Bilişimcilerin dertleşme başlığı-tek başlık

Kodla Büyü
Re: Bilişimcilerin dertleşme başlığıt-tek başlık

crescent_86' Alıntı:
Dün malum öğretmen rehber öğretmenimizin yanına gitmiş,o da durumu bildiğinden açmış okulun sitesini"H*** Hocam da ne güzel hazırladı sitemizi"demiş.Öbürü atlamış esmiş gürlemiş galiba ama tabi rehberlikte gizlilik olduğundan o kısmı pek açıklamadı hocamız:)"Bu işler gönüllülük esasıyla olur,hocamız da o şekilde yapıyor" demiş.O da "yapmak zorunda" falan demiş heralde,o da "değil" demiş.Şimdi beni görüyor ama "attın mı?atmamışsın." falan die daha yanıma gelmedi,cevabını aldı heralde.
Salla hocam, bak adam olacak eninde sonunda bu kadar korkak olmayın. Siz bir öğretmensiniz bırakın ayağınıza gelsin rica etsin.

Korkmuyorum hocam sadece haz etmediğim bir insanla bir de polemiğe girmek istemiyorum

Benimde koltuklarla başım dertte idi sıkışıyordu çocuklar ve kavga ediyorlardı "koltuk kavgası" adı altında

bende gittim tabure aldım şimdi kavga edecek bir şey kalmadı.

kırılıp dökülüyorlar hocam:S
sağlam koltuk kavgası başladı öğrencililer arasında

:) Elektrikli tornavidası olan bir öğretmen arkadaş ile veya hizmetli ile tekrar vidalarsanız sağlamlaşır. Oturma taraflarının vidalarını ben çocuklara taktırıyorum ama sırt tarafları ayrıca uğraşmayı gerektiriyor.

Kavga edeni de tahtada ayakta bekletiyorum. Koltukların yerlerini değiştirmek yasak :)

ah ahhh neler çekiyorum neleeeerr. :P :puhaha:

crescent_86' Alıntı:
masci' Alıntı:
akıllı problemi çözer, dahi problemden kaçınır....ben olsam tepkimi belli edrim ama 1 hafta sonra felan atarım... zıtlaşmak hoş değil

çok doğru düşünüyosunuz hocam,çünkü aynı okuldayız ve sürekli aynı ortamda bulunuyoruz,ters davranabilir(korktuğumdan değil yine ben üzüleceğimden),ya da davranmasa bile her sözünü üzerime alınarak boşa gerilebilirim...
iyiliğe iyilik her kişinin, kötülüğe iyilik er kişinin.... fazlamı iyimserim ne ama bence dahice davranmanın huzurunu yaşayın..:)))

masci' Alıntı:
crescent_86' Alıntı:
masci' Alıntı:
akıllı problemi çözer, dahi problemden kaçınır....ben olsam tepkimi belli edrim ama 1 hafta sonra felan atarım... zıtlaşmak hoş değil

çok doğru düşünüyosunuz hocam,çünkü aynı okuldayız ve sürekli aynı ortamda bulunuyoruz,ters davranabilir(korktuğumdan değil yine ben üzüleceğimden),ya da davranmasa bile her sözünü üzerime alınarak boşa gerilebilirim...
iyiliğe iyilik her kişinin, kötülüğe iyilik er kişinin.... fazlamı iyimserim ne ama bence dahice davranmanın huzurunu yaşayın..:)))
:+1:

müdürlerin bilişimcilerle zorunu çözen varsa ğpylaşşsın ben hala çözemedim kendileri kolyukta oturmaktan başka birşey yapmazlar ama emek harcayan bir ürün oluşturan insanların emeklerini beğenmezler

10 yıldır atanamayan felsefeci bile yazık ya size ne hallere düştünüz diye dalga geçti bugün. psikolojim berbat, ben berbat, hayat berbat, iyi bişeyler olsn istiyorm artk ya çk şey mi istiyormmm

formatörler maalesef müdürün onayı olmadan başka bir okulda görevlendirilemiyorlar zaten bu işin en önemli sıkıntısı bu formatörü müdürün yanaşması durumuna düşürüyor

ozknn' Alıntı:
10 yıldır atanamayan felsefeci bile yazık ya size ne hallere düştünüz diye dalga geçti bugün. psikolojim berbat, ben berbat, hayat berbat, iyi bişeyler olsn istiyorm artk ya çk şey mi istiyormmm

