Bilişimcilerin dertleşme başlığı-tek başlık

Kodla Büyü
BT sınıfının temizliği

ya öldüm arkadaş bu nedir böyle her yer toz toprak..neden bu sınıf bu kadar kirleniyor aklım almıyor. bilgisayarlar siyah olduğu için silsen de hala tozlu gibi..hizmetli, nöbetçi öğrenci hepimiz dört bi yandan sildik, yarın yine eski haline döner gibime geliyor..sorun yaşayan var mı benim gibi..tek derdimiz temizlik olsa keşke dediğinizi duyar gibiyim :D

Re: BT sınıfının temizliği

hocam ben akşamları öğrenciler çıkarken , öğrencilere ellerinde en az 1 çöple çıkma şartı koydum, sınıfım haftada 1 kez temizlenmesine rağmen cillop gibi duruyor.Şiddetle tavsie ederim. :D

bırakın hocam kirlensin keşke derslerimiz olsada hep kirlense sınıf

ozlem22' Alıntı:
ya öldüm arkadaş bu nedir böyle her yer toz toprak..neden bu sınıf bu kadar kirleniyor aklım almıyor. bilgisayarlar siyah olduğu için silsen de hala tozlu gibi..hizmetli, nöbetçi öğrenci hepimiz dört bi yandan sildik, yarın yine eski haline döner gibime geliyor..sorun yaşayan var mı benim gibi..tek derdimiz temizlik olsa keşke dediğinizi duyar gibiyim :D

mesleğinizin ilk yılları sanırım hocam?

kapatsalar da şu sınıfları kurtulsak :S 2 saat zor temiz duruyo sınıf :(

kirlenmek güzeldir :D

eskiden dolabımın yarısı temizlik malzemesi doluydu
şimdi haftada bir falan hizmetli silio
çok yaptım kendi elimle temizlik artık işim olmazzz sağlam dursun çalışsın da yeter

öğrencilere temizletiyorum. süpürüyorlar paspaslıyorlar siliyorlar..

eskiden ben de boş saatlerimde devamlı silerdim. . şimdi her öğrenci ıslak mendil getiriyor ve kendi bilgisayar ve masalarını güzelce siliyorlar... ardından kuruyunca açıyorum elektriği...

Hocam toz konusuna hala bir çare bulabilmiş değilim. Her yer toz içinde...
Sınıfta çöp olursa hangi sınıf kullanıyor ise, kimde denk gelmişsem o sınıfa temizletiyorum.
Haftada 1-2 defa da hadememiz temizliyor sağolsun. İdare ediyoruz işte...

daha sabah okuldaki çalışanlara temizlettim heryeri, hafta 1 temizletmeye çalışıyorum aklıma geldikce...

Bilgisayarlar bende de siyah, tozu çok belli ediyor ve dediğiniz gibi hiç silinmemiş gibi oluyor. Benim asıl sorunum sınıf temizliği değil, kasaların içi. Hangi ara o kadar toz toplanıyor da yumak oluyor bilmiyorum. Gerçi ben de kasada sorun oldukça açtığımda görüp temizliyorum, yoksa özellikle kasaların içini temizlemiyorum. Ama çok iğrenç gerçekten.

wertyu6' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:

mesleğinizin ilk yılları sanırım hocam?

yoo 5 yılım bitti..bu 5 yılın 3 yılı idarecilik yaptığım için sınıfta vakit geçirmiyodum haliyle, şimdi formatör olunca bütün gün sınıftayım..öğrencilere ıslak mendil getirin silin demek mantıklı geldi bi de öyle deniyim bakalım neler olucak :D

Hocam lab ım varken ben öğrencilere ıslak mendil aldırıyordum, en ucuzundan:) Herkes oturduğu bilgisayarı siliyordu ders bitimine birkaç dk kala. Yerleri de hizmetliler. İdare ediyordu bizi.

ben öğrencilere ıslak mendil getirtmeyi denedim kitapları dahi unutan öğrenciler onu da getirmedi.

bu yıl da, her hafta 1 gün 1 sınıfın kızlarını nöbetçi yaptım. sınıfı her hafta 1 sınıf temizleyecek, silecek, sonra kalan zamanda internet kullanma izni verdim. şu anda bi sorun yok, temizlik yapılıyor.

