Dandik bir antropi teach programını allaya pullaya öğretmenlere pazarlayacağız, öğretmenlerin ayağına gidip "bakın eba var, şöyle şöyle bir program var, şöyle döküman, video, belge var. Bunları lütfen kullanın" diyeceğiz, norm kadro sorunumuzu an be an hissedeceğiz, dersimiz olmayacak, tabletin türlü ceremesini çekeceğiz, öğrencilerle sadece tablet için işimiz olacak ve ama tribi de başkaları atacak?
Ben hükümetin reklam yüzü değilim arkadaşım. Ben bilgisayar öğretmeniyim. Altı üstü ilkokul ortaokul öğrencilerinin belki ömürleri boyunca kullanacağı bir fonksiyon oyununu ballandıra ballandıra, çok mühim, çok da şahane bir şeymiş gibi anlatamam ben. Eba'daki içeriklerin çoğunun edebiyat, matematik, fizik, kimya biyoloji gibi derslerin her noktasında kullanılmadığını, kullanılamayacağını ve teknolojinin sadece bir araç olduğunu bilmiyormuşum gibi, tüm bu öğretmen ve öğrenilcere zorla etkileşimli tahta, tablet eğitimini anlattırılırken eğer amaç gerçekten de teknoloji kullanımı yaygınlaştırmak ve bunu da eğitime yansıtmak olduğunu düşünen varsa buyursun, neden liselerde bilişim dersi yok anlatsın. Düşünebiliyor musunuz, bilişimsiz fatih projesi için trip atıyorlar bize. Var mı böyle bir şey?
Ben bütün dertlerimi bırakıp fatih projesinin reklam yüzü olamam. O-la-mam. Derslerimi versinler, tıkır tıkır anlatayım, öğrencilere. Öğretmenler ihtiyaç duyduklarında gelsinler, teknoloji konusunda onlara yardım edeyim, nasıl yapılacağını anlatayım. Ama dayatarak, ama zorlayarak ama öte yandan öğretmenlerin söylediklerine kulak vermeden bu iş yürümez.
Ayrıca madem öyle, bir daha başvurmuyorum ben bu BTR işine. Ne olacaksa olsun. Açarım kursumu, anlatırım programlama dersimi, anlatırım Blender kursumu, kendimce öğretmenlik yaparım, olur biter. Ben bu eziyeti çekmek, bu tatminsizliği yaşamak istemiyorum. Derslerimizi bizden alıp Btr'ye muhtaç ediyorlar madem, ben de bırakırım. Hiç umrumda olmaz.