Çok şey istiyorsun hocam, bizi bu duruma getiren yönetim anlayışı devam ettiği sürece, devlet kendi memurunu umursamadığı sürece, milletin iradesi memurların, bt öğretmenlerinin sürünmesini istediği sürece bu durum böyle gidecek. Yapabileceğin tek şey gelecek kaygısıyla hayatına devam etmeyi öğrenmek...

bugün bir daha ki dönem formatörlük yapmak istemediğime dair dilekçe verdim, müdürüm tatil için ayrılırken bile yüzüme bakmadı... bu nasıl iştir arkadaşlar??? Bize köle muamelesi yapmaktan ne zaman vazgeçecekler??

İyi yapmışsınız hocam. Demekki gerçek yüzü oymuş. Siz de tavrınızı ona göre koyarsınız. İki yüzlülük ne bulandırıcı bir eylemdir. Ben müdürüme söyledim ben istemiyorum diye. Bana hak verdi. Bu kadar. Bizim durumu bildiği için, müd yardlık sınavına çalış dedi. Hatta sorum olursa sınav konularıyla ilgili seve seve yardımcı olacağını söyledi.

Sonuç itibariyle nitelikli idarecilerle karşılaştırsın bütün arkadaşlarımızı. Değerimizi ancak onlar biliyorlar.

evet kesinlikle öyle, nitelikli idarecilerde iş bitiyor, şanslıymışsınız.. ben de aramız çok iyi vs diyordum meğersem işleri yaptığım için öyleymiş :x aynen ben de müdür yardımcılığına çalışacağım bakalım, umarım isteyen bütün BT ciler sınvda başarılı olur...

ya arkadaşlar ne yapıyorsunuz Allah aşkına..Müdür yardımcısı olunca sorunlar bitmeyecek ki..Bizim derdimiz birlikte olamamak..Bir an önce ilgili birimleri telefon ve fax yağmuruna tutmaktır..Özellikle Eğitek, meb ve personel genel müdürlüğünü telefon ve faxlarla bilgilendirmek lazım..Bir de yeni bir şey öğrendim..İdarecilerin zulmüne uğrayan BT öğretmenleri hemen bir dilekçe ile Mobbing derneği başkanlığına yazı yazsınlar..Acaib etkili olacaktır..Çünkü mobbing yasası çıkıyor..