Re: Bilişimcilerin dertleşme başlığıt-tek başlık

velileri başımıza üşüşmesin sonra okulda öğrencilere temizlik yaptırılıyo diye, yaşanıyo o tür olaylar :)

dijitalyerli' Alıntı:
ben öğrencilere ıslak mendil getirtmeyi denedim kitapları dahi unutan öğrenciler onu da getirmedi.

bu yıl da, her hafta 1 gün 1 sınıfın kızlarını nöbetçi yaptım. sınıfı her hafta 1 sınıf temizleyecek, silecek, sonra kalan zamanda internet kullanma izni verdim. şu anda bi sorun yok, temizlik yapılıyor.
Hocam temizlik bir tek kızların görevi değildir ki, ya da öyle bir izlenim doğmamalıdır öğrencide kanımca. Erkek öğrencileri de o konuda nöbetçi yapsanız keşke.

Bende bugün delirdim.

Hocanın biri kesintisiz 1 aydır bıkmadan usanmadan sıkılmadan;
hocam ben okuldaki bu modemden giriyorum başka sınıfa geçtiğimde buradan giremiyorum.
beni her gördüğünde bu şekilde.
yalnız sadece bu giremiyor.Bakıyorum bir problem yok pointer de
diyorum hocam diğer arkadaşlar giriyor siz sınıfta iken beni çağırın bir bakayım.
Hakaret etmek istemiyorum ama arkadaş problemin olmadığı sınıfta beni çağırıyor :) ben sabrımı denediğine inanıyorum.

Neyse bugün sabahın körü dersten sonra ilk tenefüs bir çay içeyim dedim. adamın sorduğu ilk soru hocam ben bu sınıftan hala giremiyorum.
Benim sabır filan kalmadı. yav nerden bileyim bozuktur dedim, başka herkes giriyor bir sen giremiyosun dedim.
ben dedi kaç senedir bilgisayar kullanıyorum bunu mu yapamıcam dedi. O zaman git yap dedim.

Valla varya iyi niyetli oldukça üstüne geliyorlar insanın. birgün yakacam okuldaki bütün teknolojik araçları, geçircem cinneti bunu arıyorlar :)
Bizim iş gerçekten öğretmenlikten farklı boyutta. Biz öğrencileri bırakın, öğretmenlerle de uğraşıyoruz.

Re: Bende bugün delirdim.

Benim hatırlayamadığım o kadar şey var ki.. İlk başlarda kızıyordum.. Tersliyordum falan arkadaşlarda benim kızdığımı sinirlendiğimi bilerekten beni kızdırmak için ne zaman öğretmenler odasına gitsem yok yazıcı bozuk yok pc ler bozuk bir de okulda bilgisayarcı var falan gibisinden konusuyorlar... Artık tiii ye alıyorum.. Hatta kendi branşları ile ilgili ne kadar olumsuzluk var ise onları dillendiriyorum.. :) Ve mümkünse öğretmenler odasına pek girmiyorum.. Bozulan kameralar bozulan telefonlar Tv ler.. vs. vs.. Bilgisayarlarla ilgili olanlar zaten gırla.. Hiç bir zaman bir işten kaçmam ama görev tanımlarım dahilinde... Neyseki idare anlayışlı bilinçli de onlarla oturup tartışabiliyoruz.... Çok sıkıldım bu işten...

Meslekte 5.senem belki de ilk defa böyle bir tepki vermişimdir.
Ama insanın gerçekten dayanamadığı nokta varmış.
Şartlar o kadar zorlanıyor ki.
Ama gerçekten artık önemsemiyorum bu kırılacak, darılacak diye. Böyle kişiler ne söylersen söyle 5 dakika sonra yine geliyorlar.

