmaz.
(deneyen olursa bu satırları sileriz :) ) faz2 için biosdan okunan şifre ile etkinleştirme oluyor, deneyen arkadaşlara teşekkürler.

duvarkağıdı meselesi çözüldü :) karatahta fatih duvarkağıdı eklendi değiştirilebilir. ( gpedit.msc ile )

administrator etkin durumda kendi belirlediğim şifre arşivin içinde var. ebaadmin vs değiştirilmedi sizde değiştirmeyin. administrator ü kullanın...
Hiçbir oturum silinmedi ETKULLANICI şifresi kaldırıldı, ancak hiç sormadan otomatik oturum açma eklendi.

faz1 için boot seçeneklerine PARDUS eklendi. faz2 de yine sanal makinede sorunsuz çalışacaktır.

adminparolası ve gatherosstate

Acronis ile geri yükleme flash belleğimizi hazırladıktan sonra acronisi başarılı bir şekilde boot ettiğimizi varsayıyorum.
Ana ekrandan recovery - my disk diyerek usb de bulunan yedeğimizi seçiyoruz.
Faz 2 için bir ayar yapmaya gerek yok c: Windows bölümünü olduğu gibi aynı yerine recovery ediyoruz.
Faz 1 de ise resimlerdede görüldüğü gibi imajı yüklediğimiz WIN7 bölümünü “ active ” etmemiz gerek. (faz2 de bunu yapmıyoruz….)
file.php

• Vsınıf
• Word ,excel ve powerpoint programlarının viewer'ları yüklendi. Varsayılan Olarak ayarlandı.
• Firefox Chrome tarayıcı kuruldu. tarayıcılarda Anasayfa eba.gov.tr olarak ayarlandı
• Gom Player - Klite codeck pack kuruldu
• Acrobat reader 11 kuruldu
• Java kuruldu
• Winrar 7zip yüklendi.
• Windows ve tüm programların güncelleştirmeleri kapatıldı.
• Dyned programı kuruldu.
• Usb disk security kuruldu
• Epic PEN kuruldu
• PDF Annotator
• netsupport school yüklendi. client imajın içinde herhangi bir bilgisayara admin konsolunu kurarsanız tahtaları görürsünüz.
bts-kontrol-programlari-netsupport-netop-vs-f105/netsupport-school-professional-11-41-07-turkce-full-t133773.html

faz1 deki yazma desteği eklendi :
Kod:
tüm ayarlar > cihazlar > yazma > en alttaki seçenek otomatik klavye getiriyor ama sadece windows uygulamalarında (klasörlerin adres çubuğunda falan.) internet explorerda da çalışıyor chrome yada mozilla da çalışmıyor.

amd ses driver sorunu yaşayanlar için, normalde D de chipset klasöründe bulunur : https://cloud.mail.ru/public/Jcan/ptMtCPszB

ilk imaj : fatih-etkilesimli-tahta-f279/e-t-win10-faz1-ve-faz2-icin-ortak-acronis-imaji-t145615.html

adem hocam iyi günler yardımınıza ihityacım var. 2.faz tahtaya sıfırdan windows "10 kurdum. dokunmatiği tanımadı. driverını nasıl bulabilirim.? markasını da bilmiyorum.

herhangi bir 2.faz tahtanın d sinde driverlar var hocam ordan alabilirsiniz.
yalnızz sıfırdan w10 kurulumu tavsiye etmem Vestel ile papaz olabilirsiniz. ayrıca içinde meb kullanıcıları olması lazım meb uzaktan bağlanıyor tahtalara. orjinal faz2 imajı atıp kendiniz w10 yukseltebilirsiniz.

ademola' Alıntı:
yalnızz sıfırdan w10 kurulumu tavsiye etmem Vestel ile papaz olabilirsiniz. ayrıca içinde meb kullanıcıları olması lazım meb uzaktan bağlanıyor tahtalara. orjinal faz2 imajı atıp kendiniz w10 yukseltebilirsiniz.

onlar win8 driveri win10 lazim. sizin sistemden alip buraya atabilir misiniz

okoyun' Alıntı:
ademola' Alıntı:

onlar win8 driveri win10 lazim. sizin sistemden alip buraya atabilir misiniz

win 10 driver i yok ki hocam. w8 driverlarını kullanıyoruz bizde.

