DOĞUM İZNİ ALTI AY OLSUN (lütfen destek verin)

Kodla Büyü
Re: DOĞUM İZNİ ALTI AY OLSUN

nefbote' Alıntı:
hakand77' Alıntı:
gakgoskentli' Alıntı:
o kadar çocuğunuzu seviyorsanız çalışmayın.binlerce tek maaşla geçinen arkadaş var.ne şiş yansın ne kebap oh ne rahat.
lisedeyken bir hocamız vardı 3 yıl boyunca 3 çocuk doğurdu iki kere yüzünü gördüm.kesinlikle karşıyım bu sisteme.
ne kadar sığ bir bakış açısı olduğunu söylemem lazım.çalışan anneler kimin için çalışıyor acaba.çocukları daha iyi bir yaşam sürsün diye değilmi?geldiğimiz son nokta bu mu şimdi.işsizliğe çözümünüz de budur allah bilir.bayanlar çalışmasın işssizlik kalmaz.tekrar söylüyorum ilerde inşallah kızınız ya da eşiniz çalışır o zaman anlarsınız belki...
lise hocanız nasıl bir insandır bilemem ama şimdi anlatmaya başlasak herkes bahsedeceği bir öğretmenini bulur.bu anlamda herkesi bu genellemeye dahil etmemeniz daha iyi olurdu...

Bu söyleminizle sadece ben çocuğum için çalışırım diyorsunuz herhalde. Ya eğitimini yarım bıraktığınız çocuklar onların yardımına kim koşacak. Ücretli öğretmenler mi...

doğru ya bu ülkede sadece doğum izninde bulunan anneler için ücretli öğretmen çalıştırılıyor.sadece anneler izinde olunca eğitim aksıyor nesiller yok oluyor.bayanlar çalışmasa eğitimimiz mükemmel olur.dünyayı yıkar geçeriz...
evet ben bu saatten sonra eşim ve çocuğum için çalışıyorum ya siz...????

hakand77' Alıntı:
gakgoskentli' Alıntı:
o kadar çocuğunuzu seviyorsanız çalışmayın.binlerce tek maaşla geçinen arkadaş var.ne şiş yansın ne kebap oh ne rahat.
lisedeyken bir hocamız vardı 3 yıl boyunca 3 çocuk doğurdu iki kere yüzünü gördüm.kesinlikle karşıyım bu sisteme.
ne kadar sığ bir bakış açısı olduğunu söylemem lazım.çalışan anneler kimin için çalışıyor acaba.çocukları daha iyi bir yaşam sürsün diye değilmi?geldiğimiz son nokta bu mu şimdi.işsizliğe çözümünüz de budur allah bilir.bayanlar çalışmasın işssizlik kalmaz.tekrar söylüyorum ilerde inşallah kızınız ya da eşiniz çalışır o zaman anlarsınız belki...
lise hocanız nasıl bir insandır bilemem ama şimdi anlatmaya başlasak herkes bahsedeceği bir öğretmenini bulur.bu anlamda herkesi bu genellemeye dahil etmemeniz daha iyi olurdu...
hocam benim adıma yorum yapmayın.gerekirse ben yorum yaparım.

gakgoskentli' Alıntı:
nefbote' Alıntı:
hakand77' Alıntı:
gakgoskentli' Alıntı:

Bu söyleminizle sadece ben çocuğum için çalışırım diyorsunuz herhalde. Ya eğitimini yarım bıraktığınız çocuklar onların yardımına kim koşacak. Ücretli öğretmenler mi...
Boşver hocam bunlar böyledir ENANİYET duygusu almış yürümüş.kimse demiyor eşiniz çalışmasın herkese saygımız var.ama hem ücret alayım hem izin kullanayım ben buna yanlış diyorum.VAY GENİŞ BAKIŞ AÇILI KARDEŞİM biz sığız doğrudur.

hocam kendinizle de çeliştiniz ya artık birşey demiyorum.yukarıda çocuğunuzu seviyorsanız çalışmayın diyen kimdi acaba...
tekrar söylüyorum bende hakeden haketmeyen ayrımını yapmak kimsenin hakkı değil.devlet araştırır bulur gerekirse cezalandırır...

hakand77' Alıntı:
nefbote' Alıntı:
hakand77' Alıntı:
gakgoskentli' Alıntı:

doğru ya bu ülkede sadece doğum izninde bulunan anneler için ücretli öğretmen çalıştırılıyor.sadece anneler izinde olunca eğitim aksıyor nesiller yok oluyor.bayanlar çalışmasa eğitimimiz mükemmel olur.dünyayı yıkar geçeriz...
evet ben bu saatten sonra eşim ve çocuğum için çalışıyorum ya siz...????