Bilişim Teknolojisi Öğretmenlerine Yapılan Bu İşkencenin Sebebi Nedir?
Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri bilinçli bir şekilde öğretmenlikten uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır..Bu o kadar akıllıca yapılmaktadır ki..Bu branştan olan öğretmenler arasında, yaratılmış olan bu mağduriyete karşın birlik va dayanışma sağlanamamaktadır..Benim diplomam eğitim fakültesi Bilgisayar ve öğretim teknolojileri ÖĞRETMENLİĞİ diplomasıdır..Hiç bir şey bu gerçeği değiştiremez..hakkı da yoktur..Peki bu mağduriyete karşın itiraz mekanizmasının işleyememesinin sebebi nedir? Çok basit..FUL EKDERS..Evet..Maalesef öğretmenlikten koparılma sürecimizde bir çok meslektaşımızın farkına varmadığı bir püf noktadır bu FUL EKDERS..Başımıza gelen çoğu mağduriyetin temel sebeplerinden biri budur..Başka sebepleri de var..Biz bilişim teknolojileri öğretmenleri ağzımızla kuş tutsak da, sadece idarecilere verilen bu FUL EKDERS,idarecilerin ve diğer branştan öğretmenlerin tepkisini çekmiştir ve bizleri adeta bir hedef tahtası haline getirmiştir. Hele derslerimiz kaldırılmaya başlandıktan sonra, formatörlük kıyafeti altında bu FUL EKDERS daha mecbur hale getirilmiştir..Ama asıl tehlike meslekten koparılmadır..bir çok meslektaşımız Bu FUL EKDERS in dayanılmaz cazibesine ve az sayıda derse girmenin sağlayacağı kolaylığın büyüsüne kapılarak ileride bizleri bekleyen tehlikenin farkına varamamıştır..Kimse kırılmasın gücenmesin arkadaşlar..Soruyorum hangi öğretmenlik branşına 2 aylık kurs ile talip olabilirsiniz..Bir matematik bir türkçe bir sosyal bilgiler bir ingilizce bir beden eğitimi bir görsel sanatlar hangi branşta 2 aylık kurs ile görev verilme durumu olmaktadır..Bununla başka branştan olan öğretmen arkadaşlarımızla da karşı karşıya getirilerek daha da savunma direncimiz kırılmaya başlanmıştır..FUL EKDERS in büyüsüyle diğer branşlardan da bizim branşa kolay geçişler başlamıştır..Üstelik BT öğretmenlerinin ataması da azalmıştır..Böyle bir ortamda her gün yeni bir uygulamayla adeta joker niyetiyle her yere yönlendirilmeye başlandık..Norm dışı kalmamızdan başka bir okullara da görevlendirme durumu beliriyor.. İtiraz yok niye..Çün kü FUL EKDERS alıyoruz..Her ne görev verilse yaparız..bunu haketmemiz gerekiyor..İnanın 4 yıldır öğretmenim ve bu koşullarda GÖREV YAPMAKTAN YORULDUM..Bu nasıl bir anlayıştır..Hele hele şu fikrin gittikçe öğretmenler arasında yaygınlaştırılması beni kahrediyor..Neymiş efendim..Artık herkes bilgisayar biliyormuş..Bilgisayar derslerine gerek yokmuş..zaten bilgisayar destekli eğitime geçilecekmiş..herkes enter yapmayı biliyormuş..Gençler zaten zehir gibi bilgisayar kullanıyormuş..Peki o zaman ülke genelindeki tüm bilgisayar kursları da gereksiz..Devlet memurluğu atamalarında bilgisayar sertifikası mecburiyeti neden? Hani herkes bilgisayar biliyordu? Bir ilköğretim öğrencisinin 4 ve ya 5 yıl boyunca sistemli bir şekilde bilgisayar okuryazarlığı konusunda eğitilmesinin ülke geleceğine yaratacağı katma değerin ne KADAR MUAZZAM OLDUĞUNU herkes biliyor..Her şey SBS değildir..Hele bir trend daha var ki el insaf diyorum..Neymiş efendim öğrencilere eğitimsel oyunlar ile eğitim vermek..Neredeyse eğitimi bir oyuna çevirmek gibi anlayış türemeye başladı..Ben bir eğitimci olarak oyun kavramının bir çocuğun kendi akranlarıyla ve açık alanda doğayla iç içe olaraka öğrenme kaygısı olmadan çocukluğunu yaşayarak ve enerjisini harcayarak insan olduğunun farkına vararak oynamak olduğunu savunuyorum..Bilgisayardan oyun arkadaşı olmaz..Bilgisayar sadece onu kullanmasını bilerek ona işlerimizi verimli ve kısa sürede yaptırdığımız araçlar olmalıdır..Bilgisayardan dost da olmaz arkadaş da..hele eğitimci hiç olmaz..Maalesef parklardan oyun alanlarından sanattan spordan uzaklaştırılan çocuklarımız sosyalleştirilmekten uzaklaştırılarak sözde eğitilmek adına bilgisayar oyunlarına esir durumda bırakılmaktadır..Oysa biliyoruz ki bir şeyi öğrenmek emek de ister..Çocuklarımıza her şeyi oyun olarak ve hazır sunma furyası çocukların emek harcayarak öğrenme çabalarını sekteye uğratmaktadır..Ben bir Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim..Eğitimciyim..Türkiye'de kazanılması zor olan bir öğretmenlik branşını kazandım okudum bitirdim ve sınavla atanma hakkını kazandım..ve ben öğretmen olmak için bütün bu zorluklara katlandım..ve kimse benim elimden bu hakkımı alamaz ve almaya hakkı yoktur..Hele hele bunu daha etkili eğitim bahanesiyle yapmaya çalışmaları daha bir acı veriyor bana..4 yıldır bana yaşatılan ve yaşatılmaya hala devam edilen bu manevi işkencenin hesabını kimler verecekler.. Suçum sadece öğrencilerime eğitim verme isteğim arzum mudur? Benim adıma bana yapılan bu haksızlığa devam edilmemesini istiyorum..Artık bu iş arap saçına döndürülmüştür..yeni eğitim öğretim yılına hazırlanırken ne moral ne istek ne de azim bırakılmaktadır..Görevimi gereği gibi yapmaya çalışan bir BT öğretmeni olarak sesimin duyulmasını istiyorum..