İmaj'a Deepfreeze kurduktan sonra windows kapanmıyor idi. Şöyle bir çözüm buldum:

Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Güç Düğmelerinin Davranışını Ayarla

buradan Hızlı Başlat'ın başındaki tiki kaldırın.

shaman' Alıntı:
İmaj'a Deepfreeze kurduktan sonra windows kapanmıyor idi. Şöyle bir çözüm buldum:

Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Güç Düğmelerinin Davranışını Ayarla

buradan Hızlı Başlat'ın başındaki tiki kaldırın.

teşekkür ederiz...

Arkadaşlar ben bütün adımları yapıp tam imajı atacağım başlarken "recovery operation failed" hatası alıyorum neden acaba başına gelen ve bi çözüm önerisi sunacak olan varmı

ademola' Alıntı:
elektrosercen' Alıntı:
hocam ben biosdan okuduğum anahtarı yazdım etkinleşti. fakat xml de atmıştım şimdi xml atmadan deneyeceğim sonucu yazarım
teşekkür ederiz hocam. bizler için bu tecrübeler de çok önemli :) faz 1 tahtanız var mı deneyebilir misiniz. faz2 için biosdan okuyup etkinleştirenler var. 1 için olumsuz sanırım 1 arkadaş faz1 de olmadığını söyledi.
sizden ricam şunu dener misiniz: xml alın saklayın ama hiç yüklemeyin pc ye bios dan key de girmeyin... kendi kendine bios u okuyup etkinleşmesini bekleyin, 1 saat arayla birkaç kez yeniden başlatın yada 1-2 gün geçsin olmazsa biosdan okur seri girersiniz yada xml atarsınız.

xml kesin bir yöntemdir.
1 haftadan fazla bekledim fakat kendi kendine etkinleştirmedi bilginize Adem hocam ( faz2)

ares24' Alıntı:
Arkadaşlar ben bütün adımları yapıp tam imajı atacağım başlarken "recovery operation failed" hatası alıyorum neden acaba başına gelen ve bi çözüm önerisi sunacak olan varmı

hata kodu bişey vermiyor mu ?

Hocam Okuldaki Faz 1 lere bu imajı yükledim.
Sınıfın birinde öğrenci outlook hesabıyla kullanıcı oluşturmuş. et tah. açıldığı zaman bunu görüyor. bunu iptal edip normal girişi nasıl yapmalıyım. Ayrıca bunu engellemek mümkün mü? diğer tahtalarada yaparlarsa....
bir tahtada imaj yüklerken söyle bir sorun çıktı. tahtanın hardiski (c ) tek parça. ve yönetici girişi yok. imajı atmaya çalıştım hata verdi. ne yapmalıyım?
Şimdiden Allah sizden razı olsun.

newfalconix' Alıntı:
Sınıfın birinde öğrenci outlook hesabıyla kullanıcı oluşturmuş. et tah. açıldığı zaman bunu görüyor. bunu iptal edip normal girişi nasıl yapmalıyım. Ayrıca bunu engellemek mümkün mü? diğer tahtalarada yaparlarsa....
bir tahtada imaj yüklerken söyle bir sorun çıktı. tahtanın hardiski (c ) tek parça. ve yönetici girişi yok. imajı atmaya çalıştım hata verdi. ne yapmalıyım?

hocam bu microsoft hesabıyla oturum açmayı ben devredışı bıraktığımı sanıyordum siz ilk imajı mı yuklediniz bunu mu, geri almanın da yolu o outlook hesabıyla oturum açtıktan sonra microsoft hesabını yerel hesaba dönüştür demelisiniz. bunu engellemek için ben mağaza vs devre dışı bırakmıştım.

sadece C olan tahtaya normal kurulum yapılmış sanırım orjinal hali öyle değil çünkü. orjinal faz imajını atın disk yapısı düzelir ardından bunu atarsınız daha kolay olur sizin için.

ademola' Alıntı:
newfalconix' Alıntı:

hocam bu microsoft hesabıyla oturum açmayı ben devredışı bıraktığımı sanıyordum siz ilk imajı mı yuklediniz bunu mu, geri almanın da yolu o outlook hesabıyla oturum açtıktan sonra microsoft hesabını yerel hesaba dönüştür demelisiniz. bunu engellemek için ben mağaza vs devre dışı bırakmıştım.

sadece C olan tahtaya normal kurulum yapılmış sanırım orjinal hali öyle değil çünkü. orjinal faz imajını atın disk yapısı düzelir ardından bunu atarsınız daha kolay olur sizin için.

hocam yenisini yükledim.
orjinal faz imajını verebilir misiniz?

Faz2 tahtada c bölümü aynı boyutta olmadığı için çıkan ekranda ne gibi işlem yapmamız lazım.
Tahta açılmıyor ve kurtarma ekranı otomatik çıkıyor.

BBNET
Geri