Zizu_' Alıntı:
Hocanın biri kesintisiz 1 aydır bıkmadan usanmadan sıkılmadan;
hocam ben okuldaki bu modemden giriyorum başka sınıfa geçtiğimde buradan giremiyorum.
beni her gördüğünde bu şekilde.
yalnız sadece bu giremiyor.Bakıyorum bir problem yok pointer de
diyorum hocam diğer arkadaşlar giriyor siz sınıfta iken beni çağırın bir bakayım.
Hakaret etmek istemiyorum ama arkadaş problemin olmadığı sınıfta beni çağırıyor :) ben sabrımı denediğine inanıyorum.

Neyse bugün sabahın körü dersten sonra ilk tenefüs bir çay içeyim dedim. adamın sorduğu ilk soru hocam ben bu sınıftan hala giremiyorum.
Benim sabır filan kalmadı. yav nerden bileyim bozuktur dedim, başka herkes giriyor bir sen giremiyosun dedim.
ben dedi kaç senedir bilgisayar kullanıyorum bunu mu yapamıcam dedi. O zaman git yap dedim.

Valla varya iyi niyetli oldukça üstüne geliyorlar insanın. birgün yakacam okuldaki bütün teknolojik araçları, geçircem cinneti bunu arıyorlar :)
Bizim iş gerçekten öğretmenlikten farklı boyutta. Biz öğrencileri bırakın, öğretmenlerle de uğraşıyoruz.

Hocam bazı tipler var öğretmenlerin arasında bir kere kasa açıp kapatmayla kendini bilgisayar mühendisi zanneden. Diğer öğretmenler hiç bir şey bilmediği için bu tipler kendilerini bir şey biliyor zannediyorlar. Bu hastalık bazılarında o kadar ilerliyorki bilgisayarı kendisinden başka bilen olmadığını düşünecek seviyelere geliyor ve o anda işte hastayı kaybediyoruz.

Bela okuyabiliyorum sadece!

Bu formatörlüğü çıkaranında, öğretmenlikten kaytarmak için formatörlüğü savunanında 2 cihanda yakası bir araya gelmesin. Zorla formatör yaptırılan arkadaşlar lütfen üstüne alınmasın.

Forumda herkes çıldırmış bugün sanırım. Bir hocamızın okullardaki tüm teknolojik aletleri yakıp cinnet geçirmesi ve haberler konu olması ile çözülür sorunumuz belki :D Yapsak mı ne. 8) Format atarsın diyen hocaya antivirüs indirin, virüs taraması yapın dedim ben de. En ufak bir şeyde hocam format diyorlar :verymad:

bugün çıldırma günü olsa gerek birçok arkadaşımız bugün sorun yaşamış.
işin şakası da bu gidişle bil. öğrt. toplu halde helak olcağz.

Ben 1 ay okul dışında görevliyim resmen psikolojik olarak rahatladım. Bugün öyle ayak üstü okula uğradım milliet gözümün içine bakıyo,bir an önce gelsede hocam .... diye sorulara başlasak diye. Yaşanılan çoğu şeyler hepimiz için ortak. Bu forumda çok değerli meslektaşlarımız aynı sıkıntılardan muzdarip. yazıklar olsunki bu genç dinamik nesil heba ediliyor

Re: Bela okuyabiliyorum sadece!

bu daha formatörlerin iyi günleri :o (ya formatörlük tamamen kaldırılacak ki benim tahminim böyle, ya da Fatih projesi ile iş yükü artıp bu günleri çok arayacaklar)
dilarayanal' Alıntı:
Bu formatörlüğü çıkaranında, öğretmenlikten kaytarmak için formatörlüğü savunanında 2 cihanda yakası bir araya gelmesin. Zorla formatör yaptırılan arkadaşlar lütfen üstüne alınmasın.

zencefil58' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
zencefil58' Alıntı:
hocam branşı ney Allah aşkına yazın :)
Fen ve Teknoloji.
valla bende sabun yapımı gibi saçma sapan şeyler sormayı düşünüyorum.

hocam sıvıların kaldırma kuvvetinden falan sorular sorun öss kitaplarından yeğenim falan çözememişte falan deyin :)
böyle gına getirecek sorular bulmak lazım. :)

BBNET
Geri