BT - BÖT Alan Değişikliği (Sürecin Takibi)

Kodla Büyü
Bu formu herkes mi dolduracak ? Sadece geçiş yapmak isteyenler mi dolduracak ?
7. Modül üzerinden kayıt işlemi yapmayan öğretmenlerin alanları mezuniyet alanları dikkate alınarak kadrolarının bulunduğu kurum türüne uygun olarak Bakanlıkça belirlenecektir.
Bu madde gereğince eğer tercih yapmazsanız Tefli de olsanız ortaokuldaysanız BÖTE olarak seçim yapmış sayılacaksınız. Ama böteliyseniz zaten kadronuz ortaokuldadır o yüzden böte olarak kalacak yapmasanız da bir şey olmaz.

Böte mezunuyum ama felsefe mezuniyetim de var.... Böte mezunu olup 2.üniversiteden dolayı tercih ekranında çıkan var mı

Mesleki ortaokullar açılsa sorunumuz çözülür. şu ana kadar sadece imam hatip ortaokulları açıldı ve din kültürü branşının açığı bitmek bilmiyor. mesleki ortaokullara ağırlık verilse ve norm olarak hem böteye (1tane olabilir) hem de tef liye (ihtiyaca göre norm belirlenir) tayin hakkı verilse sorunumuz bir nebze çözülür...

Arkadaşlar hastalık durumumdan dolayı süreci tam takip edemedim. Tef mezunuyum Turizm meslek lisesi'nde çalışıyorum. Bilgisayar alanı yok. Dersler seçmeli. Şimdi ben alanımı bt seçip kaydedersem kendi okulumda norm fazlası olur muyum. Turizm liselerine tef atanabiliyor mu?

Merhaba hocalarım. Şu anda anadolu lisesinde idarecilik yapıyorum ve burada olmaktan da mutluyum. TEF mezunuyum. Bilişim teknolojilerini seçtiğim takdirde yeni duruma göre meslek lisesine geçiş yapmak zorunda mı kalacağım. Bilişim teknolojileri öğretmenleri okuttukları dersler bakımından tüm okul türlerinde çalışabiliyordu. Yoksa bilgisayar ve öğretim teknolojileri mi seçmeliyim. Bilgisayar ve öğretim teknolojileri seçersem ilerleyen süreçte meslek lisesine geçiş hakkım olmayacak sanırım.

Merhaba hocalarım. Şu anda anadolu lisesinde idarecilik yapıyorum ve burada olmaktan da mutluyum. TEF mezunuyum. Bilişim teknolojilerini seçtiğim takdirde yeni duruma göre meslek lisesine geçiş yapmak zorunda mı kalacağım. Bilişim teknolojileri öğretmenleri okuttukları dersler bakımından tüm okul türlerinde çalışabiliyordu. Yoksa bilgisayar ve öğretim teknolojileri mi seçmeliyim. Bilgisayar ve öğretim teknolojileri seçersem ilerleyen süreçte meslek lisesine geçiş hakkım olmayacak sanırım.

Bt seçerseniz mevcut okulunuzda normunuz olmadığı için müdür yardımcısı olarak kalamayacaksınız. Ama süreç nasıl olur bilen yok şu anda. Böte seçerseniz de tekrar meslek liselerine atanamayacaksınız.

Arkadaşlar Halk Eğitim Merkezleri için hangi branştaki öğretmenlerin (böte mi tef mi) çalışabileceğine dair bir yazı yada ttkb kararı var mı?

Arkadaşlar selam, kaçırmış olabilirim ama mebbiste mezuniyetim böte atama alanım bilişim teknolojileri görünüyor. Bu doğru mu? Atama alanına okul idaresi bir işlem yapacak mı?

📢 BTR ÖĞRETMENLERİNE ⚠️
Avukatlarımızla 1 haftadır görüşüyoruz. Bilişim teknolojileri ve BÖT ile ilgili TTK9 kararlarına dava açamıyoruz. Geçmişte de benzer alan değişikliği kararlarında davalar kaybedilmiştir. Ancak üyelerimiz, yapılan değişikliği kabul etmiyorsa veya istediği alanı seçemiyorsa tercih yapmasın. Tercih yaparsa, değişikliği kabul etmiş sayılır ve hukuki ile idari başvuru hakkını kaybeder. Bu nedenle, bu durumu göz önünde bulundurarak tercih yapıp yapmamakta karar verebilirler. Bunun yanında, mevcut değişikliği uygun gören üyelerimiz tercih yapabilir. İleride mağduriyet oluştuğunda, üyelerimiz adına hukuki süreçleri başvurdukları takdirde ücretsiz olarak sendikamız tarafından destek sağlanacaktır. Aynı zamanda Bakanlıkla da ilk günden beri takipçisiyiz, iki defa görüştük ve yazılı talepte bulunduk. Talim ve Terbiye Kurulu kararı olduğu için uygulanmak zorunda olduğunu ifade ediyorlar. Sürecin hukuki boyutuyla ilgili gerekli takip ve süreç yönetimini yürütüyoruz.