Resmen konuyu sabote ediyorsun hocam seni kınıyorum.

Konu kadınların çalışması değil ki

hakand77' Alıntı:
gakgoskentli' Alıntı:
nefbote' Alıntı:
hakand77' Alıntı:
gakgoskentli' Alıntı:

Boşver hocam bunlar böyledir ENANİYET duygusu almış yürümüş.kimse demiyor eşiniz çalışmasın herkese saygımız var.ama hem ücret alayım hem izin kullanayım ben buna yanlış diyorum.VAY GENİŞ BAKIŞ AÇILI KARDEŞİM biz sığız doğrudur.

hocam kendinizle de çeliştiniz ya artık birşey demiyorum.yukarıda çocuğunuzu seviyorsanız çalışmayın diyen kimdi acaba...
tekrar söylüyorum bende hakeden haketmeyen ayrımını yapmak kimsenin hakkı değil.devlet araştırır bulur gerekirse cezalandırır...

ghost' Alıntı:
Ben bu dediklerinizin hepsini yaşadım, dahası da var, doğum iznine ayarılacağımız gün kayseride sözleşmeli hemşireleri ilçelere gönderdiler bizde 70 km uzakta bir ilçeye düştük. O sırada doğuma 3 hafta kalmış eşimle ilçe ilçe gezdik perişan olduk.

NERDEN BİLİYORSUNUZ İNSANLARIN BU DURUMLARI YAŞAYIP YAŞAMADIĞINI.

Tekrar yazayım 2+2=4 NEFBOTE HAKLI.... AMA nefbote ye sorun bakalım destekliyormu desteklemiyor mu? kesinlikle bu konuya destek verecektir, kim vermezki.. hatta 2 yıl olsun niye olmasın...

Madem beddua boyutuna taşıyorsunuz olayı alın benden size bir dua

ALLAH SİZİ TEK MAAŞA MUHTAÇ KOYMASIN.. tek maaşlı arkadaşları saygıyla selamlıyorum.

ve ekliyorum devlet doğum yapan her aileye yardım yapmalıdır, çalışan çalışmayan diye ayırmamalıdır. Çocuğunu adam gibi büyütmek ve yetiştirmek her ailenin hakkıdır.

Bunun harici maddi imkanı varken ücretsiz doğum izni almak yerine haksız yere rapor vs kullananlar var ise hesabınıda rabbim soracaktır. Bu ince bir konudur çocuklarınıza helal lokma yedirin SON....

:alkis:

Benim anlamadığım şu bir insan çalışmadığı süreler için devletten nasıl para ister. Önce bunun izahı yapılması lazım.

konuyu sabote ettiğim falan yok.işinize gelmiyorsa çalışmayın anlamında konuştunuz.ben bu sisteme karşıyım dediniz.sonuçta aynı kapıya çıkar bunlar.bayanların çalışma şartlarını kolaylaştırmamak, aksine zorlaştırmak çalışmalarını engellemeye yöneliktir bence...

nefbote' Alıntı:
Benim anlamadığım şu bir insan çalışmadığı süreler için devletten nasıl para ister. Önce bunun izahı yapılması lazım.

bence bu baslığa düşüncelerini daha fazla yazma hocam. minik bi kızım var iki buçuk aylıkken annesinin doğum izni bitti.
çocuk 10 haftalıkken

bunu anlayamadığın belli.. kimlerin nekadar çalışıp ta (çalışmayıp) da ne kadar paralar aldığını çözdün de en düşük memur maaşı alan öğretmenlere mi kaldı bu iş?

üstelik böyle bir tasarı geçtiğimiz yıldan bu yana mecliste bekliyor.

nefbote' Alıntı:

BU KAFAYLA EMEKLİLERİ DİREKT GÖMMEK LAZIM BİRADER.

diyecenki emekliler yıllarca çalıştı. hamile kadın ne yaptı? halı saha maçımı yaptı senelerce. eşşek gibi bakacak arkadaşım devlet vatandaşına. 20 lira çocuk yardımı veriyor bunu eleştirmiyorsun. insan çocuğun yayında 2 ay daha fazla kalabilmek istiyor kalkıp buna laf söylüyorsun. sosyal devlet denilen bir şey var. (senin kafanda yok o ayrı, kapitalist olmuş kalbiniz.) Allah sizin gibi düşünenlerden korusun.