BİR MALİYET HESABI
Bilişim Teknolojileri dersleri ilk kademede kaldırılmadan önce ortalama olarak 300 tl ekders alabiliyorduk girdiğimiz ek ders karşılığında..Ek görevler olarak nöbet, sınıf rehber öğretmenliği ve ya kulüp rehber öğretmeni gibi görevler veriliyordu.bu üç görevin içinde nöbet garantiydi..Kulüp ve ya sınıf rehber öğretmenliği görevleri okullardaki duruma göre biri ve ya her ikisi de verilebiliyordu..ama genelde sınıf rehber öğretmenliği olan öğretmene kulüp görevi verilmemeye çalışılıyordu..Tabi yukarıda belirttiğim ek ders tutarından daha az ek ders alan öğretmen arkadaşlarımız da vardı..okulundaki dersi az olan..Ama bilişim teknolojileri dersi öğretmen açığı çoktu ve komşu okullarda bu şartlarda tıpkı diğer öğretmenler gibi ek ders ücreti için kendi isteğimizle görev alabiliyorduk..Sonra formatörlük dayatılmaya başlandı. Bazılarımız ek ders konusunda sıkıntısı olmadığı için formatörlüğü kabul etmedik. Ki bundan 2 yıl öncesine kadar zorunlu tutulmuyordu ve deslerimiz zaten var olduğu için formatör olmuyorduk..Sonra 2008 de Bakan imzasıyla yayınlanan bir genelgeyle zorunlu tutulduk..Aslında devlet personel kanununda görevlendirmelerde gönüllülük esası vardır ama bu genelgede bu esas gündeme getirilmedi..Hukukçu değilim bilmiyorum..Ama devlet memurları kanunu geçici süreli görevlendirme yönetmeliği şöyle belirtiyor: "DEVLET MEMURLARI GEÇİCİ SÜRELİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİ (15.1.1974 tarih ve 7/7753 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kararlaştırılmış ve 31.1.1974 tarih ve 14785 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur.) " Geçici Süreli Olarak Görevlendirilecek Personele İlişkin Şartlar: Madde 4 - Memur: a) Görevin gerektirdiği şartlara sahip olması ve yapılacak işin mesleği ile ilgili bulunması, b) Bu görevde çalışmayı kabul etmesi, c) Çalıştığı kurumdaki kadronun 7 ve daha yukarı derecelerde olması, hallerinde geçici süreli olarak görevlendirilebilir. " Tekrar söylüyorum hukukçu değilim anlamıyorum..Bakan imzalı genelgenin bu yönetmeliğe yasal olarak uyması gerekir mi gerekmez mi ve ya bize zorunlu tutulmasının kanuni olarak başka dayanakları da var mıdır? İnanın bilmiyorum ama burada bir çelişki kafamı sürekli kurcalıyor..Biz görevlendirmeye zorunlu tutularak imza atmak zorunda kaldık..Dolayısıyla bu görevi gönüllü olarak kabul etmiş olduk..Genelgeden 2 yıl sonra ilköğretim birinci kademedeki derslerimiz kaldırıldı..Telaşlandık..Ne yapacağımızı şaşırdık..O telaşla ve savunmasız halimizle zaten tek kurtuluş yolumuz olan formatörlüğe sarıldık..Aslında bir çoğumuza zaten tatlı geliyordu..Nöbet yok..Sınıf görevi yok..Kulüp yok..Not yok..Ve efsanevi FUL EKDERS var..Kim bunu istemez ki..Ve canla başla formatör olduk..Bir taraftanda desrlerimizin kaldırılması sonucu oluşan mağduriyetimizi dile getirmeye başladık..Çünkü baktık ki formatörlük uygulaması ile öğretmenliğimiz elimizden gidiyor, genelgeyi kendine göre yorumlayan idareler ve üstlerce çok farklı uygulamaların etkisi aldında kaldık..Nerde kalmıştık? Derslerimiz kaldırılmadan önce ortalama 300 tl ek ders gelirimiz vardı..az ve ya daha fazla alanlar da olabiliyordu..ama görevlerimiz netti..Her öğretmende olduğu gibi nöbet sınıf ve kulüp en fazla..