BT - BÖT Alan Değişikliği (Sürecin Takibi)

Kodla Büyü
Tef mezunu bt öğretmeni birisi okutabileceği dersler arasında Bilişim Tek ve Yazılım göründüğü için ortaokula idareci olmasında bi sakınca yok sanırım.

Atanabilmesi lazım diye biliyorum:

İKİNCİ BÖLÜM

Yönetici Olarak Görevlendirileceklerde Aranacak Şartlar

Yönetici olarak görevlendirileceklerde aranacak genel şartlar

MADDE 5 –
(1) Yönetici olarak görevlendirileceklerde aşağıdaki genel şartlar aranır:

a) Yükseköğretim mezunu olmak.

b) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak.

c) Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak.

ç) Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler bakımından bu Yönetmelikte belirtilen sınavlarda başarılı olmak.

d) Görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birine öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak ve görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birinde aylık karşılığında okutabileceği ders bulunmak.

Atanabilmesi lazım diye biliyorum:

İKİNCİ BÖLÜM

Yönetici Olarak Görevlendirileceklerde Aranacak Şartlar

Yönetici olarak görevlendirileceklerde aranacak genel şartlar

MADDE 5 –
(1) Yönetici olarak görevlendirileceklerde aşağıdaki genel şartlar aranır:

a) Yükseköğretim mezunu olmak.

b) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak.

c) Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak.

ç) Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler bakımından bu Yönetmelikte belirtilen sınavlarda başarılı olmak.

d) Görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birine öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak ve görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birinde aylık karşılığında okutabileceği ders bulunmak.

Bu d maddesine göre öğretmen olarak atanamıyorsun ama okutanileceğin ders var. Bu da çok saçma :)

Ben de tefliyim ortaokulda görev yapıyorum. Şimdi baktığımda bilgisayar ve öğretim teknolojileri olarak kendi kendilerine onaylamışlar. Ben hiçbir şey onaylamadım. Böyle kalması şimdilik sorun yaratmaz benim için. Okulumda norm fazlası olmam. MEB’in veritabanında vardır ancak ileride hukuki bir süreç için onaylamadığımı ispatlamanın bir yolu var mıdır?
IMG_0086.webp

Hocam ortaokulda çalışan tefli bir öğretmen tercih yapmazsa alanı resen böte olarak değişeceği kesin mi? Cümlenin başında mezuniyet alanları dikkate alınarak diyor. Eğer resen böte olarak değiştirileceğini bilsem kesinlikle ileride hukuki haklarımı koruyabilmek için tercih yapmayacağım. Diğer türlü kendi elimle meslek lisesinde çalışma hakkımdan vazgeçmiş oluyorum. Tutup da tefli olduğum için alanım bilişim teknolojileri olarak kalırsa norm fazlası oluyorum.

Bilgim yok ama kadrosunun bulunduğu kurum türüne uygun olarak ifadesi olduğu için sanki ortaokulda kadrosu olanları Böte yapacaklar diye anladım ben.

Tef mezunu bt öğretmeni birisi okutabileceği dersler arasında Bilişim Tek ve Yazılım göründüğü için ortaokula idareci olmasında bi sakınca yok sanırım.
Edebiyat öğretmeni okutabileceği dersler arasında Türkçe dersi var. Ama ortaokula atanamıyor. Eğer edebiyat öğretmeni ortaokula yönetici olursa BT öğretmeni de olur. Sonuç olarak BT de edebiyat ta ortaokula yönetici olamaz.

Edebiyat öğretmeni okutabileceği dersler arasında Türkçe dersi var. Ama ortaokula atanamıyor. Eğer edebiyat öğretmeni ortaokula yönetici olursa BT öğretmeni de olur. Sonuç olarak BT de edebiyat ta ortaokula yönetici olamaz.
Yönetici görevlendirme mevzuat değişiklik var eskiden atanabilecek durumda veya okutabileceği ders olması lazım diyordu şimdi veya yerine ve kullanılmış. Yani atanabilecek durumda olmak ve okutabileceği ders olmak diyor.

Sistem onaylamasından sonra Yazdır dediğimizde Listbox üzerinden Bilgisayar ve Öğretim Tek. seçersek alanımızı BÖTE olarak yazdırıyor.
Bilişim Teknolojileri seçersek bu sefer de Bilişim Teknolojileri olarak yazdırıyor. Yazdır butonu koymanın ne anlamı kaldı şimdi Sistemi yapan arkadaşa sormak lazım.