eskisehir' Alıntı:
nefbote' Alıntı:

diyecenki emekliler yıllarca çalıştı. hamile kadın ne yaptı? halı saha maçımı yaptı senelerce. eşşek gibi bakacak arkadaşım devlet vatandaşına. 20 lira çocuk yardımı veriyor bunu eleştirmiyorsun. insan çocuğun yayında 2 ay daha fazla kalabilmek istiyor kalkıp buna laf söylüyorsun. sosyal devlet denilen bir şey var. (senin kafanda yok o ayrı, kapitalist olmuş kalbiniz.) Allah sizin gibi düşünenlerden korusun.
Sayın hocam konu beni ilgilendirmiyor.Ama devlet ile ilgili yukarıda bir ifade kullandınız.Devletin halkını tamamen baktığı sistemin adı kominizm .Ülkemiz böyle bir ülke değil.Sosyal devlet demişsiniz.sosyal devlet bakmaz,yardım eder.O da gücüne göre.Bakmak ayrı yardım ayrı.75 milyon insanı devlet nasıl baksın bunun formulunu biliyorsanız dilekçeyle yazınız devlete veriniz.

köstek olanlara yaz tatillerinde maaş ödenmemesini teklif ediyom ülkeyi zarara uğratmasınlar...birde güzelim başlığı yorumlarınızla kirletmeyin ücretsiz izin almayı herkes biliyo maddi durumu iyi olanda zaten alır çocuğu için emin olun şartları el vermeyenler için bu hakkın verilmesini istiyoruz!!! inşallah verilecek haa verilince isteyen kullanır isteyen kullanmaz istemeyenler kullanmasın

evet bence de yaz tatillerinde öğretmenlere fazla para ödeniyor. hadi diyelim 1 ay yıllık izin kullanıyor o halde öğretmenlere devlet fazladan 1 maaş veriyor biz bu kadar zengin miyiz. yunanistana falan dönmeyelim sakın. insanca yaşamak senin neyine 1 maaş al otur evinde çocuğunu büyüt zaten kadınlar çalışmasa daha iyi olur en azından işsizlik azalır dimi sayın ekomistler

nefbote' Alıntı:

artık yaz ve 15 tatil maaşlarınızı karı koca devlete bağışlarsınız o zaman anlarsınız belki

Kürtajla konusuyla birlikte AKP bu konuyuda gündeme çıkarmıştı ....

""Çalışan annelere doğum sonrası verilen 8 haftalık ücretli izin 6 aya çıkarılacak ve süt izninin 2'nci 6 aylık döneminde verilen süt izni süresi 1.5 saatten 2 saate çıkarılacak. Çalışan ve çocuk sahibi olan annelere kreş yardımı yapılacak, çocuk yardımı artırılacak. Kadının "iş ve aileye uyumunun sağlanması" gerekçesiyle evden çalışması önerilecek.""

Hem çalışan bayanlar mağdur olmaz. Bayanların çalışması ,çocuk sahibi olmak cazip hale gelir. Hem en az 3 çocuk olur. v.s v.s

Bu eleştiren arkadaşlar neyin kafasını yaşıyor cidden anlamıyorum....

Herhangi bir konuda bir istek talep olunca batıyor bazılarına !
Dediğim gibi AKP gündeme getirmişti gündeme.. Şimdi kraldan çok kralcı olmayın !!!!!!!!!

Kara Kule 61' Alıntı:
eskisehir' Alıntı:
nefbote' Alıntı:

Sayın hocam konu beni ilgilendirmiyor.Ama devlet ile ilgili yukarıda bir ifade kullandınız.Devletin halkını tamamen baktığı sistemin adı kominizm .Ülkemiz böyle bir ülke değil.Sosyal devlet demişsiniz.sosyal devlet bakmaz,yardım eder.O da gücüne göre.Bakmak ayrı yardım ayrı.75 milyon insanı devlet nasıl baksın bunun formulunu biliyorsanız dilekçeyle yazınız devlete veriniz.

güzel kardeşim; yazdığımda takıldığın bölüm o olduysa kalkıp sadece o bölüm hakkında yorum yaptıysan daha diyecek lafım yok sana. keşke konu hakkında konuşsan.