Şimdi ise bunlar yok..FUL EKDERS var..Ne kadar peki 550 bazen 600 küsur..Aradaki fark ne 200-250 tl..Peki diğer öğretmenler genellikle yarım gün okula gelir ders anlatır, hatta haftanın bir günü bile boşaltılabilir duruma göre ve dersinin sayısına göre FUL EKDERS e yakın para bile alır..Biz nasılız? Haftanın 5 günü idarenin insafına bırakılarak ve o BT sınıflarının sürekli nöbetini tutarak, varsa 15 saate kadar derse girerek, bunun yanında adeta bir teknik servis görevi yaparak, öğretmen arkadaşlarımızın karşısında küçük düşürülerek, önüne gelen herkesin bizim meslek hakkında ileri geri konuşmasına fırsat verilerek, adeta müdür yardımcısının yardımcısı pozisyonuna sokularak, Şubat ve yaz tatillerine çıkacak mıyız çıkamayacak mıyız tartışmalarıyla gerilerek, Her gün okula giderken acaba bugün il ve ya ilçe den hangi görev gelecek de okuldan başka görevlerle bölük pörçük olarak psikolojisi ve verimliliği sarsılarak çalışmaya devam ettik..Adeta bir JOKER eleman olduk..İstedikleri zaman bizi bir çok görevle yükümlü kılabileceklerin insafına kaldık..Bazılarımız iki okulda birden görevlendirildik görevlendiriliyoruz.. Bazı arkadaşlar şöyle diyebilir..Ya biz idareciler de hergün okuldalar tatilleri de 20 gün ama biz de onlar kadar ek ders alıyoruz..Ama idareci olmak isteyen, bu şartları bilir ve sınavına girerek gönüllü olarak idareci olur..Kimse zorlamaz..Tek istisnası köy okullarında tek öğretmen olunca müdür görevli olmasıdır öğretmenin..Bu da yasayla düzenlidir zaten..Bunca meşekkatin aslında karşılığı aylık 250 tl ve ya daha az olan bir ek ders olmasıdır..Bunun sonucunda öğretmenliğimiz, eğitimciliğimiz elimizden alınmaktadır..Hele bir de bu FUL EKDERS standardına göre mali bütçesini hazırlamaya başlamasıyla meslektaşlarımız bu yoldan geri de dönememektedirler..Kendilerince haklı olarak..Hem öğrenciliğimde hem de öğretmenliğimde inanılmaz maddi sıkıntılar çektim çekmekteyim..Meslektaşlarıma hiç bir eleştirim yoktur..Ben hakkım olan şeyi, huzurlu ve verimli çalışma şartlarımı istiyorum..Ben bu kazanılması ve okunması zor olan bölümü eğitimcilik hayallerimle bitirdim..Ben öğrencilerime hem Bilişim teknolojileri okur yazarlığını hem de dürüst çağdaş bir vatandaş olmayı öğretmek amacıyla öğretmen oldum..Ben onca zorlukla bunu başardıysam bu benim en tabi hakkımdır..Hiç kimse benim bu hakkımı elimden alamaz..Ben sesimi duyurmaya çalışıyorum..Devlet memurluğunda iletişim hep yukarıdan aşağıya olmamalıdır..Çekilen sıkıntılar üstlerimiz tarafından dikkate alınmalı ve karar vericiler bundan haberdar edilmelidir..Yoksa karar vericiler her yaptıklarının doğru olduğunu zannederler..Benim üstlerim benim uğradığım mağduriyeti karar vericilere iletmek ve beni mağduriyetten kurtarmak la da yükümlüdürler..Bana verimli olacağım huzurlu çalışma şartları oluşturmakla da yükümlüdürler..Lütfen bu mağduriyetimizi duysunlar ve biraz da bizleri anlamaya çalışsınlar..