Ben de tefliyim ortaokulda görev yapıyorum. Şimdi baktığımda bilgisayar ve öğretim teknolojileri olarak kendi kendilerine onaylamışlar. Ben hiçbir şey onaylamadım. Böyle kalması şimdilik sorun yaratmaz benim için. Okulumda norm fazlası olmam. MEB’in veritabanında vardır ancak ileride hukuki bir süreç için onaylamadığımı ispatlamanın bir yolu var mıdır? Ekli dosyayı görüntüle 79000
gelen yazıda kendisi onaylamayanları sistem otomatik bulunduğu okula uygun olarak onaylayacak diyordu. yani siz onaylamazsanız onların onaylamasını kabul ediyormuşsunuz anlamı çıkıyor.

İdareci ise neden ders okutuyor hangi çağdayız bırakın artık bu saçmalıkları değişsin böyle gereksiz şeyler. O derslere çoğu idareci girmiyor meb'dekiler hani fiiliyatta işlemeyen şeyleri değiştirmeyi seviyorsunuz iptal edin bunu da, zaten ders yok, okulda 16 saat dersin olsa idareci gelecek liseden bilişimci diye derse girecek sen norm fazlası olmayacak mısın? Olmayacaksan o da saçma zaten neren doğru ki?

Bu karar çıktığından bu yana BTE Derneği'nin tepki verdiğini ya da açıklama yaptığını gören, okuyan var mı acaba? Yoksa neden bir açıklama yapmadılar? Bu dernek alan ayrımı yapmadan Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin hakkını savunmak için kurulmadı mı? Yoksa ben mi yanlış biliyorum arkadaşlar.

Bu karar çıktığından bu yana BTE Derneği'nin tepki verdiğini ya da açıklama yaptığını gören, okuyan var mı acaba? Yoksa neden bir açıklama yapmadılar? Bu dernek alan ayrımı yapmadan Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin hakkını savunmak için kurulmadı mı? Yoksa ben mi yanlış biliyorum arkadaşlar.
Hocam o dernek ne ise yarıyor bende anlamadım,biz dil projesi okulu olduk ders kalmadi dedim olu balik gibiler sadece size has bir durum değil

Doğru mu bilmiyorum ama bu kararın çıkmasında etkili oldukları ve talim terbiye kuruluna bununla ilgili sunum yaptıkları söyleniyor. Doğru mu bilmiyorum ama sessiz kalmaları çok tuhaf. Bilişim teknolojileri eğitimcilerinin sorunlarını dile getirmekti amaçları, öyle diyorlardı yanlış değilsem.

İnşallah iddialar da asılsızdır.

Doğru mu bilmiyorum ama bu kararın çıkmasında etkili oldukları ve talim terbiye kuruluna bununla ilgili sunum yaptıkları söyleniyor. Doğru mu bilmiyorum ama sessiz kalmaları çok tuhaf. Bilişim teknolojileri eğitimcilerinin sorunlarını dile getirmekti amaçları, öyle diyorlardı yanlış değilsem.

İnşallah iddialar da asılsızdır.
Asılsız hocam onlarda onu yapacak beceri var mi bizim dersler elden gitti onu bile halledemediler

Bu arada belki çok alakası yok ama bulunduğum ilde; mezuniyeti çok farklı branşlar olan edebiyat,tarih,coğrafya vb.. BTR olarak görevlendiriliyor.
bence bakanlığın asıl buna el atması gerekli.

100 saatlik-200 saatlik hizmetiçi eğitim ile bilişimci olunuyorsa; bu değişiklik çok abes .

Bu arada belki çok alakası yok ama bulunduğum ilde; mezuniyeti çok farklı branşlar olan edebiyat,tarih,coğrafya vb.. BTR olarak görevlendiriliyor.
bence bakanlığın asıl buna el atması gerekli.

100 saatlik-200 saatlik hizmetiçi eğitim ile bilişimci olunuyorsa; bu değişiklik çok abes .
Sebebi bilişimcilerin biz tamircimiyiz demesi hocam. Ona sahip çıkmadı kimse bakanlıkta gerekeni yaptı. Branşımızı değersiz hale getiren bence biz olduk.

BBNET
Geri