lafım yok demiştim ama yine de söyleyeyim. ben bilmem kominizm mominizim. biz bu devlet için çalışıp devlete vergimizi veriyorsak devlet de karşılığında aile kurumu korumalı ve kollamalı. heryerde anne sütü reklamı yaparken biz bunu tartışıyor olmamalıyız. biz bu devletin çocukları için canla başla çalışıyorken çocuğun kendi annesiyle 2 ay daha fazla vakit geçirmemize karşı çıkılmamalı. burada yapılanlar kralcılıktır.

nüfus artırıp ucuz iş gücü yaratma peşine düşmek yerine, var olana sahip çıkıp refaha huzura eriştirilmeli. ama devleti özel firma gibi işletmeye çalışanlar ve maalesef bunu destekleyenler olduğu sürece ancak hayal gibi görünüyor. bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetiyle bir gün o yılan herkesi sokacak.. neyse iyi geceler.

ziyaunal' Alıntı:
evet bence de yaz tatillerinde öğretmenlere fazla para ödeniyor. hadi diyelim 1 ay yıllık izin kullanıyor o halde öğretmenlere devlet fazladan 1 maaş veriyor biz bu kadar zengin miyiz. yunanistana falan dönmeyelim sakın. insanca yaşamak senin neyine 1 maaş al otur evinde çocuğunu büyüt zaten kadınlar çalışmasa daha iyi olur en azından işsizlik azalır dimi sayın ekomistler
:puhaha: :alkis:
Evet evet bir maaş fazla alıyoruz yıllardır

tartışılacak birşey yok ki ,neden münakaşa ediyoruz...hocamız açmış grubu, neden beğenmiyoruz?

Bence de ev hanımı bir bayan doğum yaptığında 6 ay sizin kadar devletten maaş alsın sonuçta bi farkınız olmuyor
Bu iş böyle uzar gider 6 ay verseler 3 ay sonra 12 ay istersiniz
Kardeşim işiniz gücünüz para ya devlet sana hak vermiş niye ücretsiz izin almıyorsun
Tutturmuşunuz yok durumlar sıkışık yok ihtiyaç var ne ihtiyacı ya Türkiye şartlarında 5 milyar para alıyorsun çift maaşla ne ihtiyacı
Git 150 milyarlık evde oturma eski evde otur sıfır arabaya binme 2. el arabaya bin
Tabii çocuğunu bu kadar seviyorsan
Ama ben inanıyorum ki borcu olmayan bi insan çok zor durumda değilse ücretsiz izine ayrılmayıp ta eğer göreve başlıyorsa
Parayı çocuğundan daha çok seviyordur

ogretmen_pc' Alıntı:
grup dikkat çekecek gibi değil yalnız dün 75 beğenen vardı
saçma sapan bir konu olsaydı arkadışım çığ gibi beğenen olurdu bunun örnepi çok ne yapalım karınca misali safımızı belli edelim bari

b0145829' Alıntı:
Bence de ev hanımı bir bayan doğum yaptığında 6 ay sizin kadar devletten maaş alsın sonuçta bi farkınız olmuyor
Kardeşim işiniz gücünüz para ya devlet sana hak vermiş niye ücretsiz izin almıyorsun
Tutturmuşunuz yok durumlar sıkışık yok ihtiyaç var ne ihtiyacı ya Türkiye şartlarında 5 milyar para alıyorsun çift maaşla ne ihtiyacı
Git 150 milyarlık evde oturma eski evde otur sıfır arabaya binme 2. el arabaya bin
Ama ben inanıyorum ki borcu olmayan bi insan çok zor durumda değilse ücretsiz izine ayrılmayıp ta eğer göreve başlıyorsa

hocam inşallah başınıza gelir de anlarsınız. dışardan konuşmak kolay.insanların durumlarını bilmeden burda ahkam kesemezsiniz.nerden biliyorsunuz 150 bin liralık evde oturduklarını, sıfır arabaya bindiklerini.kaldıki 2 kişi toplam 4 bin lira bile yapmıyor.herşeyi abartmaya gerek yok.kimse parayı çocuğundan fazla sevmez.belki adamın kredi kartı borcu var geçmişten, belki ailevi durumlar var, babasını emekli yaptırmak için kredi çekmiş...nerden biliyorsunuz da bu kadar emin konuşuyorsunuz anlamıyorum.zaten sadece bir öğretmen meslektaşlarına böyle saldırabilir...

b0145829' Alıntı:
ne diyorsunuz siz ya? eğer doğum iznine karşıysanız gidin "doğum izni 6 ay olmasın" diye yeni bir başlık açın orada saçmalayın. bu başlık destekleyenleri görmek adına açılmış. saçma sapan şeyler yazarak insanların canını sıkmayın!