Bugün toplantıda benim labratuvarımı yok edeceklerini söylediler ,ana sınıfı yapacaklarmış 1 tane daha para getiriyor ya.Bende beni ne yapacaklarını sordum,başka okulda görevlendirme dediler,dersi olan okulun kendi öğretmeni girer zaten,öğretmeni olmayan da seçmiyor,çık işin içinden çıkabilirsen.Formatörlük başvurusunun bitmesine 3 gün kalmıştı formatörlüğe başvuracağım mecburen ama hiç dersim de yok gene norm fazlası da olurum heralde:(o kadar kişi sesimizi duyurmaya çalışıyoruz birşey olmuyor,tek başıma direnmekle bişey elde edemem,soğudum işimden gücümden...

Sabah okula geldim, lab.ın kapısını açmaya çalışıyorum. Mübarek ön kapısı kasa gibi zaten, arka kapıyı açamadım bir türlü. Öğrendim ki yeni gelen müdür kilidi değiştirmiş. Neymiş efendim, anahtarın daha önceleri kimlerde olduğunu bilmiyormuş. "Anahtarın birini daha sonra(!) imza karşılığı size veririm."Çok değer veriyorsa lab.a önce okula dağıtılan bilgisayarları geri koy lab.a. Ya sabır :verymad:

Arkadaşlar Ben geçen sene norm fazlası oldum ama kendi okulumdan daha iyi imkanları olan bir okula kadrolu geçtim. Çalıştığım okul bulunduğum şehrin en ii okullarından ama BT sınıfım yok :( . 9 saat dersim var 7. ve 8. sınıflarda. Takdir edersiniz ki sınıfta Bilişim Teknolojileri dersi işlemek çok zor. Neyse asıl anlatmak istediğim mevzu geçen gece gördüğüm rüya :) . Rüyamda başbakan bizim okul geliyor; bende hemen soruyorum sorumu; bizim BT sınıfımız yok. O da olması gerekiyor eğer yoksa oluşturulsun hmen diyor. Ben bu cevap üzerine bir soru daha soruyorum; nedir bizim bölüme bu işkence diye. sabah 8 akşam 5 okulda bilgisayar tamirciliği; O da ne dese beğenirsiniz "Sen atandığına dua et, şikayet etme":). Anladım ki rüya da bile hakkımızı alamadım:)

feryal' Alıntı:
Arkadaşlar Ben geçen sene norm fazlası oldum ama kendi okulumdan daha iyi imkanları olan bir okula kadrolu geçtim. Çalıştığım okul bulunduğum şehrin en ii okullarından ama BT sınıfım yok :( . 9 saat dersim var 7. ve 8. sınıflarda. Takdir edersiniz ki sınıfta Bilişim Teknolojileri dersi işlemek çok zor. Neyse asıl anlatmak istediğim mevzu geçen gece gördüğüm rüya :) . Rüyamda başbakan bizim okul geliyor; bende hemen soruyorum sorumu; bizim BT sınıfımız yok. O da olması gerekiyor eğer yoksa oluşturulsun hmen diyor. Ben bu cevap üzerine bir soru daha soruyorum; nedir bizim bölüme bu işkence diye. sabah 8 akşam 5 okulda bilgisayar tamirciliği; O da ne dese beğenirsiniz "Sen atandığına dua et, şikayet etme":). Anladım ki rüya da bile hakkımızı alamadım:)

:puhaha: :puhaha:

feryal' Alıntı:
:puhaha: :puhaha: hayra gelsinn hocamm

bilgisayarmı' Alıntı:
evet içimi dökeyim biraz....
bilgisayar öğretmeni olduğum için çok pişmanım. bu pişmanlığım her geçen gün daha da artıyor. bu durumdan kurtulmanın yollarını araştırıyorum. ama ÖSS ye yeniden hazırlanmaktan başka çare yok gibi....bu durum beni daha da sıkıyor. Şunu da söylüyorum Türkiye şartlarında bir işe yerleşmek gayet zor şükürler olsun atandım işimin başındayım ama severek yapamadıktan sonra.
ya tüm bilgisayar işlerinin benim üzerime yüklenmesinden bıktım artık. Kendimi öğretmen gözünde göremiyorum bile. Ve şu derslere girme konusunun vs. bir açıklığa kavuşmamasından da çok sıkıldım. Yeter artık MEB bir açıklama yap ne olacağımızı bilelim....ben Öğretmen olmak istiyorum....
Umuyorum ve istiyorum inşallah bize branş değişikliği hakkı tanırlar, bizde matematik branşına geçeriz. teknoloji tasarıma bile razıyım inanın onlar bizden çok çok rahat. hakkımızda hayırlısı olur inşallah.