Eğitim gücü sen böyle bir açıklama yapmış.

Halk Eğitim Merkezleri ve BİLSEM için bilgi alacağımı ve daha sonra paylaşacağımı söylemiştim. Bizzat şeften aldığım bilgi şu şekilde:

Okul müdürleri hangisine (BT-BÖT) ihtiyacı varsa ona göre norm girecek. Bu durumdan ben iki alanın da Halk Eğitim ve BİLSEM'e atanabileceğini anlıyorum. Mevcut durum için de normal kadrolar devam edecek diye düşünüyorum. Çünkü Halk eğitim ve Bilsemlerde (BT ve BÖT) iki branşın da okutabileceği dersler var.

• Beğen
Tepkiler: aak
1000049497.webp
yorumsuz...

böteb mezunuyum mebbiste Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi/Öğretmenliği yazıyor , ama çalıştığım ortaokulun PBS sisteminde norm fazlası görünüyorum ve ders saatini belirten yer boş
umarım düzeltirler

Üniversitede okurken çok ciddi zorlandım. 5 yılda bitirdim okulu. Motivasyonum her yere atanabiliyor olmamızdı. Şimdi kendi ellerimle alan değişikliği tercihi yapmak zorunda olmak çok üzdü beni. Seçme şansı vermiş gibi görünmek için de atmadıkları takla kalmamış yazıda. Hayırlı olur insaAllah hepimiz için.

*BÖTE Mezunlarının Halk Eğitim Merkezlerinde Görev Almasına Yönelik Belirsizlik Üzerine*

Son yapılan düzenlemeler doğrultusunda, öğretmenlik alanları çizelgesinde bazı önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler özellikle Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (BÖTE) mezunlarının görev alanları açısından belirsizlikler yaratmış durumda.

BÖTE mezunları daha önce olduğu gibi meslek liselerinde görevlendirilemiyor, bu konuda bir değişiklik yok.

Teknik Eğitim Fakültesi (TEF) mezunları daha önce hem meslek lisesi hem de ortaokullarda çalışabiliyordu. Yeni düzenlemeyle artık sadece meslek liselerinde çalışabilecekler. Ancak ortaokullarda hali hazırda görev yapan TEF mezunları, alan değişikliği yaparak BÖTE (Bilişim Teknolojileri Öğretmeni) alanına geçiş yapabiliyor ve görevlerine devam edebiliyor.

Asıl dikkat çeken konu ise Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan BÖTE mezunlarının görevlerine devam edemeyecek duruma getirilmesi.

Bugüne kadar yaygın eğitim kapsamında büyük katkılar sunan BÖTE mezunu öğretmenlerin, artık Halk Eğitim kurslarında ders verememesi gerçekten düşündürücü. Bilgisayar işletmenliği, ofis programları, kodlama gibi konularda hem pedagojik formasyona hem de alan bilgisine sahip bu öğretmenlerin dışarıda bırakılması, yaygın eğitim hizmetlerini de zayıflatabilir.

Eski uygulama devam ettirilemez miydi? Hem TEF hem de BÖTE mezunlarının, deneyim ve yeterlilikleri doğrultusunda Halk Eğitim Merkezlerinde görev almasının önünde bir engel olmamalıydı.

Yaygın eğitimin niteliği ve sürekliliği açısından bu durumun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

alan değişikliği ekranında onay butonuna basmamama rağmen tercihim onaylandı, nasıl oldu anlamadım, neyseki istediğim seçeneği onaylamış.

Ya sistemde uzun süre kalınca otomatik onaylıyor yada meb ajanda ya onay lama ekranı geliyor , çünkü o arada meb ajandada bişeyleri okumadan onayladım, neyse dikkatli olun.

BBNET
Geri