nefbote' Alıntı:

nurtopu gibi bi çocuğunuz olduğunda anlarsınız, hiç canınızı sıkmayın. hayat idaelistlikle yürümüyor, öyle eş dost akrabadan gördüklerinizle de yaşamış olmuyorsunuz, anne-baba olmadan anlayabileceğiniz bir durum değil bu...

ne kadar küt insanlar var ya. kardesim seni doğuran da bi anaydı. bize saygın yoksa anana saygından kapa çeneni. açtırma ağzımı küttttttttttttt

glimmer' Alıntı:
ne kadar küt insanlar var ya. kardesim seni doğuran da bi anaydı. bize saygın yoksa anana saygından kapa çeneni. açtırma ağzımı küttttttttttttt

Terbiyesizleşme Söylenenler ile yazdıkların arasında ne alaka var? Kendi annelerimizi niye araya katıyosun Benim annem hakkı olmayan bi şeyi hiç birzaman talep etmedi etmezde ama sizin aile yapınızı bilemem

b0145829' Alıntı:

Belçikada bir akrabam var. orada doğum yaptığında devlet sana psikolojini düzelt diye ekstradan izin bile veriyor istersen sen neden bahsediyorsun arkadaşım. .evlat yetiştirmek sadece emzirmekle olmuyor herşeyin başı para çocuğunun kıçı pişik olduğunda gidip en pahalısını almak zorunda kalıyorsun artık amerikan bezi ile saramazsın. ha bu arada başkabakanımız 3 çocuk isterken bunun altyapısını da hazır etmelidir. doğum yapan her anneye en az 6 ay mali anlamda destek olmalıdır. bu iş öyle sadece istemekle olmuyor. tek maaşla kıt kanaat geçinmek konusunda neden bu kadar ısrarcısınız anlamıyorum. insanların çocuk dünyaya getirmeye korktuğu bir dönemde ücretli izin vermek çalışmadığı yerden para kazanmak olarak algılanamaz. devlet nasılki ekonomik kalkınma için teşvikler veriyorsa bunu da bir teşvik olarak görmek gerekiyor.

tanes' Alıntı:
nefbote' Alıntı:

nurtopu gibi bi çocuğunuz olduğunda anlarsınız, hiç canınızı sıkmayın. hayat idaelistlikle yürümüyor, öyle eş dost akrabadan gördüklerinizle de yaşamış olmuyorsunuz, anne-baba olmadan anlayabileceğiniz bir durum değil bu...

sayın hocam idealistlikle ne ilgisi var. devlet bunu yapmak zorunda zaten.heryerde afişler var reklamlar yayınlanıyor bangır bangır en az 6 ay anne sütü diye... o halde kusura bakmasınlar ama makam odalarını 300 bin tlye yenileyeceklerine bi zahmet maaş vermiosalarda çocuk parası denilen bir para ödemek zorundalar hem ev hanımlarına hem çalışan annelere .böylece anneler de rahat rahat ücretsiz izne ayrılırlar.

hakand77' Alıntı:
b0145829' Alıntı:

hocam inşallah başınıza gelir de anlarsınız. dışardan konuşmak kolay.insanların durumlarını bilmeden burda ahkam kesemezsiniz.nerden biliyorsunuz 150 bin liralık evde oturduklarını, sıfır arabaya bindiklerini.kaldıki 2 kişi toplam 4 bin lira bile yapmıyor.herşeyi abartmaya gerek yok.kimse parayı çocuğundan fazla sevmez.belki adamın kredi kartı borcu var geçmişten, belki ailevi durumlar var, babasını emekli yaptırmak için kredi çekmiş...nerden biliyorsunuz da bu kadar emin konuşuyorsunuz anlamıyorum.zaten sadece bir öğretmen meslektaşlarına böyle saldırabilir...

Merak etme hocam benim şuan başımda eşim öğretmen ücretsiz izine ayrıldı 20 gün önce.
"zaten sadece bir öğretmen meslektaşlarına böyle saldırabilir..." demişsinizde bence de zaten sadece bir öğretmen böyle hakkı olmayan isteklerde bulunabilir.

glimmer' Alıntı:

Nasıl bir cevaptır anlamaya çalışıyorum hala anlamış değilim.Konuyla alakası nedir çözemedim. çoluk çocuk gibi küt müt nedir yani anlayan beri gelsin...

BBNET
Geri