söylediğiniz her kelimeye katılıyorum..yalnız olmadığıma sevindim...her gün ilk olarak bbnet açıp acaba bugün yeni gelişmeler var mı diye bakmaktan çok yoruldum...öğretmenler odasındaki iğnelemelerden, öğrencilerinden takmayışından, idarenin her toplantıda görmezden gelişinden...uzar da gider bunlar...tek teselllim " karanlığın en koyu olduğu an aydınlığın en yakın olduğu andır"

"Oturduğun yerden para kazanıyorsun." lafını duymaktan artık çok sıkıldım. Okulda 2 tane hizmetli var kadrolu, ücretli olan hizmetli çalışıyor onlar oturuyor kimse birşey demiyor. Rehber öğretmenin odasına ne zaman girsem ayna karşısında süsleniyor ona da kimse birşey demiyor. Ama oturarak para kazanan ben oluyorum. Siteyi yeni yapmışım yayınlamışım teşekkür etmek yerine koskoca "BİLGİLER GÜNCELLENECEKTİR" yazsını görmeyip şu sayfada bilgi yok diyebilen bir zihniyetle çalışmaktan sıkıldım. Bugün lafı geçti türkçeciye -ki ne durumlarda ayrı yazılıyordu diye sordum off bu yaşa gelmişsin onu bilmiyor musun dedi. Bana hergün sorulan sorulara hiç böyle cevaplar vermiyorum ama ben...
Hergün saçma sapan uygulamalara imza atan mebin bir kere de bizim için saçma sapan bir uygulama yapıp; her yıl bir öğretmenin dersini kaldırıp formatör olmaya mecbur bırakılmasını ve bizlerin maruz kaldığı muameleye maruz bırakılmasını istiyorum. Evet artık iyilik düşünemiyorum...

feryal' Alıntı:
Arkadaşlar Ben geçen sene norm fazlası oldum ama kendi okulumdan daha iyi imkanları olan bir okula kadrolu geçtim. Çalıştığım okul bulunduğum şehrin en ii okullarından ama BT sınıfım yok :( . 9 saat dersim var 7. ve 8. sınıflarda. Takdir edersiniz ki sınıfta Bilişim Teknolojileri dersi işlemek çok zor. Neyse asıl anlatmak istediğim mevzu geçen gece gördüğüm rüya . Rüyamda başbakan bizim okul geliyor; bende hemen soruyorum sorumu; bizim BT sınıfımız yok. O da olması gerekiyor eğer yoksa oluşturulsun hmen diyor. Ben bu cevap üzerine bir soru daha soruyorum; nedir bizim bölüme bu işkence diye. sabah 8 akşam 5 okulda bilgisayar tamirciliği; O da ne dese beğenirsiniz "Sen atandığına dua et, şikayet etme". Anladım ki rüya da bile hakkımızı alamadım:)

:D ne kadar bilinç altına işlediyse hocam artık rüyalara giriyor ama rüya bu ya azcık pembe olsaydı dimi :D hayırdır diyelim yine de :lol:

feryal' Alıntı:

onların söylediklerine kulak asmamak lazım. sizin göreviniz sadece sorunlara rehberlk etmek. yazılım sorunu ise tabiki bir sekilde çözersiniz. donanın ile ilgili ise sadece sıkntının ne oldugunu söyleyip teknk servis çağırmalarını söyleyin hocam ben öyle yapıyoum.zaten ilkögretimde ögretmenler çocuklara sadece çobanlık ediyor. kendinizi şartlandırmayın rahat olun

feryal' Alıntı:

:puhaha: :puhaha:

BBNET
Geri